ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΚΑΡΤΕΛ ΚΑΙ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Και ενω φαίνεται ότι τα μόνα που πέφτουν είναι οι μισθοί και οι συντάξεις (και αυτοί των εργαζομένων) όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες τραβάνε την ανηφόρα.
Με πρώτο κερδοσκόπο το ίδιο το κράτος που και μειώνει την αγοραστική δύναμη των πολιτών αλλά ταυτόχρονα επιβάλει νέες αυξήσεις.
Αυξήσεις στις αστικές συγκοινωνίες.
Αυξήσεις και μάλιστα αναδρομικές στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.
Αυξήσεις στα καύσιμα που πλέον ξεπερνούν το 1,54 το λίτρο την ίδια στιγμή που το πετρέλαιο πέφτει για 4η συνεχόμενη μέρα φτάνοντας τα 75 δολλάρια.
Απο που ρε λαμόγια θα τα πληρώσουμε όλα αυτά;
Βλέπουν και οι αετονύχιδες το "καλο παράδειγμα" και ακολουθούν.
Πρώτες απο όλες οι εταιρείες πετρελαιοειδών που ασύδοτες πουλάνε με όσο καπέλο θέλουν.
Ακολουθεί το απίστευτο για χώρα σε ύφεση και με πτώση του τζίρου όπως ισχυρίζονται οι περισσότεροι επαγγελματίες,με χιλιάδες λουκετα και απολύσεις να υπάρχει πληθωρισμός 4%.
Και να είμαστε ίσως η μοναδική χωρα με καπιταλιστικό σύστημα στον κόσμο που ενω η ζήτηση πέφτει οι τιμές ολοένα ανεβαίνουν!!!!!
Ουτε 500 ευρώ το μήνα δεν φτάνουν πλέον για σουπερ μαρκετ απο μια οικογένεια για να ψωνίσει τα απαραίτητα την στιγμή που ο βασικός μισθός είναι στα 680 ευρώ και μάλιστα με πρόθεση να πέσει στα 580.
Τα καρτέλ μαζί με τους μεσάζοντες ζουν και βασιλεύουν ανενόχλητοι ενω η κυβέρνηση προσπαθεί να αφαιρέσει και το τελευταίο ευρώ απο τους εργαζόμενους οι οποίοι κυριολεκτικά με τα νεα μέτρα έχουν στεγνώσει.
Και σας να μην έφταναν αυτά ο χρυσοπληρωμένος πρόεδρος της ΔΕΗ "νταβατζή" ζητά νέες αυξήσεις 5% στα τιμολόγια αναγκάζοντας επαγγελματίες και ιδιώτες να σκέφτονται πλέον το ....κλεφτοφάναρο.
Νεες αυξήσεις όμως επέβαλε και η ιδιωτική εταιρεία που διαχειρίζεται τα διόδια της Εθνικής Αθηνών-Λαμίας.Ναι καλα θυμάστε είναι η εταιρεία με την οποία υπέγραψε η ΝΔ να την....πληρώσουμε για να..φτιάξει τους δρόμους και μέχρι να το κάνει να εισπράξει και κάποια δις ευρώ.Σκέφτηκαν οι άνθρωποι την χασούρα απο τα κλειστά Τέμπη και τώρα που θα ανοίξουν σου λεει θα τα πάρουμε μαζεμένα.
ΒΑΛΤΕ ΜΥΑΛΟ ΡΕΕΕΕΕΕ
Γιατί της προάλλες ο κόσμος σταμάτησε στις σκάλες.....
Την επόμενη φορά αν υπάρξει που το πάτε φιρι φιρι για να υπάρξει θα μπουκάρουν και μεσα και δεν σας σώζει ουτε ο....Τρισέ
 

Το πρόβλημα της Ευρώπης είναι η Γερμανία

  • Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν, μετά την τραγωδία του Σαμίνα, ο ίδιος καπετάνιος έπιανε δουλειά την επόμενη μέρα παραδίδοντας μάλιστα μαθήματα ναυσιπλοΐας σε ναυτικούς και υπαλλήλους του υπουργείου ναυτιλίας; Ευτυχώς, στη θάλασσα δεν συμβαίνουν αυτά
Συμβαίνουν όμως στη διεθνή οικονομία. Οι ίδιες εταιρείες εκτίμησης ρίσκου των οποίων οι (ύποπτα) εσφαλμένες εκτιμήσεις συνεισέφεραν πλουσιοπάροχα στο ναυάγιο του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος το 2008, έχουν σήμερα αναχθεί, ελέω Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, στις αυθεντίες εκείνες που αποφασίζουν ανά πάσα στιγμή για την τύχη της ελληνικής οικονομίας.
Οσο για τον ίδιο τον καπετάνιο της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, τον κ. Τρισέ, ο οποίος καθυστέρησε εγκληματικά να προβλέψει τη σημασία της διεθνούς οικονομικής κρίσης για τέσσερις ατελείωτους μήνες (από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2008), όχι μόνο παραμένει στη «γέφυρα», αλλά και μας κουνάει δηκτικά το δάκτυλο μαλώνοντάς μας για τις αστοχίες μας.
Στις μέρες μας ο κυρίαρχος μύθος, τον οποίον θεραπεύουν οι περί τον κ. Τρισέ ιερείς της Φρανκφούρτης, είναι το ιδεολόγημα πως την ανάπτυξη εγγυάται η σταθερότητα του ευρώ και πως, συνεπώς, η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα είναι να κρατήσουμε τα κρατικά μας ελλείμματα κάτω από το 3% του Μάαστριχτ. Μέσα από αυτό το πρίσμα, χώρες όπως η Ελλάδα, αφήνοντας το έλλειμμα να εκτοξευτεί στο 12%, υπονομεύουν την ευρωπαϊκή ανάπτυξη και αξίζουν τη μήνη του κάθε Ευρωπαίου.
Οπως όλα τα μεγάλα ψέματα, έτσι κι αυτός ο μύθος, έχει μια βάση στην πραγματικότητα.
Από το 2004 η οικονομική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης οδηγούσε τα δημοσιονομικά του κράτους μας σταθερά στην κατάρρευση. Οταν με τη διεθνή οικονομική κρίση του 2008 η κατάρρευση έγινε αναπόφευκτη, μετατραπήκαμε σε ένα πρόβλημα για την ευρωζώνη εντελώς δυσανάλογο του μεγέθους μας. Ομως αν το ρήγμα στην ευρωζώνη δεν εμφανιζόταν στην Ελλάδα, θα εμφανιζόταν αλλού. Μπορεί τα δικά μας εδάφη να ήταν σαθρά, όμως το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται αλλού. Το μεγάλο πρόβλημα της Ευρώπης δεν είναι η Ελλάδα. Είναι αναμφισβήτητα η Γερμανία!
Από τη δεκαετία του 1950, η Γερμανία αναπτύσσεται στη βάση μιας απλής συνταγής: νομισματική σταθερότητα και εξαγωγές. Από τη μία η Μπούντεσμπανκ εξασφάλιζε τη σταθερή αξία του μάρκου, ενώ από την άλλη τα πλεονάσματα στο εμπορικό ισοζύγιο εξασφάλιζαν τη συσσώρευση νέου πλούτου.
Ομως, αυτή η συνταγή μπορούσε να εφαρμοστεί στην ευρωζώνη ολόκληρη μόνο όσο στο διεθνές στερέωμα υπήρχαν μαζικά ελλειμματικές χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία, για να απορροφούν τα πλεονάσματα της Γερμανίας.
Μετά το 2008, και την καθίζηση της ζήτησης γερμανικών αγαθών από τις αγγλοσαξονικές χώρες, την Αν. Ευρώπη και την Κίνα, το γερμανικό πλεόνασμα δημιουργείται εντός της ευρωζώνης.
Κι εδώ έγκειται το ευρωπαϊκό δράμα: η ΕΕ έχει ενστερνιστεί πλήρως τους δύο πυλώνες της γερμανικής στρατηγικής:
(α) Η Γερμανία θα υπερβεί την κρίση μέσω εμπορικών πλεονασμάτων εντός της ευρωζώνης
(β) Οι υπόλοιπες χώρες καλούνται να εξαφανίσουν τα ελλείμματά τους μέσω αύξησης φόρων και μείωσης μισθών.

Προφανώς, οι στόχοι (α) και (β) είναι απολύτως ασύμβατοι. Το πλεόνασμα του ενός, αναγκαστικά, μεταφράζεται σε έλλειμμα για τον άλλον και, περαιτέρω, μια καθίζηση της ζήτησης σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία κ.λπ. θα οδηγήσει στην κατάρρευση των γερμανικών εξαγωγών.
Η ελπίδα της Μέρκελ είναι ότι η μείωση των μισθών στον Νότο θα μειώσει τις εισαγωγές από την Κίνα (που αγοράζουν τα λαϊκά στρώματα) αλλά όχι τις πωλήσεις της Μερσεντές (τις οποίες δεν αγοράζουν οι μισθωτοί). Πρόκειται για μια «κοσμοθεωρία» που είναι τόσο μισαλλόδοξη όσο είναι και εσφαλμένη. Ως χώρα, αναμφισβήτητα, είναι εθνικό μας καθήκον να βγούμε από το στόχαστρο των διεθνών επικρίσεων. Εξίσου όμως σημαντικό καθήκον μας είναι να κατανοήσουμε την εγκληματική ανοησία των καπεταναίων των Βρυξελλών.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΛ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ


Πως οι κρίσεις γεννούν κυβερνήσεις της αγοράς

  • "...η κρίση οδηγεί, για άλλη μία φορά στη ισχυροποίηση και όχι στη διάλυση του συστήματος και σήμερα, περισσότερο από ποτέ, μας φέρνει πιο κοντά σε μία "παγκοσμιοποιημένη" οικονομική εποπτεία και δράση..."
H κατασκευασμένη από μία ομάδα μεγάλων τραπεζιτών της εποχής κρίση του 1790 στις ΗΠΑ, προκλήθηκε από ένα τεράστιο κραχ στην μη οργανωμένη αγορά ομολόγων και οδήγησε
α) στην ίδρυση της “Πρώτης Τράπεζα Των ΗΠΑ”, που ήταν στην πράξη η πρώτη Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, με την άδεια να τυπώνει χρήμα και να το δανείζει στο αμερικανικό κράτος, με το σκεπτικό ότι χρειάζονταν κάποιος ελεγκτής και ρυθμιστής της ρευστότητας στο χρηματιστηριακό σύστημα,
β) στη δημιουργία του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης ως οργανωμένης αγοράς ομολόγων, με τη δικαιολογία ότι ήταν η έλλειψη ρυθμιστικών κανόνων και μίας οργανωμένης αγοράς ομολόγων που είχαν προκαλέσει την κρίση και
γ) στη δημιουργία πολύ μεγάλου αμερικανικού δημόσιου χρέους, καθώς το κράτος αναγκάστηκε να δανειστεί από τους τραπεζίτες προκειμένου να βγει από την κρίση.
Ή κρίση του 1790 είναι μία, μόνο, από τις εκατοντάδες που έχουν λάβει χώρα στα τελευταία 200 χρόνια και η πλειοψηφία αυτών εξελίσσεται σε 4 στάδια: στο πρώτο, το έξυπνο χρήμα (οι ελίτ των τραπεζιτών) μειώνει το κόστος του χρήματος και αυξάνει τη ρευστότητα με αποτέλεσμα να προκληθεί οικονομική ανάπτυξη αλλά και μία σειρά από υπερτιμημένες καταστάσεις σε διάφορες αγορές, καθώς η τεράστια ρευστότητα πληθωρίζει την οικονομία δημιουργώντας φούσκες – στο δεύτερο στάδιο το έξυπνο χρήμα κλείνει τη στρόφιγγα της ρευστότητας και οι φούσκες καταρρέουν σα χάρτινοι πύργοι προκαλώντας κραχ στη χρηματιστηριακή οικονομία, το οποίο, στη συνέχεια μεταφέρεται και στην πραγματική – στο τρίτο στάδιο, το έξυπνο χρήμα έρχεται ως από μηχανής Θεός για να σώσει την κατάσταση, ασκώντας πιέσεις στους αποδυναμωμένους πολιτικούς για την υιοθέτηση μίας σειράς μέτρων και τη δημιουργία μηχανισμών (όπου οι συνεργάτες του έξυπνου χρήματος μπαίνουν επικεφαλής) που θα προστατέψουν το σύστημα από επόμενες κρίσεις – στο τέταρτο στάδιο οι πολιτικοί λαμβάνουν τα μέτρα και το έξυπνο χρήμα τους δανείζει χρήματα για να ξεκινήσει η διαδικασία ανάρρωσης από την κρίση.
Το ΔΝΤ πριν και μετά την κρίση
Ο κύκλος αυτός επαναλαμβάνεται εδώ και αιώνες με την πιο πρόσφατη κρίση να είναι διεθνής, με αποτέλεσμα να έχει οδηγήσει σε εκθετική αύξηση του παγκόσμιου χρέους (στο μεγαλύτερο βαθμό στην ιστορία σε περίοδο ειρήνης) αλλά και στην υιοθέτηση μίας σειράς μέτρων με διεθνή απήχηση και επιρροή. Ένα από αυτά αφορά στο ΔΝΤ, το οποίο μόλις δώδεκα μήνες πριν το ξέσπασμα της κρίσης, περνούσε το δικό του οικονομικό Γολγοθά καθώς η αποτυχία του να παράσχει ουσιαστική βοήθεια στις χώρες στις οποίες είχε δανείσει κεφάλαια στα τελευταία χρόνια, είχε οδηγήσει τους καλύτερους ‘πελάτες’ του (Κορέα, Βραζιλία, Ρωσία και Αργεντινή) να το εγκαταλείψουν και να αναζητήσουν χρηματοδότηση από αλλού έστω και με υψηλότερο επιτόκιο, με αποτέλεσμα να απομείνουν στο ταμείο του, μόλις, 400 εκ. δολάρια και να αναγκαστεί να απολύσει 400 από του 2600 υπαλλήλους του.
Κατά τη διάρκεια της κρίσης, ωστόσο, και αφού στο τιμόνι του μπήκε ο Strauss-Kahn, η τύχη του άλλαξε, καθώς το έξυπνο χρήμα πέτυχε την ψήφιση της συμφωνίας των G20 στο Λονδίνο, στις 2 Απριλίου του 2009, σύμφωνα με την οποία το ΔΝΤ θα αποκτούσε το δικαίωμα να εκδίδει ομόλογα στο δικό του, παγκόσμιο, νόμισμα (SDR), τα οποία μία σειρά κρατών θα αγόραζε έναντι ενός μικρού επιτοκίου, προκειμένου να δοθεί στον οργανισμό η απαραίτητη ρευστότητα για να παράσχει ‘στήριξη’ σε χώρες που έχριζαν οικονομικής βοήθειας. Με αγορές ομολόγων από την Κίνα, τη Ρωσία και τη Βραζιλία, το ΔΝΤ εξοικονόμησε γρήγορα 80 δις δολάρια, ενώ η G20 (20 μεγαλύτερα κράτη του κόσμου), συμφώνησε η ρευστότητα του ΔΝΤ να αυξηθεί στο 1 τρις δολάρια, παρέχοντας του την άδεια να τυπώσει 250 δις στο δικό του νόμισμα (χωρίς κανένα αντίκρισμα) με το δικαίωμα να τυπώσει περισσότερα αν έκρινε πως αυτό θα βοηθούσε τη ρευστότητα στην παγκόσμια οικονομία. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργήθηκε, ουσιαστικά, μία παγκόσμια κεντρική τράπεζα, με την άδεια να εκδίδει ομόλογα εκ του μηδενός και να τυπώνει χρήμα χωρίς κανένα αντίκρισμα, τα οποία χρησιμοποιεί για να παράσχει δάνεια σε χώρες που έχουν ανάγκη λαμβάνοντας από αυτές τόκο ο οποίος ενισχύει το ταμείο και τη δύναμη της.
Σε έκθεση του μετά τη σχετική απόφαση ο Strauss-Kahn έγραψε: “Το ΔΝΤ απέκτησε τη δύναμη ενός κεντρικού ιδρύματος στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα’. Πέρα από την οικονομική παντοδυναμία που απέκτησε το ΔΝΤ χάρη στην κρίση, έγινε, σύμφωνα με τα άρθρα της απόφασης των G20 α) ‘ο επόπτης της διεθνούς οικονομίας’ β) ‘παγκόσμιος δανειστής’ γ) διεθνής οικονομικός σύμβουλος ενώ σύμφωνα με το τελευταίο άρθρο τμήμα του ρόλου του είναι να αποφασίζει πότε πρέπει να ενισχύει την παγκόσμια ρευστότητα. Αυτή η ‘πυρηνική ‘ δύναμη δόθηκε σε ένα ίδρυμα το οποίο μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
Η νέα αγορά καλυμμένων ομολόγων στις ΗΠΑ
Υπάρχει ένα είδος ομολόγων που ονομάζονται ‘καλυμμένα’ και τα οποία έχουν το χαρακτηριστικό πως καλύπτονται από ένα περιουσιακό πακέτο αυτού που τα εκδίδει, έτσι ώστε αν αποτύχει να αντεπεξέλθει στην αποπληρωμή των τόκων του, ο δανειστής να έχει το δικαίωμα να κατάσχει την περιουσία του πακέτου. Ο τύπος αυτός των ομολόγων υπάρχει στην Ευρώπη από το 1765 και αυτά χρησιμοποιήθηκαν και στο δανεισμό της Ελλάδας κατά την επανάσταση του 1821 αλλά και πολλές φορές αργότερα, με αποτέλεσμα το κράτος να οδηγηθεί σε τραγικές απώλειες κρατικής περιουσίας, τις φορές που δε μπόρεσε να πληρώσει τους δανειστές του. Εξαιτίας της φύσης τους τα ομόλογα αυτά δεν έγιναν ποτέ αποδεκτά στις ΗΠΑ καθώς όσες φορές προτάθηκε από το έξυπνο χρήμα η δημιουργία μίας αγοράς γι’ αυτά, η πρόταση προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις με αποτέλεσμα να αποσυρθεί.
Στις 30 Ιουλίου του 2008, ωστόσο, εν μέσω της κρίσης, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισε θετικά για τη δημιουργία μίας αγοράς καλυμμένων ομολόγων και στις 18 Μαρτίου του 2010 δημοσιεύτηκε ο η Νομοθετική Πράξη Αγοράς Καλυμμένων Ομολόγων ΗΠΑ, ανοίγοντας την πόρτα στους δανειστές να μπορούν να ζητούν τα ομόλογα που εκδίδουν οι πολιτείες, οι νομαρχίες και οι δήμοι των ΗΠΑ να καλύπτονται από τα περιουσιακά τους στοιχεία. Αμέσως η Κεντρική Τράπεζα της Νέας Υόρκης έσπευσε να χαιρετήσει την απόφαση και να δηλώσει πως θα αποδέχεται τα καλυμμένα ομόλογα ως εγγύηση για την παροχή δανείων.
Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
Στις 07 Μαΐου 2009 η ΕΚΤ ανακοίνωσε την έναρξη ενός προγράμματος αγοράς καλυμμένων ομολόγων, με σκοπό την ‘ενίσχυση της ρευστότητας στις αγορές’ και με στόχο την αγορά καλυμμένων ομολόγων αξίας 60 δις. Το πρόγραμμα αποφασίστηκε να διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2010 και μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου η ΕΚΤ είχε αγοράσει καλυμμένα ομόλογα αξίας 38 δις ευρώ. Η απόφαση αυτή έδωσε, στην ουσία, την άδεια στην ΕΚΤ να εκδίδει χρήμα χωρίς αντίκρισμα, κάτι το οποίο υποτίθεται πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν κάνει, σε αντίθεση με την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ και της Αγγλίας. Ακόμη, ενώ σύμφωνα με την συγκεκριμένη απόφαση τα ομόλογα έπρεπε να έχουν βαθμολογία, τουλάχιστον, ΑΑ, από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, πριν από μερικές ημέρες η ΕΚΤ ανακοίνωσε πως θα αποδεχόταν τα ομόλογα των ελληνικών τραπεζών παρά το γεγονός ότι έχουν πάρει βαθμολογία ‘junk’ από τον οίκο S&P. Αυτό σημαίνει πως η ΕΚΤ αποδέχεται, πλέον, τοξικά ομόλογα ως εγγύηση, με τον ίδιο τρόπο που κάνει η Κεντρική Τράπεζα της Νέας Υόρκης. Η τελευταία, προκειμένου να ‘στηρίξει’ την αγορά κατοικίας των ΗΠΑ αγόρασε το 2009 το 90% των τοξικών ενυπόθηκων δανείων, αξίας, περίπου 1 τρις δολαρίων, τυπώνοντας το ποσό αυτό χωρίς κανένα αντίκρισμα και χρεώνοντας το στο κράτος των ΗΠΑ.
Αν η κρίση επεκταθεί και μεταδοθεί και σε άλλες, πλην της Ελλάδας, χώρες, (η Πορτογαλία είναι, ήδη, επίσημα το νέα θύμα), τότε η ΕΚΤ θα βρεθεί μπροστά στο ‘δίλλημα’ να αγοράσει καλυμμένα ομόλογα αξίας εκατοντάδων δις ευρώ. Και στην περίπτωση που είτε οι τράπεζες είτε τα κράτη δε μπορέσουν να τα αποπληρώσουν, τότε η περιουσία του πακέτου που θα τα εγγυάται θα περάσει σε αυτήν.
Συμπερασματικά, η κρίση οδηγεί, για άλλη μία φορά στη ισχυροποίηση και όχι στη διάλυση του συστήματος και σήμερα, περισσότερο από ποτέ, μας φέρνει πιο κοντά σε μία ‘παγκοσμιοποιημένη’ οικονομική εποπτεία και δράση.

Πάνος Παναγιώτου - διευθυντής ΕΚΤΑ

Μεγάλες περικοπές στα εξοπλιστικά των ΕΕΔ

Οι μεγάλες περικοπές στον τομέα των εξοπλιστικών δαπανών της Ελλάδος, και συγκεκριμένα τα δημοσιονομικά οφέλη αυτών, θα γίνουν πολύ περισσότερο αισθητά στην Άγκυρα από ότι στην Αθήνα, καθώς αυτό θα επιτρέψει στην Τουρκία να συνεχίσει να αυξάνει τη γεωπολιτική της επιρροή της προς τα ανατολικά και τα νότια τμήματα της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αναφέρει ο Dan Darling, αναλυτής αμυντικών θεμάτων του έγκυρου ινστιτούτου Forecast International. Ο επικεφαλής του ΔΝΤ Dominique Strauss-Kahn επέμεινε στις 2 Μαΐου ότι τα παραδοσιακά επίπεδα των ελληνικών αμυντικών δαπανών θα είναι σαφώς μικρότερα, στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση. Σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλο, οι δαπάνες για την άμυνα θα μειωθούν κατά 10% σε σχέση με το 2009, ενώ το Forecast International αναφέρει ότι οι περικοπές αναμένεται να είναι σε ετήσια βάση τουλάχιστον κατά 20% μειωμένες σε σχέση με το 2009, για τα επόμενα τρία χρόνια.
Η μείωση των δαπανών κατά 20% σημαίνει ότι 5 δισεκατομμύρια ευρώ θα ξοδευτούν για την άμυνα μέχρι το 2013 λιγότερο. Περικοπές των εξοπλιστικών μεγαλύτερες του 20% θεωρεί ο ίδιος προς το παρόν ως αβάσιμες.
Σε αυτό το σημείο υπενθμίζεται εκ μέρους μας ότι μακράν το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών αμυντικών δαπανών κατευθύνεται έτσι και αλλιώς στον τομέα των μισθών του στρατιωτικού προσωπικού. Βάσει των παραπάνω, αναμένονται περικοπές σε μια μεγάλη σειρά εξοπλιστικών προγραμμάτων και το πάγωμα πολλών άλλων.
Ο πλήρης αναγχρονιστικός τρόπος του σχεδιασμού του προϋπολογισμού για τις αμυντικές εξοπλιστικές δαπάνες βάσει των μεσοπρόθεσμων εξοπλιστικών προγραμμάτων (ΕΜΠΑΕ), είχε σαν αποτέλεσμα τον Ιούλιο του 2006 η ελληνική κυβέρνηση να σχεδιάζει να επενδύσει συνολικά 26,8 δισεκατομμύρια ευρώ στην προμήθεια εξοπλισμού και στη συντήρηση, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του ΕΜΠΑΕ (2006-2010) χρησιμοποιήθηκε για την εξόφληση του χρέους στο πλαίσιο προηγούμενου ΕΜΠΑΕ. Το επόμενο ΕΜΠΑΕ, το οποίο καλύπτει την περίοδο 2011-2015, προβλέπει στα χαρτιά 15,4 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά ότι δεν περικοπεί, αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει το προκάτοχό πρόγραμμα.

ΣΕ ΑΥΤΑ ΕΙΠΑΤΕ "ΝΑΙ" ΚΥΡΙΟΙ....

Αυτό που ψηφίσατε κύριοι δεν είναι η σωτηρία της πατρίδας αλλά λευκή επιταγή στα ξενα συμφέροντα καθώς για να εκταμιεύονται τα χρήματα που σας υποσχέθηκαν (τα οποία θα επιστρέψουμε με τοκο) θα ζητούν καθε χρόνο νέα μέτρα.
Γολγοθά μέτρων ύψους 21,4 δισ. ευρώ έχει να ανέβει η ελληνική οικονομία έως το 2014, καθώς από τα 30 δισ. ευρώ φόρων και περικοπών δαπανών για τα οποία δεσμεύθηκε έναντι της "τρόικας" έχουν νομοθετηθεί μέχρι σήμερα μέτρα ύψους 8,6 δισ. ευρώ.
Στην ατζέντα κυβέρνησης και επιτηρητών της οικονομίας για την ερχόμενη τετραετία περιλαμβάνονται φόροι στα αυθαίρετα, μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών από τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 11% στον υψηλό συντελεστή 23%, εξίσωση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων με τις αγοραίες τιμές, επιβολή νέων πράσινων τελών αλλά και καθιέρωση ειδικών φόρων κατανάλωσης ακόμα και στα αναψυκτικά.
Μεγάλες ανατροπές έρχονται στο μέτωπο των διαρθρωτικών αλλαγών με δικηγόρους, συμβολαιογράφους, αρχιτέκτονες, μηχανικούς και ορκωτούς λογιστές να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αλλαγών, μετά τις οδικές μεταφορές όπου οι διαδικασίες απελευθέρωσης έχουν ήδη αρχίσει, ενώ περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου θα βγαίνουν στο σφυρί με στόχο έσοδα 1 δισ. ευρώ κάθε χρόνο από το 2011 έως και το 2014.
Ολα τα παραπάνω μέτρα και αρκετά ακόμα- περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο Συνεννόησης που αποτέλεσε το αντάλλαγμα μέτρων οικονομικής πολιτικής έναντι των επιτηρητών της ελληνικής οικονομίας για την παροχή δανείων ύψους 110 δισ. ευρώ στην Ελλάδα. Συνολικά το μνημόνιο περιλαμβάνει πρόσθετους φόρους 7,7 δισ. ευρώ, περικοπές δαπανών 11,450 δισ. ευρώ και κρυφά μέτρα- υπό την έννοια ότι δεν έχουν εξειδικευτεί ακόμα - 10,850 δισ. ευρώ έως και το 2014.!!!!
Και όλα αυτά μην λαμβάνοντας υπόψιν το τσεκούρι σε μισθούς και συντάξεις,την άθλια κατάσταση με τους ήδη 600.000 ανέργους και τον ίδιο τον κ.Παπακωνσταντίνου να ομολογεί σε συνέντευξη του οτι και παρόλες αυτες τις θυσίες τίποτα...δεν εγγυάται οτι θα βγούμε απο το αδιέξοδο.
 

Μειώνουν τις λειτουργικές δαπάνες των Ε.Δ. κατά 20% - Τα ανταλλακτικά τα βάζουν στο ... ΕΜΠΑΕ!

Mείωση των λειτουργικών δαπανών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατά 20%(!), ήτοι ένα δισεκατομμύριο ευρώ, ετησίως αποφασίστηκε πριν μερικές ημέρες κατόπιν μυστικής διαβούλευσης στελεχών του ΔΝΤ με αξιωματούχους των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών! Το επίπεδο της μείωσης των λειτουργικών δαπανών δεν είναι απλά τεράστιο, είναι κρίσιμο και αγκίζει πλέον – αν δεν έχει ήδη διατρήσει – τον «σκληρό πυρήνα» της επιχειρησιακής ικανότητας. Για να γίνει καλύτερα αντιληπτή τι σημαίνει «μείωση λειτουργικών δαπάνών κατά 20%» σημειώνουμε ότι στην προηγούμενη μείωση που είχε αποφασιστεί και ήταν της τάξης του 12,5%, κόπηκαν οι περισσότερες ασκήσεις του Στρατού Ξηράς, οι παρελάσεις, μειώθηκε η αριθμός των σκαφών του Π.Ν. που βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, ενώ στην Αεροπορία έχουν μειωθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα για τα δεδομένα μιας Αεροπορίας η οποία οφείλει να είναι 100% επιχειρησιακή. Και βέβαια μειώθηκαν κατά 15-20% οι μισθοί των μονίμων στελεχών. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί μέχρις ενός βαθμού η οικονομική ένδεια και να προστατευτεί ένα ελάχιστο ανεκτό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αποφάσισε σειρά κρίσιμων λειτουργικών δαπανών, όπως π.χ. τα ανταλλακτικά των μαχητικών F-16 να μπουν στο ... ΕΜΠΑΕ! Το ΕΜΠΑΕ έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, αντίθετα με τις λειτουργικές δαπάνες. Εξ ου και η ανάγκη έγκρισης του από την Υποεπιτροπή της Βουλής μιας τέτοιας αυτονόητης δαπάνης.


Βέβαια αυτό έχει τις συνέπειές του: Το κονδύλι του ΕΜΠΑΕ «αποψιλώνεται» και η αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας των Ε.Δ. χάνει συνεχώς δυναμική. Ένα δεύτερο πακέτο ανταλλακτικών για τα μαχητικά της Π.Α. με kits ανταλλακτικών κινητήρων πρόκειται και αυτό να μπει στο ΕΜΠΑΕ.
Σε γενικές γραμμές πρώτη προτεραιότητα σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία είναι να διατηρηθεί σε ανεκτό επίπεδο η ελάχιστη επιχειρησιακή ικανότητα που είναι απαραίτητη για την διεξαγωγή επιχειρήσεων. Στην Πολεμική Αεροπορία π.χ., η συνεχείς αναβολές στην επιλογή Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους (κανονικά από το τέλος του χρόνου έπρεπε να ξεκινήσουν οι παραλαβές του Νέου Μαχητικού), την αναγκάζουν να διατηρεί σε χρήση 43 Α-7 και ΤΑ-7 Κορσέρ. Φήμες που κυκλοφόρησαν για την απόσυρση των Κορσέρ, δε ευταθούν για το απλό λόγο ότι δεν μπορούν να αντικατασταθούν! Απλώς θα γίνουν κάποιοι αναγκαστικοί συμβιβασμοί μεταξύ της διατήρησης ενός ανεκτού αριθμού κοντά στον αριθμό των 300 μαχητικών που προβλέπει η δομή δυνάμεων και της μείωσης των λειτουργικών δαπάνων: Όταν το κάθε αεροσκάφος θα φτάνει τον μέγιστο αριθμό ωρών προς μείζονα επιθεώρηση και αναβάθμιση, αυτή δεν θα πραγματροποιείται.
Με τον τρόπο αυτό υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 30 αεροσκάφη θα μπορέσουν να μείνουν σε υπηρεσία τα επόμενα τρία χρόνια. Σε ότι αφορά τα RF-4E, αποφασίστηκε η απόσυρση 4 αεροσκαφών.
Κατά τα λοιπά και σε ότι αφορά το ΕΜΠΑΕ όλα τα προγράμματα «παγώνουν» μέχρι νεωτέρας εκτός από αυτά που έχουν ήδη αποφασιστεί να προχωρήσουν με διακρατικές συμφωνίες, όπως η προμήθεια των γαλλικών φρεγατών FREMM και των ρωσικών TOMA BMP-3HEL, αλλά και σε αυτά τα προγράμματα οι ρυθμοί προόδου είναι πολύ μειωμένοι. Στις μεν FREMM συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την σύναψη της διακρατικής συμφωνίας, αλλά με ρυθμούς τέτοιους που δεν επιτρ΄πει αισιοδοξία για την υπογραφή της πριν το τέλος του έτους.
Στα ρωσικά ΤΟΜΑ έχουν ξεκινήσει ο διαδικασίες για την τροποποίηση της διακρατικής συμφωνίας προμηθείας τους, όπου θα απαλειφθούν οι προβλέψεις για αντισταθμιστικά οφέλη, εγγυητικές και ρήτρες και αυτή είναι μία διαδικασία που θα διαρκέσει μήνες.
Η ρωσική κυβέρνηση τηρεί στάση αναμονής και κατανόησης των οικονομικών δυσχερειών, αλλά ταυτοχρόνως αξιωματούχοι της δηλώνουν ότι «Δεν θα γίνει ανεκτή η ύπαρξη ενδιάμεσης λύσης υπό την μορφή μεταχειρισμένου υλικού της κατηγορίας αυτής η οποία θα μείωνε το κονδύλι του προγράμματος. Αν δεν υπάρχουν λεφτά, δεν υπάρχουν για όλους"...«Ανάσα» στις επενδύσεις ασφαλείας αναμένεταν να δοθεί με την έγκριση του ΕΜΠΑΕ 2011-2015, το οποίο είναι σχεδόν έτοιμο.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ

Διαβάζοντας κάποια ιστολόγια έπεσε το μάτι μου σε μια ανακοίνωση που απέστειλε ο κ.Γεωργιάδης και στην οποία προσπαθεί να δικαιολογήσει την απόφαση του Καρατζαφέρη να ψηφίσουν ΝΑΙ ώστε να γλυτώσει το "φούμο".
Δεν θα κάτσω να αραδιάσω τις δικαιολογίες του αλλά μονο τις επιπτώσεις που λεει ότι θα υπήρχαν αν δεν πέρναγε το προδοτικό νομοσχέδιο.
Αντιγράφω κατα λέξη.....
Την ίδια στιγμή που δεν θα πέρναγε π.χ. το χθεσινό νομοσχέδιο
Όλες μας οι καταθέσεις θα δημεύονταν.
Απο ποιόν;
Το Κράτος δεν θα είχε να πληρώσει ούτε μισθούς, ούτε συντάξεις, ούτε δώρα, ούτε τίποτε.
Δραχμούλες
Οι εισαγωγές της χώρας σε βασικά αγαθά θα σταματούσαν.
Καλυτερα μπορούμε να παράγουμε τα παντα και θα γλυτώναμε και συνάλλαγμα
Σε τρεις με τέσσερις ημέρες το πολύ τα τρόφιμα θα εξαντλούντο.
Ουτε στην κατοχή δεν εξαντλήθηκαν τοσο γρήγορα
Οι ένοπλές δυνάμεις δεν θα είχαν καύσιμα, ανταλλακτικά.
Να ανοίξετε τα στραβά σας να βγάλετε το ελληνικό πετρέλαιο
Οι πόλεις, ελλείψει Κράτους, αφού Αστυνομία, Δικαιοσύνη κλπ άνευ χρημάτων θα είχαν σταματήσει να λειτουργούν κανονικά, θα ήταν στο έλεος ενόπλων συμμοριών που θα έκαναν πλιάτσικο όπου μπορούσαν για να εξασφαλίσουν αγαθά για την μαύρη αγορά.
Και τώρα αυτό γίνεται και χωρίς την χρεοκοπία
Αντιλαμβάνεστε τα εγκλήματα, το χάος κλπ που θα επακολουθούσε. Π.χ. εάν οι Τούρκοι θα εκμεταλλεύονταν την ευκαιρία του χάους, για να αρπάξουν έδαφος κλπ βάλτε την φαντασία σας να δουλέψη.
Αν οι Τούρκοι έρθουν στις 14 Μαίου και σου πουν συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και πάρεις κανένα μυνηματάκι απο ΗΠΑ που θα λεει πες ναι αλλιώς λεφτά γιοκ τι θα πείς;
Με την δική σου λογική πρέπει να πεις ΝΑΙ.Αρα;
Να προσθέσω και εγω ότι δεν θα έκανε εκπομπές η σύζυγος.
Δεν θα μπορούσες να πουλήσεις βιβλία.
Ισως να έβρεχε ευρω.
Δεν θα ήταν πλέον ο πρόεδρος βουλευτής.
Τέλος μπορεί να ερχόταν και η συντέλεια του κόσμου.
Ή ακόμα καλύτερα να μας έσωζε ο πολέμαρχος με μόνο 29 ευρώ.
Αλλά για να σοβαρευτούμε κ.βουλευτά ο κόσμος που σας ψήφισε γιατί το έκανε;
Για να ψηφίζετε παρέα με τους απατεώνες του ΠΑΣΟΚ ή για να σας χειροκροτά η Ντόρα;
Και επειδή έτσι εύκολα υιοθετήσατε την καταστροφολογία του ΠΑΣΟΚ....
Αντι να ξεβρακώνεστε παρέα με τον George στους Φράγκους μήπως θα ήταν καλύτερα.
1)Να απαιτήσετε την τιμωρία των κλεφτών και την δήμευση των περιουσιών τους και μέχρι να γίνει αυτό να είστε στο δρόμο με το λαό και να αφήσετε τις "δημοκρατικές" κωλοτούμπες.
2)Η Ελλάδα δεν χρωστά ΣΕ ΚΑΜΙΑ χώρα χρωστά σε τράπεζες.
Να επιδιώξετε και να πιέσετε τους "εταίρους" να μας βοηθήσουν εμπράκτως και όχι ξεβρακώνοντας τον ελληνικό λαό και ξεπουλώντας την χώρα ειδάλλως η χρεοκοπία που τόσο σας φοβίζει θα σημαίνει ότι οι εταίροι θα χάσουν 350 δις ευρώ όσο υποτίθεται πως είναι το χρέος της χώρας.Λέτε να θέλουν;
ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ή ΚΥΡΙΟΙ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΤΕ ή ΑΥΡΙΟ ΕΠΑΝΑΦΕΡΩ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ.
3)Δόξα το Θεό είμαστε ευλογημένος τόπος και η χώρα μας μπορεί να παράγει ΤΑ ΠΑΝΤΑ και δεν έχουμε ανάγκη κανένα.Ουτε τα μαρούλια απο την Ισπανία θα μας λείψουν ούτε τα λεμόνια απο το Ισραήλ.Ούτε τα ψάρια απο την Λιβύη .Ισα ισα που θα αναγκαστεί ο ελληνικός λαός να επανέλθει εκεί που πρέπει.
Πριν τον μάθουν στην τεμπελιά και το ρουσφέτι.
ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ.
Και είναι λογικό γιατί και το ξέρετε πολυ καλά ότι στόχος δεν είναι η Ελλάδα αλλά το ΕΥΡΩ.
Και αν εμείς υποκύψουμε θα ακολουθήσουν και άλλοι και όλο το σιχαμερό οικοδόμημα θα καταρρεύσει.
Αρα ποιος έχει συμφέρον απο μια τετοια κατάσταση;
Σε τελική ανάλυση γιατί πρέπει οπωσδήποτε και με καθε θυσία να παραμένουμε σε έναν οργανισμό που μας ρουφάει το αίμα;
Αν είναι αυτή η συμπεριφορά και τέτοιοι οι σχεδιασμοί τους χίλιες φορές να επανέλθουμε στην δραχμή και θα έχουμε και για συντάξεις και για μισθούς και για τα πάντα.
Ναι μεν μπορεί να εκτοξευθεί ο πληθωρισμός αλλά μακροπρόθεσμα θα επανέλθουμε σε λογικά επίπεδα.Αλλωστε για να σας βάλω και εγω ενα δίλημμα ποια θυσία επιβάλλεται η αύξηση του πληθωρισμού ή το ξεπούλημα της χώρας.
Οσο αφορά τα χρέη πέρα απο ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
Είναι πολύ απλό ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΧΡΕΟΣ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ.
Τι θα γίνει δηλαδή σε τέτοια περίπτωση;ΤΙΠΟΤΑ
Και κατι τελευταίο επειδή γράφεις σε μια αποστροφή του λόγου σου" οι καραγκιόζηδες που μας κυβέρνησαν".Αν και είναι ανεπίτρεπτο για βουλευτή να μιλά με αυτό τον τρόπο εγω θα συμφωνήσω μαζί σου.
Με αυτούς τους καραγκιόζηδες όμως ο αρχηγός σου συναντήθηκε και θέλει να ξανασυντηθεί.Ειναι οι ίδιοι που τους έλεγε πολιτικά κεφάλαια για τον τόπο.Οπότε ασε να το πει κανένας άλλος αυτό το...ποίημα. 
 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Καταδικάζουμε ανεπιφύλακτα την προσπάθεια της κυβέρνησης Χριστόφια να φιμώσει δια πνευματικής τρομοκρατίας κάθε φωνή που αντιτίθεται ή απλά διαφωνεί με τις κυβερνητικές και Ακελικές επιλογές και κατευθύνσεις .Αναφερόμαστε στην υπόθεση εισβολής της αστυνομίας στην οικία του δικηγόρου Ξενή Ξενοφώντος και την αρπαγή δυο υπολογιστών που ανήκουν σε αυτόν και τη σύζυγο του προς διερεύνηση συμμετοχής του σε συγκεκριμένο  διαδικτυακό χώρο που αντιπολιτεύεται τη διακυβέρνηση Χριστόφια. Ο δικηγόρος του κ. Ξενή Ξενοφώντος, κ. Χρίστος Κληρίδης, κάνει λόγο για πολιτική δίωξη, παραβίαση απορρήτου επικοινωνίας, φίμωση της ελευθερίας του λόγου και άσκηση πνευματικής τρομοκρατίας.
Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση Χριστόφια επιλέγει το δρόμο της σύγκρουσης με την ελευθερία του λόγου .
Είναι παράδοση σε αυτό το τόπο να φιμώνεται η φωνή των αντιφρονούντων . Μας θυμίζουν οι ενέργειες αυτές τους διωγμούς που υπέστη η ενωτική παράταξη από της ιδρύσεως αυτού του ετερόνομου μορφώματος της Ζυρίχης, τη φίμωση του αντιπολιτευόμενου τύπου ως και πολλές δολοφονίες από το παρακράτος των έμμισθων δολοφόνων της Μακαριακής τυραννίας, χωρίς ποτέ να βρεθούν οι ένοχοι και να δικαστούν για τα εγκλήματα τους.
Είναι παράδοση σε αυτό το τόπο η πολιτική γραμμή των εκάστοτε κυβερνώντων να επιβάλλεται δια της ισχύος και δια του τρόμου.
Ελπίζουμε η σημερινή κυβέρνηση να λογικευτεί , να σεβαστεί την δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου και να σταματήσει να εφαρμόζει σταλινικές μεθόδους διακυβέρνησης.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ