ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Αυξάνονται οι έποικοι


Στο μισό εκατομμύριο ανέρχεται ο πληθυσμός των κατεχομένων

Το μισό εκατομμύριο πλησιάζει ο πληθυσμός των κατεχομένων σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Γενί Ντουζέν». Μάλιστα καθημερινά παραχωρείται η λεγόμενη ιθαγένεια σε νέα πρόσωπα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες 15 μέρες, 54 άτομα αποτάθηκαν στο λεγόμενο κρατικό νοσοκομείο της κατεχόμενης Λευκωσίας για έκδοση πιστοποιητικού υγείας που είναι απαραίτητο για την παραχώρηση της «ιθαγένειας».

Επιπλέον στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα αναφέρεται ότι ο αριθμός των ατόμων που τους παραχωρήθηκε η λεγόμενη ιθαγένεια με απόφαση του «υπουργικού» των κατεχομένων παραμένει άγνωστος ζητώντας από τους «αρμοδίους» να ενημερώσουν το κοινό.
Εξάλλου και η εφημερίδα «Αφρίκα» σ το σημερινό της πρωτοσέλιδο γράφει για τον πληθυσμό των κατεχομένων και συγκεκριμένα αναφέρεται σε έγγραφο της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του Ευρωκοινοβουλίου σύμφωνα με το οποίο οι Τουρκοκύπριοι φθάνουν τις 88.900 και οι έποικοι τις 160 χιλιάδες.
Στο δημοσίευμα της εν λόγω εφημερίδας τονίζεται ότι ,σε ότι αφορά στον αριθμό των Τουρκοκυπρίων δεν πρέπει να υπάρχει λάθος αλλά στον αριθμό των εποίκων σίγουρα , καθότι είναι πολύ μεγαλύτερος. 


ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


Νέα φορολογική επίθεση ετοιμάζει η «λαϊκή» κυβέρνηση Χριστόφια. Στόχος και αυτή την φορά είναι τα λαϊκά στρώματα καθότι η φορολογία θα εισαχθεί στα είδη πρώτης ανάγκης. Άθιχτα εξακολουθούν να παραμένουν τα υψηλά εισοδήματα της πλουτοκρατίας και της παρασιτικής τάξης. Η κυβέρνηση αυτή με τις ενέργειες της επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την επικίνδυνη, αντιλαϊκή και αντεθνική σύζευξη των ιδεολογιών της σοσιαλδημοκρατίας με τον καπιταλισμό.
Σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης, αιτία της οποίας είναι το τραπεζιτικό σύστημα και η υπερσυγκέντρωση του κεφαλαίου σε λίγα χέρια, η κυβέρνηση Χριστόφια επιλέγει να αφαιμάξει τα λαϊκά στρώματα και να επιβαρύνει με αυτόν τον τρόπο περαιτέρω τις ήδη επιβαρημένες παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Αυτή είναι η εύκολη λύση των κρατούντων: Να επιτίθενται με την πρώτη ευκαιρία στην παραγωγική βάση. Τους λείπει η πολιτική βούληση να χτυπήσουν τα κακώς κείμενα, να πάρουν από τους έχοντες και κατέχοντες, που μέσα από την εύνοια του καθεστώτος μεταβλήθηκαν σε αφέντες της κοινωνίας. Να πάρουν από τις τράπεζες και από όλους εκείνους που αποταμιεύουν μέσα από παρασιτικές επενδύσεις όπως για παράδειγμα τα ενοίκια.
Τονίζουμε για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα εξυγίανσης και εξισορρόπησης των απολαβών και των δικαιωμάτων εν γένει των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα με αυτές των υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα. Τονίζουμε ξανά Την ανάγκη ξεκαθαρίσματος των κομματικών τσιφλικιών που λέγονται ημικρατικοί οργανισμοί.
Αν δεν είστε ικανοί, εάν δεν έχετε την τόλμη να τα βάλετε με το πλουτοκρατικό κατεστημένο οφείλετε να παραιτηθείτε κ. Χριστόφια και να παύσετε να εμφανίζεστε ενώπιον του λαού με το λαϊκίζων προσωπείο σας. Η ιδεολογία της κομμουνιστικής αριστεράς την οποία λέτε ότι πρεσβεύετε δεν ήταν τίποτα άλλο από ένας στυγνός και απάνθρωπος κρατικός καπιταλισμός που μετέτρεπε ολόκληρη την κοινωνία των ανθρώπων σε κοινωνία σκλάβων. Κομμουνισμός και καπιταλισμός ήταν πάντοτε οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.
Η ελπίδα του λαού γεννιέται ξανά μέσα από την ιδεολογία και την πολιτική δράση του λαϊκού εθνικισμού. Εμείς θα κάνουμε πράξη τις ιδέες μας. Θα χτυπήσουμε την πλουτοκρατία, τον παρασιτισμό, την φαυλοκρατία. Θα στηρίξουμε και ενδυναμώσουμε το σύνολο των λαϊκών παραγωγικών δυνάμεων. Ο κόσμος της αριστεράς, υγιής και ρωμαλέες δυνάμεις του λαού, δεν έχει κανένα λόγο να βρίσκεται κάτω από την απάτη της μαρξιστικής ιδεολογίας σας. Ο λαός της αριστεράς που παλεύει για τα δίκαια αιτήματα του θα συνταχθεί αργά ή γρήγορα στις τάξεις του εθνικισμού μας και τότε μια μεγάλη μέρα θα ξημερώσει στην πατρίδα.
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Νίτσε για Έλληνες:

"Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες. Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν (οι δυτικοευρωπαίοι) δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό
αντίγραφο, με καρικατούρα.

Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικό (για κάθε εποχή) ό,τι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του.

Μα ποιοί, επιτέλους, είναι αυτοί των οποίων η ιστορική αίγλη υπήρξε τόσο εφήμερη, οι θεσμοί τους τόσο περιορισμένοι, τα ήθη τους αμφίβολα έως απαράδεκτα, και οι οποίοι απαιτούν μια εξαίρετη θέση ανάμεσα στα έθνη, μια θέση πάνω από το πλήθος; Κανένας απο τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ' αυτούς. Όλα τα δηλητήρια
του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.

Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδον πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους (Έλληνες), οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα."

Φρειδερίκος Νίτσε ("Η Γένεση της Τραγωδίας", κεφ. XV, 1872)
 

Ποια μέτρα θα ζητήσει το ΔΝΤ

  • Στις διαβουλεύσεις που ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση και θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα στην Αθήνα, η τρόικα αναμένεται να ζητήσει τη λήψη... τολμηρών μέτρων το 2011 και το 2012 προκειμένου να αποκλιμακωθούν έλλειμμα - χρέος και να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας
Με δέσμη σκληρών μέτρων θα επιχειρήσουν να συνοδεύσουν την αναμενόμενη δανειοδότηση της Ελλάδας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Στις διαβουλεύσεις που ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση και θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα στην Αθήνα, η τρόικα αναμένεται να ζητήσει τη λήψη... τολμηρών μέτρων το 2011 και το 2012 προκειμένου να αποκλιμακωθούν έλλειμμα - χρέος και να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.
Οι προτάσεις τους, όπως προκύπτει από τις πρόσφατες τοποθετήσεις του επικεφαλής του ΔΝΤ Στρος Καν αλλά και τις χθεσινές δηλώσεις του επιτρόπου Ολι Ρεν, θα επικεντρωθούν στις περικοπές αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα και σε περαιτέρω ψαλίδισμα των δώρων σε μισθωτούς αλλά και συνταξιούχους. Επίσης, μεταξύ άλλων, θα συστήσουν άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο, «λουκέτο» σε ζημιογόνους οργανισμούς, απελευθέρωση απολύσεων, κατάργηση συλλογικών διαπραγματεύσεων και αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
Βέβαια πολλά εξαρτώνται και από τη γραμμή που θα κρατήσει η ελληνική κυβέρνηση, της οποίας, όμως, οι διαπραγματευτικοί ελιγμοί είναι περιορισμένοι εξαιτίας της αδυναμίας να δανειοδοτηθεί από τις αγορές με «λογικά» επιτόκια.
Εξάλλου, είναι εξαιρετικά πιθανό να προσδιορίσουν και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, αν από τον εκτεταμένο έλεγχο της ελληνικής οικονομίας που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο φανεί πως δεν επιτυγχάνεται ο στόχος για μείωση του ελλείμματος στο 8,7%.
Πιο αναλυτικά, κοινοτικοί και στελέχη του ΔΝΤ αναμένεται να ζητήσουν τα ακόλουθα μέτρα.
* Κατάργηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τις οποίες θα αντικαταστήσουν ατομικές ή τοπικές συμβάσεις.
* Ενίσχυση των ευέλικτων μορφών εργασίας (μερική και εκ περιτροπής).
* Κατάργηση κατώτατων ημερομισθίων και αποδοχών.
* Απελευθέρωση απολύσεων με απάλειψη του πλαφόν του 2%.
* Περικοπές αποζημιώσεων. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει πως δεν τίθεται θέμα να μπει ψαλίδι στις αποζημιώσεις και να απελευθερωθούν οι απολύσεις.
* Μείωση συντάξεων.
* Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης και κατάργηση όλων των μορφών πρόωρης συνταξιοδότησης. Με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθείται θα έχουμε και νέο υπολογισμό των συντάξεων, ο οποίος θα οδηγήσει σε μείωσή τους αλλά και αυξήσεις στα όρια συνταξιοδότησης.
* Κατάργηση 13ης και 14ης σύνταξης.
* Πλήρης κατάργηση 13ου και 14ου μισθού. Πρόκειται για δύο πάγια αιτήματα τόσο του Ταμείου όσο και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα οποία η ΕΕ είχε συστήσει και φέτος, με το οικονομικό επιτελείο να προχωρεί σε μείωση κατά 30% όλων των δώρων στο Δημόσιο εξαιρώντας τις συντάξεις.
* Μείωση 10% στις αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα, όπως άλλωστε ανέφερε χθες ο κ. Ρεν.
* Κλείσιμο ζημιογόνων ΔΕΚΟ - οργανισμών και απολύσεις εργαζομένων σε αυτές.
* Αρση μονιμότητας στο Δημόσιο, μέτρο το οποίο θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να επιβληθεί.
* Πλήρες άνοιγμα αγορών και επαγγελμάτων, με τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας να έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα προχωρήσουν εντός του έτους.
 
ΠΗΓΗ:Ας μιλήσουμε επιτέλους!

Η κρίση ευκαιρία;

Μπορεί η κρίση να αποτελέσει ευκαιρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη;


Το μέγεθος του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που προβλέπει την παροχή δανείων ύψους 30+15 δισ. ευρώ, μπορεί να εκληφθεί ως «η οικονομική εκδοχή του Δόγματος Powell», στη λογική του «αν είναι να μπεις μέσα, μπες με συντριπτική ισχύ».

Αυτό υποστηρίζει ο Barry Eichengreen, καθηγητής Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών στην έδρα George C. Pardee and Helen N. Pardee του Πανεπιστημίου Berkeley της Καλιφόρνια, σε άρθρο του στο Eurointelligence στις 15 Απριλίου 2010.

Ο καθηγητής σχολιάζει ότι «η αυλαία επιτέλους άνοιξε για την ελληνική διάσωση» και αξιολογεί θετικά την υπαναχώρηση της Γερμανίας από την αρχική της θέση περί του επιτοκίου δανεισμού της Ελλάδας. Το ποσοστό του 5% βρίσκεται περίπου στο μέσο του ευνοϊκού επιτοκίου που συνήθως προσφέρει το ΔΝΤ από την μία και, από την άλλη, του επιτοκίου αγοράς στο οποίο αρχικά επέμενε η Γερμανία, εξηγεί.

«Αυτή η παραχώρηση δημιουργεί μια αμυδρή ελπίδα ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να εξοφλήσει τα ποσά που δανείζεται», σχολιάζει ο Eichengreen και προσθέτει ότι με τη συμφωνία που επετεύχθη η Καγκελάριος Μέρκελ δύσκολα μπορεί να ισχυριστεί ότι πήρε όλα όσα ζήτησε.

Στο σχέδιο δεν υπάρχουν πουθενά οι δρακόντειες συνέπειες για την Ελλάδα, στις οποίες Γερμανοί αξιωματούχοι είχαν επιμείνει. Η Ελλάδα δεν έχει στερηθεί των δικαιωμάτων ψήφου που είχε στην Ε.Ε., ούτε απειλείται με τροποποίηση της Συνθήκη της Λισαβόνας ώστε να προβλέπεται η υποχρεωτική εξώθηση από το ευρώ για τις χώρες που παρουσιάζουν αυτό το είδος της «κακής συμπεριφοράς».

«Αυτή είναι η καλή είδηση», σχολιάζει ο Eichengreen. Από την πλευρά της Γερμανίας, προσθέτει, υπήρχε οργή και μάλιστα όχι παντελώς αδικαιολόγητη, για το γεγονός ότι έπρεπε να έρθει να διασώσει στην Ελλάδα. «Σε κανέναν δεν αρέσει να διασώζει τα ‘άσωτα’ μέλη της οικογένειας, αλλά μερικές φορές είναι απαραίτητο να το ‘καταπίνουμε’ και να κάνουμε αυτό ακριβώς, για να αποφευχθεί η ρήξη στην οικογένεια», αναφέρει χαρακτηριστικά ο καθηγητής του Berkeley.

«Το να αποφευχθούν τα χειρότερα σήμαινε παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα. Η εναλλακτική λύση της πτώχευσης, με απροσδιόριστες συνέπειες για τις τράπεζες που κατέχουν ελληνικά ομόλογα, όχι μόνο στην ίδια τη χώρα αλλά και αλλού, θα ήταν πολλές φορές χειρότερη. Ήταν η ευθύνη των Γερμανών ηγετών να το αναγνωρίσουν αυτό, ασχέτως αν κάτι τέτοιο ήταν πολιτικά σκόπιμο ή όχι», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επισημαίνει παράλληλα ότι η αναγνώριση αυτή δημιουργεί μια ευκαιρία για την Ευρώπη, ώστε να λάβει τώρα μέτρα για την πρόληψη παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον. Όπως εξηγεί, τα κράτη-μέλη μπορούν να προχωρήσουν σε μεταρρύθμιση των δημοσιονομικών τους μηχανισμών, με στόχο τα καλύτερα δημοσιονομικά αποτελέσματα. Μπορούν να ενισχυθούν οι κανονισμοί ώστε να αποτραπεί η Goldman Sachs από την εκ νέου διαβούλευση με μια κυβέρνηση που θα θελήσει να συγκαλύψει την πραγματική δημοσιονομική θέση της. Μια άλλη προσπάθεια που πρέπει να γίνει, σύμφωνα με τον καθηγητή, αφορά την ενίσχυση της εποπτείας και των κυρώσεων του Συμφώνου Σταθερότητας. Ο ίδιος εκτιμά επίσης ότι η Ε.Ε. μπορεί να δημιουργήσει ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, το οποίο να νομιμοποιεί το είδος των ενεργειών έκτακτης ανάγκης όπως αυτές που οργανώνονται για λογαριασμό της Ελλάδας.

«Αλλά αν Γερμανοί πολιτικοί καθησυχάζουν, οι Έλληνες πολιτικοί δεν το κάνουν», υπογραμμίζει ο Eichengreen. «Ακόμη δεν υπάρχει ένδειξη μίας δέσμευσης αναφορικά με τις θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις που η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει», σημειώνει ο καθηγητής. «Η χώρα πρέπει ακόμη να περικόψει τις δημόσιες δαπάνες της σε ποσοστό που πλησιάζει το 13% επί του ΑΕΠ, ένα άνευ προηγουμένου μέγεθος», επισημαίνει, «και τώρα που η διαδικασία θα εκτείνεται σε διάστημα τεσσάρων ή πέντε ετών, η προσαρμογή θα πρέπει να είναι ακόμη μεγαλύτερη. Θα πρέπει τελικά να κάνει ακόμη μεγαλύτερες περικοπές δαπανών, προκειμένου να βάλει τα οικονομικά της επάνω σε μια σταθερή βάση».

Για να καταστεί αυτό δυνατό, θα πρέπει να υπάρξει μια θεμελιώδης αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας, εκτιμά ο καθηγητής και υπογραμμίζει ότι η περικοπή 10% στους μισθούς του δημοσίου είναι μόνο η αρχή. «Η Ελλάδα έχει την πιο υπερ-ρυθμισμένη αγορά αγαθών από κάθε χώρα του ΟΟΣΑ. Ο έλεγχος του κράτους στην οικονομία είναι μεγαλύτερος από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη, ενώ η Ελλάδα έχει την πιο άκαμπτη και στρεβλή εθνική οικονομία μεταξύ όλων των λεγόμενων ανεπτυγμένων οικονομιών».

«Αλλά αυτό το φοβερό σημείο εκκίνησης δημιουργεί μια ευκαιρία», τονίζει ο Eichengreen. «Αν συνδυαστούν οι περικοπές μισθών με την απορρύθμιση της αγοράς αγαθών, μπορεί να μειωθεί ο ‘πόνος’ για τους Έλληνες εργαζόμενους», εκτιμά, εξηγώντας ότι «οι αμοιβές τους θα είναι μικρότερες, αλλά με πιο αποτελεσματικές αγορές θα μπορούν να αγοράσουν περισσότερα».

Αναγνωρίζει επίσης ότι αυτή η απορρύθμιση της αγοράς θα είναι δύσκολη για τους άλλοτε προστατευόμενους παραγωγούς, τονίζει όμως παράλληλα ότι οι περικοπές μισθών θα επιτρέψουν στους λιγότερο αποδοτικούς να μην εξωθηθούν άμεσα εκτός αγοράς. «Κάποιος μπορεί να δει εδώ μια μεγάλη ευκαιρία», επισημαίνει.

«Μερικοί θα πουν ότι αυτή η ιδέα είναι αμφίβολη। Ότι η Ελλάδα είναι υπερβολικά πολωμένη και πολύ διεφθαρμένη. Ίσως και να είναι έτσι, αλλά τότε δεν υπάρχει διέξοδος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Eichengreen.