ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΤΟ ΑΚΕΛ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Κυπριανού, ανέφερε σε σχετική δήλωση του αναφορικά με τον ρόλο της Ε.Ε. για την λύση του κυπριακού , ότι αυτός πρέπει να περιοριστεί σε υποβοηθητικό των προσπαθειών που καταβάλλονται στα πλαίσια των Ηνωμένων Εθνών. Το σκεπτικό του κ Κυπριανού στηρίζεται σε μια «ακελική βεβαιότητα» πως δεν θα επέτρεπε ποτέ η Αμερική , την παρέμβαση της Ε.Ε. στο γεωστρατηγικό χώρο της ευρύτερης περιοχής. Η αλήθεια αυτής της πρότασης είναι πως το ΑΚΕΛ , για κάποιους λόγους που γνωρίζουν οι ίδιοι και οι φίλοι τους οι άγγλοι, δεν επιθυμούν καμία παρέμβαση της Ε.Ε. στην περιοχή. Εξυπηρετούν με τη θέση αυτή τα αγγλικά συμφέροντα ακολουθώντας την παραδοσιακή αγγλοδουλη πολιτική του. Τα λεγόμενα πλαίσια των Ηνωμένων Εθνών, εντός των οποίων επιδιώκεται η λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας , έχουν χαραχθεί από τα αγγλικά συμφέροντα και το ΑΚΕΛ δεν επιθυμεί καμία διατάραξη αυτών των πλαισίων.
Ο λόγος που μπήκαμε στην Ε.Ε ήταν να ανατρέψουμε την στατική γεωστρατηγική κατάσταση της αγγλικής επικυριαρχίας , με την παρέμβαση της Ε.Ε. Τούτο θα μπορούσε να επιτευχθεί με την ενεργό συμμετοχή μας στη πορεία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Μια πορεία που περνά μέσα από την συναντίληψη στα ζητήματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής . Σε μια τέτοια περίπτωση που θα σήμαινε στη πράξη την ένταξη μας στον συνεταιρισμό για την ειρήνη, που θα συνοδευόταν επίσης με την αναθεώρηση του καθεστώτος των βάσεων στα πλαίσια της ευρωπαϊκής αμυντικής συναντίληψης , θα μετέτρεπε την ενδεχόμενη αντίδραση της Αμερικής σε συναίνεση στην επέκταση της γεωστρατηγικής κυριαρχίας της Ε.Ε στην ευρύτερη περιοχή.
Ένας άλλος λόγος που υπαγορεύει αυτή την στρατηγική επιλογή είναι η πραγμάτωση του ενιαίου αμυντικού χώρου Κύπρου-Ελλάδος που θα εγγυηθεί την ασφάλεια του κυπριακού ελληνισμού και την οικονομική του ανάπτυξη. Αρκεί μόνο να σκεφτούμε πως θα είναι αδύνατη η εξόρυξη του φυσικού αερίου και πετρελαίου από την κυπριακή ΑΟΖ χωρίς ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και αδιαμφισβήτητη εθνική κυριαρχία .
Το ΑΚΕΛ , σύμφωνα με τις θέσεις του κ Κυπριανού, φαίνεται πως προσανατολίζεται να ανακηρύξει ως «προστάτιδα» δύναμη της κυριαρχίας μας , τις αγγλικές βάσεις . Θέλουν να επιστρέψουν την Κύπρο στη κατάσταση της αποικιοκρατίας με νέα μορφή. Τούτο θα το πετύχουν , απομακρύνοντας την από την Ελλάδα και αποκλείοντας την από την αμυντική συναντίληψη με την Ε.Ε. που θα απωθούσε επιτέλους από αυτό το τόπο την ολέθρια παρουσία των άγγλων .
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τη δύναμη και το συμφέρον να στηρίξει την Κύπρο ενάντια στη κατοχή που είναι συνάμα και κατοχή ευρωπαϊκού εδάφους , και να συμβάλει τα μέγιστα σε μια λύση πραγματικής δημοκρατίας και ανεξαρτησίας.
Προϋπόθεση όμως της ευρωπαϊκής παρέμβασης είναι η αλλαγή πλεύσης που οδηγεί στη καταστροφική Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και η χάραξη στρατηγικής διεκδίκησης και απελευθέρωσης.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ