ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΦΕΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ, ΠΑΝΤΟΥΡΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ.

Ο Ιμάμης Φετουλάχ ΓκιουλένΗ εκπομπή της ΝΕΤ «Ειδικές Αποστολές» (9/1/2011), του δημοσιογράφου Φάνη Παπαθανασίου, είχε αναφορά στον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος προωθεί τις ιδέες του παντουρκισμού. Ο Γκιουλέν που είναι αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, έχει δημιουργήσει απίστευτο αριθμό σχολείων και φροντιστηρίων (200) μέσα στην Τουρκία καθώς και 22 πανεπιστήμια, τα πιο πολλά από αυτά στη νοτιοανατολική Τουρκία.. Οι …επιχειρήσεις αυτές του Γκιουλέν έχουν επεκταθεί και σε πάρα πολλές χώρες του εξωτερικού. Στην εκπομπή αναφέρθηκε ότι η Ρωσία έκλεισε 16 σχολεία του Γκιουλέν επειδή πραγματοποιούσαν εθνικιστική τουρκική προπαγάνδα. Για τον ίδιο ακριβώςλόγο και το Ουζμπεκιστάν έβαλε φυλακή 7 μέλη της κίνησης του Γκιουλέν. Επίσης, αναφέρθηκε αόριστα ότι ο ιμάμης έχει ανοίξει σχολεία και στα Βαλκάνια.
ΚένταυροςΗ Ζαγάλισα είχε ξανααναφερθεί στο θέμα αυτό στο φ. 27 αναδημοσιεύοντας ρεπορτάζ της εφημερίδας Παρόν (8/3/09) όπου αναφερόταν ότι ο Γκιουλέν έχει ανοίξει σχολεία και στη Θράκη. Η Ζαγάλισα έκανε έρευνα και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, τέτοια φροντιστήρια υπάρχουν και σε Πομακοχώρια. Αυτά τα φροντιστήρια λειτουργούν με ψεύτικη βιτρίνα. Σε ένα κτήριο δηλαδή βάζουν ταμπέλα ότι μέσα γίνονται μαθήματα ξένων γλωσσών και στην ουσία αντί για μαθήματα αγγλικών πραγματοποιείται παντουρκιστική προπαγάνδα. Αναρωτιόμαστε, ως Ζαγάλισα, όχι πως θα αντιδράσει η Ελλάδα, αλλά αν θα αντιδράσει. Θα επανέλθουμε.

Ανήσυχοι οι Αλβανοί λόγω της μεγάλης προσέλευσης των Χειμαρραίων από την Ελλάδα


- Φαίνεται να μετράνε κάθε λεωφορείο που εισέρχεται στη Χειμάρρα οι Αλβανοί δημοσιογράφοι. Τρομοκρατούν το Αλβανικό κοινό, με την είδηση της προσέλευσης ψηφοφόρων του ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑ με 22 λεωφορεία από την Ελλάδα. Ανησυχία τους προκαλεί και η παρουσία Ελλήνων βουλευτών, εκπροσώπων της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας και άλλων Βορειοηπειρωτικών συλλόγων.

- Την ίδια στιγμή σενάρια κάνουν λόγο για μυστική συμφωνία Δημοκρατικού- Σοσιαλιστικού στη Χειμάρρα. Ο Gjergji Goro του ΣΚ και ο Savo Prifti του ΔΚ βρίσκονται σε συνομιλίες για ένα ενιαίο μέτωπο κατά του Μπολάνου.
Πριν λίγο ο Gjergji Goro επιβεβαίωσε της δηλώσεις που πρώτοι εμείς είχαμε αναμεταδώσει αναφορικά με τις αφίσες του στα Ελληνικά, στον Αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό Vizion+.

ο Goro στο Vizion+

- Στη (Ν)Άρτα Αυλώνας μια γυναίκα πιάστηκε επ’ αυτοφώρω καθώς προσπάθησε να ψηφίσει με ταυτότητα άλλου, προκαλώντας ένταση ανάμεσα στα μέλη της εφορευτικής. 
- Επιβεβαιώνουμε την είδηση που αναρτήσαμε πριν λίγο, ο υποψήφιος του MEGA Δημήτρης Λαζάρης δεν έχει παραιτηθεί (τουλάχιστον επίσημα).


Συνεχής ενημέρωση για τη σημερινή εκλογική διαδικασία με έμφαση στις επαρχίες/δήμους με Ελληνικό ενδιαφέρον μόνο στο borioipirotika.blogspot.com.

Οι πολιτικοί σχεδιάζουν-Οι ανεγκέφαλοι εκτελούν

Οτιδήποτε εμφορείται από το στίγμα του μεταμοντέρνου,κυοφορεί επιμελώς την σπερματική αλήθεια της αλλοτρίωσης και της θολοκουλτούρας.Αυτό ως πρόγευση των όσων τραγικών διαδραματίζονται στην σφαίρα του κοινωνικό-πολιτικού ελλαδικού γίγνεσθαι.Ο χώρος του αθλητισμού,με τις πάμπολλες περιπτώσεις,οι οποίες δυστυχώς επιβεβαιώνουν αυτό που ως κανόνας κυριαρχεί επί των εξαιρέσεων,είναι πως ο αθλητισμός στη χώρα μας και όχι μόνον,βρίσκεται όμηρος στα χέρια του κράτους και των κρατικοδίαιτων λειτουργών του.Κοινό μυστικό είναι πως οι αντιρατσιστές οπαδοί σε όποιες ομάδες κι αν εκείνοι τοποθετούνται,χαίρουν άκρας αποδοχής εκ των διοικούντων και των διοικήσεων των ομάδων.Οι ομάδες-επιχειρήσεις έχοντας εδώ και αρκετές δεκαετίες απωλέσει κάθε συνεκτικό δεσμό με την κοινωνία,συντηρούνται και υποθάλπτονται από το ίδιο το κράτος ως κέντρα αποσυμπίεσης της κοινωνικής δεξαμενής,εφόσον λειτουργούν ως άλλοι μοχλοί πίεσης και προπαγάνδας των κρατικών ιδεολογημάτων και σκοπιμοτήτων.Όταν το κράτος επιθυμεί να αποσιωπήσει τις ολοφάνερα αντεθνικές –αντικοινωνικές πολιτικές του, προσκρούοντας όπως είναι φυσικό στην δίκαιη αντίδραση της κοινωνίας, βρίσκει στην καφρίλα των γηπέδων το ιδανικό κουμπί της κοινωνικής εκτόνωσης.Όλοι θα παρακολουθήσατε τα εντελώς «τυχαία» επεισόδια που προηγήθηκαν στο κέντρο των Αθηνών και σε άλλες γειτονιές του λεκανοπεδίου,1 μόλις ημέρα από την 100% αποτυχημένη φετινή εργατική Πρωτομαγιά,συγκεκριμένα στον τελικό κυπέλλου Ελλάδος για το 2010-2011 του επαγγελματικού πρωταθλήματος της Ά Εθνικής. Ένας εκ των κινητήριων μοχλών του κράτους είναι και οι ασυνείδητοι οπαδοί-υπάλληλοι κατά ένα μεγάλο μέρος τους και υπηρέτες των κοινωνικά αδιάφορων συμφερόντων των ομάδων-επιχειρήσεων.Το ζήτημα αυτό χρήζει κατά πολύ ουσιαστικότερης αναλύσεως,κάτι το οποίο θα πραγματοποιήσουμε πληρέστερα στο άμεσο μέλλον μέσα από την σελίδα μας και το περιοδικό μας.
Αφορμή της συγγραφής του παρόντος,στάθηκε η επίσημη τοποθέτηση των οπαδών του ιστορικού συλλόγου του Ηρακλή Θεσσαλονίκης,αναφορικά με την τύχη του συλλόγου,γεγονός πρωτοφανές για τα δεδομένα της πατρίδος μας.Οι οπαδοί λοιπόν της επονομαζόμενης «Αυτόνομη Θύρα 10» η οποία αποτελείται από αυτόνομα σκουπίδια και αναρχικούς της συμπρωτεύουσας κατά κύριο λόγο.Για όσους πιθανόν να μην το γνωρίζουν, οι φορείς του εν λόγω συνδέσμου ΔΕΝ είναι καν οπαδοί της ομάδας του Ηρακλή,αλλά αντιθέτως οργανωμένοι πολιτικά και δραστηριοποιούμενοι στον ευρύτερο χώρο της αυτονομίας και των αντιεξουσιαστών που βρίσκουν καταφύγιο στο πανεπιστημιακό άσυλο.Με εμπροσθοφυλακή τους,τους ανεγκέφαλους οπαδούς,οι σύνδεσμοι του Ηρακλή «Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Ηρακλή-Apache Club-Athens Club-Σ.Η.Σ.Ε.-Σ.Φ.Η.Ε.Λ.-Σ.Φ.Η.ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ "IMMORTAL"-BLUE BOYS - Αυτόνομη Θύρα 10», καλούν τον Γ.Σ να συναντηθεί άμεσα με τον πρόξενο της FYROM στη Θεσσαλονίκη και να ανεγερθεί γήπεδο στη Μίκρα, που θα λέγεται "Κεμάλ Ατατούρκ"!
Δεν είναι η πρώτη φορά που οπαδοί της ιστορικής ομάδας του Ηρακλή προβαίνουν σε κίνηση ανάρτησης της σημαίας των Σκοπίων. Η αρχή είχε γίνει στο Καυτατζόγλειο, όπως και σε πορείες των οργανωμένων, από ανεγκέφαλους που βεβήλωσαν την ιστορία του μακροβιότερου σωματείου της συμπρωτεύουσας. Προ ολίγων ημερών επανέλαβαν την πράξη τους αυτή στο Κατσάνειο, στα πλαίσια διαμαρτυρίας τους για την άρνηση της ΕΠΟ να δώσει αδειοδότηση συμμετοχής στην ομάδα για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ανήρτησαν σημαία των Σκοπίων, με τους παράγοντες και τους παίκτες να ζητούν η ομάδα να παίξει στο πρωτάθλημα της γειτονικής χώρας. Τα καθεστωτικά μέσα κάνουν τα στραβά μάτια στις κινήσεις αυτές των οπαδών, υποβαθμίζοντας το εν λόγω γεγονός,το οποίο έχει σαφή πολιτική διάσταση. Ο τύπος της Θεσσαλονίκης, επικρoτεί με τρόπο σαρκαστικό την κίνηση αυτή,δικαιολογώντας την σαν μια «έκφραση της αγανάκτησης και της οργής των φιλάθλων του Ηρακλή». Από την πλευρά μας,το μόνο που έχουμε να πούμε στους συναγωνιστές μας,είναι πως η απομάκρυνση από τους χώρους των γηπέδων επιβάλεται και μάλιστα η πολεμική και η παραδειγματική κοινωνική απομόνωση των ανεγκέφαλων οπαδών,οφείλει να πραγματοποιηθεί από την ίδια την κοινωνία μέσα και έξω από τον χώρο του γηπέδου και οπωσδήποτε μέσα από έναν ευρύτερο επαναστατικό σχεδιασμό με εθνικό και σοσιαλιστικό προσανατολισμό.

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να διαβάσετε και μόνοι σας,το ανθελληνικό όνειδος των οπαδών του Ηρακλή,το οποίο δεν αποδεικνύει τίποτα πέραν της σαπίλας που χαρακτηρίζει το κράτος του ελλαδιστάν από κάθε άποψη,όπως και να διαπιστώσετε το πολιτικό υπόβαθρο που ενυπάρχει στις κινήσεις των ανεγκέφαλων,οι οποίοι καθοδηγούνται από τους "εγκέφαλους" των διαννοούμενων αυτής της άμοιρης χώρας.

Τα ψέματα, η υποκρισία και η αντίφαση των εν Αθήναις "επωνύμων" Κυπρίων...



Όπως προσφάτως ενημερώσαμε μέσα από την ιστοσελίδα μας δυναμική και αιφνιδιαστική συνάμα, παρέμβαση πραγματοποίησαν Αυτόνομοι Εθνικιστές στις 4 Μαΐου στο σπίτι της Κύπρου (το ποιο ανήκει στην κυπριακή πρεσβεία) στην οδό Ηρακλείτου στο Κολωνάκι της Αθήνας, στην πιο αστυνομοκρατούμενη περιοχή των Αθηνών, στην οποία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της κυπριακής πρεσβείας προς τιμήν του προσφάτως αποθανόντος Τούρκου ποιητή  Φικρέτ Ντεμιράγ,  ο οποίος ας σημειωθεί ότι διέμενε στην κατεχομένη Αμμόχωστο μας. Επιπλέον αφορμή, εκτός του θέματος της εκδήλωσης. ήταν η παρουσία ως κεντρικού ομιλητή του  Τούρκου καθηγητή τουρκικών  και μεσανατολικών σπουδών στο πανεπιστήμιο Κύπρου Νιαγιάζι Κιζιλγιουρέκ.  Ο Κιζιλγιουρεκ είναι  γνωστός υβριστής της Ελλάδος και σφοδρός κατήγορος των αγωνιστών της ΕΟΚΑ. Προσπαθεί να μας πείσει μαζί με τους ελληνόφωνους ομοϊδεάτες του ΑΚΕΛ και τους νυν αξιωματούχους του διεφθαρμένου κυπριακού κολοβού κράτος ότι δεν έχουμε ελληνική ταυτότητα και ότι η Κύπρος δεν είναι ελληνική!

Πασκίζει στην ουσία εν λόγω "κύριος" για να καταστεί η πατρίδας μας ξένο προτεκτοράτο, να εξισωθεί  το 82% της ελληνικής πλειοψηφίας της νήσου, με το 18% της τουρκικής μειονότητας και για να αφελληνιστεί η Κύπρος.
Οι Αυτόνομοι Εθνικιστές στέκονταν έξω από την πόρτα στο σπίτι της Κύπρου και έκαναν διαφώτιση μοιράζοντας φυλλάδια τόσο στους περαστικούς όσο και στους προσερχόμενους στην εκδήλωση οι οποίοι τα δέχθηκαν, ενώ ορισμένοι μόλις τα διάβασαν αποχώρησαν από το χώρο.
Η παρουσία μας ενόχλησε εμφανώς και πανικόβαλε τους υπεύθυνους της εκδηλώσεως οι οποίοι κάλεσαν την αστυνομία. Λίγα λεπτά πριν, κατέβηκε ο Μορφωτικός ακόλουθος Κώστας Λυμπουρής πανικόβλητος, αλλά ευγενικά μας είπε ότι σέβεται άποψή μας και μας παρακάλεσε να αποχωρήσουμε από το πεζοδρόμιο (κάτι που δεν εμπίπτει βέβαια στις αρμοδιότητές του),  κάτι το οποίο φυσικά και δεν πράξαμε.
Ας δούμε όμως ποιοι παρευρεθήκαν στην εκδήλωση και ποιο είναι το διπλό πρόσωπο των επισήμων προσκεκλημένων της εκδηλώσεως. Στην εκδήλωση λοιπόν, παρευρεθήκαν, αφού προηγήθηκαν προσκλήσεις περίπου 25 άτομα εκ των όποιων οι μισοί ήταν Ελλαδίτισσες ηλικιωμένες κυρίες. Ενδιαφέρον όμως  παρουσιάζουν οι επίσημοι προσκεκλημένοι.
Ενώ αναμέναμε να δούμε τις απεχθείς γνωστές ακελικές φυσιογνωμίες της κυπριακής παροικίας των Αθηνών αντικρύσαμε ανθρώπους που δεν «έπρεπε» να παρευρίσκονται σε τέτοια εκδήλωση. Ο λόγος αρχικά, για τον πλέον  γνωστό δεδηλωμένο τουρκόφιλο Θάνο Βερέμη (καθηγητή του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών προσπαθεί να παραχαράξει την ιστορία του Ελληνικού Έθνους μέσα από άρθρα του σε αθηναϊκές καθημερινές κιτρινοφυλλαδες κατεστημένων συγκροτημάτων ΜΜΕ, παρουσιάζοντας προκλητικώς ανιστόρητα γεγονότα και ανακρίβειες σχετικά με την Επανάσταση του 1821, τονίζοντας πολλές φορές ότι περνάγαμε πολύ καλά υπό τον τουρκικό ζυγό και δεν χρειαζόταν να γίνει η Επανάσταση),τον πρώην πρέσβη της Κυπρου και επίκουρο καθηγητή της Ιστορίας του Νεότερου Ελληνισμού στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Kύπρου Γιώργο Γεωργή,  ο  οποίος έχει τιμηθεί με τον Ταξιάρχη του Φοίνικος της Ελληνικής Δημοκρατίας και με εύφημη μνεία της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο εν λόγω Παραλιμνίτης  έχει  γράψει βιβλία εθνικού περιεχομένου αλλά από ότι φαίνεται λατρεύει την τουρκική ποίηση και αρέσκεται στο να  συναγελάζεται με τούρκους φίλους του. Να τον χαιρόμαστε!
Επίσης, με έκπληξη είδαμε τον πρόεδρο της  Ένωσης Κυπριών Ελλάδος  ιατρό Λοϊζο Λοϊζου πρόσφυγα από την Ακανθού και πρώην μέλος των «Νέων Οριζόντων». Ο Λοϊζου,  φανατικός υποστηρικτής, της  Ντόρας  Μητσοτάκη είχε ταχθεί δημοσίως με δήλωση του ως πάρεδρος της ΕΚΕ (Ένωση Κυπριών Ελλάδος) υπέρ της Ντόρας  Μητσοτάκη τον Νοέμβριο του 2009 για την προεδρία της Ν.Δ αλλά μετά αποδοκιμάστηκε έντονα από το Δ.Σ  του συλλόγου του οποίου ήταν πρόεδρος. Θλιβερές καταστάσεις!
Παρευρισκόμενος μεταξύ άλλων ήταν και ο πρώην πρόεδρος και νυν μέλος της ΟΚΟΕ Δικηγόρο Γεώργιος Συλλούρης, αδελφός του προέδρου του ΕΥΡΩΚΟ κ . Δημήτρη Συλλουρη. Ο Γιωργος Συλλουρης απο την μια στηρίζει απολύτως  τον αδελφό του Δημήτρη πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ (με ότι αυτό συνεπάγεται)  στον υποτιθέμενο αντιομοσπονδιακό  λόγο του  και τις διαφορές πατριωτικές κορώνες που εκτοξεύει  προς χάριν των ψηφοφόρων του ΕΥΡΩΚΟ και την εμφάνιση της ελληνικής σημαίας σε όλες τις ομιλίες του κόμματος  για να γλυκάνουν τους  παγιδευμένους  εθνικόφρονες Έλληνες στο μαντρί του ΕΥΡΩΚΟ. Δημητράκη είδες που πηγαίνει ο αδελφός σου; Σε επαναπροσεγγιστικες εκδηλώσεις με ομοσπονδιακό χαρακτήρα… εσύ συμφωνείς ;  
Σ’ αυτήν την αντίφαση στα λόγια και στις πράξεις μόνο τα αδέρφια Συλλούρη μπορούν να μας δώσουν απάντηση. Ας τα βλέπουν αυτά οι ψηφοφόροι του ΕΥΡΩΚΟ και ας σταματήσουν να βλέπουν στο πρόσωπο του ΕΥΡΩΚΟ, τον εκφραστή του αντιομοσπονδιακού χώρου, ή όπως αλλιώς το βλέπουν και συνεχίζουν ακόμα να το ψηφίζουν. Οι μάσκες φαίνεται πως πέφτουν για τα καλά. Ας αναρωτηθούν οι ψηφοφόροι του ΕΥΡΩΚΟ τι δουλειά είχαν και ποιο σκοπό εξυπηρετούσε η παρουσία όλων των παραπάνω αναφερομένων στο ομοσπονδιακό πανηγύρι στο Σπίτι της Κύπρου.
Τελευταίο αφήσαμε τον Μορφωτικό ακόλουθο και  υπεύθυνο του Σπιτιού της Κύπρου και συγχωριανό του Δημητράκη Χριστόφια , Κώστα Λυμπουρή, ο οποίος μεγάλωσε στο Κάτω Δίκωμο. Είναι ξεκάθαρο ότι αξιοκρατικά επελέγη για την θέση του Μορφωτικού ακολούθου της κυπριακής Πρεσβείας.
Σε πρόσφατη δήλωση του  με αφορμή τα 23 χρόνια λειτουργίας του συμπλήρωσε το Σπίτι της Κύπρου είπε:  «Το Σπίτι της Κύπρου λειτουργεί όχι ως πρεσβευτής της Κύπρου στην Ελλάδα, αλλά ως πρεσβευτής των ελληνικών αξιών” (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=63013162 )
H εμφανής αντίφαση των λόγων και των πράξεων του κ. Λυμπουρή που χρήζουν επειγόντως ψυχιατρικής  έρευνας. 
Τελειώνοντας, τους στέλνουμε το μήνυμα ότι οι Έλληνες Εθνικιστές θα είμαστε πάντοτε παρόντες, πολέμιοι κάθε προσπάθειας αφελληνισμού της Κύπρου και απέναντι σε κάθε τσιράκι της Νέας Τάξης, που θέλει να αλλιώσει την ταυτότητά μας. Θα γίνουμε το καρφί μέσα στο μάτι τους. Θα μας βρίσκουν απέναντι τους . Προσπαθούν  να φωλιάσουν στο μυαλό μας τον φόβο ότι σε περίπτωση μη «λύσης» θα καταστραφουμε δήθεν ποικιλοτρόπως. Τους απαντούμε ότι  δεν θα καταφέρουν καν να μας αγγίξουν, πόσο μάλλον να μας καταστρέψουν…   
Y.Γ Αν αναλογιστούμε ότι στην Αθηνά κατοικούν 65,000 Κύπριοι καταλαβαίνουμε ότι η εκδήλωση προς τιμήν του Τούρκου ποιητή Φικρετ Ντεμιρνταγ στην οποία παρευρεθήκαν 25 άτομα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία!

ΖΗΤΩ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΣΚΩΤΙΑΣ

Η είδηση ότι η νέα εθνική κυβέρνηση της Σκωτίας θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της χώρας από την Βρετανική τυραννία μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Ο αγώνας για ανεξαρτησία της Σκωτίας είναι αλληλένδετος με τον αγώνα των Ελλήνων της Κύπρου για οριστική απελευθέρωση από τους Άγγλους κατακτητές που είναι το δεξί χέρι του Σιωνισμού. 

Με την ευκαιρία δηλώνουμε την πλήρη αντίθεση μας προς το φερόμενο ως εθνικιστικό British National Party (BNP) το οποίο αντιτίθεται στην εθνική ανεξαρτησία της Σκωτίας και υποστηρίζεται από την Ελληνική ακροδεξιά που εμφανίζεται στις φιέστες της με το προσωπείο του εθνικισμού ενώ είναι ένας παπαδόσχημος υπερσυντηριτισμός ενάντια στα εθνικά λαϊκά δίκαια. 
Καλά κάνουν οι ακροδεξιοί μαζί με το BNP να φροντίζουν για το πουδράρισμα της Εγγλέζας βασίλισσας και να μην μας παριστάνουν τους εθνικιστές.

Η ψεύτικη "Βρετανική" ταυτότητα που θέλει να επιβάλει η Αγγλία εις βάρος των υπολοίπων εθνών αποτελεί προσπάθεια μηδενισμού της εθνικής ταυτότητας των Σκώτων, των Ουαλών και των Ιρλανδών. Η Βρετανική ταυτότητα επεβλήθη στα έθνη με την συνδρομή των παλαιών φεουδαρχών και σήμερα στηρίζεται από την πλουτοκρατία.

Η διεκδίκηση της εθνικής ταυτότητας και της ανεξαρτησίας είναι αλληλένδετη με τον πόλεμο κατά της πλουτοκρατίας και την υπεράσπιση των εθνικών λαϊκών δικαίων.

Ζήτω η ανεξαρτησία της Σκωτίας.

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας υπόσχεται η νέα τοπική κυβέρνηση

Μετά το ιστορικό αποτέλεσμα
Στο σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης προχωρά ο θριαμβευτής των τοπικών εκλογών στη Σκωτία και ηγέτης του Εθνικού Κόμματος (SNP) Αλεξ Σάλμοντ.

Ο ίδιος δεσμεύθηκε ότι προς το τέλος της θητείας του (το 2015) θα διοργανώσει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία ή μη της Σκωτίας.

Το Εθνικό Κόμμα πέτυχε ιστορική νίκη στις εκλογές της Πέμπτης, εξασφαλίζοντας την απόλυτη πλειοψηφία στην τοπική Βουλή (Χόλιρουντ).

Επί συνόλου 129 εδρών, το SNP κέρδισε 69 έδρες, οι Εργατικοί 37, οι Συντηρητικοί 15, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 5 και τα υπόλοιπα κόμματα 3 έδρες.

Ο αριθμός των εδρών επιτρέπει στο κυβερνών κόμμα να διοργανώσει το σχετικό δημοψήφισμα.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου από το Εδιμβούργο, ο Σάλμοντ δεσμεύθηκε να εργαστεί για το καλό όλων των Σκωτσέζων: «θα κυβερνήσω για λογαριασμό όλων όσοι ονειρεύονται ότι μπορούμε να ζήσουμε σε μια καλύτερη Σκωτία».

Υπενθυμίζεται ότι ο Σάλμοντ κυβερνούσε ήδη τη Σκωτία σε συνεργασία με τους Εργατικούς. Αυτή τη φορά όμως κατάφερε να αποσπάσει αρκετές από τις έδρες τους, ενώ εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τη γενικότερη δυσαρέσκεια του εκλογικού σώματος έναντι της κυβέρνησης συνασπισμού Συντηρητικών και Φιλελεύθερων υπό τον Ντέιβιντ Κάμερον.

ΠΗΓΗ