ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΑ ΕΙΔΩΛΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ

Η κυβέρνηση Χριστόφια επαναφέρει στο προσκήνιο την πρόταση που κατατέθηκε από τον Τάσσο Παπαδόπουλο , για επιστροφή της νεκρής πόλης της Αμμοχώστου με αντάλλαγμα το άμεσο εμπόριο μεταξύ των κατεχομένων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπό την εποπτεία δήθεν των δημάρχων της πόλης .
Αναφορικά με τη κλειστή πόλη της Αμμοχώστου υπάρχει ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών για παράδοση της πόλης στη Κυπριακή Δημοκρατία άνευ όρων. Κάθε προσπάθεια για εφαρμογή αυτού του ψηφίσματος άνευ όρων , είναι ορθή και επιβεβλημένη.  Τίθεται λοιπόν το εύλογο ερώτημα , γιατί συνεδέθη αυτό το ξεκάθαρο ζήτημα με το άμεσο εμπόριο Ε.Ε. – κατεχομένων ; Μια τέτοια πράξη αναιρεί πριν από όλα τη θέση περί συνολικής διευθέτησης του προβλήματος και δείχνει ότι  το πολιτικό κατεστημένο ψεύδεται και εξαπατά το λαό . Υποχωρούν σε αποσπασματικές διευθετήσεις που δημιουργούν μη αναστρέψιμα δεδομένα .Διότι μια τέτοια συμφωνία θα συνιστούσε άμεση αναγνώριση των δεδομένων που δημιούργησε η εισβολή . Δηλαδή της μετατροπής του κατεχομένου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας σε διοικητική και οικονομική ζώνη των κατακτητών . Πίσω από αυτή τη κίνηση υψώνεται για άλλη μια φορά το απεχθές πρόσωπο της προδοσίας , επισείοντας  την λεγόμενη  συμφωνία κορυφής του 1977 .
Ανιχνεύεται δυστυχώς , μέσα από τις πράξεις των ηγετών μας , μια σταδιακή εφαρμογή παρασκηνιακών  σχεδίων και συμφωνιών .Είναι μια αποτελεσματική μέθοδος που εφαρμόσθηκε από την εποχή των συμφωνιών Ζυρίχης . Αποδεικνύεται επίσης πως ότι κατατίθεται στο τραπέζι των συνομιλιών αποτελεί στιγμή εξέλιξης του ζητήματος και θεωρείται τετελεσμένο και παγιωμένο ώστε να οδηγεί στο επόμενο βήμα .
Το συμπέρασμα είναι , πως κάθε εμπιστοσύνη στο αγγλόδουλο πολιτικό κατεστημένο  οδηγεί στον εθνικό θάνατο , οδηγεί στον αφανισμό του ελληνισμού από τα χώματα της Κύπρου. Γκρεμίστε από τη συνείδηση σας τα είδωλα του πολιτικού κατεστημένου . Αυτό πρέπει να είναι το πρώτο βήμα προς την απελευθέρωση . Αναλογιστείτε , κάτω από τα πατριωτικά λόγια και τις εξάρσεις ,  πόσες υποχωρήσεις  πόσες παραχωρήσεις , πόσες προδοσίες και ντροπές διέπραξαν οι ηγετίσκοι της Ζυριχικής αυλής .
Δώστε δύναμη στο Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα για να καθαρίσουμε μια μέρα τη γη μας από τους κηλιδωτές της .
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Aπαγόρευση ανάρτησης της Ελληνικής Σημαίας στη βραχονησίδα Ζουράφα από το Λιμενικό Σώμα


Την απαγόρευση ανάρτησης της Ελληνικής Σημαίας στη βραχονησίδα Ζουράφα από το Λιμενικό Σώμα, καταγγέλλει ομάδα πολιτών από τη Βόρεια Ελλάδα που θέλησε να μεταβεί στη νησίδα.
Σύμφωνα με εμπιστευτικό σήμα του ΛΣ, που διέρρευσε στο Διαδίκτυο, η Σημαία δεν δύναται να αναρτηθεί "
λόγω κινδύνου προκλήσεως βλαβών στη φαρική εγκατάσταση/λειτουργία του υφιστάμενου πυρσού που απορρέουν από τη γεωμορφολογία του εν λόγω βράχου".Η Ζουράφα ή Λαδόξερα βρίσκεται σε απόσταση 6 ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά της Σαμοθράκης και αποτελεί βασικό στοιχείο οριοθέτησης των ελληνικών συνόρων προς τα ανατολικά, στον κρίσιμο χώρο του βορειοανατολικού Αιγαίου. Το Λιμενικό έχει απαγορεύσει την αλιεία στον πλούσιο αυτό ψαρότοπο, ενώ οι Έλληνες ψαράδες που περιπλέουν τη Ζουράφα παρενοχλούνται συνεχώς από την Τουρκική Ακτοφυλακή όταν οι Τούρκοι ψαράδες ψαρεύουν ανενόχλητοι. Η Ζουράφα ονομάζεται και Λαδόξερα, λόγω του πετρελαίου που αναβρύζει στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τη νησίδα, γεγονός γνωστό από την αρχαιότητα κατά την οποία φαίνεται ότι ήταν κατοικημένη, αφού πάνω της υπάρχουν υπολείμματα αρχαίου οικισμού.Όμως, το μέγα πρόβλημα είναι ότι η Ζουράφα, υπόλειμμα αρχαϊκού ηφαιστειογενούς συμπλέγματος τεσσάρων νησιών, βυθίζεται αργά αλλά σταθερά. Σύμφωνα με παλαιότερες μετρήσεις της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού, η νησίδα είχε έκταση 9 στρεμμάτων και μήκος ακτής 465 μέτρων. Σήμερα, όμως, λίγες δεκαετίες αργότερα, η έκτασή της είναι πολύ μικρότερη από 1 στρέμμα και το μήκος της ακτογραμμής της είναι μόλις 32 μέτρα.
ΠΗΓΗ:strategy-geopolitics

Η ΕΚΔΙΩΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Χλευάζει η γαλλική εφημερίδα «Λιμπερασιόν» τα μέτρα ευρω-λιτότητας που εξαπολύονται σε ολόκληρη τη Γηραιά Ηπειρο κάτω από την ασφυκτική πίεση του Βερολίνου εν ονόματι της προστασίας του κοινού νομίσματος.
 του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ 


«Η Μέρκελ ονειρεύεται την Αγία Γερμανική Αυτοκρατορία του ευρώ» έγραφε σαρκαστικά στους τίτλους της πριν από μία εβδομάδα. Η ισπανική «Ελ Παΐς» έδειχνε το ίδιο ενοχλημένη: «Οι εννέα εντολές που παρουσίασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανταποκρίνονται περισσότερο στο σχέδιο μιας Γερμανικής Ευρώπης παρά στο σχέδιο μιας Ευρωπαϊκής Γερμανίας» έγραψε σε κύριο άρθρο της με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Με σπρωξίματα». Στο Παρίσι, στη Μαδρίτη, σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες υπάρχουν σοβαρότατες αντιστάσεις στα γερμανικά σχέδια και ισχυροί πολιτικοί κύκλοι αντιδρούν, ακόμη και αν κάποιες κυβερνήσεις υποκύπτουν στις πιέσεις του Βερολίνου. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι π.χ. η ισπανική Δεξιά δεν κάμφθηκε από τις αφόρητες πιέσεις των Ευρωπαίων ομοϊδεατών της και στη χθεσινή ψηφοφορία τάχθηκε εναντίον των μέτρων λιτότητας που επιβλήθηκαν στη Μαδρίτη, αρνούμενη να κάνει έστω μόνο αποχή.




Το αποτέλεσμα είναι ότι τα μέτρα λιτότητας πέρασαν με... μία (!) ψήφο διαφορά -169 «ναι» και 168 «όχι»- και μάλιστα πλήρως απονομιμοποιημένα καθώς δεν συγκέντρωσαν καν την πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών. Πέρασαν επειδή έκαναν αποχή οι εθνικιστές βουλευτές από την Καταλονία και τις Κανάριες Νήσους. Ενας από αυτούς να ψήφιζε κατά, τα μέτρα θα απορρίπτονταν και η κυβέρνηση Θαπατέρο πιθανότατα θα κατέρρεε! «Είστε ξοφλημένος! Το πρόβλημα είστε εσείς και η κυβέρνησή σας!» είπε στον Θαπατέρο, καλώντας τον να κάνει εκλογές το 2011, ο επικεφαλής των δεξιών Καταλανών που τον διέσωσαν με την αποχή τους. Στην Ελλάδα, αντιθέτως, ο Γ. Παπανδρέου δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στο κοινοβούλιο. Ερχονται και επανέρχονται όμως απειλητικές φήμες σκοπιμότητας ότι δήθεν οι Γερμανοί είναι έτοιμοι να μας πετάξουν έξω από το ευρώ, αν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν συνεχίσει να δείχνει τυφλή υπακοή στους ξένους επικυρίαρχους της χώρας μας - την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Για να γίνει πιο πειστική μάλιστα αυτή η απειλή και να καταστείλει κατά το δυνατόν τις αντιδράσεις των Ελλήνων εργαζομένων, αξιοποιούνται και απόψεις που εκφράζουν Γερμανοί οικονομολόγοι, πολιτικοί ή αρθρογράφοι να... φύγει η ίδια η Γερμανία από την Ευρωζώνη και να συγκροτήσει ένα στενό πυρήνα χωρών με ένα πολύ σκληρότερο ευρώ! Πρόκειται περί όντως υπαρκτών απόψεων στη Γερμανία που μάλιστα γνωρίζουν άνθηση. Δεν έχουν όμως καμιά επαφή με τις απόψεις της γερμανικής οικονομικής ελίτ και σε καμιά περίπτωση δεν αντανακλούν τις απόψεις της κυβέρνησης Μέρκελ. Ο λόγος είναι απλούστατος. Το ευρώ έχει βοηθήσει εντυπωσιακά στην αύξηση των γερμανικών εξαγωγών προς τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης. Σε απλά ελληνικά, αυτό σημαίνει ότι διευκολύνει τη μεταφορά πλούτου από τις 15 χώρες της Ευρωζώνης προς τη Γερμανία! Μόνο ανόητοι θα κατέστρεφαν οικειοθελώς έναν τέτοιο μηχανισμό πλουτισμού και φυσικά μόνο ανόητη δεν είναι η γερμανική πολιτική και οικονομική ελίτ. Ενα ευρώ περιορισμένο σε λιγότερες χώρες της ΕΕ ακραιφνώς γερμανόφρονες (Αυστρία, Ολλανδία, Σκανδιναβία και ίσως κάποιες από τις... ανατολικές επαρχίες του Ράιχ στην Κεντρική Ευρώπη) μπορεί να ανταποκρίνεται στον ακροδεξιό τρόπο σκέψης κάποιων επιφανών Γερμανών, αλλά ταυτόχρονα σημαίνει και μεταφορά λιγότερου πλούτου προς τη γερμανική οικονομία. Πόσω μάλλον που η Γερμανίδα καγκελάριος έχει απόλυτο δίκιο όταν προβάλλει την άποψη ότι σήμερα «χωρίς το ευρώ δεν υπάρχει ούτε η ΕΕ». Πέραν των άλλων, η ύπαρξη της ΕΕ εξασφαλίζει τη γερμανική ηγεμονία σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Τρελή είναι η γερμανική ηγεσία να τη θέσει σε κίνδυνο;  


ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ Εκδίωξή μας ίσον διάσπαση της ΕΕ

Πραξικοπηματική αποβολή της Ελλάδας από το ευρώ, η οποία θα δημιουργούσε και προηγούμενο με την Ισπανία, την Πορτογαλία, ή την Ιταλία, θα σηματοδοτούσε πιθανότατα την έναρξη της διαδικασίας διάσπασης όχι μόνο της Ευρωζώνης, αλλά και της ίδιας της ΕΕ. Θα οδηγούσε πιθανότατα στη σύμπηξη μετώπου του ευρωπαϊκού νότου υπό την ηγεμονία της Γαλλίας, με τη Βρετανία να έχει συμφέροντα συμπαράταξης με το μέτωπο αυτό εναντίον του γερμανικού μπλοκ! Επιστροφή στα στρατόπεδα του... 1940! Αλλο πράγμα το μαστίγωμα, ο εξευτελισμός, η εξαθλίωση στην οποία υποβάλλει το Βερολίνο σήμερα την Ελλάδα και άλλο πράγμα η ώθηση αυτής της πολιτικής σε πράξεις που μπορεί να διχάσουν την ΕΕ.
ΠΗΓΗ:ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Γερμανικό πρόβλημα για το πακέτο των 750 δισ. ευρώ

Του Γιάννη Αγγέλη
Με μια μικρή καθυστέρηση ο γερμανικός τύπος αποκάλυψε ότι το πακέτο των 750 δισ. ευρώ που αποφασίσθηκε πρόσφατα για την διάσωση χωρών –πέραν της Ελλάδας– στην ευρωζώνη έχει μία “αχίλλειο πτέρνα”.

Εμπεριέχει τη δυνατότητα απόσυρσης της Γερμανίας από τη συμμετοχή της στο συνολικό πακέτο χρηματοδότησης αν τα γερμανικά δικαστήρια θέσουν σε αμφισβήτηση την νομιμότητά της.

Και όπως είναι γνωστό ήδη ορισμένοι οικονομολόγοι έχουν προσφύγει στα δικαστήρια για να πετύχουν την καταγγελία της...

Αυτό το γκρίζο σημείο, αλλά και άλλα που δεν έχουν έρθει ακόμα στη δημοσιότητα, βρίσκονται πίσω από τις πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τίμοθι Γκάϊτνερ, ο οποίος ζήτησε κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο και την Φρανκφούρτη να ξεκαθαριστεί και να επισπευσθεί η παρέμβαση της Ευρώπης στην υπόθεση της κρίσης του χρέους που έχει χτυπήσει τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Αυτό που συμβαίνει, όπως παραδέχονται στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους υπηρεσιακά στελέχη της Κομισιόν είναι ότι η ανακοίνωση του πακέτου των 750 δισ. ευρώ έχει αφήσει πολλά σημεία αδιευκρίνιστα όσο αφορά τον τρόπο εφαρμογής του και σε καμία περίπτωση δεν έχει προχωρήσει επαρκώς η τεχνική και πολιτική του προετοιμασία, όπως είχε γίνει με το πακέτο των 110 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.

Το ενδεχόμενο μάλιστα να τεθούν νομικά ζητήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απόσυρση της Γερμανίας από αυτό έχει προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία, η οποία δεν έχει κατευναστεί με την πρόσφατη συνάντηση της Ομάδας Εργασίας που έχει συγκροτήσει ο πρόεδρος της Ε.Ε. Χ. Βαν Ρόμποϊ.

Μάλιστα ένα μέρος των πιέσεων που δέχεται τελευταία το ευρώ αποδίδεται ευθέως στο ότι η κατάσταση για το πώς και πότε θα εφαρμοστεί το πακέτο των 750 δισ. ευρώ παραμένει... ομιχλώδης.  

Η μεγάλη έκρηξη του ευρωπαϊκού χρέους


Οι χρηματοπιστωτικές αγορές σχεδόν πέτυχαν να διαρρήξουν την Ευρωζώνη. Επομένως, η ιδέα να χρησιμοποιήσουμε την ισχύ των αγορών και της χρηματοπιστωτικής... μηχανικής για να εγγυηθούμε τη μακροχρόνια βιωσιμότητα του ευρώ ίσως να φαντάζει παράδοξη. Αλλά είναι ακριβώς αυτό που η πρόταση για μια διάκριση των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης σε δύο κατηγορίες, "ανώτερα" και "κατώτερα", θέλει να επιτύχει

Τα ομόλογα της πρώτης κατηγορίας θα αφορούν αναχρηματοδότηση δημόσιου χρέους έως 60% του ΑΕΠ της κάθε συμμετέχουσας χώρας. Οι χώρες αυτές θα εκδίδουν από κοινού ομόλογα με κοινές εγγυήσεις. Στο πλαίσιο αυτό θα προκύπτουν τα λεγόμενα 'Γαλάζια Ομόλογα' (που θα παίρνουν το όνομά τους από το χρώμα της ευρωπαϊκής σημαίας) τα οποία θα είναι πολύ ασφαλείς και υψηλής ρευστότητας τίτλοι, συγκρίσιμοι κατά τον όγκό τους με τα αμερικανικά έντοκα γραμμάτια. Με τον τρόπο αυτό η εισαγωγή των Γαλάζιων Ομολόγων θα βοηθήσει στην ενίσχυση του ευρώ ως διεθνούς αποθεματικού νομίσματος και θα διασφαλίσει χαμηλό κόστος αναχρηματοδότησης για τον κύριο όγκο του δημόσιου χρέους των κρατών μελών της Ευρωζώνης.
Από την άλλη μεριά, η χρηματοδότηση του δημόσιου χρέους των χωρών που θα ξεπερνά το 60% του ΑΕΠ θα καλύπτεται με την έκδοση των κατώτερων 'Κόκκινων Ομολόγων' που θα εκδίδονται με πλήρως εθνική ευθύνη του κάθε επιμέρους κράτους. Η έκδοση αυτών των Κόκκινων Ομολόγων θα καταστήσει το δημόσιο δανεισμό που θα ξεπερνά το 60% του ΑΕΠ πιο ακριβό, ενισχύοντας τόσο τη δημοσιονομική πειθαρχία όσο και τους στόχους του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
Επιπλέον σε ό,τι αφορά τα Κόκκινα Ομόλογα, θα υπάρξουν συγκεκριμένοι περιορισμοί ώστε να μην αποσταθεροποιούν το τραπεζικό σύστημα κατά τρόπο που η ρήτρα απαγόρευσης της παροχής οικονομικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ξαναγίνει αξιόπιστη. Για παράδειγμα, τα Κόκκινα Ομόλογα δεν θα γίνονται δεκτά ως εγγυήσεις από τον μηχανισμό χρηματοδότησης των τραπεζών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και θα θεσπιστεί μια ρήτρα που θα προβλέπει κάποια τυποποιημένη συλλογική δράση η οποία θα διευκολύνει την αναδιάρθρωση του χρέους μιας χώρας σε περίπτωση προβλήματος αναχρηματοδότησης του.
Η πρόταση αυτή, αν εφαρμοστεί επιτυχώς, μπορεί να περιορίσει το κόστος εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους και παράλληλα να ενισχύσει τα κίνητρα για την άσκηση υπεύθυνης δημοσιονομικής πολιτικής από τα κράτη μέλη. Είναι αυτό ακριβώς το στοχείο που τη διαφοροποιεί από τις σκέψεις περί έκδοσης κοινού ευρωομολόγου με συμμετοχή όλων των κρατών-μελών της Ευρωζώνης στο όνομα της αλληλεγγύης.
Αλλά η επιτυχής εφαρμογή αυτής της πρότασης απαιτεί μια πολύ αυστηρή δομή διακυβέρνησης που θα μπορούν να την εμπιστευτούν και οι αγορές και οι φορολογούμενοι των κρατών-μελών της Ευρωζώνης που τείνουν στη δημοσιονομική πειθαρχία. Πρέπει, για παράδειγμα, να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος ενός πειρασμού για επέκταση του ορίου του χρέους πέρα από το κατώφλι του 60% του ΑΕΠ.
Για αυτό πιστεύεται ότι οι αποφάσεις για τις ετήσιες τοποθετήσεις των εκδόσεων των Γαλάζιων Ομολόγων θα πρέπει να λαμβάνονται από ένα Ανεξάρτητο Συμβούλιο Σταθερότητας. Το Συμβούλιο αυτό θα καταθέτει προτάσεις μη επιδεχόμενες διαπραγμάτευσης στις συμμετέχουσες χώρες για τη συμμετοχή τους στα Γαλάζια Ομόλογα για κάθε επόμενο έτος. Και με δεδομένο το ρόλο των χωρών που συμμετέχουν οι οποίες καλούνται να παράσχουν τις εγγυήσεις για αυτή την τοποθέτηση, το κάθε εθνικό Κοινοβούλιο θα εγκρίνει κατόπιν την πρόταση
Με έναν τέτοιο μηχανισμό οι χώρες που ασκούν ανεύθυνη δημοσιονομική πολιτική βαθμιαία θα εξοβελιστούν από το σύστημα μέσω της μείωσης της συμμετοχής τους στα Γαλάζια Ομόλογα. Ενώ οι χώρες που θα βλέπουν αρνητικά την εξέλιξη του συστήματος θα μπορούν να το εγκαταλείψουν βαθμιαία απλά απορρίπτοντας την ετήσια συμμετοχή τους για αρκετά χρόνια στη σειρά – και μην παρέχοντας πλέον εγγυήσεις για τις νέες εκδόσεις των Γαλάζιων Ομολόγων των υπολοίπων. Το Ανεξάρτητο Συμβούλιο Σταθερότητας, που δεν θα θέλει να χάσει τις χώρες που τείνουν περισσότερο στη σταθερότητα, θα έχει ισχυρά κίνητρα για να διασφαλίσει ότι τα συμφέροντα των εν λόγω χωρών θα λαμβάνονται υπόψη κατά τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο.
Σε ό,τι αφορά το ουσιαστικό του οικονομικό περιεχόμενο, το σχήμα των Γαλάζιων Ομολόγων είναι συμβατό με τη ρήτρα απαγόρευσης οικονομικής βοήθειας του άρθρου 125 της συνθήκης της Ε.Ε., επειδή η εγγύηση δανεισμού αφορά ομόλογα που φτάνουν ώς το 60% του ΑΕΠ, το επίπεδο δηλαδή που από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ ορίζονταν ως βιώσιμο για κάθε κράτος-μέλος της Ε.Ε.. Συνεπώς οι ευρωπαϊκές εγγυήσεις δεν θα καλύπτουν μια κρίση χρέους που έχει προκληθεί από υπερβολικό δανεισμό για τη χρηματοδότηση μη βιώσιμων δημοσιονομικών πολιτικών. Για τις εξαιρετικές εκείνες περιπτώσεις (άρθρο 100 της Συνθήκης), όπως είναι οι φυσικές καταστροφές, όπου επιτρέπεται η οικονομική βοήθεια, δεν θα υπάρχει νομική σύγκρουση.
Αλλά το κρίσιμο σημείο προκειμένου να προχωρήσει η συγκεκριμένη πρόταση είναι αν οι χώρες της Ευρωζώνης – από τη στιγμή που η εμπιστοσύνη τους έχει κλονιστεί από την κρίση του χρέους – θέλουν πράγματι να συνεργαστούν και να συμμετάσχουν σε ένα τέτοιο εθελοντικό σχήμα. Πιστεύουμε ότι πρέπει.
Καταρχήν οι μικρότερες χώρες που τα κρατικά τους ομόλογα αντιμετωπίζουν σχετικά προβλήματα ρευστότητας, θα επωφεληθούν σημαντικά από την επιπλέον ρευστότητα που θα τους προσφέρει η έκδοση του Γαλάζιου Ομολόγου. Κατά δεύτερον, οι χώρες με υψηλό δημόσιο χρέος θα το καλωσορίσουν σαν μια ευκαιρία που θα τους επιτρέψει να ελέγξουν το κόστος δανεισμού τους και να δεσμευτούν σε ισχυρότερη δημοσιονομική πειθαρχία μετά την παρούσα κρίση. Ακόμα και οι χώρες που αμφιβάλλουν για τα οφέλη της ενισχυμένης δημοσιονομικής πειθαρχίας μπορεί να εξετάσουν τη συμμετοχή τους, επειδή τυχόν άρνηση τους θα μπορούσε να εκληφθεί από τις αγορές ως κακό σημάδι.
Αλλά, υπό την προϋπόθεση ότι η θεσμική περιφρούρηση των Γαλάζιων Ομολόγων θα είναι επαρκώς ισχυρή, οι χώρες που θα κερδίσουν τα περισσότερα από την ενισχυμένη δημοσιονομική πειθαρχία που υπόσχεται αυτό το σχήμα είναι εκείνες που ανησυχούν πιο πολύ για το τι θα πρέπει να πληρώσουν τη διάσωση άλλων κρατών μελών – και σήμερα και στο μέλλον.
ΠΗΓΗ:Ας μιλήσουμε επιτελους

Η αλληλοστήριξη ανάμεσα στους Έλληνες είναι ο μόνος πραγματικός σύμμαχος


"...Η αλληλοστήριξη ανάμεσα στους Έλληνες είναι ο μόνος πραγματικός σύμμαχος που έχει απομείνει και οφείλουμε να κτίσουμε γέφυρες οικονομικής ενίσχυσης και ηθικής στήριξης κάθε είδους αναμεταξύ μας..."

Ο Μητροπολιτικός Ελληνισμός δοκιμάζεται από την οικονομική κατρακύλα και την λαίλαπα των σκληρών μέτρων υπό την εποπτεία τρίτων με ότι αυτό συνεπάγεται. Όσοι Έλληνες βρίσκονται μακριά από το εθνικό κέντρο παρακολουθούν τις εξελίξεις απογοητευμένοι και βαθιά προβληματιζόμενοι για το τι μέλλει γενέσθαι.
Η σύγχρονη πολιορκία έχει πάρει οικονομική μορφή που κατατρώγει τα θεμέλια του κράτους ως θεσμού, κατασπαράζει τα σωθικά του λαού σε επίπεδο οικονομικής εξαθλίωσης και συντελεί στην κατάρρευση των ιστών της κοινωνίας. Ο συνδυασμός των πιο πάνω επιφέρει τεράστιο πλήγμα στην ανεπηρέαστη άσκηση εθνικής πολιτικής και όλοι αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο ενός τέτοιου ενδεχομένου έχοντας μάλιστα υπόψη τις στρατηγικές κινήσεις των γειτόνων. Ο Ελληνισμός περνά δύσκολες ώρες και κανένας Έλληνας δεν πρέπει να μείνει απαθής.
Ήρθε η ώρα ο απανταχού Ελληνισμός να φράξει την πορεία της προδιαγραφόμενης παράλυσης του εθνικού κράτους και να δώσει ανάσες στα θύματα της οικονομικής λεηλασίας των σκληρών μέτρων. Οι Ελλαδίτες αδερφοί είναι οι άμεσα πληγέντες ελέω ασφυκτικής οικονομικής πίεσης που σφυροκοπά το κράτος Ζουν και θα καλεστούν να ζήσουν σε σκληρότερες συνθήκες τις συνέπειες που απορρέουν από την εγκληματικά ανεύθυνη οικονομική πολιτική των μεταπολιτευτικών διακυβερνήσεων.
Η αλληλεγγύη είναι η μόνη αγνή απάντηση στην γάγγραινα της εποχής. Πέραν των 6000 Ελλήνων της Κύπρου εξόρμησαν προς διάφορους προορισμούς για να Κατακλυστούν όπως παρουσιάστηκε στην θεματολογία αρκετών Κυπριακών ειδησεογραφικών εκπομπών. Το ευχάριστο ήταν που η είδηση συνοδεύτηκε με την αναφορά πως η συντριπτική πλειοψηφία των εκδρομέων είχε προορισμό την Ελλάδα, η οποία χρειάζεται άμεσα την στήριξη των απανταχού Ελλήνων. Η Κυπριακή κοινή γνώμη συγκλονισμένη από τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα έδρασε ορθά και άνοιξε τον δρόμο για παροχή Ελληνικής υποστήριξης στον δοκιμαζόμενο Ελληνισμό
Αυτό να λειτουργήσει σαν προμήνυμα για τις καλοκαιρινές εξορμήσεις και να δείξει τον δρόμο και στον απόδημο Ελληνισμό για το που οφείλει να κατευθυνθεί είτε οργανωμένα είτε σε ατομικό επίπεδο, αυτό το καλοκαίρι. Είναι μια μικρή αρχή επιδείξεως αλληλεγγύης στον υπό δοκιμασία Ελληνικό λαό, η οποία μπορεί σταδιακά να εγείρει το αίσθημα ευθύνης όλων και να διακλαδωθεί σε διάφορους τομείς ώστε να κρατήσουμε την Ελλάδα μας εν ζωή. Η αλληλοστήριξη ανάμεσα στους Έλληνες είναι ο μόνος πραγματικός σύμμαχος που έχει απομείνει και οφείλουμε να κτίσουμε γέφυρες οικονομικής ενίσχυσης και ηθικής στήριξης κάθε είδους αναμεταξύ μας.
Για αρχή σαν απλοί πολίτες
Αυτό το καλοκαίρι ψηφίζουμε ΕΛΛΑΔΑ
ΠΗΓΗ:Ας μιλήσουμε επιτέλους

Ξανά στόχος η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου.!

Ποιοι και γιατί πολεμάνε την ηρωική δασκάλα τουΜ. Δερείου Χαρά Νικοπούλου;
Ως γνωστόν έχει μετατεθεί από τώρα για τη νέα σχολική χρονιά στη Θεσ/κη, αφού ηκυρία Δραγώναέκανε πράξη την απειλή της.
Η κυρία Δραγώνα της έχει απαγορεύσει, προφορικά όπως είπε η ίδια η κυρία Νικοπούλου, ακόμη και να προβαίνει σε δημόσιες δηλώσεις. Το γραφείο Τύπου του υπ. Παιδείας όλως παραδόξως απάντησε στις 12:30 τη νύχτα πως δεν υπάρχει τέτοια απαγόρευση αλλά ότι είναι σε ισχύ ο υπαλληλικός κώδικας!!!Δηλαδή τι εννοεί το διανυκτερεύον υπουργείο;
Ολα αυτά στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλα όπου αναγκάστηκε να βγει η κυρία Νικοπούλου για να αποκρούσει την καταγγελία του Δημάρχου Ορφέα Εβρου, Πουλιλιού Ευάγγελου, ότι έχει μηνύσει μαθητές της.
Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε να στείλει φαξ με τη μήνυση αλλά αντί αυτού ξαναβγήκε αργότερα να πει άλλα αντ' άλλων, πως έκανε μήνυση σ' αυτούς που τη χτύπησαν και της είχαν σπάσει το χέρι.Τι ρόλο παίζετε κύριε Δήμαρχε και ποιους σκοπούς εξυπηρετείτε;
Αντί να προστατεύετε αυτή τη σύγχρονη ηρωίδα βγαίνετε και τη διαβάλλετε δημόσια; Στοιχειώδης ντροπή και μια σταλιά Εθνική περηφάνια δεν υπάρχει;
Η Χαρά Νικοπούλου είναι δασκάλα και κόρη ανώτατου δικαστικού κι όμως δεν χρησιμοποίησε το αξίωμα του πατέρα της για να επιτύχει έναν "καλό" διορισμό. Διορίστηκε στο Μεγάλο Δέρειο του νομού Εβρου, σε έναΠομακοχώρι που βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων, απομονωμένο, που κατοικείται μόνο από μουσουλμάνους Πομάκους. Δεν επέλεξε ως τόπο κατοικίας της κάποιο κοντινό αστικό κέντρο όπως το Σουφλί ή έστω το Μικρό Δέρειο, στο οποίο διαμένουν και χριστιανοί και λειτουργούν κάποιες έστω κρατικές υπηρεσίες. Δεν έκανε δηλαδή αυτό που έκαναν και κάνουν όλοι οι άλλοι συνάδελφοί της. Επέλεξε να μείνει με τον σύζυγό της στο χωριό που διδάσκει, κοντά στους μαθητές και τις μαθήτριές της, κοντά στους ανθρώπους που εκτιμούν το έργο και την προσφορά της. Το νεαρό ζευγάρι μετέφερε ακόμη και τα πολιτικά του δικαιώματα στο χωριό και διαμένει εκεί, όχι μόνο τους μήνες του σχολικού έτους, αλλά ολόκληρο το χρόνο.
Αυτή ακριβώς η αγάπη προς τον τόπο και τους ανθρώπους του, αυτή η ανιδιοτελής διάθεση για προσφορά εκ μέρους τους, έγινε αιτία για την στοχοποίησή τους από τους πράκτορες του τουρκικού προξενείου.
Και βλέπουμε τώρα να έρχονται αρωγοί των ξένων πρακτόρων ντόπιοι δημοτικοί άρχοντες και αξιωματούχοι του ίδιου του υπουργείου Παιδείας.Τα λόγια είναι περιττά και οι σκοποί ολοφάνεροι!

ΠΗΓΗ:ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

Οι Πομάκοι της Θράκης δηλώνουν: Είμαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Σύμφωνα με τις παραδόσεις των παπούδων μας οι Πομάκοι είναι απόγονοι του μεγάλου Αλεξάνδρου

Του Σελήμ Κεχαγιά Καδρή

Σύμφωνα με τις διηγήσεις των παπούδων μας, οι Πομάκοι είμαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στα αρχαία χρόνια, ο Μέγας Αλέξανδρος μας κάλεσε να πολεμήσουμε μαζί του στην Μικρά Ασία και στα βάθη της Ανατολής και φτάσαμε μέχρι τις Ινδίες. Όταν τελείωσε η εκστρατεία του, γυρίσαμε στην πατρίδα μας, στα βουνά της Ροδόπης. Εμείς εδώ κατοικούσαμε πάντα. Είμαστε απόγονοι των αρχαίων Αγριάνων.
Αργότερα, με την Οθωμανική κατάκτηση, είμασταν σκλάβοι στους τούρκους μπέηδες. Οι παραδόσεις μας λένε ότι υποφέραμε από την σκλαβιά αυτή, δουλεύοντας ασταμάτητα για ένα κομμάτι ψωμί. Οι Τούρκοι συνήθιζαν και έπαιρναν τις πιό όμορφες κοπέλες στα χαρέμια τους ή βίαζαν όποια κοπέλα ήθελαν... Πολλοί Πομάκοι δεν άντεξαν την κατάσταση αυτή και έφευγαν αντάρτες στα βουνά ή έχτιζαν τα σπίτια τους σε απομακρυσμένα σημεία στα βουνά.
Σήμερα οι Τούρκοι κάνουν προπαγάνδα προσπαθώντας να μας πάρουν με το μέρος τους και προσπαθούν να μας κάνουν να μισήσουμε τους χριστιανούς. Εμείς είμαστε αδέρφια με τους χριστιανούς συμπολίτες μας, έχουμε κοινή καταγωγή.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους Τούρκους να βάζουν μίσος στα μυαλά των ανθρώπων και ιδίως στα μυαλά των νεαρών παιδιών που δεν ξέρουν την ιστορία, δεν ξέρουν τις μνήμες των παπούδων μας.
Εγώ είμαι υπερήφανος που είμαι Πομάκος και καλώ όλους τους Πομάκους να γίνουν μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων για να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά...
Ζήτω οι Πομάκοι! Ζήτω η Ελλάδα...!
Πηγή: Εφ. "Ζαγάλισα"
ΠΗΓΗ:ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ