ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ

Το αμεσότερο πρόβλημα που καλείται η πλευρά μας να αντιμετωπίσει , είναι η πρόταση για απευθείας εμπόριο μεταξύ κατεχομένων και Ε.Ε.. Υποκινητής αυτού του θέματος είναι ως γνωστό η Αγγλία σε συνάρτηση με μια επιθετική διπλωματία της Τουρκίας και την αποτελεσματικότητα της στους κόλπους της Ε.Ε.

Μπροστά σε αυτό το πρόβλημα λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στεφάνου « το ισχυρότερο όπλο μας είναι οι συνομιλίες».

Τι εννοεί ο κ. Στεφάνου με αυτό το δυσερμήνευτο χρησμό ; ¨Ότι απλά και μόνον η αόριστη συνέχιση των συνομιλιών με τον νέο εκπρόσωπο της κατοχής ( ‘Έρογλου ) θα γίνει αποδεκτή από την Ε.Ε. ως στοιχείο αποτροπής της εφαρμογής του απευθείας εμπορίου ; Ή μήπως η συνέχιση των συνομιλιών θα συνοδεύεται με υποσχέσεις , μυστικά χρονοδιαγράμματα και επισπεύσεις , προς παρουσίαση ενός σχεδίου λύσης υπό την απειλή της διχοτόμησης ;. Επί Τάσσου Παπαδόπουλου το θέμα του απευθείας εμπορίου συνδέθηκε με την επιστροφή της Αμμοχώστου . Πράξη υποχώρησης στη κατοχή η οποία δεν έγινε δεκτή από τους τούρκους .Προφανώς γιατί οι τούρκοι αποφεύγουν αποσπασματική εφαρμογή ψηφισμάτων του ΟΗΕ πριν από μια συνολική διευθέτηση , όπως οι ίδιοι την καταλαβαίνουν .

Η παρούσα κυβέρνηση δεν γνωρίζουμε με ποίες άλλες υποχωρήσεις θα συνδέσει το ζήτημα .Πάγια τακτική των κρατούντων είναι , ο λαός να μαθαίνει ελάχιστα εκ των υστέρων , για αυτά που θα έπρεπε να γνωρίζει πλείονα εκ των προτέρων . Το κατεστημένο στηρίζεται σε μια περίεργη αντίληψη της δημοκρατίας , σύμφωνα με την οποία από την στιγμή που ο λαός εξέλεξε αντιπροσώπους , χάνει το δικαίωμα να γνωρίζει τι πράττουν οι αντιπρόσωποι του και να αποφασίζει ως ελεύθερος πολίτης . Στη δημοκρατία μας , ο πολίτης μετά τις εκλογές μετατρέπεται σε πράγμα .Όμως τόσο κραυγαλέα είναι η αποτυχία των πολιτικάντηδων που ακόμα και τα «πράγματα» αρχίζουν να διαισθάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά .Η αποτυχία των κρατούντων στη διαχείριση του εθνικού θέματος , είναι κατάδηλη και πασιφανής . Πέτυχαν να γίνει αποδεκτή η τουρκική κατοχή , από την Ευρωπαϊκή Ένωση .ως ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα , του οποίου η λύση θα επέλθει στη πάροδο του χρόνου μέσα από πολλαπλές μεταβολές των παροντικών δεδομένων. Η στάση αυτή της Ε.Ε. απορρέει από την υποχωρητικότητα της πλευράς μας και την πλήρη απουσία σθεναρής διεκδίκησης προς επέκταση της νομιμότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας στο κατεχόμενο τμήμα της .Όσο θα συνεχίζεται η πολιτική του ενδοτισμού και του ραγιαδισμού οι κατακτητές θα εκπορθούν ένα – ένα τα οχυρά μας μέχρι της τελικής πτώσης και ολοκληρωτικής άλωσης του κυπριακού ελληνισμού .

Είναι καιρός να πρυτανεύσει μια νέα στρατηγική , διεκδίκησης και αγώνα , που θα στοχεύει στην απελευθέρωση . Μπορούν να γίνουν πολλά προς αυτή τη θετική κατεύθυνση .Προέχει όμως η απόσειση του ενδοτισμού πρώτα από την λαϊκή ψυχή και έπειτα από την εξουσία της κυπριακής δημοκρατίας .

Καμία ανοχή , καμία εμπιστοσύνη στο πολιτικό κατεστημένο .

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Ορατότης μηδέν...

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε συγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις της Νέας Δημοκρατίας για τη μαύρη, όπως αποδείχτηκε, πενταετία της διακυβέρνησής της. Και με αυτό, άραγε, «καθάρισε»; Με μια συγνώμη; Ο κ. Αλαβάνος ζήτησε να απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα για τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Παπακωνσταντίνου. Ποιος; Εκείνος που κάλυψε πολιτικά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου; Δεν πάμε καλά. Οδεύουμε ολοταχώς προς το φρενοκομείο...

Οι πολιτικές δυνάμεις δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. Αναπαράγουν συνεχώς τα ίδια λάθη, εκείνα που μας οδήγησαν στα σημερινά μας χάλια. Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να αποποιηθούν τις όποιες ευθύνες τους, επιχειρούν τις δύσκολες αυτές ώρες να κάνουν αντιπολίτευση για να εισπράξουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Αντί να καθίσουν όλοι γύρω από ένα τραπέζι και να χαράξουν μία εθνική στρατηγική για την έξοδο της χώρας από την κρίση, αναλώνονται σε μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις.

Δεν έχουμε αμφιβολία ότι αν οι ρόλοι ήσαν αντεστραμμένοι, ο κ. Σαμαράς βρισκότανε στην κυβέρνηση και ο κ. Παπανδρέου στην αντιπολίτευση, θα ακούγαμε τα ίδια ακριβώς πράγματα. Όπως και προεκλογικά ακούσαμε εκείνο το περίφημο «τα λεφτά υπάρχουν».

Επίσης, είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση δεν έκανε όλα όσα θα έπρεπε να κάνει για να διαχειριστεί την κρίση από καλύτερη θέση. Φοβήθηκε υπερβολικά το πολιτικό κόστος και ολιγώρησε χαρακτηριστικά. Αλλά, από την άλλη, είναι άδικο να της χρεώνουμε την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ, σαν να είναι αυτή η μοναδική και αποκλειστική υπεύθυνη.

Ο πολιτικός κόσμος θα πρέπει να καταλάβει γρήγορα ότι η χρεοκοπία της χώρας σημαίνει αυτόματα και τη χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος, όπως αυτό ανδρώθηκε μετά την αντιπολίτευση. Ένα πολιτικό σύστημα με ενοχικό σύνδρομο έναντι της αριστεράς, το οποίο φοβήθηκε να έρθει σε σύγκρουση με οργανωμένα συμφέροντα, φοβήθηκε να οδηγήσει τη χώρα στον εκσυγχρονισμό. Ένα πολιτικό σύστημα που απλά διαχειρίστηκε τα δισεκατομμύρια των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι απαράδεκτο να μην μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους ούτε για τα αυτονόητα και να δίνουμε στο εξωτερικό την εικόνα ενός έθνους που αλληλοσπαράσσεται. Είναι μακριά και πέρα από την αίσθηση ευθύνης που έχει ο ελληνικός λαός για τις κρίσιμες ώρες που ζούμε. Ή αλλάζουν, η χάνονται...

Θανάσης Μαυρίδης
 

G20: To πρόβλημα της Ελλάδας είναι παγκόσμιο

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και οι προτάσεις για επικείμενες κοινές μεταρρυθμίσεις αποτέλεσαν το θέμα της ομάδας G20, των πιο αναπτυγμένων βιομηχανικά χωρών και των αναδυόμενων οικονομιών, χθες στην Ουάσινγκτον. Ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Γιοργκ Άσμουσεν, εκπροσώπησε στη συνάντηση τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και αναφερόμενος στην Ελλάδα τόνισε: «Η Ελλάδα έπαιξε φυσικά ένα ρόλο στη συζήτηση για την κατάσταση της οικονομίας διότι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα». Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα απασχόλησε χθες και την εαρινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπου ο Καναδός υπουργός Οικονομικών Τζιμ Φλάιερτι, υποστήριξε πως το πακέτο των 45 δις ευρώ δεν επαρκεί για την Ελλάδα, επικαλούμενος εκτιμήσεις ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών και ορισμένων αναδυομένων χωρών.

Την απόφαση βέβαια θα πρέπει να λάβουν οι χώρες-μέλη της ευρωζώνης. Να κινηθούν τα πράγματα πιο γρήγορα και να φθάσει η οικονομική βοήθεια πιο γρήγορα στην Ελλάδα συνέστησε και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιντνερ στην συνάντηση των G20. Σύμφωνα με τον αρμόδιο Επίτροπο για τη Νομισματική Ένωση,, Όλι Ρεν, θα πρέπει το οικονομικό πακέτο στήριξης να δοθεί στην Αθήνα μέχρι τις αρχές Μαΐου. Η G20 συμφώνησε πάντως χθες στην Ουάσινγκτον, πως θα πρέπει να δράσει γρήγορα τόσο η ΕΕ όσο και το ΔΝΤ ούτως ώστε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα να μην ξεπεράσει τα σύνορα και φθάσει σε άλλες χώρες.


Οι κοινές οικονομικές μεταρρυθμίσεις των G20

Η συνάντηση των G20 είχε βέβαια αρχικά ως βασικό θέμα τις κοινές οικονομικές μεταρρυθμίσεις, στις οποίες προτίθενται να προβούν τα κράτη μέλη, μεταρρυθμίσεις όμως οι οποίες προκαλούν τριβές ή πάνω στις οποίες υπάρχουν διαφορές απόψεων, όπως περισσότερο διπλωματικά τόνισε ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Γιοργκ Άσμουσεν: «Υπάρχουν φυσικά διαφορετικές απόψεις ανάμεσα στις χώρες οι οποίες ανέλαβαν το κόστος της οικονομικής κρίσης και στις χώρες που δεν είχαν τέτοια βάρη. Και στο πεδίο αυτό θα πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο».
Με τον όρο κόστος της οικονομικής κρίσης εννοούνται τα κρατικά οικονομικά πακέτα, τα οποία ενέκριναν πολλές χώρες για να σώσουν χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, και που βρίσκονταν σε κίνδυνο. Χώρες όπως η Γερμανία, οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία, οι οποίες θέλουν στο μέλλον οι τράπεζες να διαθέτουν τα δικά τους αποθεματικά σε περίπτωση οικονομικών κινδύνων που θα αντιμετωπίζουν. Άλλες χώρες όμως όπως ο Καναδάς, η Αυστραλία ή η Ινδία δεν χρειάστηκε να σώσουν με οικονομικά πακέτα τις τράπεζες τους και για το λόγο αυτό δεν επιθυμούν και καμία σχετική μεταρρύθμιση. Αποφάσεις πάντως δεν πάρθηκαν και αναμένεται τα πράγματα να ξεκαθαρίσουν στο τέλος Ιουνίου όταν η ομάδα του G20 θα ξανασυναντηθεί.


Η διπλή ατζέντα της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα

Με επικοινωνιακή επίθεση συνδύασε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, την επίσημη ανακοίνωση για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, που προγραμματίστηκε για τις 14 - 15 Μαΐου. Η Αγκυρα ανεβάζει όλο και ψηλότερα τον πήχη με τη συνθηματολογία περί «ιστορικής επίσκεψης που θα αποτελέσει την αρχή μίας νέας εποχής», καθώς επιχειρεί να μεγιστοποιήσει τα οφέλη στο επικοινωνιακό πεδίο.

Η τουρκική κυβέρνηση γνωρίζει πως η επίσκεψη Ερντογάν θα βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής Ευρωπαίων και Αμερικανών και ακολουθεί τη «συνταγή» που απέδωσε εντυπωσιακά αποτελέσματα στις σχέσεις Τουρκίας - Αρμενίας, πείθοντας ότι είναι έτοιμη για μεγάλα βήματα στην εξωτερική πολιτική. Ο εμπνευστής του νέου δόγματος της τουρκικής διπλωματίας Α. Νταβούτογλου αντιμετωπίζει την επικείμενη επίσκεψη ως ευκαιρία να προσθέσει ένα κομμάτι στο παζλ που δημιουργεί. Η απόφαση της Αθήνας να εστιάσει στην παρούσα φάση στα «εύκολα» ζητήματα διευκολύνει τα πράγματα, ενώ η συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας με τη συμμετοχή των πρωθυπουργών και 17 υπουργών θα είναι μία πρωτόγνωρη διαδικασία. H προοπτική αναβάθμισης της οικονομικής συνεργασίας μοιάζει ασφαλής επιλογή, ενώ δεν είναι αμελητέα η παρουσία σημαντικών Τούρκων επιχειρηματιών που προβλέπεται να συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό τους. Τα επιμέρους βήματα σε θέματα της λεγόμενης «χαμηλής πολιτικής» συμπληρώνουν την εικόνα που οικοδομούν τις τελευταίες εβδομάδες οι δύο υπουργοί Εξωτερικών.



Τα δύσκολα
Σε κάθε πρωθυπουργική επίσκεψη, ωστόσο, τίθενται εκ των πραγμάτων τα κεντρικά ζητήματα - προβλήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και η ελληνική πλευρά προετοιμάζεται αθόρυβα για να αποφύγει δυσάρεστες εκπλήξεις. Ενα μικρό δείγμα πήραμε με την απάντηση που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, στο δημοσιογραφικό ερώτημα πώς θα απαντήσει η Αθήνα σε ενδεχόμενο αίτημα για μετάβαση του Ταγίπ Ερντογάν στη Θράκη: «Θα είναι μία καλή ευκαιρία να πάνε μαζί με τον Ελληνα πρωθυπουργό», ήταν η απάντηση. Αντίστοιχα, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι δεδομένο ότι θα θέσει στο συνομιλητή του το θέμα των συνεχιζόμενων προκλήσεων στο Αιγαίο -τόσο στον αέρα με τις υπερπτήσεις σε κατοικημένα ελληνικά νησιά, όσο και στη θάλασσα με τις δήθεν «αβλαβείς διελεύσεις». Η ελληνική πλευρά δεν σκοπεύει να ανεβάσει τους τόνους και ελπίζει πως ούτε ο Τούρκος πρωθυπουργός θα επιδιώξει κάτι τέτοιο. Οσο για τις «γκρίζες ζώνες», εκφράζεται η άποψη ότι οι διερευνητικές επαφές είναι κατάλληλο πεδίο για να δοθούν απαντήσεις, εφόσον η Αγκυρα επιμένει να θέτει ζητήματα πέραν της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας. Ενα επιπλέον θέμα, που μπορεί να εξελιχθεί σε «παγίδα», είναι οι εξελίξεις στην Κύπρο με την «εκλογή» του εθνικιστή Ντερβίς Ερογλου, καθώς η παράλληλη δραστηριότητα που αναπτύσσει η Αγκυρα με στόχο την ενεργοποίηση του απευθείας εμπορίου της ΕΕ με το ψευδοκράτος αναμένεται να προκαλέσει τριβές.ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΟΥΡΛΗΣ-Αgelioforos.gr

Στην Aθήνα ο T. Eρντογάν με 10 υπουργούςBαρύνουσα σημασία στην πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων λαμβάνει η επίσκεψη του Tούρκου πρωθυπουργού στην Aθήνα, το διήμερο 14-15 Mαΐου. H οριστικοποίηση της ημερομηνίας επίσκεψης του Tαγίπ Eρντογάν ανακοινώθηκε χθες από τον αναπληρωτή υπουργό Eξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα και τον υπουργό Eξωτερικών της Tουρκίας Aχμέτ Nταβούτογλου, σε κοινή δήλωση που έκαναν στο Tαλίν της Eσθονίας, στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου των υπουργών Eξωτερικών του NATO. Ωστόσο, ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται και η απόφαση των δύο μερών για τη σύσταση Aνώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Eλλάδας και Tουρκίας. Mάλιστα, στην 1η Σύνοδο του νεοσυσταθέντος οργάνου, που θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο των συναντήσεων Γ. Παπανδρέου - T. Eρντογάν, θα παρευρεθούν 10 υπουργοί της τουρκικής κυβέρνησης οι οποίοι θα έχουν επαφές με τους Eλληνες ομολόγους τους.


Νέα εποχή
Tον Tούρκο πρωθυπουργό θα συνοδεύσουν στην Eλλάδα, μεταξύ άλλων οι υπουργοί Oικονομίας, Eξωτερικού Eμπορίου, Eυρωπαϊκών Yποθέσεων, Eνέργειας, Mεταφορών, Παιδείας και Περιβάλλοντος.

Για «αρχή μιας νέας εποχής στις σχέσεις των δύο χωρών, στις διαβουλεύσεις και τη συνεργασία τους», έκανε λόγο ο Δ. Δρούτσας ενώ στη δήλωσή του ο A. Nταβούτογλου έκανε λόγο για επίσκεψη ιστορικής σημασίας για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, που ανοίγει νέα εποχή και στην οικονομική συνεργασία. «Eίναι καλά νέα για τις δύο χώρες, για το μέλλον της περιοχής μας και για την Eυρώπη» τόνισε ο Tούρκος υπουργός Eξωτερικών.


ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΗΣ «ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ»


Άρχισε σήμερα η συνεδρία του λεγόμενου εθνικού συμβουλίου. Για μας θα μπορούσε να ονομάζεται εθνικό συμβούλιο εάν τουλάχιστον οι αποφάσεις που ελάμβανε είχαν εθνικό χαρακτήρα. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ένα όργανο του πολιτικού κατεστημένου που για τόσα χρόνια εξευτελίζει κάθε έννοια εθνική και απεργάζεται διάφορους τρόπους ικανοποίησης των επιθυμιών των κατακτητών, Άγγλων και Τούρκων. Συνέρχεται σήμερα το εν λόγω συμβούλιο κάτω από τη σκιά της πρότασης του Δημοκρατικού Συναγερμού για Διεθνή Διάσκεψη την οποία εντέχνως ο κ. Αναστασιάδης μετονόμασε «διευρυμένη παρουσία».
Αυτούς τους λεκτικούς ελιγμούς συστήνουμε στον κύριο Αναστασιάδη να τους εκφωνεί στις συνεστιάσεις των εθνικοφρόνων του, στις οποίες περιφέρουν τον ιστορικό τους ηγέτη για να διασκεδάζει την ομήγυρη με τα γνωστά ανέκδοτα του, όπως εκείνο το περίφημο «την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω».
Επαναλαμβάνουμε την θέση μας για δημιουργία ενιαίου στρατού Ελλάδος-Κύπρου. Με αυτό το δεδομένο θα μπορέσουμε να κοιτάξουμε με αποφασιστικότητα το παρόν και το μέλλον μας. Ο πολιτικαντισμός των κρατούντων πρέπει να σβήσει οριστικά όπως κάθε εφιάλτης και οι ρωμαλέες δυνάμεις του έθνους να βαδίσουν μπροστά για μια Κύπρο ελεύθερη και Ελληνική.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ