ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

21 Ιουλίου 1974. Ώρα 9η πρωινή. Ο ΗΡΩΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

Ξημέρωσε Κυριακή. Ήταν 21 Ιουλίου 1974. Ώρα 9η πρωινή. Στη δεξιά πτέρυγα της 33 Μοίρας Καταδρομών, ο Διοικητής μας Τχης Γεώργιος Κατσάνης, προσπαθεί να εξουδετερώσει την τουρκική αντίσταση βοηθούμενος από τέσσερις καταδρομείς. 

Κάλυψη και στους πέντε παρείχαμε εγώ με δεύτερο καταδρομέα, που βρισκόμασταν κρυμμένοι πίσω από ένα μεγάλο βράχο, σε απόσταση πενήντα περίπου μέτρων. Άλλες ομάδες μας κάλυπταν πιο πίσω, χωρίς όμως οπτική επαφή με το σημείο, προφανώς λόγω της ιδιομορφίας του εδάφους στη συγκεκριμένη περιοχή του Αγίου Ιλαρίωνα.

Σ’ αυτό ακριβώς το σημείο ο Διοικητής σηκώνεται και προσπαθεί να λάβει προωθημένη θέση μάχης. Και ενώ όλοι στοχεύαμε μπροστά προς το μέρος της τούρκικης αντίστασης, σφαίρα ελεύθερου σκοπευτή, προερχόμενη από την άλλη πλευρά του βράχου, κτυπάει το Διοικητή από αριστερά. Το σημείο απ’ όπου προήλθε η σφαίρα ήταν αδύνατο να ελεγχθεί για δυο λόγους: πρώτον, βρισκόμασταν πίσω από το μεγάλο βράχο και ήταν ορατό μόνο από την αντίθετη κατεύθυνση. Δεύτερον, η ενέργεια των Τούρκων, να διεισδύσουν στις θέσεις μας με αυτό τον τρόπο κατά την ώρα της μάχης, ήταν ύπουλη, επικίνδυνη και άκρως ριψοκίνδυνη.

Τη στιγμή που ο Διοικητής μας έπεφτε στο έδαφος, συνεχείς ριπές αυτομάτων όπλων γάζωναν κυριολεκτικά το σημείο εκείνο για αρκετά λεπτά. Προσπάθειές μας να στρέψουμε τα πυρά μας προς τα αριστερά, έφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα. Οι Τούρκοι μας καθήλωσαν με καταιγισμό πυρών, ο δε βράχος έγινε διάτρητος από τις εκατοντάδες σφαίρες που δέχθηκε.

Επανειλημμένες και απεγνωσμένες προσπάθειες δυο καταδρομέων από την ομάδα των τεσσάρων να προστρέξουν και να βοηθήσουν το Διοικητή μας απέβησαν άκαρπες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν άμεσα. Ένας απ’ αυτούς, στην τελευταία προσπάθειά τους, τραυματίζεται και αποχωρεί. Για δεκαπέντε λεπτά, όλοι αμήχανοι, προσπαθούσαμε απεγνωσμένα ν’ αποφύγουμε το θάνατο από την τουρκική υπεροχή των πυρών. Καταφέραμε μετά δυσκολίας να συνεννοηθούμε, ώσπου τελικά εγκαταλείψαμε το φονικό σημείο καταβεβλημένοι και άφωνοι.

Στη σύντομη διαδρομή μας προς τα πίσω τραυματίστηκε και δεύτερος καταδρομέας. Με μεγάλη δυσκολία τον μεταφέραμε μαζί μας, ενώ ο τρίτος χάθηκε για πάντα από τα μάτια μας, κατευθυνόμενος βορείως, προς την απόκρημνη και άκρως επικίνδυνη πλευρά της Κερύνειας.

Φτάσαμε σε ασφαλέστερο σημείο, 200 μέτρα πιο πίσω. Με τη βοήθεια συντρόφων μας, οι δύο τραυματίες προωθήθηκαν για περίθαλψη. Οι τρεις που απομείναμε, είχαμε υποστεί νευρικό κλονισμό. Δεχθήκαμε την βοήθεια των υπολοίπων, αλλά για αρκετή ώρα δεν μπορούσαμε να συνέλθουμε και να μιλήσουμε.
Η μάχη κράτησε για άλλες δυο ώρες. Απλώς αμυνόμασταν με στόχο τη σωτηρία μας από τα συνεχή και καταιγιστικά πυρά του αντιπάλου. Δεν μπορέσαμε να προχωρήσουμε προς το σημείο όπου βρισκόταν το νεκρό σώμα του Διοικητή μας. Έτσι, ακολουθήσαμε κι εμείς τα τμήματα που άρχισαν εντωμεταξύ να οπισθοχωρούν.

Όσο περνούσε ο χρόνος κι απομακρυνόμασταν, αρχίζαμε να συνειδητοποιούμε τι ακριβώς είχε συμβεί. Ο γενναίος πολεμιστής που μας καθοδηγούσε όλο το βράδυ, ο άξιος Διοικητής, δεν ήταν μαζί μας πια. Ο αείμνηστος Γεώργιος Κατσάνης πέρασε την πύλη των αθανάτων. Πίστεψε στην ελευθερία της Κύπρου κι έχυσε το αίμα του.

Γι’ αυτό, αιώνια θα σ’ ευγνωμονούμε. Σου χρωστάμε την Κερύνεια ελεύθερη. Το σπουδαιότερο, οφείλουμε την ταφή σου.

Συγχώρησέ μας για την εγκατάλειψη του άψυχου κορμιού σου. Σ’ αφήσαμε ψηλά στον Πενταδάκτυλο, ανάμεσα στις άγριες κορφές του Αγίου Ιλαρίωνα, στα χέρια των Τούρκων. Πίστεψέ μας, πραγματικά προσπαθήσαμε, μα δεν τα καταφέραμε.

Φάνηκες κατά πολύ ανώτερός μας. Ελπίζουμε η ψυχή σου να μας συγχωρέσει.
Αιωνία ας είναι η μνήμη σου!

klysma

 

ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ «ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ»

Οχυρώνεται το ενδοτικό κατεστημένο πίσω από τα κενά συνθήματα της «Μιας κυριαρχίας και μίας ιθαγένειας» για να καλύψουν το έγκλημα της παράδοσης της πατρίδος στους τούρκους κατακτητές δηλαδή της συγκεκριμένης παράδοσης εδαφών αλλά και αυτόνομης διοίκησης στα εν λόγω εδάφη . Δίνουν τη πατρώα γη στους τούρκους και ρίχνουν σε μας όπως ρίχνουν στα σκυλιά τους , μια ψεύτικη ιθαγένεια και μια ανεφάρμοστη κυριαρχία .
Τι να κάνουμε την χάρτινη κυριαρχία σας δόλιοι πολιτικάντηδες , όταν η γη μας , οι περιουσίες μας , τα σπίτια μας , θα ανήκουν στους τούρκους που τα άρπαξαν με τη βία;

Τι να τη κάνουμε την μια ιθαγένεια όταν η Κύπρος ολόκληρη σε σύντομο διάστημα μετά τη λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας θα κατακλυσθεί από εκατοντάδες χιλιάδες τούρκους και ο λαός έντρομος θα πάρει τον δρόμο της ξενιτιάς και της εγκατάλειψης της Κύπρου ;

Η αρχή της διζονικότητας που στηρίζεται στη εκχώρηση πατρώας γης στους τούρκους κατακτητές είναι η μεγαλύτερη προδοσία . Πρώτος αποδέκτης αυτής της αρχής ως βάσης για λύση υπήρξε ο Μακάριος με τις λεγόμενες συμφωνίες κορυφής του 1977 . Μην συνεχίσετε , μην ολοκληρώσετε εσείς την προδοσία . Το έθνος θα ζητήσει λόγο κάποτε από εσάς και τα παιδιά σας .

Μην υπογράψετε οποιαδήποτε λύση – παραχώρησης της γης μας στους τούρκους . Σας προειδοποιούμε πως δεν θα αποδεχθούμε μια τέτοια προδοτική συμφωνία .

Κύριε πρόεδρε της δημοκρατίας είστε υποχρεωμένος να θέσετε το ζήτημα της λύσης που επιθυμεί ο κυπριακός ελληνισμός σε δημοψήφισμα αφού δώσετε και σε μας τους εθνικιστές αλλά και όλες τις άλλες αντι-ομοσπονδιακές δυνάμεις , ίση δυνατότητα λόγου . Μην προχωρήσετε σε λύση χωρίς ξεκάθαρη λαϊκή εντολή .

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ


ΕΔΗΚ

Δεν φιμώνονται οι ελεύθερες φωνές με 15 ή 20 σφαίρες


Tα συλλυπητήριά μας και κουράγιο στην οικογένεια του Σωκράτη Γκιόλια.
Οσο κουράγιο μπορεί να κάνει μια νέα γυναίκα με ένα παιδί δυο χρονών κι άλλο ένα που κυοφορεί και χάνει τον άντρα της από σφαίρες πληρωμένων δολοφόνων!
Σήμερα κιόλας πρέπει να βρεθούν οι δράστες,φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί.
Μην περάσουν τριάντα χρόνια όπως από τη δολοφονία του Τζώρτζη Αθανασιάδη που ακόμα δεν ξέρουμε ποιοι τον έβγαλαν από τη μέση.
Δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 2010 να δολοφονούνται δημοσιογράφοι και να λέμε πως έχουμε Δημοκρατία.
Η εν ψυχρώ δολοφονία ενός μαχητικού δημοσιογράφου που δεν προκαλούσε με την προσωπική του ζωή αλλά ενοχλούσε σφόδρα με το μικρόφωνο και την πένα του αποτελεί πλήγμα στην καρδιά της Δημοκρατίας.
Σε μια Δημοκρατία που βάλλεται πανταχόθεν ήρθε να προστεθεί κι αυτή η μαφιόζικη δολοφονία.
Δεν ξέρουμε αν οι δολοφόνοι είναι τρομοκράτες ή πληρωμένοι μαφιόζοι που εκτέλεσαν κάποιο συμβόλαιο.
Ξέρουμε όμως ότι ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν από τους λίγους που έβλεπε ακόμα τη δημοσιογραφία ως λειτούργημα κι αυτό είναι που προβληματίζει ακόμα περισσότερο.
Σίγουρα η αποκαλυπτική δημοσιογραφία που ασκούσε όλα αυτά τα χρόνια από εφημερίδες,κανάλια (τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά),καθώς και από τα blogs ενοχλούσε πολλούς σε όλα τα επίπεδα.
Δεν φιμώνονται όμως οι ελεύθερες φωνές με 15 ή 20 σφαίρες!
Ενας στο χώμα χιλιάδες στον αγώνα έλεγε ένα παλιό σύνθημα.
Κι αυτό πρέπει να γίνει τώρα,να μην τρομάξουν,να μη φοβηθούν όσοι πραγματικοί δημοσιογράφοι έχουν απομείνει σ' αυτή τη χώρα.
Να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ξεσκεπάσουν τους ενόχους απ' όποιο χώρο κι αν προέρχονται,όποιος κι αν ήταν ο αντικειμενικός σκοπός τους.
Ποιοί θέλουν να φιμώσουν ποιούς;
Καλό ταξίδι Σωκράτη!
 

SKEFTOMASTEELLHNIKA