ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Γόρδιος δεσμός (ποίηση)


Στέκονταν σιωπηλές οι φάλαγγες
ψυχή και ατσάλι ενωμένα.
Άστραφταν ερυθρές
μέσα στο λιόγερμα οι λόγχες
ανέμιζαν τα ηλιοφόρα λάβαρα
και των αλόγων μας οι φλόγινες πνοές
πύρωναν τον αέρα.
Τα σκαλοπάτια του ναού
με βιάση ανέβηκε
κι’ ομπρός εστάθη στον άλυτο
Γόρδιο δεσμό
ο Έλλην στρατηλάτης.
συνέχεια

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΔΕΞΙΑ

Έλληνα της Κύπρου ,η ευρύτερη δεξιά (δεξιά, κεντροδεξιά, ακροδεξιά) στηρίζει την επικοινωνιακή της πολιτική στην εικόνα .Η ουσία της πολιτικής της είναι άλλη υπόθεση από την εικόνα που προβάλλει.
Ο εικόνα έχει μια εθνικοφρονίστικη χροιά σε αντίθεση με την ουσία της πολιτικής της που είναι αντεθνική , πλουτοκρατική , αντιδραστική και αντιπροοδευτική και βαθύτατα εξουσιαστική πάνω στην ανθρώπινη φύση και τη κοινωνία.
Η ευρύτερη δεξιά βγαίνει στη σκηνή , με τυμπανοκρουσίες , με στομφώδεις λόγους και εύηχα συνθήματα , με ακατανόητες ορολογίες , με ελληνικές σημαίες και ηρωολατρευτικούς θεατρινισμούς και συ έλληνα που αγαπάς την σημαία σου και την Ελλάδα , θαμπώνεσαι από το εθνικοφρονίστικο «ήχος και φως» και αφήνεις τη κρίση σου ανενεργή. Με αυτό τον τρόπο σε έκαναν να αποδεχθείς όλες τις εθνικές προδοσίες , από την Ζυρίχη μέχρι την επιβολή του σχεδίου Ανάν σε δημοψήφισμα αλλά και να αποδεχθείς όλες τις κοινωνικές αδικίες και ανισότητες . Ξεπούλησαν  τη πατρίδα σου και άρπαξαν  το ψωμί σου και σου έδωσαν για αντάλλαγμα μια πλαστική σημαία να τη κουνάς στα μνημόσυνα και στις φιέστες των πολιτικών εκμαυλιστών σου.
Με τον ίδιο τρόπο που σε εξουσίαζαν έως τώρα, θα σε σύρουν στην αποδοχή των αντεθνικών τους σχεδίων για τη Κύπρο μας και ταυτόχρονα θα σε αναγκάσουν να αποδεχτείς την συρρίκνωση των εργασιακών σου κατακτήσεων και των κοινωνικών σου δικαιωμάτων. Και εσύ δεν θα δεχτείς ποτέ , μέσα στη συγχυσμένη εθνικοφρονίστικη συνείδηση σου, πως πίσω από όλες αυτές τις υποχωρήσεις εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της τραπεζοκρατίας , της πλουτοκρατίας και της εκκλησίας.
Για μας τους εθνικοδημοκράτες η ευρύτερη δεξιά δεν διαφέρει σε τίποτα από την αντιλαϊκή και αντεθνική διεθνιστική και μαρξιστική αριστερά με τις κεντρώες σοσιαλδημοκρατικές αποκλίσεις της.
Ουσία της αντίστασης μας είναι να ξαναδώσουμε στο λαό την εθνική του συνείδηση σε συνάρτηση με το λαϊκό αυτεξούσιο . Να ορθώσουμε ένα καινούριο κράτος μέσα από θεσμούς που θα διασφαλίζουν την κοινωνική ανακύκληση του πλούτου που παράγεται από την εργασία του λαού . Να κτίσουμε ένα πολίτευμα που να εκφράζει και πραγματώνει τη λαϊκή βούληση , τις παραγωγικές ενώσεις του λαού .
Εθνικισμός , κοινωνισμός και δημοκρατία αν συνταιριαστούν αρμονικά θα ξαναδώσουν στον ελληνισμό την μεγαλειώδη ιστορική του δύναμη .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ - ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Κ. Μπέης : “Χρειάζεται θεσμική ανατροπή” ΒΙΝΤΕΟ

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011





Αποκαλυπτικός ο καθηγητής Πολιτικής Δικονομίας Κώστας Μπέης μιλάει για την οικονομική κρίση, τονίζοντας ότι πρωτίστως είναι Πολιτειακή.




Αίσθηση όμως προκαλεί και η επισήμανση του ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ - 15:16, στο video-όπου τονίζει, ότι εφόσον στη Χώρα παράγεται 240 δις ευρώ ΑΕΠ, πώς είναι δυνατόν να υπάρχει φτώχεια;


ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Εμβάθυνση συνεργασίας Τουρκικής και Πακιστανικής Πολεμικής Αεροπορίας

Στις 6 Ιανουαρίου ξεκίνησε η λειτουργία του Πεδίου Τακτικής Εκπαίδευσης Ηλεκτρονικού Πολέμου (EWTTR) στην αεροπορική βάση Mushaf, έδρα της κεντρικής διοίκησης της Πακιστανικής Αεροπορίας (PAF). Η ανάπτυξη του EWTTR ολοκληρώθηκε από τη τουρκική εταιρεία λογισμικού και ηλεκτρονικών συστημάτων Havelsan, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική συνεργασία των δύο κρατών στον αμυντικό τομέα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού AirForces Montly (πάνω), ο σχεδιασμός της PAF προβλέπει σταδιακή εκπαίδευση όλων των μάχιμων Μοιρών και διεξαγωγή μεγάλης άσκησης εντός του έτους, πιθανόν σε συνεκπαίδευση με τη Τουρκική Πολεμική Αεροπορία (ΤΗΚ), όπως προδηλώνει το σχετικό patch.
Οι συνεκπαιδεύσεις ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2008 όταν πραγματοποιήθηκε στο Πακιστάν η διμερής άσκηση Indus Viper με την ΤΗΚ να συμμετέχει με πέντε μαχητικά αεροσκάφη F-16C/D και προσωπικό 50 ατόμων στην αεροπορική βάση Mushaf της περιοχής Sargodha. Ο Υπαρχηγός της PAF Rao Qamar Suleman είχε δηλώσει τότε ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις των δύο Αεροποριών. Τον Ιούλιο του 2008 ανακοινώθηκε η κατακύρωση του διαγωνισμού για τον εκσυγχρονισμό 42 μαχητικών αεροσκαφών F-16A/B Block15 με επέκταση ορίου δομικής ζωής και αντικατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων, στη τουρκική αεροπορική βιομηχανία ΤΑΙ. Στις αρχές Νοεμβρίου του ίδιου έτους η PAF συμμετέχει με 6 αεροσκάφη F-16 στην Anatolian Eagle ’08/4. Σημειώνεται ότι από το 1999 βρίσκεται σε λειτουργία το Πεδίο Εκπαίδευσης και Δοκιμών Ηλεκτρονικού Πολέμου (EHTES) του Ικονίου, εκεί όπου εκτελούνται οι ασκήσεις «Αετός της Ανατολίας» (Anadolu Kartali) με συμμετοχή αεροσκαφών και ελικοπτέρων των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και συμμαχικών και φιλικών κρατών.  Το EHTES που αναπτύχθηκε από τη Havelsan φιλοξενεί πληθώρα αντιαεροπορικών συστημάτων ανατολικής κυρίως προέλευσης για τη παροχή ρεαλιστικής εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων συστήματα αντιαεροπορικών πυροβόλων ZSU-23-4 και βλημάτων Osa-AK (SA-8 Gecko) και 2Κ12 Kub (SA-6 Gainful).

Κομισιόν: Νόμιμο το γαλλικό μπλοκάρισμα εισόδου ΛΑΘΡΟμεταναστών από την Ιταλία - ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ

Η Γαλλία ενήργησε στο πλαίσιο των δικαιωμάτων της όταν σταμάτησε τρένα που μετέφεραν Βορειοαφρικανούς μετανάστες, κλείνοντας τα σύνορά της με την Ιταλία, δήλωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλμστρομ δήλωσε ότι οι Γάλλοι αξιωματούχοι επικαλέστηκαν "λόγους δημόσιας τάξης".

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε επίσης ότι η Γαλλία δεν ήταν υποχρεωμένη να επιτρέψει την είσοδο σε ανθρώπους που έλαβαν προσωρινές άδειες παραμονής από την Ιταλία. Η Ιταλία διαμαρτυρήθηκε έντονα για την κίνηση της Γαλλίας, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζει ευρωπαϊκές αρχές.
Τη Δευτέρα το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι η σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ του Μεντόν της Γαλλίας και του Βεντιμίλια της Ιταλίας, λειτουργούσε κανονικά.
Επεσήμανε ότι είχε δημιουργηθεί ένα "μεμονωμένο πρόβλημα" που προκλήθηκε από εκατοντάδες ακτιβιστές στο τρένο που σχεδίαζαν "αδήλωτη διαμαρτυρία" στη Γαλλία.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Πιερ- Ανρί Μπραντέτ εκτίμησε ότι περίπου 10 τρένα επηρεάστηκαν από τη διακοπή.
Η ανακοίνωση έγινε αφού ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Φράνκο Φρατίνι, έδωσε οδηγίες στον πρεσβευτή της χώρας στο Παρίσι να εκφράσει "την έντονη διαμαρτυρία της ιταλικής κυβέρνησης στις γαλλικές αρχές", επισημαίνοντας ότι οι μετανάστες είχαν τα κατάλληλα έγγραφα για να εισέλθουν στη Γαλλία.
Η Ιταλία έχει παραχωρήσει προσωρινές βίζες σε πολλούς Τυνήσιους μετανάστες που έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα.
Η Γαλλία έχει δηλώσει ότι θα επιτρέψει την είσοδο μόνο στους μετανάστες που μπορούν να επιβιώσουν οικονομικά.
infognomonpolitics
ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Σφοδρές συγκρούσεις στην Κωνσταντινούπολη

Σφοδρές συγκρούσεις στην ΚωνσταντινούποληΑστυνομικοί εναντίον Κούρδων υποστηρικτών του BPD
Διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό Κούρδων από τις εκλογές

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν αργά χθες το απόγευμα, στην Κωνσταντινούπολη, ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις της Τουρκίας και σε χιλιάδες Κούρδους διαδηλωτές, οι οποίοι κατήλθαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι, μετά την απόφαση του Ανωτάτου Εκλογοδικείου να αποκλείσει από τις βουλευτικές εκλογές της 12ης Ιουνίου τους υποψήφιους οι οποίοι υποστηρίζονται από το κύριο κουρδικό κόμμα στην Τουρκία.
Πολλές χιλιάδες οπαδοί του Κόμματος για την Ειρήνη και την Δημοκρατία (BPD) – κατά τους υπολογισμούς της Αστυνομίας ήταν περίπου τρεις χιλιάδες, ενώ κατά τους διοργανωτές ήταν πολύ περισσότεροι – συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταξίμ, την πιο κεντρική πλατεία στην Πόλη, για να διαμαρτυρηθούν. Τη συγκέντρωσή τους είχαν περικυκλώσει εκατοντάδες αστυνομικοί των ειδικών κατασταλτικών δυνάμεων, όπως αναφέρουν τα σχετικά τηλεγραφήματα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν ξέσπασαν το πλήθος άρχισε να κινείται προς τις σκηνές που είχε στήσει το BDP στο γειτονικό προάστιο Ακσαράϊ, στο πλαίσιο μίας πρωτοβουλίας κοινωνικής ανυπακοής. Ομάδες νεαρών επιτέθηκαν με πέτρες και βόμβες μολότοφ σε σταθμό του μετρό, σε σχολικά κτίρια και ένα ταχυδρομείο, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να απαντήσει με δακρυγόνα.
Οι συγκρούσεις καταγράφηκαν την επομένη της απόφασης του Εκλογοδικείου να απορρίψει τις υποψηφιότητες δώδεκα ανεξαρτήτων διεκδικητών στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, επτά εκ των οποίων υποστηρίζονταν από το BDP, και αυτό ως αποτέλεσμα, κατά την δικαστική απόφαση, του δικαστικού μητρώου τους.
Μεταξύ των απορριφθέντων υποψηφίων περιλαμβάνεται και η Λεϊλά Ζάνα, εξέχουσα μορφή του κουρδικού πολιτικού κινήματος. Ως αντίποινα για την απόφαση αυτή, το BDP απειλεί να μποϊκοτάρει τις εκλογές της 12ης Ιουνίου.

ikypros