ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΔΥ.Κ. Ο ηρωϊκός θάνατος του λοχαγού Σωτήρη Σταυριανάκου

Στις 16 Αυγούστου η εχθρική πίεση κατέστη πλέον αφόρητη. Τους ηρωικούς άνδρες της ΕΛΔΥΚ προσέβαλαν αεροσκάφη, πυροβόλα, όλμοι. Μέσα στο στρατόπεδο τα πάντα μεταβλήθηκαν σε σωρούς ερειπίων.
...
Οι Τούρκοι κινήθηκαν σε δύο μεικτούς σχηματισμούς, σε σύζευξη αρμάτων και πεζικού. Προωθήθηκαν αργά και προσεκτικά. Ο ένας σχηματισμός επιτέθηκε από βόρεια (Κιόνελι) και ο άλλος από δυτικά (Γερόλακκος), με εμφανή σκοπό την κύκλωση του στρατοπέδου και την πλήρη εξόντωση των μαχητών της ΕΛΔΥΚ.

Στις 11.00, οι Τούρκοι προσέγγισαν επικίνδυνα τις θέσεις των αμυνόμενων, παρά τις μεγάλες τους απώλειες. Τότε, και ενώ τα άρματα των Τούρκων απείχαν λίγα μόλις μέτρα, έπεσε ηρωικά ο λοχαγός Σωτήρης Σταυριανάκος. Σύμφωνα με μαρτυρίες ανδρών του, όπως του στρατιώτη Μάριου Βολακάκη που κι αυτός σκοτώθηκε λίγο μετά, ο λοχαγός Σταυριανάκος, μόνος, εξήλθε από το όρυγμα του για να αντιμετωπίσει το προπορευόμενο άρμα μάχης. Προφανώς υπολόγισε ότι αναχαιτίζοντας το εχθρικό άρμα, είτε με χειροβομβίδα είτε φονεύοντας με το ατομικό του πιστόλι τον αρχηγό πληρώματος ο οποίος βρισκόταν στον πυργίσκο, θα ανέκοπτε την τουρκική επίθεση. Υπήρχε και το προηγούμενο, μία ημέρα πριν, όταν καταστράφηκε το προπορευόμενο άρμα από Bολή πυροβόλου και οι Τούρκοι οπισθοχώρησαν. Πριν όμως προλάβει να υλοποιήσει το σχέδιο του, ο ηρωικός λοχαγός φονεύθηκε από τα πυρά του άρματος.

(Απόσπασμα από το βιβλίο-ντοκουμέντο: «Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ-Οι προδομένοι ήρωες αντιμετωπίζουν τον Αττίλα», του ιστορικού-συγγραφέα Σταύρου Καρκαλέτση, εκδ. «Περισκόπιο»)

ΔEN ΞEXNΩ!!!

Hellenicrevenge

 

Έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση του Κουρδικού αντάρτικου


Η πολιτειακή και στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας, μαζί με τα ανώτατα στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών και της νεοσυσταθείσας πολιτικής αντιτρομοκρατικής μονάδας, συνήλθαν υπό τον πρόεδρο Αbdullah Gul σε έκτακτη σύσκεψη με μοναδικό αντικείμενο την ασφάλεια και την αντιμετώπιση των επιθέσεων των Κούρδων ανταρτών, καθώς μόνο το τελευταίο δίμηνο οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μετρούν απώλειες 46 αξιωματικών και οπλιτών. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Άγκυρα θα προχωρήσει σε αλλαγή των επιχειρησιακών σχεδίων με ενίσχυση των προκεχωρημένων θέσεων, θα προωθηθεί η συνεργασία με γειτονικές χώρες για την αντιμετώπιση του ΡΚΚ και θα προσπαθήσει να αντιστρέψει το δυσμενές κλίμα στο εσωτερικό της χώρας.
Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατηγός Basbug, διέψευσε ότι η αιτία του φονικού απολογισμού του περασμένου Σαββατοκύριακου ήταν μια αποτυχία των υπηρεσιών πληροφοριών και ζήτησε να υπάρξει υπομονή στον αγώνα εναντίον των Κούρδων ανταρτών, προσθέτοντας πως ο αγώνας κατά του ΡΚΚ πρέπει να συνδυαστεί με μέτρα ασφαλείας και οικονομικές πρωτοβουλίες υπέρ της κουρδικής κοινότητας. Ο Στρατηγός Βasbug γνωστοποίησε ότι ο Τουρκικός Στρατός άρχισε να χρησιμοποιεί Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη, για να συγκεντρώνει πληροφορίες για τις μετακινήσεις των κούρδων ανταρτών μέσα στα βουνά του βόρειου Ιράκ "σε ορισμένη απόσταση μέσα στο βόρειο Ιράκ, σε συντονισμό με τους Αμερικανούς"

STRATEGY-GEOPOLITICS