ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Η επανάσταση των φτωχών τρομάζει τον πλανήτη

του Γιάννη Ντάσκα
Η Παγκόσμια Τράπεζα προειδοποίησε για τεράστια κοινωνική έκρηξη εξαιτίας της φτώχειας και η κορυφή του κόσμου στον οικονομικό τομέα φαίνεται ότι αφυπνίζεται. Ίσως σ’ αυτό συμβάλλει και το αίμα που ρέει στη Βόρειο Αφρική, στη Συρία, και όλα δείχνουν ότι το ίδιο αίμα θα τρέξει πολύ στις χώρες των πολλών εκατομμυρίων κατοίκων στο Ισλάμ, κυρίως, αλλά και σε Κίνα, Ινδία, κ.λπ. Οι φτωχοί ναι μεν δεν έχουν τίποτα να χάσουν πέρα από μια ζωή βασανισμένη, αλλά αυτή τη φορά έχουν τα μέσα να μάθουν, να κινηθούν και να νικήσουν.


«Εχω την εντύπωση ότι στην Ελλάδα όλος ο πλούτος της χώρας έχει συγκεντρωθεί στα χέρια 4-5 ανθρώπων» μας έλεγε παλαιά Αθηναία και δήλωνε εξαιρετικά απογοητευμένη από τη συμπεριφορά των Ελλήνων. Στην Ελλάδα, βέβαια, ο περισσότερος πλούτος μπορεί να ανήκει σε λίγους, αλλά η συνομιλήτρια συμφώνησε ότι δεν είναι αυτοί οι λίγοι που ανέδειξαν τη χώρα μας μέσα στις πρώτες 4-5 στις καταθέσεις στην Ελβετία, στα νησιά Κουρακάο, στα νησιά Καϊμάν, στις Παρθένους Νήσους, στο Λιχτενστάιν, στην... Ινδία, στα νησιά Βανουάτου, κ.λπ.

Οι τροφές
Οι τιμές σταριού στην περιοχή του Σικάγου των ΗΠΑ ήταν πριν από έναν χρόνο 340 δολάρια ο τόνος και μέσα σε έναν χρόνο έφτασαν στα 900 δολάρια. Το καλαμπόκι από τα 380 δολάρια «πέταξε» στα 800 και αυτό προξενεί ντόμινο αυξήσεων τιμών στα είδη βασικής διατροφής. Αυτό το ντόμινο προκαλεί εξεγέρσεις και καραβάνια προσφύγων. Τι θα κάνουν οι ΗΠΑ, αν στα σύνορά τους συγκεντρωθούν 20 εκατομμύρια Μεξικάνοι και ξεκινήσουν με τα χέρια ψηλά να μπουν στη γη που έχει ένα (1) ψωμί ή να πεθάνουν; Τι θα κάνει η Ευρώπη, αν την Τουρκία διασχίσουν 40 και 50 εκατομμύρια πεινασμένοι του Πακιστάν, του Μπαγκλαντές, της Ινδίας;


Η έκρηξη έχει διαφορετικές αντιδράσεις. Στο Μπαγκλαντές έδιωξαν τον τραπεζίτη των φτωχών για εκμετάλλευση των φτωχών... Μάλιστα, τον νομπελίστα Γιουνούς... Και οι 20 πιο ισχυρές χώρες συμφώνησαν ότι στο εξής θα ελέγχεται ο πλούτος ΟΛΩΝ των χωρών από ΜΙΑ αρχή. Κατ’ αρχάς, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο... Φανταζόταν ο Κορνήλιος Καστοριάδης, όταν έγραφε ότι μια κυβέρνηση θα ελέγχει όλο τον πλανήτη, ότι αυτό θα αρχίσει να υλοποιείται τόσο γρήγορα και μάλιστα εξ ανάγκης;


Η... μοντέλα
Αυτές τις ημέρες φαίνονται δύο κινήσεις παράλληλες με αιτία την ίδια. Η μία κίνηση αφορά την κορυφή της εξουσίας και η άλλη τη βάση της κοινωνίας. Στη Συρία το σκληρό καθεστώς του μπααθικού κόμματος εδώ και δεκαετίες δεν φανταζόταν καμία απολύτως αμφισβήτηση. Ο Χαφέζ Ασάντ κυβέρνησε για δεκαετίες και ύστερα ανέλαβε ο ένας από τους υιούς του, ο Μπασίρ. Στο πλευρό του, μια λαμπερή μοντέλα γνωστή για το κάλλος της και για τον... κάλο της με τα πανάκριβα λούσα. Στον λαό εμφανιζόταν ως φιλάνθρωπος... Πριν από δυο χρόνια, τη χώρα χτύπησε ξηρασία και μια περιοχή της εξαφανίστηκε και έγινε έρημος. Περίπου 100.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να μετακινηθούν ως νομάδες για πιο εύφορα μέρη.
Η πρόεδρος έκανε δηλώσεις λύπης και εμφανίστηκε σε μία εκδήλωση με πανάκριβο ντύσιμο, κ.λπ. για συμπαράσταση στους πληγέντες. Τότε, μια ομάδα χωρικών εκδήλωσε δημόσια παράπονα και την έφερε σε δύσκολη θέση. Λέγεται ότι μετά από δύο μήνες κανείς δεν ξανάδε τα 4-5 πρόσωπα που εκδήλωσαν δυσαρέσκεια στην πανέμορφη πρόεδρο και αυτό θεωρήθηκε μια απόδειξη πυγμής της εξουσίας.


Τα σημάδια
Μετά από έναν χρόνο, πεινασμένοι κάτοικοι εκείνης της περιοχής κινήθηκαν εναντίον της τοπικής εξουσίας. Ηταν το πρώτο σημάδι της καταιγίδας που τώρα ζει η Συρία και οι σκηνές αγριότητας που αντικρίζει η έκπληκτη Δύση στην πραγματικότητα είναι απλό δείγμα όσων συμβαίνουν στην κατά τα άλλα προνομιούχο περιοχή των πετρελαίων εδώ και πολλά χρόνια. Οι λαοί έχουν εκραγεί πολλές φορές αλλά ως τώρα οι εκρήξεις πνίγονταν στο αίμα. Τώρα φαίνεται πως έχουν αλλάξει τα πράγματα εκεί. Η αλλαγή καθεστώτων δεν φαίνεται να είναι το αποτελεσματικό φάρμακο που ήταν τα προηγούμενα χρόνια και η πείνα δεν αντιμετωπίζεται με τις... φωτογραφίες νέων ηγετών, καθώς το διαδίκτυο έχει δώσει νέες προοπτικές και πληροφορίες στους μέχρι τώρα απληροφόρητους για τον έξω κόσμο πληθυσμούς.


Στα σκουπίδια αντί σε εκείνους που τα χρειάζονται
Πριν από μερικά χρόνια, η Ευρωπαϊκή Ενωση επιδοτούσε με τεράστια ποσά Ελληνες αγρότες ως αποζημίωση για να... ταφούν οι τεράστιες παραγωγές σε ροδάκινα και άλλα προϊόντα μέχρι να σταματήσει η καλλιέργεια και να στραφεί κάπου αλλού. Ούτε συζήτηση να μεταφέρει τα προϊόντα αυτά στις πεινασμένες αυτές περιοχές και να τα διαθέσει δωρεάν ή να παροτρύνει τους τοπικούς πληθυσμούς σε καλλιέργειες. Στη φτωχή βάση του πλανήτη των 6,5 δισεκατομμυρίων κατοίκων περίπου συγκαταλέγεται το μισό του πληθυσμού. Αν αναλογισθεί κανείς ότι πριν από μερικά χρόνια υπολόγιζαν ότι ο πλανήτης θα είναι υπερκορεσμένος με πληθυσμό 3 δισεκατομμυρίων και δεν θα έχει πηγές παραγωγής για να ζήσουν, αντιλαμβάνεται γιατί τώρα κάνουν λόγο για πιθανή καταστροφή του πλανήτη στα επόμενα 100 χρόνια.


Πρότασεις
Οσο δύσκολο φαίνεται το πρόβλημα να λυθεί, τόσο εύκολο θεωρείται για πολλούς επιστήμονες. Ο πληθυσμός αυξάνεται όχι στην πλούσια πλευρά του πλανήτη, αλλά στη φτωχή. Στις πλούσιες χώρες οι γεννήσεις είναι τόσο λίγες, ώστε ο πληθυσμός να μειώνεται. Στις φτωχές, αντίθετα, ο πληθυσμός αυξάνεται ραγδαία και, μάλιστα, με «σπρώξιμο» από τις ηγεσίες που βλέπουν στη μεγάλη αύξηση καλό «υλικό» για την κρεατομηχανή της σύγκρουσης.
Απέναντι στο ενδεχόμενο της έκρηξης του πεινασμένου τμήματος του πληθυσμού, την οποία προβλέπει η Παγκόσμια Τράπεζα και μάλιστα σύντομα, συνεδρίασαν οι 20 πιο ισχυρές χώρες του πλανήτη για να αποφασίσουν τι θα κάνουν. Και πρώτο συμπέρασμά τους είναι ότι πρέπει να ελέγχονται οι οικονομίες όλων των χωρών του πλανήτη μέσω κάποιου μηχανισμού, ώστε να μη σημειωθεί κατάρρευση, η οποία θα συμπαρασύρει κι άλλες οικονομίες, αφού στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης των κεφαλαίων όλες συνδέονται.


Οι αποφάσεις
Ο έλεγχος, κατ’ αρχάς, δεν θα έχει δεσμευτικό χαρακτήρα για τους ελεγχόμενους, αλλά είναι ένα πρώτο και σοβαρό ξεκίνημα που θα καταλήξει στον δεσμευτικό χαρακτήρα στην επόμενη φάση της κρίσης. Ποιο όργανο θα κάνει τον έλεγχο; Θα μπορούσε να είναι ένα οικονομικό υποκατάστατο του ΟΗΕ, αλλά τα Ηνωμένα Εθνη δεν έχουν τέτοιον μηχανισμό. Ετσι φαίνεται να προωθείται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε κατ’ αρχήν παρακολούθηση και με την εντολή να κάνει αξιολογήσεις, μελέτες και συστάσεις και ύστερα... βλέπουμε! Ποιοι πήραν αυτές τις αποφάσεις; Κατ’ αρχάς, στην πρώτη συνεδρίαση δεν ήταν και οι 20 πιο ισχυρές χώρες, αλλά οι επτά πιο ισχυρές. Και αυτές ήταν οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Κίνα και η Ινδία.


Ο πληθυσμός των επτά αυτών χωρών ξεπερνά κατά πολύ το ήμισυ του πληθυσμού της γης και ο πλούτος τους το 95% του παγκόσμιου πλούτου... Στο «κλαμπ» των 20 πιο ισχυρών χωρών-οικονομιών του πλανήτη ανήκουν ακόμα οι: Βραζιλία, Ιαπωνία, Ιταλία, Τουρκία, Μεξικό, Νότιος Αφρική, Αργεντινή, Ινδονησία, Νότιος Κορέα, Σαουδική Αραβία, Αυστραλία και Καναδάς. Αυτές είναι οι 19. Και η 20η είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση. Χωρίς την Ευρωπαϊκή Ενωση οι άλλες χώρες έχουν σχεδόν τα 4/5 του παγκόσμιου πληθυσμού.  Είναι η Τουρκία και η Ινδονησία παγκόσμιες δυνάμεις;


Κατά καμία έννοια, πέραν της πληθυσμιακής. Το μέγα τμήμα, όμως, του πληθυσμού των παγκόσμιων δυνάμεων που λέγονται Τουρκία, Βραζιλία, Ινδονησία, Μεξικό, Ινδία, και Κίνα ζουν πολύ κάτω από το όριο της φτώχειας και είναι μια «βόμβα» έκρηξης που ζεσταίνεται πριν εκραγεί. Αυτό προσπαθούν να αφουγκραστούν και ίσως να προλάβουν, με τις προειδοποιήσεις και τη συνεδρίαση των «επτά» την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ. Θα τα καταφέρουν; Η Τουρκία φοβάται πολύ την έκρηξη στη Συρία, στην οποία αναμίχθηκαν ήδη και οι κουρδικές περιοχές της Συρίας. Ενα τόσο δα φυτίλι χρειάζονται οι κουρδικές περιοχές της Τουρκίας, οι οποίες έχουν πληθυσμό συνολικά πάνω από 20 εκατομμύρια.


Η επόμενη μέρα και οι κίνδυνοι
Αν η έκρηξη στη Λιβύη οδηγήσει, όπως λέγεται, στη διχοτόμηση, τότε η έκρηξη στη Συρία μπορεί να οδηγήσει στην απόσχιση των κουρδικών περιοχών και στην ντε φάκτο ένωσή τους με τις κουρδικές περιοχές του Ιράκ που ήδη είναι αυτόνομες. Σχεδόν αμέσως αυτές οι περιοχές θα ενωθούν ντε φάκτο με τις κουρδικές περιοχές της Τουρκίας και του Ιράν, μεταδίδοντας την έκρηξη στις δυο αυτές χώρες και κυρίως στο Ιράν, το οποίο αποτελεί στόχο εδώ και πολλά χρόνια και πολλοί προφήτευσαν ότι η έκρηξη που άρχισε στην Αλγερία και την Τυνησία θα καταλήξει στο Ιράν... Θα οδηγήσει η έκρηξη και ο ξεσηκωμός των φτωχών στη δημιουργία κι άλλων μικρότερων κρατών, όπως το Νταρφούρ και το Κουρδιστάν και στον έλεγχο όλων των χωρών από μια παγκόσμια «αρχή»; Αυτό θα ήταν το επιθυμητό για τις ισχυρές χώρες, αλλά για να είναι βιώσιμη μια τέτοια πορεία χρειάζονται δυο βασικές προϋποθέσεις:

1. Να αναδιανεμηθεί ο πλούτος, ώστε οι φτωχοί όχι μόνο να μην πολλαπλασιαστούν σε πληθυσμό αλλά να γίνουν και πλουσιότεροι.
2. Να μπει φρένο στους ιδιωτικούς οργανισμούς και τα πρόσωπα που συσσωρεύουν χρήμα...
Το αμέσως προσεχές διάστημα θα δείξει, αν τα πράγματα θα πάρουν πορεία υπό έλεγχο ή εκτός ελέγχου.
ΠΗΓΗ

Η απάτη της “Ευρωπαϊκής λύσης”

Εδώ και πολύ καιρό, όποιος Έλληνας πολιτικός ερωτάται σχετικά με το πρόβλημα των λαθρομεταναστών - εποίκων, φροντίζει να αποφύγει οποιαδήποτε απάντηση, μιλώντας για "πρόβλημα" που δεν αφορά μόνον την Ελλάδα και ως εκ τούτου η λύση θα πρέπει να είναι Ευρωπαϊκή. Καταγγέλει επιπλέον ανέξοδα το "Δουβλίνο 2" και θεωρεί ότι έκανε το καθήκον του. Οι πολιτικοί από όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου, κατηγορούν έτσι γενικά και αόριστα την Ευρώπη και θεωρούν ότι ... καθάρισαν.

Οι τελευταίες εξελίξεις όμως στην Ευρώπη αποδεικνύουν ότι όλα τα παραπάνω δεν είναι παρά βλακείες στο τετράγωνο. Τα όσα συνέβησαν μεταξύ Γαλλίας και Ιταλίας ειναι χαρακτηριστικά. Η Ιταλία, αντιδρώντας στην μη βοήθεια της ΕΕ, για την αντιμετώπιση του τελευταίου κύματος μετανάστευσης από τις χώρες της Β. Αφρικής, έδωσε ταξιδιωτικά έγγραφα σε λαθρομετανάστες, έτσι ώστε αυτοί να κινηθούν προς την ΕΕ. Κάτι που προτείνουν ως ... λύση εδώ και οι ινστρούχτορες του ΚΚΕ. Η Γαλλία όμως έκλεισε τα σύνορά της, εμποδίζοντας τους λαθρομετανάστες από το να εισέλθουν στην επικρατειά της, επικαλούμενη λόγους εσωτερικής δημόσιας τάξης.

Και η ΕΕ επί της ουσίας δικαιολόγησε αυτή της την κίνηση. Επί της ουσίας δηλαδή η ΕΕ επέτρεψε στην κάθε χώρα να αποφασίζει πώς, πότε και πόσους λαθρομετανάστες θα δεχθεί, θωρακίζοντας το δικαίωμα όποιας χώρας επιθυμεί να μην δέχεται λαθρομετανάστες. Αυτό αποδεικνύει ότι τέτοιου είδους "εκβιασμοί" σαν και αυτούς που προτείνουν οι εδώ κομματάρχες δεν περνάνε στην ΕΕ. Και ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της μεταναστευτικής της πολιτικής.
Όσον αφορά το Δουβλίνο 2, ο γράφων ήταν ένας από τους πρώτους που ασχολήθηκε με αυτό και την γνωστή διάταξη που περιγράφει το δικαίωμα των χωρών μελών της ΕΕ να επιστρέφουν στην χώρα όπου καταγράφθηκαν για πρώτη φορά τους λαθρομετανάστες που συλλαμβάνουν. Σαφώς αυτή είναι μία ρύθμιση η οποία συμφέρει τις χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Υπάρχει όμως και η συνθήκη Σένγκεν, η οποία υποχρεώνει τις χώρες μέλη της, να προστατεύουν τα σύνορά τους. Εάν η Ελλάδα εφήρμοζε μία πολιτική προστασίας των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων της, θα μπορούσε πολύ πιο έλευθερα να καταγγέλει την εφαρμογή του Δουβλίνου 2. Πώς μπορεί όμως να το κάνει τώρα; Τι ζητά δηλαδή η χώρα μας; Να μην εφαρμόζεται καμία διεθνής συνθήκη;

Όπως και να έχει η λύση δεν μπορεί να βρίσκεται στην κατάργηση του Δουβλίνου 2, που απλά θα καταστήσει την χώρα μας κέντρο διερχομένων λαθρομεταναστών για την υπόλοιπη Ευρώπη. Η λύση βρίσκεται σε μια αποτελεσματική πολιτική αποτροπής της λαθρομετανάστευσης, η οποία περιλαμβάνει τόσο την ενεργητική φύλαξη των συνόρων μας, όσο και τις συμφωνίες επαναπατρισμού των εκατομμυρίων λαθρομεταναστών που βρίσκονται στην χώρα μας, αλλά και την ανατροπή του θετικού για τους λαθρομετανάστες κλίματος στην Ελλάδα. Πρέπει η χώρα μας να γίνει μη - φιλική προς τους μετανάστες χώρα. Αλλιώς σε πολύ λίγο καιρό οι έλληνες θα αποτελούν μειονότητα στην ίδια τους την χώρα. Και οι μπουρδολογίες περί "Ευρωπαϊκής λύσης" θα θυμίζουν την ηθική και πολιτική χρεωκοπία της μεταπολίτευσης.


hellenicrevenge

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΕΣ - ΔΕΗ - ΕΥΔΑΠ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ. ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ! ΚΟΙΝΩΣ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΦΕΣΙ ΑΔΕΛΦΙΑ!

"Οι Τούρκοι θέλουν να αγοράσουν τράπεζες, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και ελληνικό χρέος" είπε ο κορυφαίος Τούρκος τραπεζίτης της User Danismanlik, Ερόλ Ουσέρ.

Ο κορυφαίους Τούρκος τραπεζίτης, Ερόλ Ουσέρ αποκαλύπτει ότι πολλοί Τούρκοι επιχειρηματίες εμφανίζονται έτοιμοι να επενδύσουν στην Ελλάδα της κρίσης...


Με συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα» ο Ερόλ Ουσέρ απάντησε θετικά στο ενδεχόμενο η Τουρκία να βοηθήσει την Ελλάδα, αγοράζοντας μέρος του χρέους με ελληνικά ομόλογα. «Νομίζω ότι αυτό θα ήταν πολύ πιθανό. Ναι, η Τουρκία θα ήταν διατεθειμένη να βοηθήσει τη χώρας σας, καθώς το κράτος αλλά και τράπεζες και επιχειρηματίες είναι σε θέση να αγοράσουν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου» είπε ο Ερόλ Ουσέρ.

Για το αν υπάρχει ενδιαφέρον τουρκικών τραπεζών για το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα ο κορυφαίος Τούρκος τραπεζίτης παραδέχθηκε ότι υπάρχουν συζητήσεις χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. «Ναι υπάρχει ενδιαφέρον για τις ελληνικές τράπεζες, ειδικά τώρα που οι αποτιμήσεις είναι σε χαμηλά επίπεδα. Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση και οι Τούρκοι τραπεζίτες, όπως άλλωστε και άλλοι στην Ευρώπη, αναζητούν ευκαιρίες. Συζητούν με κάποιες τράπεζες, το όνομα των οποίων δεν μπορώ να αποκαλύψω».

Αναφορικά με το ενδιαφέρον της Τουρκίας για την εξαγορά εταιρειών όπως η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ και ο ΟΠΑΠ ο Τούρκος τραπεζίτης υπογράμμισε ότι «η Τουρκία δεν θα έλεγε ‘’όχι’’ να αποκτήσει μια σειρά από ελληνικές επιχειρήσεις, αν και υπάρχουν γνωστά προβλήματα με τις σχέσεις των δύο χωρών».
www.on-news.gr

ΤΙ ΑΝΤΙΤΑΣΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ


Το δόγμα Νταβούτογλου που ουσία του είναι η χρησιμοποίηση του Ισλάμ ως στοιχείου συνένωσης και συνοχής ανομοιογενών εθνοτικών και ταξικών πραγματικοτήτων , με σκοπό να αναδειχθεί ιστορικά ένας ισλαμικός κόσμος υπό την ηγεμονία της Τουρκίας, για να διαδραματίσει ένα νέο ιστορικό ρόλο , καταρρέει από την ίδια την εξέλιξη των πραγμάτων. Τα γεγονότα στην ευρύτερη Μέση Ανατολή καταδεικνύουν την ροπή των λαών αυτών προς εκδημοκρατισμό που σημαίνει την ανάδειξη εξουσιών εκ των κάτω και όχι εκ των άνω δηλαδή εκ των βασιλιάδων , των συνταγματαρχών και τέλος εκ του θεού-ιερατείου.
Σε λαούς που θέτουν το αίτημα της δημοκρατίας, το πολιτικό Ισλάμ αρχίζει να χάνει το νόημα του και να αποκαλύπτει την πραγματική τυραννική του φύση και τον βίαιο τρόπο επιβολής του. Συνεπώς το δόγμα Νταβούτογλου περιορίζεται εκ των πραγμάτων στο χώρο της Τουρκίας και κατευθύνει τη δράση του στην καθυπόταξη των κούρδων και την επιβολή μιας ψεύτικης συνοχής και επικάλυψης των ταξικών και εθνοτικών διαφορών που υπάρχουν στη τουρκική κοινωνία. Το πολιτικό Ισλάμ στρέφεται επίσης και κατά των δεκαπέντε εκατομμυρίων Αλεβιτών , υποστηρικτών του κοσμικού κράτους.
Το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα κατορθώσει να επιβληθεί το δόγμα Νταβούτογλου σε αντίθεση και σύγκρουση με τις τρείς ισχυρές ροπές εξουσίας , τους κούρδους , τους Αλεβίτες και τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα. Στην ουσία το δόγμα Νταβούτογλου εγκαινιάζει μια περίοδο εσωτερικών συγκρούσεων στη Τουρκία με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Στη περισσότερη δημοκρατία που απαιτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση , η τουρκική ηγεσία απαντά με επιστροφή στο Ισλάμ. Στη πρόοδο αντιτάσσει την οπισθοδρόμηση γιατί γνωρίζουν οι τούρκοι πως η πρόοδος και η πορεία προς τη δημοκρατία θα προκαλέσει τη σχάση και την διάλυση του μορφώματος βίας και τυραννίας που ονομάζεται τουρκικό κράτος.
Για εμάς που επιθυμούμε την καταστροφή και την εξαφάνιση αυτού του μορφώματος από την ιστορία , το δόγμα Νταβούτογλου και η εφαρμογή του αποτελεί ευχάριστη εξέλιξη. Το πρόβλημα είναι να μην καταληφθούμε από ισλαμοφοβία και να περιπλεχθούμε σε χριστιανικά τόξα και θρησκευτικές αντιδράσεις κατά του ισλαμικού φαινομένου που θα μας γυρίσουν πίσω στον θρησκευτικό φανατισμό και τον βυζαντινό σκοταδισμό.
Στο δόγμα Νταβούτογλου και στον ισλαμικό βαρβαρισμό οφείλουμε να αντιτάξουμε την διεκδίκηση πραγματικής λαϊκής αυτοθεσμιζόμενης δημοκρατίας και επανελλήνισης δηλαδή εμβάθυνση στις αξίες της ελευθερίας της σκέψης , της έκφρασης και του λόγου.
Λουκάς Σταύρου
Πρόεδρος ΕΔΗΚ


Πολιτικό Ισλάμ: Πού οδηγεί την Τουρκία; ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ;

To πολιτικό Ισλάμ χρησιμοποιεί η Τουρκία ως υπερόπλο για να λύσει το Κουρδικό και τα άλλα εθνοτικά και θρησκευτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Αιχμή του δόρατος η Υπηρεσία Θρησκευτικών Υποθέσεων και η σέχτα του Γκιουλέν, ο οποίος φιλοξενείται στις ΗΠΑ. Η φωτογραφία από εκδήλωση ισλαμιστών στο Ντιγιαρμπακίρ, στις 16 Απριλίου 2011.

του Σάββα Καλεντερίδη

Ενώ οι επιχειρήσεις στη Λιβύη δείχνουν να παγιώνουν μια κατάσταση που είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσει τη χώρα στο διαμελισμό και ενώ η Συρία συγκλονίζεται από διαδηλώσεις που θέτουν σε κίνδυνο το καθεστώς Άσαντ, η Τουρκία περνά μια σχετικά ήρεμη προεκλογική περίοδο, που σκιάζεται από δυο γεγονότα. Το ένα είναι η προσπάθεια του Ερντογάν να προσεταιριστεί τις ψήφους των Κούρδων, χρησιμοποιώντας το υπερόπλο που λέγεται Ισλάμ, και το άλλο είναι η απόπειρα του ερντογανικού πλέον βαθέως κράτους να ‘κόψει’ το δρόμο σε πρόσωπα-σύμβολα του κουρδικού εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, όπως η βραβευμένη με το Βραβείο Ειρήνης Ζαχάρωφ Λεϋλά Ζάνα.

Στην πρώτη περίπτωση ο Ερντογάν χρησιμοποιεί την πανίσχυρη Υπηρεσία Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet İşleri Başkanlığı), η οποία με προϋπολογισμό μεγαλύτερο από τα μισά υπουργεία της Ελλάδος ασκεί αφομοιωτική πολιτική σε όλες τις εθνότητες και τις θρησκευτικές ομάδες που κατοικούν στην Τουρκία, με κύριο στόχο τους Κούρδους και τους Αλεβίτες. Η υπηρεσία αυτή, που είναι στελεχωμένη από τα σκληρότερα και πιο επικίνδυνα ισλαμιστικά-εθνικιστικά στελέχη του κρατικού μηχανισμού, μέσα από δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους της που υπηρετούν στα ισλαμικά τεμένη της Τουρκίας και στα εκατοντάδες τεμένη που έχει αναγείρει η ίδια στην Ευρώπη, ασκεί ασφυκτικό έλεγχο στις λαϊκές μάζες και αποτελεί το ‘μακρύ χέρι’ του τουρκικού κράτους στις κοινωνίες εκείνες που τείνουν να ‘λοξοδρομήσουν’. Ειδικά για τον έλεγχο του Κουρδικού, μόνο τα τελευταία χρόνια αναγείρονται χιλιάδες ισλαμικά τεμένη σε κάθε χωριό και σε κάθε γειτονιά του τουρκικού Κουρδιστάν, με στόχο τον έλεγχο των κουρδικών μαζών δια της θρησκείας και την απομάκρυνσή του από τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα που δίνει τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Στην προσπάθεια αυτή, που συντονίζεται από το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Ερντογάν, γέννημα-θρέμμα αυτών των ισλαμο-φασιστικών μηχανισμών, εμπλέκεται με ύπουλο τρόπο και η ισλαμική σέχτα του Γκιουλέν, ο οποίος, όπως διατείνεται, αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και απολαμβάνει ειδικής ...θεραπείας στο Οχάιο των ΗΠΑ, από το 1997! Η σέχτα του Γκιουλέν, που διαθέτει χιλιάδες σχολεία και φροντιστήρια στην Τουρκία και το εξωτερικό και μια (ιδρυματική) περιουσία που ξεπερνά τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια, εκτός από την ισλαμική πίστη, χρησιμοποιεί ως όπλο και την εκπαίδευση, για να αποκτήσουν οι μαθητές και οι οπαδοί του εκτός από ισλαμική και τουρκική εθνική συνείδηση.

Αυτοί οι δυο οργανισμοί, ο ένας κρατικός και ο άλλος -υποτίθεται- μη κρατικός, σε συνεργασία με τοπικές ισλαμιστικές οργανώσεις-παρακλάδια των ανωτέρω, στις 16 Απριλίου 2011 πραγματοποίησαν εκδήλωση στο στάδιο του Ντιγιαρμπακίρ, στα πλαίσια της «Εβδομάδος Ευλογημένης Γέννας», στην οποία συμμετείχαν περισσότερο από 100 χιλιάδες άτομα. Στη συγκέντρωση δόθηκε το βήμα σε τοπικούς Κούρδους θρησκευτικούς ηγέτες, οι οποίοι είχαν ως κεντρικό σύνθημα «Εμείς δεν είμαστε ούτε Τούρκοι ούτε Κούρδοι εθνικιστές, είμαστε όλοι παιδιά του Προφήτη Μωάμεθ». Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος και ο στόχος του εγχειρήματος, τονίζουμε ότι ενώ τα ίδια τα κόμματα δεν έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις στο τουρκικό Κουρδιστάν, όπου οι συμπαθούντες τον αγώνα των Κούρδων αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού, το βαθύ ισλαμικό-φασιστικό τουρκικό κράτος, εκμεταλλευόμενο το συντηρητικό χαρακτήρα των κουρδικών κοινωνιών, χρησιμοποιεί το Ισλάμ για να πετύχει τους στόχους του.

Επειδή εκτός όλων των άλλων, το εγχείρημα αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη στη ‘γειτονιά’ μας και με δεδομένο ότι ο ένας παρτενέρ αυτού του εγχειρήματος ‘φιλοξενείται’ στις ΗΠΑ τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια, κινώντας από αμερικανικό έδαφος τα νήματα του πολύπλοκου δικτύου της τουρκο-ισλαμικής αυτοκρατορίας του, εμείς απλά υπενθυμίζουμε στους αναγνώστες μας και σε όποιον ενδιαφερόμενο ότι το προηγούμενο ανάλογο εγχείρημα χρησιμοποίησης του Ισλάμ για πολιτικούς-γεωπολιτικούς λόγους στο Αφγανιστάν γέννησε το κίνημα των Ταλιμπάν και την Αλ Κάιντα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται όχι μόνο για την περιφερειακή αλλά και για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.

Το δεύτερο γεγονός που σκιάζει την -κατά τα άλλα ήρεμη- προεκλογική περίοδο στη γείτονα είναι η απόφαση της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής της Τουρκίας να απαγορεύσει τη συμμετοχή στις εκλογές σε 12 ανεξάρτητους Κούρδους υποψηφίους, χωρίς να δίνει τη δυνατότητα σε άλλους να αναπληρώσουν τη θέση τους. Το γεγονός αυτό, που θυμίζει τις χειρότερες στιγμές του κεμαλικού-φασιστικού κράτους, στην ουσία αποστερεί το κουρδικό κίνημα από 12 βουλευτές, τη θέση των οποίων θα λάβουν υποψήφιοι του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν.

Οι εκλογές του Ιουνίου είναι κοντά και το πιο πιθανό είναι το κόμμα του Ερντογάν να λάβει ποσοστά που θα του επιτρέψουν το σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης.

Το θέμα είναι όμως ότι η παραμονή στην εξουσία των ‘μετριοπαθών’ ισλαμιστών, που κατά τα φαινόμενα έχουν καταφέρει να ελέγξουν το κοσμικό κράτος, μετατρέποντάς το σε ‘μετριοπαθές’ ισλαμο-φασιστικό, μετατρέπουν την Τουρκία σε μια ριζοσπαστική ισλαμιστική χώρα, με απρόβλεπτες συνέπειες για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή. Άραγε η πορεία των πραγμάτων και το ενδεχόμενο αυτό απασχολεί εκείνους που υποβοήθησαν την πολιτική ανέλιξη του Ερντογάν και συνεχίζουν να παρέχουν ‘φιλοξενία’ στον πνευματικό του πατέρα;


HELLENICREVENGE