ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Το «Βόρεια Μακεδονία» είναι «μέσα στα πλαίσια της λύσης που…θέλουμε;»

Ποιος σας είπε χερ Δρούτσα ότι το "Βόρεια Μακεδονία" είναι μέσα στα πλαίσια της λύσης που θέλουΜΕ; Ποιοι είναι όλοι αυτοί που "θέλουμε", γιατί δε θυμάμαι να ρωτήθηκε ποτέ ο ελληνικός λαός για το τι θέλει και δε θέλει; Με ποιο δικαίωμα το "θέλω" το δικό σας έγινε "θέλουμε"; Με ποια εξουσιοδότηση εσείς και η κυβέρνηση της οποίας είστε μέλος, όπως και η προηγούμενη ανεκδιήγητη κυβέρνηση, αποφασίζετε με βάση τα προσωπικά σας θέλω, τα προσωπικά σας συμφέροντα και τον προσωπικό σας τρόμο μπροστά στους αμερικανούς, για εθνικά ζητήματα και πολύ περισσότερο αποφασίζετε να ξεπουλήσετε ελληνική ιστορία και ελληνικά ιερά και όσια;

Ποιος σας είπε ότι σας ανήκει η ελληνική γλώσσα της οποίας "περιουσία" είναι η λέξη Μακεδονία την οποία εσείς χαρίζετε από δω και από κει, σαν να είναι ζάχαρη που αγοράσατε από το κατάστημα τροφίμων της γειτονιάς; Ποιος σας είπε ότι σας ανήκει η ελληνική ιστορία την οποία αφήνετε τόσα χρόνια να κουρελιάζετε από γελοιότητες του κάθε κλόουν της ευρύτερης περιοχής; Ποιος σας είπε ότι σας ανήκει ο Ήλιος της Βεργίνας, που δεν είναι μόνο της Βεργίνας, αλλά ιερό σύμβολο ολόκληρου του αρχαίου ελληνικού κόσμου, ώστε να τον παραχωρείτε στον κάθε αχρείο, για να πουλάει τις πιστωτικές του κάρτες και να φωτίζει τις επεκτατικές του βλέψεις;

Πολεμήσατε ποτέ σας γι' αυτό το βασανισμένο κομμάτι της Ελλάδας, χύσατε το αίμα σας και αποφασίζετε ελαφρά τη καρδία να παραδώσετε την ιστορία του στους λαίμαργους σλάβους; Δεν είστε ελέω Θεού βασιλιάς, για να αποφασίζετε μόνος σας σε σκοτεινές αίθουσες για ζητήματα που άπτονται των ιερών των Ελλήνων. Και δεν μπορείτε να ισχυρίζεστε ότι εφόσον ο λαός σας ψήφισε, επικύρωσε και την πολιτική σας στο ζήτημα των Σκοπίων. Ξέρετε  καλά ότι αυτό είναι δημαγωγία.

Ο λαός ψήφισε ήδη για το ζήτημα των Σκοπίων, όταν 1,5 εκατομμύριο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, κάνοντας ξεκάθαρο ότι η Μακεδονία είναι ελληνική και τίποτα από την κληρονομιά της δεν είναι για πούλημα, έστω κι αν εσείς θέλετε να τη βάλετε ενέχυρο, για να καλύψετε τα χρέη που δημιούργησε η αδηφαγία σας.

Αν πιστεύετε ότι η βούληση του ελληνικού λαού έχει αλλάξει, κάντε δημοψήφισμα. Αλλά δε θα τολμήσετε, όπως δεν τολμήσατε να κάνετε και για την απόδοση ιθαγένειας σε ξένους που φιλοδοξείτε να αντικαταστήσουν τους Έλληνες, ώστε "αστεία" για σας θέματα, όπως το σκοπιανό, να μην αποτελούν εμπόδιο στην "καριέρα" σας. Δεν τολμάτε, γιατί ξέρετε πως η απάντηση των Ελλήνων θα είναι αποστομωτική: γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων παρά την εντατική αποχαυνοποίηση στην οποία τους επιβάλατε μέσω των μέσων μαζικής εξημέρωσης ενδιαφέρονται ακόμη για το μέλλον της χώρας τους.

Η ιστορία της Ελλάδας δε σας ανήκει, για να τη διαχειρίζεστε σαν στέλεχος πολυεθνικής, πουλώντας την όταν η τιμή είναι συμφέρουσα. Ανήκει στον ελληνικό λαό, όχι σε μια γενιά Ελλήνων: ανήκει σε όσους Έλληνες πέρασαν, πολέμησαν και θυσιάστηκαν, γράφοντας τις σελίδες της, ανήκει σε μας τους τωρινούς, έστω κι αν οι σελίδες που γράφουμε εμείς δεν είναι από τις πιο ένδοξες, αλλά, κυρίως, ανήκει σε αυτούς που ακολουθούν, στις μελλοντικές γενιές. Κι αν δεν μπορούμε να εμπλουτίσουμε την ιστορία που μας παρέδωσαν, τουλάχιστον, έχουμε χρέος να την παραδώσουμε, όπως την παραλάβαμε και όχι ακρωτηριασμένη..

Δε σας ανησυχεί, χερ Δρούτσα και υπόλοιποι "εθνοπατέρες", ότι ήδη έχετε τραβήξει υπερβολικά το σχοινί σε σημείο που το παραμικρό να μπορεί να το σπάσει με βίαιο τρόπο; Και το ξεπούλημα της ελληνικής ιστορίας, έστω κι αν στην προκειμένη περίπτωση αφορά ένα τόσο απομακρυσμένο απ' την Αθήνα  κομμάτι της κάθε άλλο από παραμικρό είναι..
 

Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού εξωτερικών κ. Δημήτρη Δρούτσα περί αποδοχής του όρου «Βόρεια Μακεδονία» ως εθνολογικού προσδιορισμού, εάν τελικά υλοποιηθεί θα αποτελέσει αιτία δυσεπίλυτων προβλημάτων στα βόρια σύνορα μας. Είναι γνωστό ότι η ονομασία των Σκοπίων με οιανδήποτε λέξη που να περιέχει τον όρο «Μακεδονία» θα επικυρώσει από πλευράς δικής μας την επεκτατική προπαγάνδα των Σκοπιανών, που ήδη ασκείται στα σχολεία , στο στρατό και στην εξωτερική πολιτική τους. Είναι ολοφάνερο πως η αποδοχή του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων αποτελεί ευθυγράμμιση με την Αμερικανό-σιωνιστική γραμμή. Πιθανόν το πολιτικό κατεστημένο της Ελλάδος , η ολιγαρχία των γνωστών οικογενειών, να επωφεληθεί από μια τέτοια υποχώρηση, ο Ελληνικός λαός όμως και το έθνος ολόκληρο θα ζημιώσει σε βάθος χρόνου.
Μοναδική άμυνα του έθνους είναι να μην αποδεχτεί την υποχώρηση της κυβερνήσεως Παπανδρέου σε αυτό το θέμα. Να τολμήσει να εναντιωθεί και να απαιτήσει εθνοπρεπή στάση ενάντια στην απειλή των Σκοπίων. Πρέπει να καταλάβουν οι Σκοπιανοί , με την όλη συμπεριφορά μας, ότι οι παράλογες αξιώσεις τους θα προσκρούσουν πάνω στην σθεναρή αποφασιστικότητα του Ελληνικού έθνους να προστατέψει τα εδάφη του και την ιστορία του. Μια αποφασιστικότητα που δεν θα αποκλείσει την ένοπλη ρήξη με τους παραχαράκτες της Ελληνικής ιστορίας.
Η αποδοχή του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων είναι Εθνική Προδοσία. Οι όπου γης Έλληνες έχουν ιερό καθήκον να αποτρέψουν τους κατάπτυστους εθνοπροδότες από το ανόσιο έργο της υποχώρησης στον Σκοπιανό παραλογισμό.
Όταν οι κυβερνώντες συρρικνώνουν με τις πράξεις τους την εθνική μας κυριαρχία, προσβάλλουν και αναιρούν την ιστορία μας και τους εθνικούς αγώνες, τότε λαός και στρατός έχουν υποχρέωση να αντιδράσουν και να επιβάλλουν την εθνική αλήθεια και νομιμότητα συνθλίβοντας τους κάθε λογής παραχαράκτες της.
Κάθε μορφή αντίστασης στην προδοσία είναι ιερή.
Η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Μπορεί η ελληνική κοινή γνώμη να ανεχθεί μια "Βόρεια Μακεδονία"...

Μπορεί η ελληνική κοινή γνώμη να ανεχθεί μια "Βόρεια Μακεδονία" που θα ομιλεί τη makedonski;

Η Αθήνα επιθυμεί άμεσα λύση στο θέμα της ονομασίας ΠΓΔΜ, δηλώνει σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας, σημειώνοντας ότι το "Βόρεια Μακεδονία" («Republic of Northern Macedonia») είναι κοντά στο πλαίσιο της λύσης που περιγράφει η Ελλάδα. Το κρίσιμο ζητούμενο παραμένει ωστόσο το εύρος χρήσης της ονομασίας, αν θα χρησιμοποιείται δηλαδή στις διμερείς σχέσεις ή erga omnes (έναντι όλων), στους Διεθνείς Οργανισμούς και στις σχέσεις με τρίτα κράτη. Ουσιαστικά, η Ελλάδα διολισθαίνει επικίνδυνα σε μία αμφίβολης έκβασης επίλυση του προβλήματος, σαφώς δυσανάλογη του συσχετισμού ισχύος, με έντονα τα στοιχεία της δέσμης ιδεών που είχε παρουσιάσει το Σεπτέμβριο του 2008 ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Matthew Nimetz. Όπως είχα γράψει και τότε, το Σχέδιο Νίμιτς ως βάση διαπραγμάτευσης είναι τόσο ικανοποιητικό όσο ήταν το Σχέδιο Ανάν για την Κύπρο, αφού ως γνωστόν, η "Bόρεια Μακεδονία" προϋποθέτει και ..."Νότια Μακεδονία", οπότε είναι μαθηματικά βέβαιη η έγερση εκ νέου ζητήματος "μακεδονικής μειονότητας" στην Ελλάδα. Ας θυμηθούμε πως φτάσαμε μέχρι εδώ:
Σεπτέμβριος 2006:
Η αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΑΣΕ Felice Gaer θέτει θέμα κακομεταχείρισης της "τουρκικής, αλβανικής και μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα". Παρά τα διαβήματα και τις αντιδράσεις της Αθήνας, το State Department δεν θα κρατήσει αποστάσεις από τις δηλώσεις αυτές. Ακολούθησαν
έκθεση της CIA που αναφέρεται σε «μειονότητες» χωρίς να τις προσδιορίζει και δηλώσεις του πρώην επιτετραμμένου της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα Τhomas Countryman στο ίδιο πνεύμα.
Μάρτιος 2008: Στην ετήσια έκθεση του State Department για τα ανθρώπινα δικαιώματα γίνεται αναφορά στη "μακεδονική γλώσσα" που ομιλείται στη Βορειοδυτική Ελλάδα.
Απρίλιος 2008: Αμέσως μετά τη Σύνοδο του Βουκουρεστίου, ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Daniel Fried, απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις, υπεραμύνεται της αναγνώρισης "μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας".
Ιούλιος 2008: Με
επιστολή προς τον Κ. Καραμανλή ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ N. Gruevski ζητά αναγνώριση "μακεδονικής μειονότητας" στην Ελλάδα. Ενημερώνει γραπτώς όλα τα διεθνή fora και τον γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.
Σεπτέμβριος 2008: Ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ Μatthew Nimetz καταθέτει στους διαπραγματευτές της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ πρόταση στην οποία διασυνδέει το πρόβλημα της ονομασίας με την αναγνώριση "μακεδονικής γλώσσας και εθνικότητας".
O Νimetz ζητά να αναγνωρίσουμε "εθνότητα Μακεδόνων", πράγμα που δε δέχονται οι Αλβανοί των Σκοπίων, και "γλώσσα Μακεδονική", πράγμα που απορρίπτει και η Βουλγαρία. Άγνωστο παραμένει αν θα διατηρηθεί η συνταγματική ονομασία της ΠΓΔΜ, κύρια πηγή του αλυτρωτισμού της γείτονος.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τα σχολικά εγχειρίδια της ΠΓΔΜ θα συνεχίσουν τα σοβινιστικά κηρύγματα μίσους, στα σκοπιανά στρατόπεδα θα συνεχίσουν να υπάρχουν οι χάρτες της "Μεγάλης Μακεδονίας" και φυσικά παραμένει το προοίμιο του Συνατάγματος που κάνει λόγο για "ιστορική, πολιτιστική, πνευματική και κρατική κληρονομιά του Μακεδονικού Λαού".
Ένα ακόμα μείζον ζήτημα είναι η αποκλειστικότητα του όρου "Μακεδονία". Ήδη, ως κίνηση καλής θέλησης προς την σκοπιανή πλευρά, η κυβέρνηση Παπανδρέου κατήργησε το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, μπορεί όμως να απαλείψει την Ιστορία χιλιάδων ετών για χάρη μιας Ατζέντας αμερικανικής έμπνευσης; Μπορεί η ελληνική κοινή γνώμη να ανεχθεί τους νεοκομιτατζήδες του ΣΝΟΦ ως ..."μακεδονομάχους"; Οψόμεθα. 

1,5 εκατομμύριο Έλληνες πήραν τα όπλα!

  • Η ανασφάλεια και η έξαρση της εγκληματικότητας των νεο-ελλήνων (λαθρομεταναστών) δημιουργούν φοβικά σύνδρομα με άγνωστες συνέπειες για το μέλλον
  • Η κρατική ανεπάρκεια οπλίζει τους πολίτες που διαπιστώνουν πως είναι απροστάτευτοι
Τα όπλα πάρει οι Ελληνες, σε μια προσπάθεια να προστατευτούν από το πρωτοφανές κύμα εγκληματικότητας που σαρώνει ολόκληρη τη χώρα. Οι δεκάδες ληστείες και διαρρήξεις που καταγράφονται καθημερινά, οι εν ψυχρώ δολοφονίες από ληστρικές συμμορίες για λίγα ευρώ, αλλά και οι συνεχείς εισβολές σε σπίτια κάνουν τον μέσο πολίτη να αισθάνεται ανασφαλής και να αναζητεί τρόπους να προστατεύσει τη ζωή και την περιούσια του.
Ετσι, μπροστά στην πλήρη αδυναμία της Αστυνομίας να επιβάλει την τάξη, χιλιάδες είναι εκείνοι που παίρνουν την απόφαση να προστατεύσουν μόνοι τους τον εαυτό τους. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., περισσότερα από 1,5 εκατ. καραμπίνες και κυνηγετικά όπλα είχαν δηλωθεί στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα μέχρι και το τέλος Μαρτίου. Την ίδια ώρα οι εγγεγραμμένοι σε κυνηγετικούς συλλόγους που χρησιμοποιούν τα όπλα τους για το κυνήγι είναι 233.150.
Οπως χαρακτηριστικά τονίζουν αξιωματικοί της Αστυνομίας, οι υπόλοιποι απλώς έχουν ένα όπλο στην ντουλάπα για να αισθάνονται ασφάλεια…
«Η έξαρση της εγκληματικότητας και ο φόβος των πολιτών ότι μπορούν να βρεθούν αντιμέτωποι με ένα καλάσνικοφ τους κάνει να καταφεύγουν στη λύση της καραμπίνας», λέει στο «ΘΕΜΑ» στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και προσθέτει: «Από τα στατιστικά στοιχεία προκύπτει ότι τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί αλματώδης αύξηση στην αγορά κυνηγετικών όπλων, την ώρα που ο αριθμός των δηλωμένων κυνηγών παραμένει ο ίδιος».
Χιλιάδες τα παράνομα
Στα παραπάνω δηλωμένα όπλα πρέπει να προστεθούν ακόμη 3.200 περιπτώσεις πολιτών που διαθέτουν νόμιμες άδειες οπλοφορίας και οπλοκατοχής που χορηγήθηκαν από την Αστυνομία για πιστόλια και περίστροφα.
Θα πρέπει να συμπεριληφθούν επίσης τα χιλιάδες παράνομα όπλα που φτάνουν στην Ελλάδα είτε από την Αλβανία είτε από άλλες χώρες της Ευρώπης και εκτός από τον υπόκοσμο καταλήγουν πολλές φορές στα χέρια πολιτών που τα κρατούν στο σπίτι για την περίπτωση που χρειαστεί να προστατεύσουν τον εαυτό τους.
Ενδεικτικό του φόβου που επικρατεί είναι το γεγονός ότι μόνο τα τελευταία χρόνια στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα δηλώθηκαν περισσότερα από 300.000 νέα κυνηγετικά όπλα, χωρίς βέβαια οι περισσότεροι από αυτούς που τα αγόρασαν να ενδιαφέρονται να γίνουν κυνηγοί. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., το 2008 χορηγήθηκαν 77.018 νέες άδειες κατοχής κυνηγετικών όπλων, το 2009 55.276 και το πρώτο τρίμηνο του 2010 επιπλέον 5.349… Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας τονίζουν ότι η συγκέντρωση τόσο μεγάλου αριθμού όπλων στα χέρια ανεκπαίδευτων πολιτών, σε συνδυασμό με τον φόβο και την έξαρση εγκληματικότητας, δημιουργεί ένα επικίνδυνο κοκτέιλ.
Ενας στους τρεις θα αγόραζε για αυτοπροστασία
H δημοσκόπηση της «Alco», την οποία δημοσιεύει σήμερα το «ΘΕΜΑ», επιβεβαιώνει πλήρως τη διάθεση ενός μεγάλου μέρους των πολιτών να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, αφού είναι εμφανής η αδυναμία της Πολιτείας να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την εγκληματικότητα. Στην ερώτηση «αν μπορούσατε, θα αγοράζετε όπλο για να προστατεύσετε εσάς και την οικογένειά σας;», σχεδόν ο ένας στους τρεις (ποσοστό 37,1%) απαντά «ναι», ενώ το 58,5% «όχι». Μπορεί εκείνοι που απαντούν «ναι» να είναι λιγότεροι, ωστόσο έχουμε να κάνουμε με μια εντυπωσιακή μεταστροφή της ελληνικής κοινωνίας που μέχρι τώρα δεν είχε κανένα ενδιαφέρον για τα όπλα, ούτε τα θεωρούσε αναγκαία. Αν εξαιρέσουμε ορισμένες περιοχές (Κρήτη, Μάνη), οι κάτοικοι των υπόλοιπης χώρας εδώ και σχεδόν 40 χρόνια δεν έδειχναν ενδιαφέρον για όπλα και προτιμούσαν να αφήνουν τη δημόσια ασφάλεια στα χέρια της Αστυνομίας. Οπως ήταν αναμενόμενο, οι άνδρες είναι εκείνοι που δηλώνουν έτοιμοι να πάρουν όπλο (ποσοστό 45,1%), ενώ κατά ηλικία πιο αποφασιστικοί για αυτοάμυνα δείχνουν όσοι είναι από 18 έως 24 χρόνων (ποσοστό 41,6%) και οι πάνω από 65 (ποσοστό 40,3%). Είναι φανερό πως η ανασφάλεια είναι περισσότερο έντονη σ' αυτές τις ηλικίες.
Το δεύτερο συμπέρασμα της δημοσκόπησης είναι πως οι πολίτες συνδέουν την έξαρση της εγκληματικότητας με την οικονομική κρίση (ποσοστό 39,9%), τη μαζική παρουσία μεταναστών (ποσοστό 21,6%) και τους λάθους χειρισμούς των πολιτικών που έχουν ή είχαν την ευθύνη για την προστασία του πολίτη. Η έκπληξη είναι πως οι πολίτες πιστεύουν ότι η ανεπάρκεια και τα λάθη της Αστυνομίας έχουν τη μικρότερη ευθύνη (ποσοστό 14,3%). Τέλος, στην ερώτηση αν θεωρούν αποτελεσματική την αντιεγκληματική αποστολή του υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, το 53,6% απαντά «όχι» και το 35,5% «ναι». Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως μόνο το 22,2% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. συμφωνεί με τους χειρισμούς του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που σημαίνει ότι η παλιά συμπάθεια των δεξιών ψηφοφόρων στο πρόσωπο του κ. Χρυσοχοΐδη έχει ατονήσει.
Χιλιάδες οι νέες αιτήσεις για νόμιμες άδειες οπλοφορίας
Με μια σχετικά απλή διαδικασία εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες απέκτησαν ένα επικίνδυνο πολεμικό εργαλείο, χωρίς να ξέρουν φυσικά να το χειριστούν. Πιστεύουν πως έχοντας στο μαξιλάρι τους ένα όπλο δεν θα πέσουν θύματα ληστών ή διαρρηκτών ή ακόμη κι αν έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο, θα μπορέσουν να προστατευτούν, αγνοώντας ωστόσο πως η φαινομενική ασφάλεια που τους παρέχει αυτό μπορεί σε μια κακιά στιγμή να τους βάλει σε μπελάδες. «Πολλοί κατέχουν κυνηγετικά όπλα χωρίς όμως να είναι κυνηγοί. Είναι προφανές ότι τα προμηθεύτηκαν για λόγους ασφαλείας. Βέβαια, το γεγονός ότι δεν είναι καταγεγραμμένοι στους κυνηγετικούς συλλόγους δεν σημαίνει ότι είναι παράνομοι, από τη στιγμή που ο οπλισμός δηλώνεται στην Αστυνομία», τονίζει ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Νίκος Παπαδόδημας, ενώ ο κ. Δημήτριος Τσοχατζής, ιδιοκτήτης καταστήματος με κυνηγετικά όπλα, τονίζει: «Με μια αίτηση στην Αστυνομία και την άδεια που στη συνέχεια χορηγείται μπορεί κάποιος να προμηθευτεί ένα κυνηγετικό όπλο. Οι τιμές ξεκινούν από 500 ευρώ για μια απλή καραμπίνα και φτάνουν τις 3.000 ευρώ».
Στην αναμονή
Καθημερινά στα Αστυνομικά Τμήματα όλης της χώρας πολίτες κάθε ηλικίας, επαγγέλματος και οικονομικής επιφάνειας καταθέτουν αίτηση προκειμένου να τους χορηγηθεί άδεια οπλοφορίας και οπλοκατοχής. «Δεν υπάρχουν επίσημα στατιστικά στοιχεία για το πόσες αιτήσεις εκκρεμούν αυτή τη στιγμή σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας. Οι εκτιμήσεις λένε πως είναι αρκετές χιλιάδες. Ομως ελάχιστοι από αυτούς θα καταφέρουν να πάρουν την άδεια για λόγους προσωπικής ασφάλειας, παρόλο που όλοι αναφέρουν στις αιτήσεις τους πως κινδυνεύουν λόγω της έξαρσης της εγκληματικότητας», αποκαλύπτει πηγή της Κατεχάκη. Η έκρηξη της εγκληματικότητας τους τελευταίους μήνες έχει προκαλέσει και ανάλογη… έκρηξη στις αιτήσεις αδειών. Ωστόσο μόνο περίπου 3.200 άτομα έχουν καταφέρει να πάρουν άδεια από την Αστυνομία και να έχουν πάνω τους ή στο σπίτι τους ένα πιστόλι ή ένα περίστροφο. Αξίζει να τονιστεί πως πριν από την εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη» ο αριθμός των αδειών οπλοφορίας ήταν πολύ μεγαλύτερος. Ωστόσο, στη συνέχεια οι διαδικασίες έγιναν πολύ πιο αυστηρές, ο αριθμός χορήγησης μειώθηκε κατά πολύ και κάθε χρόνο που περνά μειώνεται ακόμα περισσότερο, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια οι δείκτες εγκληματικότητας χτυπούν κόκκινο.
Η δυσκολία στο να αποκτήσει κανείς άδεια οπλοφορίας δεν σημαίνει απαραίτητα πως δεν έχει τη δυνατότητα να προμηθευτεί όπλο. Ακόμα κι αν αυτό δεν προέρχεται από το οπλοπωλείο, αλλά από τη μαύρη αγορά. Αλλωστε, στα «περίεργα» στέκια της Ομόνοιας οποιοσδήποτε έχει ζεστό χρήμα στο χέρι μπορεί να αγοράσει πιστόλια, περίστροφα, ακόμη και καραμπίνες, που ξεκινούν από 700 ευρώ και φτάνουν τις 4.000-5.000 ευρώ.
ΠΗΓΗ:Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ