ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Εμβάθυνση συνεργασίας Τουρκικής και Πακιστανικής Πολεμικής Αεροπορίας

Print
Στις 6 Ιανουαρίου ξεκίνησε η λειτουργία του Πεδίου Τακτικής Εκπαίδευσης Ηλεκτρονικού Πολέμου (EWTTR) στην αεροπορική βάση Mushaf, έδρα της κεντρικής διοίκησης της Πακιστανικής Αεροπορίας (PAF). Η ανάπτυξη του EWTTR ολοκληρώθηκε από τη τουρκική εταιρεία λογισμικού και ηλεκτρονικών συστημάτων Havelsan, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική συνεργασία των δύο κρατών στον αμυντικό τομέα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού AirForces Montly (πάνω), ο σχεδιασμός της PAF προβλέπει σταδιακή εκπαίδευση όλων των μάχιμων Μοιρών και διεξαγωγή μεγάλης άσκησης εντός του έτους, πιθανόν σε συνεκπαίδευση με τη Τουρκική Πολεμική Αεροπορία (ΤΗΚ), όπως προδηλώνει το σχετικό patch.
Οι συνεκπαιδεύσεις ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2008 όταν πραγματοποιήθηκε στο Πακιστάν η διμερής άσκηση Indus Viper με την ΤΗΚ να συμμετέχει με πέντε μαχητικά αεροσκάφη F-16C/D και προσωπικό 50 ατόμων στην αεροπορική βάση Mushaf της περιοχής Sargodha. Ο Υπαρχηγός της PAF Rao Qamar Suleman είχε δηλώσει τότε ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις των δύο Αεροποριών. Τον Ιούλιο του 2008 ανακοινώθηκε η κατακύρωση του διαγωνισμού για τον εκσυγχρονισμό 42 μαχητικών αεροσκαφών F-16A/B Block15 με επέκταση ορίου δομικής ζωής και αντικατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων, στη τουρκική αεροπορική βιομηχανία ΤΑΙ. Στις αρχές Νοεμβρίου του ίδιου έτους η PAF συμμετέχει με 6 αεροσκάφη F-16 στην Anatolian Eagle ’08/4. Σημειώνεται ότι από το 1999 βρίσκεται σε λειτουργία το Πεδίο Εκπαίδευσης και Δοκιμών Ηλεκτρονικού Πολέμου (EHTES) του Ικονίου, εκεί όπου εκτελούνται οι ασκήσεις «Αετός της Ανατολίας» (Anadolu Kartali) με συμμετοχή αεροσκαφών και ελικοπτέρων των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και συμμαχικών και φιλικών κρατών.  Το EHTES που αναπτύχθηκε από τη Havelsan φιλοξενεί πληθώρα αντιαεροπορικών συστημάτων ανατολικής κυρίως προέλευσης για τη παροχή ρεαλιστικής εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων συστήματα αντιαεροπορικών πυροβόλων ZSU-23-4 και βλημάτων Osa-AK (SA-8 Gecko) και 2Κ12 Kub (SA-6 Gainful).

0 σχόλια: