ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Oι αεροδιάδρομοι του Αιγαίου


Toυ Χρήστου Κουτσογιαννόπουλου, Ταξίαρχου ε.α., πρώην Δντη Διεθνών Σχέσεων ΥΠΕΘΑ

Ένα Boeing 717 της Ολυμπιακής Αεροπορίας ταξιδεύει από Αθήνα για Κωνσταντινούπολη. Ξαφνικά, στις 8.48 και ενώ το αεροπλάνο βρίσκεται ΒΔ των Ψαρών στα 29.000 πόδια, το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης του αεροπλάνου ειδοποιεί τον πιλότο για την παρουσία άλλου αεροσκάφους σε κοντινή απόσταση. Μετά από λίγο εμφανίζονται δύο τουρκικά μαχητικά που περνάνε σε απόσταση δύο περίπου μιλίων από το αεροσκάφος καθώς είχαν αναχαιτιστεί λίγο νωρίτερα από ελληνικά αεροσκάφη.
Η σύγκρουση αποφεύχθη ενώ το Boeing 717 πετούσε σε συγκεκριμένο-εγκεκριμένο αεροδιάδρομο από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) όπως και σε δεκάδες άλλα αεροσκάφη, τα οποία εκτελούν καθημερινά δρομολόγια εσωτερικού και εξωτερικού εντός του FIR Αθηνών και χρησιμοποιούν συγκεκριμένους αεροδιάδρομους.
Τέτοια επεισόδια έγιναν πλέον ρουτίνα και συνήθως περνάνε στα "ψιλά" του ημερήσιου Τύπου. Η τουρκική αυτή δραστηριότητα αυξάνει συνεχώς και γίνεται για να ασκείται η τουρκική πολεμική αεροπορία, σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού στη πρόσφατη επίσκεψη του στην Αθήνα. Οι παραβάσεις του FIR Αθηνών από την τουρκική πολεμική αεροπορία αλλιώς περιγράφονται στην Λευκή Βίβλο του τουρκικού υπουργείου αμυνας, που κυκλοφόρησε στις 7 Ιουλίου 2003 και διανεμήθηκε σε όλες τις ξένες πρεσβείες στην τουρκική πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με την τουρκική Λευκή Βίβλο, το FIR Αθηνών καταργείται, η Ελλάδα διατηρεί εναέριο χώρο 6 ν.μ. αντί των 10 ν.μ. και ο αεροπορικός έλεγχος του Αιγαίου στα πλαίσια του ΝΑΤΟ μεταβιβάζεται και στις δύο χώρες. Μετά από όλα αυτά και ενώ θα περίμενε κανείς την ελληνική αντίδραση στον ICAO, η ελληνική πλευρά υπέγραψε συμφωνία με την Τουρκία για κατάργηση –δημιουργία νέων αεροδιαδρόμων στο Αιγαίο μέσω ICAO που ήδη οι Τούρκοι έσπευσαν να αξιοποιήσουν στην πιο κρίσιμη για τους Τούρκους περιοχή της Λήμνου, όπου χρόνια επεδίωκαν λυσσαλέα την πλήρη αποστρατικοποίηση και διεθνοποίηση της.
Με αυτή την συμφωνία καταργήθηκαν οι υπάρχοντες αεροδιάδρομοι Κασσάνδρα-Λήμνος (J/UJ-60) και Θεσσαλονίκη-Λήμνος-Χίος-Ρόδος- Λευκωσία (L/UL-609) που λειτουργούσαν από τα 11.000 πόδια και 4.500 πόδια αντίστοιχα.
Στη θέση τους δημιουργήθηκαν δύο νέοι αεροδιάδρομοι: Ο Ν-127 Ροδόπη-Λήμνος-Σμύρνη-Ντάλαμαν από το ύψος των 14.000 ποδιών και άνω και ο Ν-128 Κασσάνδρα-Λήμνος από το ύψος των 13.000 ποδιών και άνω και στη συνέχεια Σμύρνη-Ρόδος από το ύψος των 14.000 ποδιών και άνω.
Το άμεσο αποτέλεσμα αυτών των μετατροπών δίνει πλέον την ελευθερία στα τουρκικά μαχητικά να κινούνται ανεξέλεγκτα σε ύψη μέχρι και 14.000 πόδια, ενώ μέχρι σήμερα είχαν περιορισμούς μέχρι τα 4.500 και 11.000 πόδια, ανάλογα με τον αεροδιάδρομο. Αυτό διευκολύνει την διεξαγωγή ασκήσεων από τουρκικά μαχητικά που πλέον μπορεί να γίνεται σε απόσταση 5,6 μιλίων από τις ακτές της Λήμνου και εντός της τερματικής περιοχής του αεροδρομίου της Λήμνου.
Δυστυχώς η Ελλάδα υπνωτισμένη, από τις σειρήνες της φιλίας που μόνο αυτή βλέπει συνεχίζει να δέχεται τον καταιγισμό των παραβάσεων του FIR Αθηνών και δεν αντιδρά με αποτέλεσμα να υφίσταται οικονομική απώλεια από την σταδιακή κατάργηση των αεροδιάδρομων του FIR Αθηνών και στο μέλλον να χάσει τον έλεγχο του με τραγικές συνέπειες στην στρατιωτική άμυνα του Αιγαίου. 
S T R A T E G Y - G E O P O L I T I C S

Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙ

Ο κύκλος παράδοσης πολιτικών στην «καθαρτήρια» πυρά της δημοσιότητας – ο οποίος άνοιξε με την ομολογία του Τάσου Μαντέλη ότι πήρε εκατοντάδες χιλιάδες μάρκα από τη Siemens υποδεικνύοντας συνολική μίζα 10 εκατομμυρίων και συνεχώς διευρύνεται – είναι βέβαιο ότι δεν θα κλείσει σύντομα: οι αποκαλύψεις και τα αλληλοκαρφώματα βρίσκονται μόνο στην αρχή.
Το πρώτο προφανές είναι ότι πλέον και το πολιτικό σύστημα και το μιντιακό ανάλογο διαισθάνονται ότι δεν μπορεί πια να συγκρατηθεί η δικαιολογημένη οργή της κοινωνίας, η οποία ζητά την άρση της χρόνιας ατιμωρησίας και την απόδοση ευθυνών οπουδήποτε υπάρχουν. Γι’ αυτό κυριαρχούν οι δραματικοί τόνοι και στο πολιτικό και στο μιντιακό πεδίο. Όποιος αισθάνεται ότι μπορεί να απειληθεί από την κοινωνική οργή παίρνει εκ των προτέρων θέση αυτόκλητου εισαγγελέα.
Στο πολιτικό επίπεδο τα κόμματα εξουσίας διαισθάνονται ότι η αντοχή του κόσμου είναι πια οριακή και θα δοκιμαστεί πολύ σκληρά από τα επόμενα πακέτα μέτρων που η τριμερής επιτήρηση της χώρας θα αποφασίσει.
(Η σκλήρυνση αυτή είναι προεξοφλημένη, καθώς ήδη τις προηγούμενες μέρες επιβεβαιώθηκε πλήρως το ρεπορτάζ του τελευταίου φύλλου του «Π» για τη στενή επιτήρηση υπουργών εκ μέρους της «Τρόικας» και διατυπώθηκε η σαφής προειδοποίηση εκ μέρους των Ευρωπαίων ακόμη και για διακοπή του προγράμματος δανεισμού της χώρας αν τα ταμιακά και διαρθρωτικά αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής μέσα στους επόμενους μήνες δεν είναι αυτά που έχουν ζητηθεί και συμφωνηθεί).
Στο πλαίσιο αυτό της επαπειλούμενης κοινωνικής αναταραχής, την οποία σχεδόν όλοι θεωρούν σίγουρη, ήδη τα κόμματα είναι αποφασισμένα να αποκοπούν πλήρως από το παρελθόν τους ρίχνοντας στην πυρά όποιον αποδειχθεί ότι έχει εμπλακεί σε σκάνδαλα είτε με πολιτικούς χειρισμούς είτε με μίζες.
Ο κίνδυνος, ωστόσο, που ελλοχεύει σε ένα γενικευμένο κλίμα αποκάλυψης πολιτικών σκανδάλων, αλλά και καταγγελιών για την ύπαρξη σκανδάλων, είναι να διευκολυνθούν τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών. Ήδη διαβάζουμε για πολιτικά στελέχη εμπλεγμένα σε κάτι ακαθόριστο, ενδεχομένως και μη τεκμηριωμένο, αλλά πάντως... σίγουρα σκάνδαλο.
Ήδη σέρνεται φημολογία για «λίστες» ατόμων που λάμβαναν χρήματα από τη Siemens, μεταξύ των οποίων πολιτικοί και δημοσιογράφοι, αλλά καμιά λίστα δεν έχει ακόμη εμφανιστεί. Κι όμως, έχουν ήδη γραφτεί ονόματα που ίσως περιλαμβάνονται σε μια τέτοια «λίστα».
Η κάθαρση, σε κάθε περίπτωση, δεν είναι μόνο λαϊκή απαίτηση, αλλά και ανάγκη ενός βουτηγμένου στην αναξιοπιστία και την απαξίωση συστήματος, που κλυδωνιζόμενο επιδιώκει την αναδιάταξή του με όρους βιωσιμότητας. Είναι, όμως, απολύτως αναγκαίο, μέσα στον γενικευμένο χαμό, να μην παιχτούν βρώμικα κόλπα με ατεκμηρίωτες φήμες, οι οποίες, όταν και αν διαψευστούν, θα έχουν τραυματίσει βαρύτατα υπολήψεις χωρίς ποτέ να έχουν παρασχεθεί οι δέουσες αποδείξεις.
Το ζητούμενο, επομένως, είναι μεν η κάθαρση, αλλά συντεταγμένα: με απόδειξη, τεκμηρίωση, απόδοση δικαιοσύνης και τιμωρία για όσους πρέπει, όποιοι κι αν είναι. Πολιτική, ΜΜΕ και κοινωνία οφείλουν να συμβάλουν, αλλά και να διασφαλίσουν, την όσο το δυνατόν πληρέστερη απόδοση δικαιοσύνης βάζοντας φραγμό σε κάθε απόπειρα κανιβαλισμού. Οι πολύ δύσκολες μέρες που έρχονται απαιτούν συντεταγμένη πολιτεία, συντεταγμένους θεσμούς και συντεταγμένη κοινωνία.
Σε κάθε άλλη περίπτωση ο κίνδυνος εξω-θεσμικών ή παρα-θεσμικών παρεμβάσεων και «διευθετήσεων» στο πολιτικό πεδίο θα γίνεται όλο και εντονότερος... 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ

ΜΕΙΚΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΝΟΤΟ ΚΑΙ ΜΕΙΚΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

Το πρόγραμμα εγκατάστασης τουρκοκυπρίων στο ελεύθερο τμήμα της κυπριακής δημοκρατίας συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό . Το πολιτικό κατεστημένο φαίνεται αποφασισμένο να μετατρέψει τη μη κατεχόμενη Κύπρο σε ένα μεικτό κράτος .
Ο ίδιος ο πρόεδρος της δημοκρατίας είπε πολλές φορές πως με τα μυαλά που πάμε ( να μην αποδεχόμαστε δηλαδή την λύση Χριστόφια ) στο τέλος θα έχουμε ένα τουρκικό κράτος στο βορρά και ένα μεικτό κράτος στο νότο . Το μεικτό κράτος στο νότο ανέλαβε να περατώσει ο ίδιος ο πρόεδρος της δημοκρατίας επικροτούμενος από όλο το πολιτικό φάσμα .Καμία διαμαρτυρία από κανένα πολιτικό κόμμα που βρίσκεται στο κοινοβούλιο . Ίσως κάποιοι εκ των υστέρων θυμηθούν να ασκήσουν κριτική , όμως στη φάση που μπορούν να αποτρέψουν αρνητικές εξελίξεις , τηρούν σιγή . Η σιγή όμως αυτή είναι συναίνεση και συνενοχή .
Τώρα βρισκόμαστε στη φάση μίσθωσης τούρκων δασκάλων για να διδάσκουν τους τουρκοκύπριους δήθεν μαθητές .
Διάφορα γεγονότα εάν συναθροιστούν δείχνουν ότι πραγματώνεται σταδιακά ένα σχέδιο ολέθριο για τον κυπριακό ελληνισμό .
 Έλληνες πρόσφυγες , που εξ ανάγκης διαμένουν σε σπίτια τουρκοκυπρίων που μετοίκησαν οικειοθελώς στα κατεχόμενα , εκδιώχνονται με αποφάσεις δικαστηρίων της κυπριακής δημοκρατίας , για να εγκατασταθούν τουρκοκύπριοι οι οποίοι επιστρέφουν στις περιουσίες των , χωρίς οι δικοί μας πρόσφυγες να μπορούν να επιστρέψουν στα δικά τους σπίτια που τελούν υπό κατοχή .
 Τουρκοκύπριοι παίρνουν επιδόματα από τη κυπριακή δημοκρατία και απολαμβάνουν δωρεάν εξυπηρέτησης από νοσοκομεία και άλλες υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνουν μόνο οι έλληνες .
 Τούρκοι δάσκαλοι μισθώνονται από την δημοκρατία για να διδάσκουν τα παιδιά των τουρκοκυπρίων που φοιτούν σε σχολεία στην ελεύθερη Κύπρο. Δεν αποκλείεται μάλιστα οι τούρκοι δάσκαλοι να μισθώνονται για να διδάξουν την τουρκική στα ελληνόπαιδα .
 Το γεγονός της παραποίησης και αποσιώπησης της ιστορικής αλήθειας στη διδακτέα ύλη των μαθητών συνάδει με την αντίληψη ενός ελληνο-τουρκικού σχολείου .
 Η άρνηση του πολιτικού κατεστημένου να αναγνωρίσει ως πρόσφυγες με όλα τα δικαιώματα τους τα παιδιά προσφύγων μητέρων , εντάσσεται στη προσπάθεια λήθης της εισβολής και κατοχής και απάλειψης του όρου πρόσφυγας .
 Η φημολογούμενη αύξηση των βουλευτών σε 75 που συνοδεύεται από φήμες ποσοστοτικής συμμετοχής τουρκοκυπρίων στη βουλή , ολοκληρώνουν τη φρικτή εικόνα του «μεικτού κράτους στο νότο» .
Ίσως να συμβαίνουν και άλλα που δεν τα γνωρίζουμε , καθώς ακολουθείται η τακτική της απόκρυψης και της σταδιακής φανέρωσης και εφαρμογής προειλημμένων αποφάσεων .
Η ορθή αντιμετώπιση της μεθοδευμένης υποχώρησης ξεκινά από την απόσυρση κάθε εμπιστοσύνης προς το αγγλόδουλο πολιτικό κατεστημένο .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ