ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ

Τα προβλήματα που έχουν συσσορευθεί στη πατρίδα είναι πολλά και δισεπίλυτα σε όλους τους τομείς , στο εθνικό θέμα , στην οικονομία , στη κοινωνία , στη πολιτική και τη διοίκηση, στην ασφάλεια και την άμυνα. Φτώχεια , ανασφάλεια , ανισότητα , διαφθορά και τυραννία συνθέτουν το κοινωνικό και πολιτειακό χάος.
Το ερώτημα που τίθεται είναι : πώς να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα; Κάποιοι θα περιμένουν τα κόμματα να βάλουν στο τραπέζι κάθε ένα πρόβλημα ξεχωριστά μέσα στα κομματικά τους γραφεία και μια ομάδα ατόμων να τα αναλύσει και να προτείνει λύσεις . Πράγματι αυτό πρέπει να είναι το έργο ενός πολιτικού κόμματος . Πως όμως ένα πολιτικό κόμμα θα δώσει λύσεις όταν τα στελέχη του είναι τόσο διεφθαρμένα που από το ολέθριο έργο τους παράγεται το απεχθές χάος ; Τα πολιτικά κόμματα είναι σε τελική ανάλυση κλειστά κυκλώματα που μοιάζουν με συμμορίες λωποδυτών , απατεώνων και ενίοτε προδοτών . Δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα πέρα από τα συμφέροντα αυτής της συμμορίας. Το «πολιτικό» τους έργο δεν είναι τίποτα άλλο από την προσπάθεια να επιβάλουν στο λαό τις απόψεις και τις αποφάσεις αυτής της συμμορίας. Στη διάθεση τους έχουν όλα τα μέσα που τους παρέχει η πλουτοκρατία. Εφημερίδες , ραδιόφωνα , τηλεοράσεις και ότι άλλο μέσο προπαγάνδας διαθέτει το ρυπαρό και ληστρικό σύστημα.
Θα μας πείτε βέβαια με το δίκαιο σας, πως και εσείς που τα γράφετε αυτά ,είστε ένα κόμμα και δεν αποκλείεται να εξελίχθηκε και σεις κάποια στιγμή σε συμμορία απατεώνων όπως όλοι οι άλλοι. Πράγματι , η ροπή προς την ιδιοτέλεια είναι ο υπέρτατος κίνδυνος που παραμονεύει να αλώσει κάθε άνθρωπο που έχει μια θέση είτε σε κάποιο πολιτικό σχήμα είτε στο δημόσιο . Ως εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα δεν διατεινόμαστε ότι έχουμε στα χέρια μας τις λύσεις όλων των προβλημάτων . Έχουμε όμως να καταθέσουμε στη κοινωνία την πιο ισχυρή πρόταση που περιγράφεται με μια φράση : ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ. Προς τούτο έχουμε μια άλλη ιδέα για το ρόλο και το νόημα του κόμματος. Κόμμα για μας σημαίνει μια λαϊκή οργάνωση εντός της οποίας συνενώνεται αρμονικά η εθνική διανόηση και η λαϊκή θέληση και ορμή για τη ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟΥ.
Τα προβλήματα της κοινωνίας δεν λύνονται από ομαδούλες και φατρίες , αλλά από την ίδια την κοινωνία που ξέρει πριν από όλα ότι έχει στα χέρια της την κυριαρχία , ότι παράγει την εξουσία και τους νόμους και ανα πάσα στιγμή έχει το δικαίωμα να τους αλλάξει προς το κοινό καλό και συμφέρον. Όταν η εξουσία που παραχωρεί ο λαός αρχίζει να αυτονομείται από την θέληση του και να κλείνεται σε κομματικούς μηχανισμούς τότε η κυριαρχία χάνεται και η ελευθερία ποδοπατείται από τη τυραννία.
Μόνο σε μια πολιτεία όπου το νομοθετικό της σώμα δεν απαρτίζεται αποκλειστικά από τους εγκάθετους των κομμάτων αλλά από αντιπροσώπους του λαού που βγαίνουν μέσα από τις παραγωγικές του ενώσεις και τις τοπικές του συνελεύσεις, μπορεί να υπάρξει μια αληθινή εθνική λαϊκή δημοκρατία. Σε αυτό το νομοθετικό σώμα μόνο το ένα τρίτο των μελών του θα αποτελείται από κομματικούς αντιπροσώπους ενώ τα άλλα δύο τρίτα θα ορίζονται από τις παραγωγικές ενώσεις και τις τοπικές κοινωνίες και συνελεύσεις. Σε αυτό το νομοθετικό σώμα οι νόμοι δεν θα παράγονται από τα σκοτεινά υπόγεια των κομματικών μηχανισμών αλλά θα υπαγορεύονται από τα συμφέροντα των παραγωγικών ενώσεων και των τοπικών κοινωνιών . Οι βουλευτές επίσης θα είναι υπόλογοι για το έργο που τους ανατέθηκε ,στο εκλογικό σώμα που τους ανέδειξε και ως εκ τούτου υποκείμενοι στη δυνατότητα ανάκλησης τους όχι κατ΄ ανάγκη από γενικές εκλογές αλλά από ειδικές και μερικές εκλογές . Σε αυτή την αρχή μπορεί να στηριχθεί μια σειρά αλλαγών που θα εκτείνονται προς την εκτελεστική εξουσία αφενός και την τοπική αυτοδιοίκηση αφετέρου. Η τοπική λαϊκή συνέλευση θα γίνει το κύτταρο της εθνικής λαϊκής δημοκρατίας από το οποίο θα διαχέεται η λαϊκή θέληση προς τους τοπάρχες και τους αντιπροσώπους στο νομοθετικό σώμα. Μια τέτοια δημοκρατία δεν θα επιτρέψει σε καμία φατρία να αρπάξει από τα χέρια του λαού την εξουσία χρησιμοποιώντας τον δόλο και τον πλούτο , γιατί ο λαός θα έχει την δύναμη και το νομοθετικό πλαίσιο να επιβάλει τη τάξη και να απαλλοτριώσει τους απαλλοτριωτές της λαϊκής εξουσίας.
Αυτή είναι εν συντομία η θεμελιώδης πρόταση μας για την μετατροπή της αστικής δημοκρατίας που δεν είναι τίποτα άλλο από πλουτοκρατία και φαυλοκρατία, σε εθνική λαϊκή δημοκρατία. Μια πρόταση που εμπλουτίζεται από την λαϊκή υποστήριξη για να ολοκληρωθεί με την εφαρμογή της όταν ο λαός θα γκρεμίσει με την θυελλώδη ορμή του τα κάστρα της τυραννίας .
Συναγωνιστές , έχει μεγάλη σημασία να γνωρίζουμε ως την τελευταία λεπτομέρεια του με τι θα αντικαταστήσουμε αυτό το διεφθαρμένο σύστημα που θέλουμε να καταστρέψουμε. Αυτή τη γνώση και αυτή την ανυποχώρητη θέληση είναι καθήκον μας να τη μεταλαμπαδεύσουμε στο λαό. Όσοι πιστεύουν πως τίποτα δεν χάθηκε , πως οι σκλαβωμένες πατρίδες ελευθερώνονται και οι τυραννίες συντρίβονται ας συνταχθούν στις γραμμές μας, με πίστη , με αποφασιστικότητα για να σηκώσουμε στον ουρανό της πατρίδος το νικηφόρο λάβαρο του μαιανδρικού σταυρού.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Share