ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Των Ελλήνων οι κοινότητες δικαιώνονται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο


  • Τριάντα χρόνια παραβιάζεται το δικαίωμα του εκλέγειν των Ελλήνων της ομογένειας.
  • Καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο κρίνει την έλλειψη μέτρων που να επιτρέπουν την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των ομογενών Ελλήνων αντίθετη με τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.



Καταδικαστική απόφαση, με την οποία λοιδορούνται οι πολιτικές και δικαστικές αρχές της χώρας για την επί τριακονταετία «αδυναμία» τους να επιτρέψουν στους Ελληνες ομογενείς να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, εξέδωσε προχθές κατά της Ελλάδος το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Στην απόφαση, η έλλειψη μέτρων που να επιτρέπουν την άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν από Ελληνες στο εξωτερικό κρίνεται αντίθετη με τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τονίζεται ιδιαίτερα ότι, εξαιτίας αυτής της έλλειψης, παραβιάζεται το δικαίωμα συμμετοχής σε ελεύθερες εκλογές.
Αφορμή για την έκδοση της σχετικής απόφασης υπήρξε η προσφυγή δύο Ελλήνων υπηκόων-υψηλόβαθμων στελεχών του Συμβουλίου της Ευρώπης (Χρήστος Γιακουμόπουλος, Νίκος Σιταρόπουλος) οι οποίοι, με έγγραφη αίτησή τους τον Σεπτέμβριο του 2007, γνωστοποίησαν στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία του Στρασβούργου τη θέλησή τους να ψηφίσουν στον τόπο της διαμονής και εργασίας τους.
Η πρεσβεία αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημά τους, με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχουν εκείνες οι νομοθετικές ρυθμίσεις, από ελληνικής πλευράς, που να επιτρέπουν τη σύσταση εκλογικών τμημάτων και την τοποθέτηση κάλπης σε προξενεία και πρεσβείες του εξωτερικού, για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων ομογενών.
Αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007 και αφού δεν μπόρεσαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο Στρασβούργο, οι Γιακουμόπουλος, Σιταρόπουλος προσέφυγαν, στις 20 Σεπτεμβρίου 2007, στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καταγγέλλοντας ότι δεν μπόρεσαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο Στρασβούργο.
Η απόφαση
Προχθές, το ΕΔΑΔ τούς δικαίωσε, καταδικάζοντας την Ελλάδα για παραβίαση του άρθρου 3, πρωτόκολλο 1, της Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων περί ελεύθερων εκλογών, επιδικάζοντάς τους και αποζημίωση 2.000 ευρώ για δικαστικά έξοδα.
Ιδιαίτερη σημασία, ωστόσο, έχει ότι στην απόφασή του το Δικαστήριο:
- Επικρίνει τις ελληνικές, πολιτικές και δικαστικές αρχές διότι δεν κατάφεραν, από το 1975 μέχρι και σήμερα, να υλοποιήσουν την εντολή που έδωσε το Σύνταγμα στον νομοθέτη, να καθορίσει τις προϋποθέσεις για την άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν στους απόδημους Ελληνες.
- Λοιδορεί, εμμέσως πλην σαφώς, την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι, με βάση τη συγκριτική μελέτη του εσωτερικού Δικαίου 33 κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου 29 χώρες έχουν θεσμοθετήσει διαδικασίες συμμετοχής και των ομογενών τους στους τόπους διαμονής τους κατά την διεξαγωγή εθνικών εκλογών, η Ελλάδα συγκαταλέγεται, μαζί με την Αλβανία, το Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία, στις χώρες που δεν παρέχουν καμία δυνατότητα στους ομογενείς τους να ψηφίζουν στο εξωτερικό, στις εθνικές εκλογές.
- Υπογραμμίζει ότι η ντε φάκτο υποχρέωση που επιβάλλεται στους Ελληνες ομογενείς να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, συνιστά διάκριση σε σχέση με τους άλλους Ελληνες, τους επιβαρύνει με υψηλά έξοδα και διαταράσσει την επαγγελματική και οικογενειακή τους ζωή. 

Ας μιλησουμε επιτελους


Μυστική συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ για το "Αμάλθεια";

Lavrio_GazaΤο υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ φέρεται να κατέληξε σε συμφωνία με την Ελλάδα και την Μολδαβία για να εμποδισθεί το πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια από το Λαύριο προς την Γάζα να φθάσει στον προορισμό του, μεταδίδουν τα ισραηλινά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Χαρέτζ, ο υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντορ Λίμπερμπαν απέσπασε τις εγγυήσεις του Έλληνα υπουργού Δημήτρη Δρούτσα και του Μολδαβού ομολόγου του ότι το πλοίο "Αμάλθεια", με μολδαβική σημαία δεν θα αποπλεύσει από το Λαύριο. Η εφημερίδα επικαλείται πηγές του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών σύμφωνα με τις οποίες, η "τριμερής" συμφωνία προβλέπει ότι, ακόμη και εάν το πλοίο αποπλεύσει, δεν θα φτάσει στην Γαζα αλλά θα ελλιμενισθεί σε λιμάνι της Αιγύπτου.
Το BBC επιβεβαιώνει τις διαπραγματεύσεις του Ισραήλ με την Ελλάδα και μεταδίδει ότι το Ισραήλ έχει εντείνει τις διπλωματικές πιέσεις για να αποτρέψει την ανθρωπιστική αποστολή του "Αμάλθεια". 
Το "Αμάλθεια" μεταφέρει τρόφιμα και ιατρικές προμήθειες βάρους 2.000 τόνων. Όπως δήλωσαν μέλη της λιβυκής φιλανθρωπικής οργάνωσης που οργανώνει την αποστολή, στο πλοίο θα επιβαίνουν περίπου 27 άτομα.
Πρόεδρος της οργάνωσης είναι ο Σαίφ αλ Ισλάμ Καντάφι, γιος του Λίβυου ηγέτη, Μοαμάρ Καντάφι. «Θα κάνουμε αυτό που μπορούμε. Αν όλοι κάνουν πίσω και πουν ότι οι Ισραηλινοί δεν θα το επιτρέψουν, τίποτα δεν θα συμβεί και οι κάτοικοι της Γάζας θα πεθάνουν από την πείνα», επισήμανε ο Γιουσεφ Σαουάνι, διευθυντής του Διεθνούς Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Καντάφι για την Ανάπτυξη. Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα το πλοίο να αποπλεύσει σήμερα ή νωρίς αύριο και τόνισε ότι θα χρειαστούν 70-80 ώρες για να φτάσει στον προορισμό του.
Εννέα Τούρκοι ακτιβιστές σκοτώθηκαν στις 31 Μαίου, όταν ισραηλινοί στρατιώτες, πραγματοποίησαν-σε διεθνή χωρικά ύδατα- επιδρομή στο τουρκικό πλοίο, που προσπαθούσε να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας από το Ισραήλ. Το γεγονός όξυνε ακόμη περισσότερο τις ήδη τεταμένες τουρκο-ισραηλινές σχέσεις, ωστόσο, οι διεθνείς πιέσεις είχαν ως αποτέλεσμα τη χαλάρωση του εμπάργκο. Ισραηλινοί αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι ο αποκλεισμός της Γάζας είναι αναγκαίος για να μην φτάσουν στους ηγέτες της Χαμάς όπλα, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν κατά του Ισραήλ.

THE INSIDER

ΧΘΕΣ ΗΤΑΝ ΝΩΡΙΣ.... ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ... ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ

Διακήρυξη για το Παλλαϊκό Πατριωτικό Μέτωπο και τη Νέα Εθνική Αντίσταση. 

Η τρίτη ελληνική δημοκρατία ξεκίνησε το 1974 με την εσχάτη προδοσία της Κύπρου, που οργάνωσαν οι ΗΠΑ και εξετέλεσαν σε δύο φάσεις, η αμερικανόδουλη Χούντα και η «Εθνική κυβέρνηση», Καραμανλή-Μαύρου, και κλείνει τον κύκλο της 36 χρόνια μετά, με τη νέα εσχάτη προδοσία, της συνθηκολόγησης των δωσίλογων, με την Διεθνή Χούντα των περιούσιων Τραπεζιτών και το ΔΝΤ.

Η Παγκόσμια Διακυβέρνηση, χτυπάει και πάλι την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό πισώπλατα
, και δολοφονικά, με σκοπό την υποδούλωση και τον εξανδραποδισμό μας, καθώς εποικίζει καθημερινά τον τόπο μας.
Η ρίζα της συμφοράς για τον λαό και το Έθνος, βρίσκεται στην εξάρτηση της Πατρίδας μας, από τα ιμπεριαλιστικά Κέντρα και τους περιούσιους Τραπεζίτες. 

Δεν υπάρχει ΕΛΛΗΝΙΚΗ κυβέρνηση. Η χούντα των διεθνών Τραπεζιτών ορίζει τα ελληνικά πράγματα, με μικρά διαλλείματα χρησιμοποιώντας ελληνοποιημένους, και Έλληνες πράκτορες διεθνών οργανώσεων, που χρησιμοποιούν την εξουσία τους σε βάρος του ελληνικού λαού.
Στα 180 χρόνια της Ελληνικής Δημοκρατίας, συνεχίζεται με μικρά διαλείμματα το καθεστώς της Ολιγαρχικής Κομματοκρατίας, της Φαυλοκρατίας και της Κλεπτοκρατίας.


Η «πολιτική» διαπάλη της Ολιγαρχίας, αφορά στην διαρπαγή και τον διαμοιρασμό των κρατικών πόρων, ως αμοιβή της για την υποτέλεια .
«Η επαναστατική κυβέρνηση» των αγγλόδουλων από τα «δάνεια της Αγγλίας», για τα οποία το επιτόκιο ήταν 59%, έβαλε στο δημόσιο ταμειο, μόλις τα 2/12. Τα υπόλοιπα πήγαν αλλού.
Κανένας, ωστόσο δεν τιμωρήθηκε. 


Το 1951 , ο Αμερικανός πρεσβευτής Πιουριφόι,
δήλωσε ότι τα χρήματα του σχεδίου Μάρσαλ τα «έφαγαν» οι 100 οικογένειες που κυβερνούν την Ελλάδα. Κανένας, βέβαια, από τη μετεμφυλιακή άρχουσα τάξη δεν τιμωρήθηκε. Οι ίδιοι έφαγαν και τα δισεκατομμύρια ευρώ, που μπήκαν στα ταμεία του κράτους μετά την ένταξη στην ΕΟΚ, ενώ το δημόσιο χρέος αυξήθηκε από το 1997, κατά 280%.

Το φαυλοκρατικό καθεστώς της Μεταπολίτευσης,
μη μπορώντας να διατηρήσει τον θεμελιώδη φαυλοκρατικό «εθνικό διχασμό», επέλεξε την μαζικοποίηση της φαυλοκρατίας με τη δημιουργία ενός υπερμεγέθους παρασιτικού και πολυδαίδαλου κυκλώματος διαφθοράς, του οποίου τα πλοκάμια φτάνουν μέχρι τον τελευταίο Δήμο της χώρας.
Φρόντισαν
να δημιουργήσουν συνενόχους.
Διόρισαν
χιλιάδες κομματόσκυλα στο δημόσιο από τα παράθυρα της αναξιοκρατίας.
Ανέχθηκαν
κομπίνες, λαμογιές και μικροκλοπές από αγρότες, γιατρούς, εκπαιδευτικούς, δικαστικούς και άλλους δημόσιους λειτουργούς.
Έκαναν τα στραβά μάτια
στη συναλλαγή και τη διαφθορά σε εφορίες, σε τελωνεία, σε πολεοδομίες, και στην ανέγερση εκατοντάδων χιλιάδων ή και εκατομμυρίων αυθαιρέτων κτισμάτων .
Εξάπλωσαν και διέδωσαν έτσι το πνεύμα της διαπλοκής
και της διαφθοράς στα μικρομεσαία και στα κατώτερα στρώματα. Γενικευόμενο όμως το φαυλοκρατικό σύστημα, καθίσταται μη βιώσιμο. Και αυτό ζούμε σήμερα.
Αυτοί που ιδιοποιήθηκαν το μόχθο των Ελλήνων ρίχνουν τη ζημιά στον Λαό. 

Όπως οι τραπεζίτες μετέφεραν τη δική τους ζημιά στους κρατικούς προϋπολογισμούς.

Η ανασφάλεια, ο φόβος και ο τρόμος,
είναι πια η καθημερινότητα του ελληνικού λαού. Το αύριο φαντάζει πολύ χειρότερο από το χθες, για τα 2/3 των Ελλήνων.
Τα πολιτικά και εργασιακά δικαιώματα στραγγαλίζονται,
τα εισοδήματα των εργαζομένων εξανεμίζονται, οι συντάξεις θα δίνονται μετά θάνατον, τα μαγαζιά κλείνουν, η ανεργία και η φτώχεια εκτοξεύονται στα ύψη.
Η εξάρτηση, και η ξένη κατοχή είναι επομένως ,το κυρίαρχο πρόβλημα μας. 

Και η Εθνική Ανεξαρτησία, με την ανάδειξη μιας νέας Εθνικής Ηγεσίας , μεγάλης ευθύνης και ικανοτήτων, η λύση. 

Μπροστά στο σημερινό αδιέξοδο που μας οδήγησαν, δεν υπάρχουν «αριστερές» ή «δεξιές» λύσεις . Στην εποχή της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης των περιούσιων Επενδυτών, οι Έλληνες, δεν χωριζόμαστε σε «αριστερούς» και «δεξιούς», ούτε σε Βενιζελικούς και Βασιλόφρονες, όπως θέλουν οι «προσκυνημένοι», που βολεύονται με τον κατευθυνόμενο κοινωνικό μας διχασμό, και την συλλογική μας δυστυχία, ώστε να συνεχίζουν την διαρκή και πολύπλευρη εθνική υπονόμευση.
Σήμερα ,όλοι οι Έλληνες παλεύουμε για τη λευτεριά, την τιμή, και την εθνική μας ανεξαρτησία. 

Δεν μας χωρίζει το παρελθόν.
Μας ενώνει το κοινό μας μέλλον και η αγάπη μας για την πατρίδα. Η Ελλάδα που μας ενώνει, ανήκει σε όλους τους Έλληνες.
Σήμερα η διαχωριστική γραμμή
περνάει ανάμεσα στους πατριώτες και τους απάτριδες προδότες, ανάμεσα στους αεριτζήδες και την παραγωγική κοινωνία,
ανάμεσα στους τίμιους και τους Κλέφτες,
ανάμεσα στους υπερήφανους ανθρώπους με συλλογική εθνική συνείδηση και τους καταναλωτές πρόβατα, που κυριαρχούνται από τον εγωτισμό και τη λατρεία του παρόντος.

Οι Έλληνες δεν είμαστε καταναλωτές - πρόβατα.
Έχουμε εθνική ταυτότητα και όχι μόνο πιστωτική κάρτα. Λέμε όχι στην «ευρωπαϊκή ταυτότητα» και τον «Ευροπατριωτισμό».

Οι Έλληνες δεν ανήκουμε ούτε στην Ανατολή, ούτε στην Δύση.
Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες. Αυτά τα διχαστικά διλήμματα τα επέβαλε στον λαό, η Πέμπτη φάλαγγα της ξένης κατοχής για να υπονομεύσει τις παραγωγικές δυνάμεις από όλες τις πλευρές, από «αριστερά» και από «δεξιά», με σκοπό να είμαστε αδύναμοι, καχεκτικοί, για να υποταχθούμε εύκολα στα ξένα κέντρα και τα συμφέροντα τους.
Ήρθε η ώρα να περάσουμε από την παθητική αναμονή στην ενεργό λαϊκή παρουσία για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της χώρας μας. 

Η πάλη θα είναι πολύ δύσκολη και πολύ σκληρή. Μα ένα έθνος που θέλει να ζήσει πρέπει να παλεύει, αψηφώντας τους κινδύνους και τις θυσίες.

Για να αντισταθούμε στο παγκόσμιο σύστημα εξουσίας
που θέλουν να μας επιβάλουν είναι απαραίτητη η Εθνική Λαϊκή Ενότητα γύρω από ένα αντι-Ολιγαρχικό κίνημα, υπεράσπισης, της ιδέας του εθνικού Κράτους και της Πατρίδας , ώστε να προστατέψουμε το έθνος, και για να ανοίξουμε το δρόμο που οδηγεί στην αδέσμευτη λαϊκή κυριαρχία και τη δημοκρατία.

Για να υπερασπίσουμε την Πατρίδα και τον ελληνικό λαό,
πρέπει να σταματήσουμε τη λαθρομετανάστευση. Την εισβολή εκατομμυρίων μουσουλμάνων που σκοπό έχουν να μεταβάλουν τον εθνικό και πολιτιστικό χαρακτήρα της Ελλάδας. Για να μας μετατρέψουν σε «λαό Μπένετον».
Οικοδομούμε μια κοινωνική και ταξική συμμαχία εργατών-αγροτών-υπαλλήλων-μικρομεσαίων και εθνικού παραγωγικού κεφαλαίου, ενάντια στην Διεθνή των Αγορών και των Επενδυτών. 

Μια συμμαχία εναντίον της παγκόσμιας Διακυβέρνησης της Χούντας των τραπεζιτών, ενάντια στους αεριτζήδες, τους κερδοσκόπους, και το μεταπρατικό κεφάλαιο.
Ένα ενιαίο μέτωπο
για την πλήρη ανατροπή του πολιτικού συστήματος της Κλεπτοκρατίας της Φαυλοκρατίαςκαι της Καρτελοκρατιας της Ολιγαρχικής ψωρο-Ελιτ , που καταδίκασε τον τόπο μας στη μιζέρια, και το λαό μας στη δυστυχία και την απόγνωση.

Ο σοσιαλ-νέο-φιλελεύθερος συρφετός
των λυμεώνων , των Κλεπτών και των Εφιαλτών, ρήμαξε τη χώρα μας και τον λαό μας. Μόνο με την ενεργό πολιτική παρουσία των πολιτών, απ' άκρου εις άκρο της Ελλάδας, θα εξασφαλιστούν τόσο η εθνική μας ανεξαρτησία όσο και η λαϊκή κυριαρχία.

Το κυρίαρχο εθνικό ζήτημα,
ήταν και είναι αφενός η εξασφάλιση της ζωής , της περιουσίας και της ευημερίας του ελληνικού λαού και η διασφάλιση των δικαίων και του μέλλοντος του ελληνικού Έθνους.

Χρειαζόμαστε, μια χώρα που θα είναι εθνικό κέντρο
του απανταχού ελληνισμού.
Χρειαζόμαστε, την αναγέννηση της εθνικής ιδέας
και της ελληνοκεντρικής εκπαίδευσης Χρειαζόμαστε μια νέα Εθνική Στρατηγική, για το πολιτικό πρόγραμμα του Ελληνικού Έθνους που θα οδηγήσει στην επίτευξη των Εθνικών μας Στόχων.

Η πιο επαναστατική ιδέα του 21ου αιώνα, είναι η μητέρα Πατρίδα .

Η Πατρίδα, είναι το Οχυρό του Έθνους.
Τα σύνορα προστατεύουν τη ζωή, την περιουσία μας και το μέλλον μας.
Στον Παγκόσμιο Ανταγωνισμό θα νικήσουμε ενωμένοι σαν ΕΘΝΟΣ. 

Ο αγώνας μας πρώτα και κύρια, είναι παλλαϊκός εθνικοαπελευθερωτικός , ενάντια στην Χούντα των Τραπεζιτών και στο Φασιστικό Τέρας της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης ,και ταυτόχρονα, παλεύουμε για την Δημοκρατία, την ισονομία και την κοινωνική δικαιοσύνη ,ενάντια στην Ολιγαρχική και νέο-οθωμανική ντόπια κλεπτοκρατική ψωρο-Ελίτ. 

Καλούμε τον ελληνικό ΛΑΟ και το έθνος σύσσωμο, να αγωνιστούμε με την συγκρότηση ενός Παλλαϊκού Πατριωτικού Μετώπου,
για να αποκρουσθούν οι σχεδιασμοί και οι μεθοδεύσεις των Κέντρων της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, στο Κυπριακό, στο Αιγαίο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο.

Να οργανώσουμε ένα κίνημα για τον μεγάλο ελληνισμό.

Να αγωνιστούμε για τα δικαιώματα των απανταχού Ελλήνων. Από την βόρειο 'Ήπειρο, τα Σκόπια , τον Πόντο και την Κωνσταντινούπολη, ως τον Καύκασο, τη Ρωσία, το Καζαχστάν, και το Πακιστάν.

Καλούμε τον ελληνικό ΛΑΟ και το έθνος σύσσωμο,
να πάρει μέρος στο λαϊκό- πατριωτικό και αντί- Ολιγαρχικό κίνημα που θα ακυρώσει την συνθήκη της Λισσαβόνας, που θεσμοποιεί την Ευρώπη των τραπεζιτών, και θα εκδιώξει τις 100 οικογένειες που κυβερνούν τον τόπο μας.

Υποστηρίζουμε το εθνικό κράτος Αγωνιζόμαστε για την Εθνική Ανεξαρτησία, για τη Λαϊκή Κυριαρχία, και την Κοινωνική Απελευθέρωση. Για να επανέλθει η Εξουσία στον Ελληνικό Λαό και να ανατραπεί η Ολιγαρχική Ελίτ που τον δυναστεύει.

Θέλουμε μια Ελεύθερη, Ανεξάρτητη και Δημοκρατική Ελλάδα. 

Αγωνιζόμαστε κατά της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης και της Χούντα των Τραπεζιτών. 

ΧΘΕΣ ΗΤΑΝ ΝΩΡΙΣ. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ 

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Η ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΩΝ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η Βουλή των αντιπροσώπων ορθώς καταψήφισε την πρόταση του εταιρικού φόρου . Η πρόταση αυτή πράγματι κτυπά αδιάκριτα τις επιχειρήσεις και εξισώνει την μικρή οικογενειακή επιχείρηση με τους κολοσσούς των αντιπροσωπιών και των μονοπωλίων. Στη δύσκολη οικονομική περίοδο που περνά ο τόπος , αιτία της οποίας είναι η συγκέντρωση του κεφαλαίου στα χέρια λίγων τραπεζιτών και η συνακόλουθη τοκογλυφική ανακύκλωση αυτού του κεφαλαίου με την υποθήκευση των εθνών και την διάλυση κάθε προσπάθειας οικονομικής και πολιτικής αυτονομίας , το κράτος όφειλε να στηρίξει την εθνική παραγωγή παίρνοντας στα χέρια του τη διαχείριση του χρήματος και λειτουργώντας ανταγωνιστικά με την ιδιωτική χρηματοπιστωτική παρασιτική κάστα . Τούτο θα επέτρεπε μια βαριά φορολόγηση των παρασιτικών εισοδημάτων μιας και δεν είναι ώριμες οι συνθήκες για την πλήρη «κατάργηση της δουλείας του τόκου» .
Βέβαια η βουλή καταψήφισε τη πρόταση του εταιρικού φόρου για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους και όχι γιατί ακολουθεί μια φιλοσοφία στήριξης των μικρών επιχειρήσεων . Τούτο φαίνεται και από την άστοχη και εκ διαμέτρου αντίθετη καταψήφιση της πρότασης για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας .Αυτή ήταν μια δίκαιη πρόταση καθότι δεν πλήττει τα λαϊκά στρώματα αλλά τους μεγαλοϊδιοκτήτες . Φαίνεται όμως ότι ο πλούτος απλώνει τα πλοκάμια του σε όλα τα κόμματα και έχει τη δύναμη να αποτρέπει κάθε κίνηση που πλήττει τα συμφέροντα του . Ποτέ δεν μάθαμε που βρίσκουν τα λεφτά οι διάφοροι πολιτικοί για να καλύψουν τις πολυέξοδες προεκλογικές τους προβολές και διαφημίσεις . Τα αποτελέσματα όμως αυτής της υπόγειας σχέσης που συνδέει τον πλούτο με τους λεγόμενους αντιπροσώπους του λαού τα βλέπουμε σε καίριες αποφάσεις που λαμβάνονται υπέρ της πλουτοκρατίας . Μια πλουτοκρατία που αποτελείται από διάφορους τραπεζίτες , μεταπράτες , αντιπροσώπους μονοπωλιακών ξένων συμφερόντων αλλά και από την εκκλησία που μετατράπηκε σε τοκογλύφο του ποιμνίου της . Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα στέκεται απέναντι σε όλους αυτούς , απέναντι στα συγκεκριμένα συμφέροντα τους αλλά και στις ιδέες που διασπείρουν για να κρατούν κάτω από σύγχυση και εξάρτηση τη συνείδηση του λαού και να κλέβουν ανενόχλητοι τον ιδρώτα του . Από το σοσιαλιστικό κέντρο μέχρι την άκρα δεξιά ασκείται μια αδιάκοπη ιδεολογική εξαπάτηση του λαού . Αυτοί για μας τους εθνικοδημοκράτες είναι οι κυριότεροι πολιτικοί μας εχθροί . Η απελευθέρωση του λαού και του έθνους από την οικονομική καταλήστευση του από τους λίγους , είναι αλληλένδετη με την πνευματική του απελευθέρωση .Ποτέ δεν θα φτάσουμε στο εθνικό λαϊκό κράτος αν δεν περάσουμε μέσα από την πολιτισμική επανάσταση ενάντια στην πνευματική τυραννία . Στο εθνικοδημοκρατικό πολίτευμα μας το κράτος θα λάβει το πραγματικό του νόημα . Θα γίνει το όργανο του λαού ενάντια σε κάθε μορφή φατριαστικής εκμετάλλευσης ντόπιας και ξένης και οι βουλευτές και αντιπρόσωποι του θα βγαίνουν μέσα από τις παραγωγικές του ενώσεις και όχι μέσα από το λαβύρινθο της διαφθοράς και της φαυλοκρατίας .

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΕΔΗΚ