ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ;

ΕΣΧΑΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΝΑΣΧΕΣΕΩΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ! ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ / ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ» ΕΛΛΗΝΩΝ: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ; ΡΩΤΗΣΤΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ


Εδώ και πολλές μέρες και συγκεκριμένα από τότε που τα πράγματα…αγριέψανε έχουν παρκάρει στο σύνταγμα 3 περίεργα…οχήματα. Τα οχήματα αυτά όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες έχουν κάτι ακόμα πιο περίεργες….κεραίες!

Το γεγονός μας τράβηξε την προσοχή...

Η συνέχεια εδώ

ΕΧΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΕ ΕΛΛΗΝΑ

Το πολιτικό κατεστημένο της Ελλάδος φαίνεται να έχει πολλούς άσσους στα μανίκια του.
Από την κυβέρνηση διευρυμένης συναίνεσης , συμπολίτευσης – αντιπολίτευσης, τη απαιτήσει της τρόικας , περάσανε στον ανασχηματισμό ενώ ταυτόχρονα προβάλλουν με γελοίες παραιτήσεις το σενάριο των εκλογών.
Νομίζουν ότι αν πάνε στις εκλογές το ταχύτερο δυνατό θα υφαρπάξουν μια περιορισμένη λαϊκή εντολή πριν κατορθώσει το κίνημα των αγανακτισμένων να βγει μπροστά με ολοκληρωμένο πρόγραμμα για να διεκδικήσει την συναίνεση του λαού σε αυτό. Ελπίζουν πως ο αγανακτισμένος λαός θα απομονωθεί στην αποχή και έτσι αυτοί θα κυβερνήσουν τη χώρα με το 30 - 40 % των συμμετεχόντων στις εκλογική διαδικασία.
Αν όμως στις εκλογές δεν εκφραστεί ελεύθερα και με ίσους όρους επικοινωνίας προς το λαό το κίνημα των αγανακτισμένων ελλήνων , τότε η ρήξη με το κατεστημένο θα είναι αγεφύρωτη και θα οδηγήσει κατ’ ανάγκη σε σκληρότερες μορφές σύγκρουσης. Πράγμα που γνωρίζουν πολύ καλά και μεθοδεύουν την πολύμορφη αντιμετώπιση του.
Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες εάν το κίνημα των αγανακτισμένων επαναπαυθεί στις πλατείες και δεν προχωρήσει σε σύνταξη σχεδίου και συνόλου προτάσεων που θα δίνουν στη χώρα μια προοπτική ελπίδας και ανασύνταξης των παραγωγικών της δυνάμεων , θα συρθεί στις ράγες των σκοτεινών σχεδίων της ξενοκρατίας.
Με συνθήματα και αοριστολογίες δεν κυβερνάται η χώρα. Έχουν ιστορική ευθύνη οι συμμετέχοντες να πουν ακριβώς τι πρέπει να γίνει και να βγουν μπροστά να ηγηθούν της εθνικής πορείας. Η γνώση υπάρχει . Εκείνο που απουσιάζει είναι ατσάλινη θέληση που θα μετατρέψει την λαϊκή αγανάκτηση σε επαναστατική σύγκρουση.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ


Είναι βέβαιο πως αν στην Ελλάδα επικρατήσει η «λογική» του μνημονίου , καταργείται η προοπτική ενιαίας ΑΟΖ Κύπρου- Ελλάδος που θα συνεπαγόταν και ενιαίο αμυντικό χώρο.
Η «λογική» του μνημονίου παραδίδει την ελληνική ΑΟΖ στα χέρια των τοκογλύφων προς απεριόριστη εκμετάλλευση και εγκαταλείπει τον κυπριακό ελληνισμό στην μαύρη τύχη του.
Μια τέτοια εξέλιξη , με δεδομένη μάλιστα τη δράση της σιωνιστικής πέμπτης φάλαγγας , θα σπρώξει την Κύπρο στα πλοκάμια του Ισραήλ και της ενισχυμένης παρουσίας των αγγλικών βάσεων.
Από την έκβαση του αγώνα του ελληνικού λαού θα εξαρτηθεί και η τύχη του κυπριακού ελληνισμού.
Μπροστά στα χειρότερα που βλέπουμε να έρχονται μέσα από τις επιλογές και κατευθύνσεις των εγκαθέτων των διεθνών τοκογλύφων , υποστηρίζουμε την εθνική επανάσταση ως την μόνη νόμιμη οδό για την ανάκτηση του εθνικού αυτεξουσίου.
Τασσόμαστε στο πλευρό του επαναστατημένου ελληνικού λαού.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΙΚΟ ΚΟΜΜΑ - ΕΔΗΚ

Έρχονται οι νέοι "σωτήρες" Μολυβιάτης ή Μαρκεζίνης!


Σήμερα είναι η μέρα της επιβεβαίωσης των τρελών,γραφικών,πρακτόρων,κινδυνολόγων,συνωμοσιολόγων και άλλα πολλά...κοσμητικά επίθετα που μας έδωσαν οι "πατριώτες",εδώ και τόσες μέρες που ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ αυτά που γίνονται τώρα!

Όχι,δεν είμαστε...
Η συνέχεια εδώ
ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ «ΕΣΧΑΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΝΑΣΧΕΣΕΩΣ», ΤΟ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΕΙ - ΟΛΟΜΟΝΑΧΟ - ΑΠΟ ΤΗΝ 29η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2010 !!!

ΕΔΩ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΙ:
http://esxatianasxesi.blogspot.com/2010/10/sir_29.html
ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΙ:
http://esxatianasxesi.blogspot.com/2010/10/blog-post_6062.html
ΚΙ ΕΔΩ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ... SIR ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ:

http://esxatianasxesi.blogspot.com/search/label/%CE%9C%CE%91%CE%A1%CE%9A%CE%95%CE%96%CE%99%CE%9D%CE%97%CE%A3
ΚΑΛΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥΡΙΑ !!! ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΙ... Ε ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΙ...

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ «ΕΣΧΑΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΝΑΣΧΕΣΕΩΣ» - ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΑΡΟΝ ΣΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΠΑΝΤΟΤΕ ΟΡΘΙΟ ΕΠΑΝΩ ΚΑΤΑΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ - ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ, ΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ ΤΩΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ...

ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΜΙΣΗ, ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ) ΓΑΜ...ΣΙ

ΕΤΣΙ ΑΝΕΦΩΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΓΧΗΓΟΙ ΚΑΙ ΑΓΚΑΛΙΑΣΤΗΚΑΝ...

ΜΕΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ...ΚΑΛΟ ΜΑΣ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΩΤΗΡΙΑ. Η ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΑΥΤΗ, ΜΕ ΚΟΙΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ (ΒΛΕΠΕ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ) ή ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΣΩΝΙΚΗ ΛΟΥΓΚΡΑ, ΘΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΕΠΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΒΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ-ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ. ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΟΙΚΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΟΥΝ...

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ...


1) ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΜΟΝΟΝ ΑΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΣ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ. ΑΡΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΓΛΥΚΑΝΟΥΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΣΑΣ ΜΕΡΙΚΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΑΙΤΗΜΑΤΑ. (π.χ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΥΛΛΙΑΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, κ.α)

2) ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. (ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΛΙΜΑΝΙΑ, ΟΡΥΧΕΙΑ, ΜΕΤΑΛΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΟΖ, ΤΗΝ ΔΕΗ, ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ, ΤΟΥΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΑ ΟΔΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ κ.λ.π). ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΜΕΡΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΣ. ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΩΦΡΟΝΙΣΜΟΥ.

3) ΜΑΖΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΑΙΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΕΡΗΜΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΥΣΤΗΡΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΑΝΑΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΥΜΑΤΩΝ. ΟΥΤΩΣ ή ΑΛΛΩΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΜΕ 4,500.000 ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ.

4) ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΑΝΤΛΗΣΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.

5) ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΜΕ ΕΠΩΔΥΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ. (ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΧΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΤΕ ΑΤΕΓΚΤΗ ΣΤΑΣΗ)

6) ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΞΑΡΤΗΘΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΙ ΑΝ ΚΟΛΟΒΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

7) ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΟΣ. ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΒΑΡΩΝ (ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΕΜΜΕΣΩΝ ΚΙ ΑΜΕΣΩΝ ΦΟΡΩΝ) ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ή ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΕΧΘΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ. ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΣ. ΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ, ΤΟΤΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΧΑΖΟΛΟΓΑΤΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΣΟΝΤΑΣ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΛΥΤΟΥΣ, ΟΠΛΙΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΝΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ...

Υ.Γ: ΑΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΕΛΙΚΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΙΣΧΥΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΕΝΟΠΛΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ. ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ 15/6/2011

ΙΣΧΥΣ

Σε στάση αναμονής η Λευκωσία μετρά τις τουρκικές εκλογές


June 16th, 2011 by GiannisXo

“Ρευστή” χαρακτήρισε την κατάσταση στην Τουρκία, μετά τις εκλογές της Κυριακής, ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να αναμένονται οι επόμενες κινήσεις και συνεργασίες του Τούρκου πρωθυπουργού. Ο Κύπριος υπουργός, σχολιάζοντας στο ΡΙΚ τα αποτελέσματα των εκλογών στην Τουρκία, δήλωσε ότι η ανάγκη του Ταγίπ Ερντογάν να συνεργασθεί με άλλες δυνάμεις μειώνει τις δυνατότητές του να χειρισθεί μόνος τα εθνικά ζητήματα, όπως το κυπριακό. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι σε περίπτωση συνεργασίας με το ακροδεξιό κόμμα, ενδεχομένως να σκληρύνει τη στάση του στο Κυπριακό. Είπε, επίσης, ότι αν συνεργασθεί με το κουρδικό κόμμα, ενδεχομένως και πάλι να σκληρύνει τη στάση του στο Κυπριακό και τα άλλα εθνικά ζητήματα, προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις γι’ αυτή τη συνεργασία.

Ο κ. Κυπριανού σημείωσε ιδιαίτερα την πρώτη δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν μετά τις εκλογές και τη μεγάλη έμφαση που έδωσε στις ισλαμικές χώρες, σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές. Αυτό, είπε, αναδεικνύει τον ηγετικό ρόλο που θέλει να διαδραματίσει η Τουρκία στην περιοχή. Είπε επίσης ότι αν η Τουρκία υποβαθμίσει την ευρωπαϊκή της προοπτική, τότε θα πρέπει να αναμένονται πιο ανησυχητικές εξελίξεις στο Κυπριακό. Αναφερόμενος στη συνάντηση της 7ης Ιουλίου στη Γενεύη μεταξύ του γ.γ. του ΟΗΕ ,του προέδρου Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, ο κ. Κυπριανού χαρακτήρισε «κλειδί» τη στάση που θα τηρήσει η Τουρκία. Δεν είναι τυχαίο, είπε, που τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν μετά τις εκλογές στην Τουρκία τη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων.

Είπε επίσης ότι τα Ηνωμένα Έθνη βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας της συνάντησης και είναι σε επαφή με τους συνομιλητές. Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι τα Ηνωμένα Έθνη θέλουν να δουν περισσότερες συγκλίσεις και συγκεκριμένες εισηγήσεις για την περαιτέρω πορεία.

Η κυπριακή κυβέρνηση, θεωρεί κατ’ αρχήν ότι η λύση ουσιαστικά εξαρτάται από την Άγκυρα, πράγμα που έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη και γι αυτό θεωρεί ότι τα αποτελέσματα των εκλογών, ενδεχομένως, μπορεί να φέρουν εξελίξεις.

Ο ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΣ