ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Για την επίλυση της διπλωματικής κρίσης Μυστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας

Μυστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας
21 Ιουνίου 2011 12:04
Το Ισραήλ και η Τουρκία διεξάγουν μυστικές διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση διεξόδου στη διπλωματική κρίση μεταξύ των χωρών τους, γράφει σήμερα η ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται ανώτατο ισραηλινό αξιωματούχο ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, οι προσπάθειες υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.

Ο αξιωματούχος είπε ότι "το Ισραήλ επιθυμεί την αποκατάσταση θετικών και υγιών διμερών σχέσεων, οι οποίες να είναι προς όφελος των δύο πλευρών". Είπε ακόμη: "Εκφράσαμε τη λύπη μας για την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών".

Σύμφωνα με τη Χααρέτζ, οι μυστικές επαφές διεξάγονται από έναν απεσταλμένο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, και άλλες συνομιλίες διεξάγονται υπό τον Γιόζεφ Σιεσανόβερ και τον Οζντέμ Σανμπέρκ, ισραηλινό εκπρόσωπο και τούρκο ομόλογό του αντίστοιχα στη διερευνητική επιτροπή του ΟΗΕ για την ισραηλινή έφοδο στο τουρκικό πλοίο Μαβί Μαρμαρά το 2010, κατά την οποία εννέα Τούρκοι σκοτώθηκαν.

Ένας στολίσκος που μεταφέρει διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια αναμένεται να αποπλεύσει προσεχώς με σκοπό να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας. Το Μαβί Μαρμαρά, που επρόκειτο να είναι η ναυαρχίδα της νηοπομπής, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα μετάσχει.

"Πιστεύουμε ότι είναι μια θετική απόφαση και ελπίζουμε ότι συμβάλει στην αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας", είπε δηλώσει την Κυριακή ισραηλινός κυβερνητικός αξιωματούχος.

Την περασμένη εβδομάδα το Ισραήλ εξέφρασε την ελπίδα η τουρκική κυβέρνηση να εμποδίσει την αναχώρηση ενός νέου στολίσκου, την επόμενη ημέρα της νίκης του ισλαμικών καταβολών Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στις τουρκικές βουλευτικές εκλογές.

Μετά την έφοδο στο πλοίο το Μάιο του 2010, ο τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ είχε δηλώσει ότι οι σχέσεις με το Ισραήλ, πρώην στρατηγικό σύμμαχο της Άγκυρας, "ποτέ ξανά δεν θα είναι οι ίδιες".

Η υπόθεση της νηοπομπής επιδείνωσε περισσότερο τις ήδη διαταραγμένες σχέσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και την Τουρκία. Η Άγκυρα ανακάλεσε τον πρεσβευτή της και ματαίωσε τρεις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.

Μια σειρά συναντήσεων μεταξύ ισραηλινών και τούρκων αξιωματούχων, εκ των οποίων δύο πραγματοποιήθηκαν στη Γενεύη στα τέλη του 2010, δεν απέδωσαν καρπούς.

ikypros

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»;

Το κυρίαρχο σύνθημα που αντηχεί στη πλατεία , σε αυτό το χώρο συγκέντρωσης των αγανακτισμένων πολιτών είναι η «ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ».
Στο άκουσμα αυτού του συνθήματος με το απροσδιόριστο περιεχόμενο , έρχεται στο νου μας η άλλη όψη του , που είναι η «ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» που έχουμε σήμερα υπό τη μορφή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
Συνεπώς τίθεται το ερώτημα: η «άμεση δημοκρατία» εμφανίζεται σήμερα ως το αντίπαλο δέος , η άλλη πρόταση στην υπάρχουσα «αντιπροσωπευτική δημοκρατία»; Πως συνέβη αυτή η μεταστροφή; Πως εκείνες οι μάζες που στήριζαν μέχρι χθες την «αντιπροσωπευτική δημοκρατία» , που την θεωρούσαν ως το κάλλιστο πολίτευμα , απαιτούν σήμερα την κατάργηση της;
Εκτός εάν δεν εννοούν με τον όρο «άμεση δημοκρατία» μια νέα πολιτική οργάνωση της κοινωνίας που θα αντικαταστήσει στο διηνεκές την υπάρχουσα μορφή , αλλά μιαν ενεστωτική υπέρβαση των αντιπροσωπευτικών δομών ώστε να εκφραστεί άμεσα ο λαός μέσω ενός δημοψηφίσματος. Τούτο σημαίνει μια σύντομη αναστολή του υπάρχοντος τρόπου αντιπροσώπευσης με την επιστροφή στο θεμελιώδες δικαίωμα του λαού να αποφασίζει άμεσα σε ζητήματα που αφορούν το σύνολο του , το παρόν και το μέλλον του.
Οφείλουν όμως εδώ και τώρα να απαντήσουν οι συνθηματολόγοι της «άμεσης δημοκρατίας» αν θέλουν να αλλάξουν ή όχι το παρών αντιπροσωπευτικό σύστημα , αν θεωρούν ότι αυτό το σύστημα εκφράζει τις λαϊκές παραγωγικές δυνάμεις ή την ολιγαρχία του παρασιτικού πλούτου.
Τότε μόνο το αίτημα της «άμεσης δημοκρατίας» θα αποκτήσει νόημα εάν συνταιριαστεί με την ανάγκη μιας εθνικής και λαϊκής αναδιάρθρωσης του τρόπου παραγωγής που θα απαιτήσει μια νέα πολιτική τάξη για θα περιφρουρήσει το εθνικό και λαϊκό συμφέρον. Τότε η άμεση δημοκρατία θα καταστεί ο θεμέλιος λίθος μιας νέας αντιπροσώπευσης των παραγωγικών ενώσεων που θα αποτρέπει την αυτονόμηση και θα καταστέλλει την αυθαιρεσία των αντιπροσώπων του λαού. Έτσι η άμεση δημοκρατία εισάγει εκ νέου στην ιστορία μας την λαϊκή συνέλευση , την εκκλησία του δήμου , από την τοπική αυτοδιοίκηση μέχρι τις πιο υψηλές βαθμίδες της εξουσίας.
Αν το σύνθημα της «άμεσης δημοκρατίας» δεν συνταιριαστεί με την ανάγκη επαναστατικών αλλαγών στη παραγωγική βάση , όπου θα κτυπηθεί καίρια το χρηματοπιστωτικό σύστημα και η συσσώρευση του πλούτου σε ολοένα και λιγότερα χέρια , αν δεν συνταιριαστεί με την υπεράσπιση της εθνικής οικονομίας και εθνικής κυριαρχίας ενάντια στην καταστροφική επέλαση της παγκοσμιοποίησης ως απρόσκοπτης καταλήστευσης των εθνών από το διεθνές χρηματοπιστωτικό υπερκράτος και τα πολλαπλά μονοπώλια του , τότε το σύνθημα αυτό θα πνιγεί στους καπνούς της αναρχίας και του χάους για να υπηρετήσει εν τέλει το υπάρχον τυραννικό και ληστρικό σύστημα του σοσιαλκαπιταλισμού.
Λουκάς Σταύρου
Πρόεδρος ΕΔΗΚ