ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Τα φώτα λικνίζονται στα νερά (ποίηση)

ελαιογραφία 50χ70 Λιμανάκι εμπορικού στη Κέρκυρα
Τα φώτα λικνίζονται στα νερά
οι μουσικές απόμακρες.
Στοχάζομαι
τα χρόνια της ζωής μου
που διαβήκαν
καθώς ακούω ατάραχος
τους κτύπους του κομπολογιού μου.
Μια προσπάθεια
μια συνεχής προσπάθεια
να αποφύγουμε το έγκλημα.
Φέρε  κρασί
να πιούμε φίλε
δεν είναι αλήθεια  πως ο άνθρωπος
πρέπει επιτέλους
να  ξεπεραστεί;

λουκάς σταύρου

558 χρόνια μετά την Άλωση…: Ελληνοτουρκική φιέστα με νόημα και συμβολισμούς…


Ε.Ε.Ε.


29 Μαΐου, 2011
από aoratosarxi

Έχουν αρχίσει να βγαίνουν στην επιφάνεια ορισμένες ενδείξεις ή φήμες, που αφήνουν να εννοηθεί, ότι έχει υπάρξει ή έστω είναι πολύ κοντά στο να υπάρξει Ελληνο-τουρκική συμφωνία για το Αιγαίο, και την συνδιαχείρησή του φυσικά, εφόσον αυτό ήταν, είναι και θα είναι το πάγιο και πιο πιεστικό από τα αιτήματα της Άγκυρας.
Αν κάτι τέτοιο αληθεύει, τότε θα μπορούμε μετα σιγουριάς να πούμε ότι ο τουρκόδουλος Γκίοργκος, εξετέλεσε στο άψε-σβήσε τις εντολές των αφεντικών του (σε λιγότερο από 2 χρόνια, εφόσον γνώριζε ότι ο χρόνος του στην πρωθυπουργία θα ήταν βραχύβιος) και μπορεί να περηφανεύεται για το ότι ήταν αυτός που έβαλε το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της Ελληνικότητας του Αιγαίου!!!
Οι μυστικές συνομιλίες και συμφωνίες που έκανε κάτω από το τραπέζι με την Τουρκία, ακολουθώντας ακριβώς την ίδια διαδρομή και τρόπο με τον οποίο έφερε και το ΔΝΤ στην Ελλάδα – ας θυμηθούμε τις δηλώσεις Στρος Καν περί απόλυτης μυστικότητας για την είσοδο του ΔΝΤ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ – με το να δημιουργήσει πάντα κρυφά τις απαραίτητες προϋποθέσεις και συνθήκες, ώστε οι αποφάσεις του να θεωρηθούν επιβεβλημένες και ειλημμένες.

 Όλα δείχνουν ότι «Ελληνική» κυβέρνηση και Τουρκία έχουν καταλήξει σε συμφωνία:

Όλα δείχνουν ότι «Ελληνική» κυβέρνηση και Τουρκία έχουν καταλήξει σε συμφωνία για τα ζητήματα του Αιγαίου και πλέον έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία για το πως θα «πουληθεί» το καινούργιο «προϊόν» στην ελληνική κοινωνία!
Στο Στρασβούργο της Γαλλίας θα οργανωθεί φέτος, το διάστημα 3-5 Ιουνίου το δέκατο Φεστιβάλ Ελληνοτουρκικής Φιλίας, ενώ μέχρι στιγμής οργανωνόταν σε πόλεις της Ελλάδας και της Τουρκίας.
Ο συμβολισμός είναι προφανής, αφού η συγκεκριμένη πόλη έχει γραφτεί στην Ιστορία ως τόπος που συνδέεται με την μεταπολεμική αποκατάσταση των σχέσεων ανάμεσα στη Γερμανία και τη Γαλλία.
Το συγκεκριμένο παράδειγμα μάλιστα, αξιοποιείται συχνά από διάφορες πλευρές στην προσπάθειά τους να πείσουν ότι η «ειρήνευση» στο ελληνοτουρκικό μέτωπο είναι εφικτή, παρά τις προφανείς διαφορές ανάμεσα στις δύο περιπτώσεις (oι «φίλοι» και «σύμμαχοι» δυτικοί, βάζουν και πάλι το χεράκι τους…). Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει μια σειρά “αξιόλογων” καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Hurriyet: Προαναγγελία ελληνοτουρκικής συμφωνίας:
Η γνωστή τουρκική εφημερίδα έχει αναρτήσει στον διαδικτυακό της κόμβο ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται κοντά σε συμφωνία που θα αφορά το Αιγαίο!
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η συμφωνία προωθείται στο πλαίσιο των μυστικών διαπραγματεύσεων που διεξάγονται εδώ και πολύ καιρό. Οι συνομιλίες φέρονται να βαίνουν καλώς, έχουν φθάσει ένα «πολλά υποσχόμενο επίπεδο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, και οι δυο πλευρές έχουν προσεγγίσει σε πολλά ζητήματα, με αποτέλεσμα οι πηγές της εφημερίδας επί της ουσίας να προαναγγέλλουν ελληνοτουρκική συμφωνία.
Από ελληνικής πλευράς τις συνομιλίες διεξάγει ο πρέσβης και πρώην διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), Παύλος Αποστολίδης, και από τουρκική πλευράς ο Φεριντούν Σινιρλίογλου, υφυπουργός Εξωτερικών.
Οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι στη συμφωνία περιλαμβάνονται τα ζητήματα της υφαλοκρηπίδας και του εναέριου χώρου.

Εθνικιστική Ένωσις Ελλάδος

Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΑΝΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ


Η πτώση της Κωνσταντινούπολης,  της πρωτεύουσας της   αντιλαϊκής  , πολυεθνικής   Βυζαντινής αυτοκρατορίας , ανέκοψε την αναγεννητική κίνηση του ελληνισμού που στηριζόταν στην ιδέα ενός καθαρού ελληνικού κράτους με κέντρο τον Μοριά.
Έξι αιώνες μετά , σε συνέχεια της εθνικής επανάστασης του 1821, το αίτημα της δημιουργίας ενός εθνικοκοινωνικού κράτους και της επενελλήνισης  που πρώτος διδάσκαλος των υπήρξε ο Γεώργιος Πλήθων-Γεμιστός , παραμένει ζωντανό.
Μέσα απο την ατσάλινη ισχύ που παρέχει η κοινωνική δικαιωσύνη και συνοχή θα υψωθούν πάλι τα λάβαρα της Μεγάλης Ιδέας και ο πόθος της επιστροφής των ελλήνων στα ιερά χώματα της Ιωνίας και του Πόντου θα γίνει ένα με το κτύπο της καρδιάς μας.

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ - ΕΔΗΚ