ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

«ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ» Η ΑΛΛΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ


Το πολιτικό κατεστημένο χρησιμοποιεί τον όρο «ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ» στη προσπάθεια του να θολώσει τα νερά , να αλλοιώσει την πραγματικότητα , να επιφέρει σύγχυση και να επιβάλει στο τέλος τα δικά του σχέδια και οράματα. Η πατρίδα δεν είναι μοιρασμένη ή διαχωρισμένη από άγνωστες αιτίες . Η πατρίδα είναι κατεχόμενη από τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής του 1974 .Οι τουρκικές δυνάμεις εισβολής επέβαλαν μια κατάσταση εδαφικού διαχωρισμού αποτρέποντας στη Κυπριακή Δημοκρατία να ασκήσει την εξουσία της στο υπό κατοχή ευρισκόμενο τμήμα της . Στη κατάσταση της κατοχής του βορείου τμήματος της Κύπρου από τον τουρκικό στρατό προσετέθη το έγκλημα του μαζικού εποικισμού και της ανακήρυξης παράνομου κράτους. 

Η θεραπεία αυτής της κατάστασης, της κατοχής, του εποικισμού, και του παράνομου κρατικού μορφώματος, δεν μπορεί με κανένα τρόπο να περιγραφεί με τον όρο «επανένωση της πατρίδας». Οι όροι που πρέπει να χρησιμοποιούνται και να συνάδουν με τις δέουσες ενέργειες αποκατάστασης του δικαίου είναι: ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ, ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΥ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ. Δυστυχώς όμως οι όροι αυτοί δεν συνάδουν με την πολιτική της υποχώρησης και της αποδοχής των τετελεσμένων της εισβολής και κατοχής .Ενώ ο όρος «επανένωση» εκφράζει την μακρά πολιτική του ενδοτισμού και της εθνικής μειοδοσίας .Υπονοεί παράδοση ενιαίας εδαφικής ζώνης στους τούρκους , αποδοχή τουρκικής διοίκησης στην εν λόγω εδαφική ζώνη , ανακήρυξη της ζώνης αυτής σε συνιστώσα μονάδα ή πολιτεία ενός ομόσπονδου μορφώματος το οποίο θα είναι απλό εποικοδόμημα των πρωταρχικών μονάδων Αν ακολουθήσουμε αυτή τη λογική θα κατρακυλούμε στο πάτο της υποχώρησης όπου βρίσκεται σήμερα το πολιτικό κατεστημένο με πρωτεργάτη του τον κ. Χριστόφια και τις γνωστές υπεπροσφορές του στους τούρκους κατακτητές .Την παραμονή 50.000 εποίκων, την σταθμισμένη ψήφο, την αποστρατικοποίηση αφενός και παραμονή των αγγλικών βάσεων αφετέρου, την εκ περιτροπής προεδρία, την πολιτική ισότητα του 18% με το 82%, τους μηχανισμούς αντιμετώπισης κρίσεων.
Ο όρος ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ εκφράζει την πολιτική ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ του κατεστημένου που θα καταλήξει στην ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ .
Η πραγματικότητα της κατοχής δεν αντιμετωπίζεται με πολιτικές υποχώρησης και συμβιβασμούς αλλά με ανυποχώρητο ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ 

Αναζητώντας τη νέα ταυτότητα της Ατλαντικής Συμμαχίας

Το ΝΑΤΟ πρέπει να βρίσκεται σε διαρκή στρατιωτική ετοιμότητα για μακρινές επιχειρήσεις, προτείνει η ομάδα 12 ειδικών με επικεφαλής την πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ M. Albright.
Το κείμενο για το νέο Στρατηγικό Δόγμα της Ατλαντικής Συμμαχίας, με τίτλο "ΝΑΤΟ 2020" κοινοποιήθηκε στους Μονίμους Αντιπροσώπους των 28 κρατών-μελών και περιλαμβάνει δύο βασικές πτυχές:
Πρωταρχική αποστολή της Συμμαχίας παραμένει η ομπρέλα ασφαλείας των 28 κρατών-μελών, όπως προβλέπει το άρθρο 5 από το 1949. Το ΝΑΤΟ οφείλει να βρίσκεται σε ετοιμότητα για την ανάληψη στρατιωτικών επιχειρήσεων πέραν της ζώνης που καθορίζει η Συνθήκη, όπως σήμερα, στο Αφγανιστάν. Την αποστολή στο Αφγανιστάν προκάλεσαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, οπότε θεωρείται εξαιρετέα περίπτωση. Στο εξής όμως, οι επιχειρήσεις εκτός ΝΑΤΟϊκής ζώνης θα αποτελούν μέρος του νέου Δόγματος.

"
Κατά την επόμενη 10ετία, το ΝΑΤΟ θα αναλάβει 4 μεγάλες διεξαρτώμενες αποστολές", αναφέρει στην έκθεσή της για τις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ΝΑΤΟ η 12μελής ομάδα υπό τη Μadeleine Albright. Σε επιστολή της στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Συμμαχίας, η πρώην ΥΠΕΞ εκτιμά ότι η Συμμαχία πρέπει να πάει πιο μακριά από αυτά που προβλέπει το προηγούμενο στρατιωτικό δόγμα του 1999.
Η πρώτη, λοιπόν, από τις 4 αποστολές του ΝΑΤΟ είναι να συνεχίσει την εξασφάλιση στρατιωτικής προστασίας στα μέλη του. Πρόκειται για το «θεμελιώδες κεκτημένο» της Συμμαχίας, δήλωσε η Μ. Αlbright. Η δεύτερη είναι να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα για μακρινές επιχειρήσεις εκτός της γεωγραφικής ζώνης του, η τρίτη να συνεργάζεται με άλλους εταίρους για την αντιμετώπιση των "νέων κινδύνων" (κυβερνοεπιθέσεις, πειρατεία, διάδοση των βαλλιστικών και πυρηνικών όπλων, κίνδυνος ενεργειακής κρίσης) και η τέταρτη αποστολή συνίσταται στην κατάρτιση σωμάτων ασφαλείας και στρατιωτικών δυνάμεων στις "αδύναμες χώρες", όπως σήμερα το Ιράκ και το Αφγανιστάν.
Ο γ.γ. της Συμμαχίας Αnders Fogh Rasmussen διαβεβαίωσε ότι "
το ΝΑΤΟ δεν φιλοδοξεί να γίνει ο παγκόσμιος χωροφύλακας" και ότι κάθε επιχείρησή του θα βασίζεται στις αρχές της Χάρτας του ΟΗΕ. Η έκθεση της ομάδας Αlbright θα υποβληθεί στη Σύνοδο Κορυφής της Λισαβόνας στις 19-20 Νοεμβρίου.

Ρωγμές στην ενότητα της Ευρώπης - Γιούνγκερ κατά Μέρκελ



"Κάποιοι θα έκαναν καλύτερα να σκέφτονται πριν μιλήσουν", δήλωσε ο επικεφαλής υπουργός οικονομικών της Ευρωζώνης Ζ.Κ. Γιούνκερ φωτογραφίζοντας την Άγκελα Μέρκελ!

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επέκρινε σφοδρά - χωρίς όμως και να την κατονομάσει - τις δηλώσεις της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, η οποία είχε υποστηρίξει ότι οι χώρες της ζώνης του ευρώ εξέθρεψαν οι ίδιες την κερδοσκοπία λόγω των υψηλών ελλειμμάτων τους.
Κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του Eurogroup ο Γιούνκερ ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τις επιπτώσεις που θα έχουν τόσο οι δηλώσεις της Μέρκελ όσο και αυτές του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ο οποίος δήλωσε ότι οι αγορές βρίσκονται "στη δυσκολότερη κατάστασή τους μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο".
"Πέρα από τις δηλώσεις του κ. Τρισέ, τις οποίες εγκρίνω, νομίζω ότι κάποιοι θα έκαναν καλύτερα να σκέφτονται πριν μιλήσουν", είπε ο Γιούνκερ. "Εάν δηλαδή ενδιαφέρονται για τις αγορές, για την κατάσταση των απλών ανθρώπων στην Ευρώπη - γιατί για αυτούς πρόκειται - θα ήταν καλύτερο μερικές φορές να σιωπούν", πρόσθεσε, αναφερόμενος σαφώς στη Γερμανίδα καγκελάριο.
Ανησυχία για την κατρακύλα του ευρώ
Παράλληλα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε ότι "ανησυχεί" από την ταχύτητα με την οποία υποχωρεί η ισοτιμία του ευρώ το τελευταίο διάστημα. "Παρακολουθούμε προσεκτικά την εξέλιξη στις αγορές συναλλάγματος και θα το συζητήσουμε το βράδυ. Δεν ανησυχώ από την σημερινή ισοτιμία του ευρώ, αλλά από την ταχύτητα με την οποία υποχώρησε", δήλωσε ο Γιούνκερ στους δημοσιογράφους, κατά την άφιξή του για το συμβούλιο των υπουργών του Eurogroup.
ΠΗΓΗ:Ας μιλήσουμε επιτέλους!

Τουρκικό παζάρι με νεο-οθωμανικό στυλ


"...εάν η υφαλοκρηπίδα οριοθετηθεί με χωρικά ύδατα έξι μιλίων (όπως είναι σήμερα), η Ελλάδα θα απολέσει το δικαίωμα που της παρέχει το Διεθνές Δίκαιο να τα επεκτείνει στα 12 μίλια. Γι’ αυτό προηγείται το ζήτημα της επέκτασης. Ο Τούρκος πρωθυπουργός, όμως, ξεκαθάρισε ότι η άρση της απειλής πολέμου (casus belli) θα γίνει μόνο εάν η Ελλάδα δεσμευθεί ότι δεν θα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα..."

Tου Σταύρου Λυγερού
Τώρα που η επικοινωνιακή σκόνη της επίσκεψης Ερντογάν κατακάθεται, έχει σημασία να εστιάσει κανείς όχι στη ρητορική, αλλά στις συγκεκριμένες προτάσεις. Η πρόταση Ερντογάν ότι τα τουρκικά μαχητικά που πετούν στο Αιγαίο να δίνουν σχέδια πτήσεως στην Αθήνα και τα ελληνικά στην Αγκυρα καταργεί και τη γεωγραφία και το υφιστάμενο νομικό καθεστώς.
Το Αιγαίο έχει διεθνή εναέριο χώρο, όπου μπορούν να ασκούνται τουρκικά αεροσκάφη. Την αρμοδιότητα, όμως, για τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας εκεί ο αρμόδιος διεθνής οργανισμός ICAO την έχει δώσει στην Ελλάδα (FIR Αθηνών). Και την έδωσε, επειδή ακριβώς το Αιγαίο, χωρίς να είναι με τη νομική έννοια ελληνική θάλασσα, συνδέει τμήματα της ελληνικής επικράτειας.
Τα τουρκικά μαχητικά οφείλουν, αλλά δεν δίνουν σχέδια πτήσης όταν εισέρχονται στο FIR Αθηνών. Η πρόταση Ερντογάν αποσκοπεί να υποκαταστήσει το FIR Αθηνών από ένα σύστημα ελληνοτουρκικής συνδιαχείρισης και συνελέγχου. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, για την αεροπορική άμυνα των ελληνικών νησιών του Αιγαίου θα ενημερώνεται και η Αγκυρα! Εάν ισχύσει, για να μεταβεί ένα μαχητικό π.χ. από την Τανάγρα στη Λήμνο θα πρέπει να δώσει σχέδιο πτήσης στην τουρκική πλευρά παρ’ ότι δεν θα περάσει από θαλάσσια περιοχή, που παρεμβάλλεται μεταξύ τουρκικών εδαφών.
Εξίσου προβληματική είναι και η πρόταση του Τούρκου πρωθυπουργού τα μαχητικά να πετούν στο Αιγαίο άοπλα. Και πάλι επιχειρεί να εξισώσει ανόμοιους ρόλους. Τα ελληνικά μαχητικά πετούν στο Αιγαίο για να καλύψουν τις ανάγκες αεροπορικής άμυνας των νησιών. Ως εκ τούτου, πρέπει να είναι οπλισμένα. Αντιθέτως, τα τουρκικά, που πετούν δυτικότερα της γραμμής Σαμοθράκη - Ρόδος έχουν επιθετικές αποστολές. Εάν είναι άοπλα, δεν δημιουργείται κενό στην αεροπορική άμυνα της τουρκικής επικράτειας.
Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε διατεθειμένος να παραπεμφθούν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και το εύρος του ελληνικού εναερίου χώρου. Με τη θεωρία περί «γκρίζων ζωνών», η Τουρκία διεκδικεί ακόμα και κατοικημένα νησιά, όπως το Αγαθονήσι. Πώς είναι δυνατόν η Χάγη να οριοθετήσει την υφαλοκρηπίδα όταν η μία από τις δύο χώρες αμφισβητεί την εδαφική ακεραιότητα της άλλης;
Επίσης, εάν η υφαλοκρηπίδα οριοθετηθεί με χωρικά ύδατα έξι μιλίων (όπως είναι σήμερα), η Ελλάδα θα απολέσει το δικαίωμα που της παρέχει το Διεθνές Δίκαιο να τα επεκτείνει στα 12 μίλια. Γι’ αυτό προηγείται το ζήτημα της επέκτασης. Ο Τούρκος πρωθυπουργός, όμως, ξεκαθάρισε ότι η άρση της απειλής πολέμου (casus belli) θα γίνει μόνο εάν η Ελλάδα δεσμευθεί ότι δεν θα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα.
Ζητάει να παραπεμφθεί στη Χάγη το εύρος του ελληνικού εναερίου χώρου, επειδή το σημερινό καθεστώς (έξι μίλια χωρικά ύδατα και 10 μίλια εναέριος χώρος) είναι νομικώς αδύναμο. Ελπίζει, λοιπόν, ότι τα 10 μίλια θα μειωθούν στα έξι για να υπάρξει ευθυγράμμιση.
Με άλλα λόγια, τουρκικό παζάρι με νεοοθωμανικό στυλ.
Πηγή
Ας μιλήσουμε επιτέλους!

Στις «ψείρες» αρέσει να βγαίνουν στο γιλέκο…


Γράφει ο Κώστας Στούπας
Η αλήθεια είναι ότι το θέμα της χρεοκοπίας παραμένει ανοιχτό για τη χώρα μας. Ανοιχτό παραμένει και το θέμα της εξόδου μας ή και της διάλυσης της ευρωζώνης. 
 
Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ρευστή για να μπορέσει κάποιος να στηρίξει οποιαδήποτε εκτίμηση και πρόβλεψη. Σίγουρα υπάρχει η κοινή λογική που λέει ότι σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον ακόμη και αν δεν είχαμε εφεύρει το ευρώ, θάπρεπε να το κάνουμε τώρα. Όχι μόνο εμείς αλλά και οικονομίες όπως της Γερμανίας που είναι από τις πλέον ανταγωνιστικές στον πλανήτη...
 
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν κινδυνεύει το ευρώ. Πολλές φορές στην ιστορία οι λαοί έχουν αποφασίσει τις λάθος κινήσεις και έχουν ολιγωρήσει...
 
Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει τελειώσει το παιγνίδι. Από αυτή την κρίση οι περισσότερες πιθανότητες κλίνουν προς την επιτάχυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης παρά τη διάλυση.

Γιατί όλοι ποντάρουν εναντίον...
 
Το γράφαμε και χθες. Κουτσοί στραβοί ποντάρουν στην ελληνική χρεοκοπία ενώ αυξάνεται ο αριθμός αυτών που ποντάρουν στη διάλυση της ευρωζώνης.
 
Αυτό δεν είναι ανησυχητικό. Οι εξελίξεις στις αγορές και την οικονομία  και οι απόψεις γι’ αυτές έχουν τη σχέση που έχουν τα υπερηχητικά αεροσκάφη με τον θόρυβο που δημιουργούν. Όταν έχει φτάσει ο θόρυβος και ο στόχος συνεχίζει να υπάρχει σημαίνει ότι ο «καμικάζι» με το επικίνδυνο φορτίο έχει αποχωρήσει...
 
Τα ίδια δεν συνέβαιναν και στα τέλη του 2008 και τις αρχές του 2009; Όλοι, ειδικοί και μη, καθημερινά μας βομβάρδιζαν με στοιχεία και αναλύσεις για τον επελαύνοντα Αρμαγεδδώνα και την εκτίμηση ότι για να δούμε άνοδο χρηματιστηρίων πάνω από 10-20% θα περάσουν δεκαετίες...
 
Δεν ήταν έτσι όμως...
 
Αυτό που συμβαίνει σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι μια αμφίδρομη τριπλή συμπλοκή μεταξύ κοινού, μέσων μαζικής ενημέρωσης και δημοσιολόγων.
 
Πάντα υπάρχουν δημοσιολόγοι που είναι απαισιόδοξοι, πολύ απαισιόδοξοι ή αισιόδοξοι. Τις δύσκολες μέρες τα μέσα ενημέρωσης παρατηρούν ότι τα τρομακτικά σενάρια πουλάνε περισσότερο, όπως τις καλές μέρες πουλάνε τα υπεραισιόδοξα σενάρια.
 
Σε κάθε φάση προβάλουν αυτά που πουλάνε περισσότερο, όχι επίτηδες, αλλά από ένστικτο επιβίωσης.  Οι δημοσιολόγοι με τη σειρά τους δεν μπορούν να αντισταθούν στη γοητεία της δημοσιότητας. Όταν βλέπουν ότι οι ακραίες απόψεις προβάλλονται καλύτερα πλειοδοτούν.
 
Πέρυσι το Χειμώνα πουλούσε η κατάρρευση του καπιταλισμού από τις μαύρες τρύπες των τραπεζών. Φέτος πουλάει η χρεοκοπία της Ελλάδας και σαν συνέχεια η διάλυση της ευρωζώνης.
 
Οι παλιές καραβάνες το γνωρίζουν καλά, στις αγορές  όταν όλα τα στοιχεία μοιάζουν αδιάσειστα εναντίον σου είναι η ώρα να ξεκινήσεις την αντεπίθεση. Οι πολλοί συνήθως κάνουν λάθος...
 
Οι σοφοί της ζωής και των αγορών μαθαίνουν πόσο περίπλοκα απλός είναι ο κόσμος και πόσο πεπερασμένες οι λογιστικές γραμμικές προσεγγίσεις.

Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον σηκώνουν χειρόφρενο στα πακέτα στήριξης

Του Γιάννη Αγγέλη

Στη χθεσινή συνάντηση του Eurogroup στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν ότι ο «μηχανισμός ειδικού σκοπού» των 500 δισ. ευρώ μέσω του οποίου θα παρέχεται στήριξη σε όσες χώρες χρειασθούν βοήθεια, όπως έχει συμβεί  με την Ελλάδα, θα μπορεί να την δώσει μόνο με την προϋπόθεση της ομοφωνίας.

Ταυτόχρονα στις ΗΠΑ προωθείται νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία η αμερικάνικη κυβέρνηση θα αρνείται την παροχή δανείων από το ΔΝΤ αν δεν υπάρχουν σαφείς αποδείξεις ότι η χώρα που θα παίρνει το δάνεια θα μπορεί να τα αποπληρώσει. Και αυτό βέβαια θα αποδεικνύεται με τα «μέτρα» που η χώρα θα υποχρεώνεται να πάρει...

Και οι δύο κινήσεις, από Ε.Ε. και ΗΠΑ, δρομολογούν ισχυρούς περιορισμούς στις κινήσεις διάσωσης κρατών που από δω και πέρα θα κινδυνεύσουν να χρεοκοπήσουν. Όπως αποκαλύφθηκε χθες ο μηχανισμός που θα διαχειρισθεί τα 500 δισ. ευρώ της Ε.Ε. θα έχει την μορφή ενός Fund στο οποίο μέτοχοι θα είναι οι χώρες-μέλη της Ευρωζώνης. Για κάθε απόφαση παροχής βοήθειας σε κράτος-μέλος θα απαιτείται «ομοφωνία» των μετόχων.

Η απόφαση αυτή σε συνδυασμό με τις τελευταίες δηλώσεις των εκπροσώπων των γερμανικών αρχών που καταγράφουν μια ισχυρή διαφωνία στο εσωτερικό της Ε.Ε., φαίνεται να δημιουργεί νέα εμπόδια για κινήσεις διάσωσης στο άμεσο μέλλον στο εσωτερικό της ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα οι δηλώσεις Μέρκελ και Βέμπερ ότι στην πραγματικότητα η ανακοίνωση του πακέτου των 500 δισ. ευρώ  δεν είναι άλλο παρά προσπάθεια να κερδίσει η Ε.Ε. χρόνο μέχρι να αλλάξει η εσωτερική κατάσταση στην ευρωζώνη, όπως και δημόσια δήλωση του κ. Βέμπερ, πιθανού διαδόχου του κ. Τρισέ στην ηγεσία της ΕΚΤ, ότι δεν συμφωνεί  με την αγορά κρατικού χρέους από την Κεντρική Τράπεζα, έχουν προκαλέσει νέα ανησυχία και αβεβαιότητα για το μέλλον του ευρώ που διολισθαίνει σταθερά τις τελευταίες δέκα ημέρες στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών. 

Και ενώ όλα αυτά βρίσκονται σε εξέλιξη προς... άγνωστη κατεύθυνση, σήμερα ολοκληρώνεται η διαδικασία παράδοσης στην Ελλάδα της πρώτης δόσης από το σκέλος του δανείου του ΔΝΤ με 14,5 δισ. ευρώ, μετά τα 5,5 δισ. ευρώ από την Ε.Ε.

Οι επόμενες δόσεις  έρχονται τον Σεπτέμβριο και Δεκέμβριο με 9 δισ. ευρώ εκάστη.

Οι δόσεις αυτές βέβαια θα δοθούν μόνο αν οι τριμηνιαίες εξετάσεις από την «τρόικα» δείξουν ότι η κυβέρνηση προωθεί το πρόγραμμα μέτρων που έχει ανακοινώσει. 
Δραματική πάντως είναι η εικόνα των προβλέψεων –μετά  την εφαρμογή των μέτρων– για τα επόμενα έξι τουλάχιστον χρόνια.

Το χρέος σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών  θα συνεχίσει να αυξάνεται από το 115% του ΑΕΠ που ήταν το 2009 και θα φθάσει το 149% του ΑΕΠ το 2012 και 2013 για να μειωθεί στο 140% του ΑΕΠ το 2015 !

Με άλλα λόγια η εξοικονόμηση  πόρων  από το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης καθώς και ότι προκύψει από μία υποτυπώδη και υποθετική ανάπτυξη μετά το 2010 θα κατευθύνονται στην αποπληρωμή του χρέους για τα επόμενα πολλά χρόνια...