ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όχι μόνο η κυβέρνηση Χριστόφια αλλά ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο της υποχώρησης οδηγούν το τόπο από το κακό στο χειρότερο.
Στο εθνικό θέμα ακολουθούν μια πορεία ολέθρου που χαράχτηκε σε άλλες εποχές και άλλα γεωπολιτικά δεδομένα . Ενώ θα ήταν δυνατή η χάραξη μιας νέας στρατηγικής αντεπίθεσης και απελευθέρωσης στα πλαίσια των νέων δεδομένων της συμμετοχής μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατρακυλούν στο ραγιαδισμό μέσα από τον ολισθηρό κατήφορο των συνεχών υποχωρήσεων.
Στο τομέα της οικονομίας τα πράγματα είναι χειρότερα . Η κρίση που προκάλεσε το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα , αποκάλυψε ότι η οικονομία της Κύπρου στερείτο θεμελίων και δομών ικανών να ανθέξουν σε οποιαδήποτε κρίση. Ένας χρόνος κρίσεως ήταν αρκετός για να επιφέρει καταστροφικούς κλυδωνισμούς που θα μας υποχρεώσουν να καταφύγουμε στους διεθνής τοκογλύφους με όρους όχι μόνο οικονομικής υποδούλωσης αλλά και εθνικής υποτέλειας.
Στο θέμα της κοινωνίας και της ποιότητας της ζωής παρατηρείται μια απερίγραπτη υποβάθμιση . Την πολιτισμική αποξήρανση επικαλύπτει μια θριαμβέυουσα μετριότητα που κυριαρχεί παντού. Ο ρυπαρός χαφιές , το γλοιώδες κομματόσκυλο , ο διεφθαρμένος δημόσιος υπάλληλος , ο αδίσταχτος χρηματοθήρας του υποκόσμου, ο πολιτικός των υπογείων διασυνδέσεων με την πλουτοκρατία και ο δουλοπρεπής πολίτης , είναι οι τύποι που παρελαύνουν στη σκηνή της εθνικής παρακμής.
Στο θέμα της παιδείας , της δημοκρατίας και των θεσμών, δεν τίθεται καμία πρόταση βελτίωσης των πραγμάτων .Η διανόηση είναι ανύπαρκτη , τα σχολεία και τα πανεπιστήμια παράγουν δημόσιους υπαλλήλους και κομματόσκυλα, ο λαός αδιαφορεί . Καμία πρόταση , καμία σκέψη , καμία αμφισβήτηση , σαν να εκτείνεται γύρω μας ένα απέραντο νεκροταφείο.
Λαός και πολιτικοί βράζουν στο ίδιο καζάνι της παρακμής και της ερείπωσης των αξιών και των σκοπών.
Τούτο το κατάντημα, σύμφωνα με τη δική μας θεώρηση, είναι επακόλουθο της έλλειψης πολιτισμικού βάθους . Λείπει ο ρωμαλέος τύπος ανθρώπου, λείπει η παιδεία που θα σφυρηλατούσε αυτό τον άνθρωπο , μέσα στο πνεύμα μιας υψηλής τέχνης και διανόησης. Αν δεν βρούμε αυτή τη παιδεία , αν δεν επαναφέρουμε στη ζωή, τις αξίες της δυνάμεως και της εσωτερικής ελευθερίας που απωθεί και καταβαραθρώνει κάθε τι το νοσηρό , το άρρωστο , το καχεκτικό , το δουλοπρεπές και χαμερπές , τότε η κοινωνία θα βουλιάζει ολοένα μέσα στο βούρκο. Αυτό τον άνθρωπο θέλουμε να επαναφέρουμε στη ζωή και την ιστορία αναβιώνοντας τις αξίες της αρχαίας Ελλάδος. Εκεί είναι η ρίζα του μεγαλείου μας και του λαμπρού μέλλοντος μας.
Η πολιτική χωρίς τον πολιτισμό και τη παιδεία που τον αναπαράγει είναι η τέχνη των λωποδυτών να διαχειρίζονται τους σκλάβους.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ ΑΛΛΑ.... ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΚΙΟΛΑΣ

Θετική εξέλιξη ήταν η υπογραφή μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ της συμφωνίας για οριοθέτηση της ΑΟΖ.
Μια εξέλιξη όμως που πριν πανυγηριστεί απο την ελληνική πλευρά θα μας επιτρέψει να κρατήσουμε ορισμένες επιφυλάξεις μέχρι να....ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ...απο την κυπριακή πλευρά.
Μέχρι δηλαδή να αποφασιστεί να αρχίσουν έρευνες για τα όποια κοιτάσματα πετρελαίου ή φυσικού αερίου φέρονται να υπάρχουν.
Και αυτό γιατί η ελληνοκυπριακή πλευρά και στο παρελθόν έχοντας δεκάδες συμφέρουσες συμφωνίες και ψηφίσματα αδυνατούσε λόγω...προσκυνημένων να εφαρμόσει.
Ομως η εν λόγω συμφωνία ανέδειξε και την δειλία και την υποχωρητικότητα των ελλήνων πολιτικών που για δεκαετίες ανέχονται την τρομοκρατική πολιτική της Τουρκίας και το προκλητικό casus belli το οποίο ανασυρόταν στην επιφάνεια καθε φορά που υπήρχε έστω υπόνοια εξάσκησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.
Αυτό που έκανε πραγματικότητα ο Σταλινο-Χριστόφιας (τουλάχιστον ως συμφωνία) δεν τον έπραξε κανεις ελληνας πολιτικός.Με τελευταίο το παιδοβούβαλο που αρνήθηκε αντίστοιχη πρόταση του μακαρίτη Τάσου Παπαδόπουλου το 2005 για χάραξη ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.Η συμφωνία πάντως δημιουργεί νέα δεδομένα στην περιοχή καθώς το μεν Ισραήλ μπορεί πλέον να προχωρήσει χωρίς αμφισβητήσεις (πέραν της εκκρεμότητας με τον Λίβανο) στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων τα οποία εκτείνονται στα όρια της ΑΟΖ της Κύπρου ενώ και η Κύπρος "θωρακίζεται" μέσω της συνεργασίας με το Τελ Αβίβ έναντι των απειλών της Τουρκίας.
Οι ισχυρισμοί της Αγκυρας που έχει απειλήσει ότι δεν θα επιτρέψει την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μόνον ως αστεία μπορεί να χαρακτηριστεί αφού ο λόγος που προβάλλεται είναι πως η κυπριακή κυβέρνηση "δεν εκπροσωπεί όλο το νησί".
Φυσικά η Τουρκία εκτός του ότι ΠΟΤΕ δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά για την επανένωση του νησιού...υπολογίζει ηλιθιωδώς στο....νησί και τους δεκάδες χιλιάδες εποίκους που μετέφερε απο τα βάθη της Ανατολής βαφτίζοντας τους "Τουρκοκύπριους".
Η περιοχή της ισραηλινής ΑΟΖ εφάπτεται με αυτή της Κύπρου και έχει εντοπισθεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα των τελευταίων ετών το "Λεβιάθαν" με πιθανά ανακτήσιμα αποθέματα 450 δισεκατομμυρίων m3.
Το ισραηλινό φυσικό αέριο έχει εντοπιστεί από την αμερικανική εταιρεία Noble Energy στην οποία έχει ανατεθεί και από την Κύπρο η έρευνα στον θαλάσσιο χώρο της.
Η εξέλιξη αυτή αναδεικνύει την ανάγκη να κινηθεί και η Ελλάδα για τη σύναψη συμφωνιών για την οριοθέτηση της ΑΟΖ τουλάχιστον με την Αίγυπτο τις οποίες υπογείως μπλοκάρει η Τουρκία θέλοντας να επιβάλει την εξαίρεση του Καστελόριζου από την οριοθέτηση ώστε να αποκτήσει και η ίδια θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο εις βάρος Ελλάδας και Κύπρου. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τετάρτη 22-12-2010 ώρα 19.00 στα γραφεία του κόμματος στον Ύψωνα (Χρυσοπολιτίσσης 2 ) θα γίνει ομιλία – συζήτηση με θέμα «Ο ΣΟΣΙΑΛΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ» Η εκδήλωση είναι ανοικτή προς το κοινό.
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 99 457379
Γραφείο τύπου και ενημέρωσης
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ - ΕΔΗΚ