ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΜΑΣ


Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα είναι ένας πολιτικός σχηματισμός που έχει ως όραμα του να συνενώσει σε μια ενιαία δράση τον ιδεολογικό και πολιτικό αγώνα στις συγκεκριμένες συνθήκες που περνά σήμερα η πατρίδα μας η Κύπρος. Ως εκ τούτου ο αγώνας μας είναι πνευματικός συνάμα και πολιτικός, συνένωση της διανόησης και της λαϊκής θέλησης κατευθυνόμενη προς τους συγκεκριμένους σκοπούς της απελευθέρωσης από τους κατακτητές μας και της δημιουργίας μιας κοινωνίας δικαίου και αρμονίας.
Η ιδεολογία μας έχει σαν βάση της την πραγματικότητα του αίματος, άνευ της οποίας είναι αδιανόητη η ύπαρξη του έθνους. Δεν αναζητούμε τα θεμέλια της ιδεολογίας μας και την υπόσταση αυτής στην μεταφυσική και στις νεφελώδεις προτάσεις της. Αλήθεια μας είναι το γεγονός ότι καταγόμαστε από κάποιους πατέρες που μιλούν μια συγκεκριμένη γλώσσα, που ανήκουν σε μια συγκεκριμένη ράτσα και που πάλεψαν στην ιστορία τους για να κρατήσουν την γη που εμείς σήμερα πατούμε ελεύθερη.
Θεωρούμε, σύμφωνα με την εμπειρία της ελληνικής ιστορίας πως εμείς οι Έλληνες μπορούμε να δημιουργήσουμε και να πραγματώσουμε την φυλετική μας ταυτότητα μέσα σε περιβάλλον ελευθερίας. Τούτο σημαίνει ότι ο φυσικός χώρος του Έλληνα όπου μπορεί να αναπτύξει πλήρως τις δυνατότητες του είναι μια πολιτεία την οποία εξουσιάζει ο ίδιος ως λαϊκή ολότητα. Όποτε ο έλληνας δεν είχε το λαϊκό αυτεξούσιο και την ελευθερία να θεσμίζει τις πολιτειακές του δομές, δεν δημιούργησε πολιτισμό, αλλά απλά διαβίωνε σε μια κατάσταση ετερονομίας και υποταγής.
Η Ελληνική ιστορία και ο Ελληνικός πολιτισμός αποτελεί για μας την πηγή των ιδεών και των αξιών της εθνικιστικής μας ιδεολογίας. Δεν αποδεχόμαστε ξένες θεωρίες περί εθνικισμού διότι δεν εναρμονίζονται με τον εθνικό μας χαρακτήρα ο οποίος συνίσταται αρμονική σχέση της ατομικότητας και λαϊκής ολότητας. Η σχέση αυτή μπορεί να δημιουργήσει πολιτείες και όχι αγέλες και ορδές.
Η αρχή του προσώπου και η αρχή του λαού συνθέτουν το ιδεώδες της Ελληνικής πολιτείας. Τούτο σημαίνει την συνύπαρξη αξιοκρατίας και λαϊκής εξουσίας που είναι και το ύπατο όραμα μας για την Ελληνική εθνικιστική πολιτεία. Προϋπόθεση αυτής της πολιτείας είναι η καταγωγή της εξουσίας από τον λαό για τον λαό. Κάθε ιδέα που θέλει να εισαγάγει την εξουσία είτε εκ άνω είτε εκ των έξω μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Κανένα ιερατείο, κανένας θεός, κανένας βασιλιάς, καμία φατρία, καμία τάξη, κανένας λοχίας δεν μπορεί να αφαιρέσει από τον λαό το αυτεξούσιο της θέλησης του. Το κράτος πρέπει να είναι λαϊκό και κοσμικό.
Η υπεράσπιση όλων αυτών των θεμελιωδών αξιών που απορρέουν μέσα από την ιστορία μας είναι η υπεράσπιση της Ελληνικότητας μας. Αυτό για εμάς είναι ο Ελληνικός Εθνικισμός. Ελευθερία του προσώπου, λαϊκή εξουσία και κυριαρχία της γης μας, είναι οι τρεις κολόνες που βαστάζουν την εθνικιστική μας ιδεολογία και υπαγορεύουν την πολιτική μας δράση.
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα κήρυξε ένα πόλεμο ενάντια σε κάθε ξένο ιδεολόγημα που αρνείται αυτές τις αξίες της εθνικιστικής πολιτείας. Ιδεολογήματα όπως ο μαρξισμός, ο φιλελευθερισμός, η σοσιαλδημοκρατία, η αναρχία και ο ολοκληρωτισμός βρίσκονται αντιμέτωπες με την ιδεολογία μας. Ο πόλεμος εναντίων όλων αυτών των ιδεολογημάτων αποσκοπεί στην κάθαρση της πολιτικής συνειδήσεως των πολιτών. Μέσα από μια καθαρή πολιτική συνείδηση μπορεί να εκπηγάσει μια υγιής εθνική και κοινωνική δράση, κάτι που λείπει από την πατρίδα μας με αποτέλεσμα ετερόνομες και ξενοκίνητες ηγεσίες να διαφεντεύουν τον τόπο. Ο αδιάκοπος πόλεμος εναντίων τους θα αποκαταστήσει την λαϊκή θέληση και θα οδηγήσει την πολιτική δράση στον σκοπό της απελευθέρωσης της πατρίδος από τους τούρκους και άγγλους κατακτητές.
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ



Επιστολή προς Κλίντον


Επιστολή Παμμακεδονικής ΗΠΑ προς Κλίντον για το προπαγανδιστικό δημοσίευμα του Αμερικάνικου ΥΠΕΞ
Απριλίου 13, 2010

Προς: κ. Hillary R. Clinton Υπουργό Εξωτερικών

Υπουργείο Εξωτερικών ΗΠΑ

Εξοχότατη κυρία Υπουργέ,


Ως αντιπρόσωποι της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ, μια από τις μεγαλύτερες Ελληνοαμερικανικές οργανώσεις με αυτή την επιστολή θέλουμε να αναφερθούμε σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ στην έκδοση του Απριλίου 2010 http://www.state.gov/documents/organization/138927.pdf (σελ. 20-25) το οποίο βρίσκουμε ιδιαίτερα δυσάρεστο και προκλητικό. Το εν λόγω άρθρο γράφτηκε από τη Stephanie Rowlands, σύζυγο του Αμερικανού Διπλωμάτη στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στα Σκόπια, Ryan Rowlands. Το άρθρο με τίτλο «Σκόπια, Η Αρχαία Μακεδονία χτίζει μια Σύγχρονη Δημοκρατία», βρίσκεται στη σελίδα 20 αλλά περιέργως περιγράφεται ως το "άρθρο του Μηνός" και εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα του περιοδικού. Θα επικεντρωθούμε σε μερικά σημεία που θεωρούμε πως είναι απαράδεκτα να προέρχονται από δημοσίευση του Υπουργείου Εξωτερικών του κράτους.

Η αναφορά στην «Αρχαία Μακεδονία» και η πρώτη πρόταση του άρθρου που αναφέρει:....
 «Μακεδονία, το όνομα μας θυμίζει εικόνες αρχαίων πολιτισμών, άνδρες ντυμένους με χιτώνες και σανδάλια οι οποίοι κουβαλούν δόρατα και ασπίδες», είναι γελοία. Μπορούμε επίσης να παραπέμψουμε το Υπουργείο Εξωτερικών στην επιστολή των πάνω από 360 παγκοσμίου φήμης κλασικιστών προς τον Πρόεδρο Ομπάμα οι οποίοι με λύπη εξέφρασαν την γελοιότητα της αναθεωρητικής εκστρατείας της εθνικιστικής κυβέρνησης των Σκοπίων να αρχαιοποιήσουν τα Σκόπια. Ωστόσο, δεν μπορούμε να γελάσουμε ούτε να αγνοήσουμε την εξής φράση: «Σήμερα, μεγάλα τμήματα της ιστορικής Μακεδονίας βρίσκονται εντός των ορίων των γειτονικών χωρών».

Με αυτή την ατυχή φράση, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει νομιμοποίησε τις ανησυχίες της Ελλάδας στα Βαλκάνια μετά την πτώση της Γιουγκοσλαβίας, και προωθεί την ιδέα των αλυτρωτικών διεκδικήσεων των Σκοπίων. Δηλαδή το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ καλλιεργεί την ιδέα ότι η ΠΓΔΜ είναι η κληρονόμος της ιστορικής Μακεδονίας; Θα θέλαμε να γνωρίζουμε εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αμφισβητούν τα Ελληνικά σύνορα. Η Ιστορική Μακεδονία βρίσκεται στην Ελλάδα και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Ελλάδα – τελεία και παύλα. Η Μακεδονία χωρίς την Πέλλα, τη Βεργίνα, το Δίον, τους Φιλίππους, τη Θεσσαλονίκη δεν είναι πραγματικά Μακεδονία. Η φράση αυτή από το περιοδικό του Υπουργείου Εξωτερικών είναι χωρίς καμιά αμφιβολία προκλητική για να μην πούμε προκλητικότατη.


Επιπλέον, εκτός από την προφανή απόπειρα προώθησης των Σκοπίων στον κόσμο (δεν έχουμε κανένα πρόβλημα μ’ αυτό) ο τόνος και το μήνυμα του άρθρου υπονοούν ότι η «Μακεδονία» είναι μια σταθερή χώρα των Βαλκανίων και το πρόβλημα είναι ότι οι γείτονές της είναι αυτοί που προσπαθούν να την αποσταθεροποιήσουν. Δεν υπάρχει καμία αναφορά για το ρόλο των Σκοπίων στην αστάθεια των Βαλκανίων. Επιπλέον, υπάρχουν αρνητικά υπονοούμενα που αφορούν στην Ελλάδα σε κάθε πρόταση του άρθρου. Ξεκάθαρα τονίζεται πως η Ελλάδα είναι ένας αμφιλεγόμενος γείτονας που έχει εμποδίσει την ευρωατλαντική πορεία των Σκοπίων και, συνεπώς, το φταίξιμο είναι της καπριτσιόζας Ελλάδας η οποία παρουσιάζεται με αρνητικό φως. Η αρθρογράφος νομίζει πως είμαστε ανίδεοι, δηλαδή λες και δεν γνωρίζαμε με τι ονομασία κατέφθασαν τα Σκόπια στο τραπέζι διαπραγματεύσεων στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, το Μάρτιο του 2008. Επιπλέον υπάρχουν συγκρίσεις της πολυπολιτισμικής ΠΓΔΜ με τις Ηνωμένες Πολιτείες και μια απροκάλυπτη προσπάθεια να αναδειχτούν τα Σκόπια ως το αγαπημένο παιδί των Βαλκανίων. Ο δε τίτλος του εξωφύλλου «Το Μαργαριτάρι των Βαλκανίων» εμφανίζεται με έντονους χαρακτήρες. Ακόμα και αν γνωρίζουμε πως οι ντόπιοι ονομάζουν τη λίμνη της Οχρίδας ως το Μαργαριτάρι των Βαλκανίων, αυτός είναι επίσης και ο τίτλος ενός δημοφιλούς αλυτρωτικού τραγουδιού στην ΠΓΔΜ: «Ε, Μακεδονία, Είσαι το Μαργαριτάρι των Βαλκανίων, ενωθείτε Μακεδονία του Πιρίν και του Αιγαίου με τα πεντακάθαρα νερά του Βαρδάρη. Υπάρχει μόνο μία αλήθεια ... μόνο μία Μακεδονία, Μοιραστείτε την – διαιρέστε την, αλλά και πάλι η αγαπημένη μας θα γίνει δική μας. Στην καλύτερη περίπτωση ο τίτλος αυτός ήταν μια ατυχής επιλογή.


Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν την κατασκευή έθνους στα Σκόπια μπορούν να το κάνουν, αλλά όχι εις βάρος της ελληνικής ιστορίας και τις ευαισθησίες του ελληνικού λαού. Επαναφέρουμε στη μνήμη μας τα λόγια του Edward Stettinius του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, το 1944 στην εγκύκλιο που κυκλοφόρησε στους διπλωματικούς κύκλους (βλ. Συνημμένο) των ΗΠΑ: «Η Κυβέρνησή μας θεωρεί κάθε συζήτηση περί Μακεδονικού «Έθνους», Μακεδονικής «Πατρίδας», ή Μακεδονικής «εθνικής συνειδήσεως» ως αδικαιολόγητη δημαγωγία, χωρίς εθνική ή πολιτική υπόσταση, και στην παρούσα επαναφορά της υποκρύπτει επιθετικές βλέψεις εναντίον της Ελλάδος».


Ζητάμε μια δημόσια εξήγηση για την προπαγάνδα αυτή που προέρχεται από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Επιπλέον ζητούμε η επιστολή των 362 πανεπιστημιακών και ερευνητών προς τον Πρόεδρο Ομπάμα να συμπεριληφθεί στο εγγύς μέλλον σε μια από τις εκδόσεις του περιοδικού του Υπουργείου Εξωτερικών http://macedonia-evidence.org/obama-letter.html Ο σύζυγός σας κατανόησε τις θέσεις της Ελλάδας, επίσης ο Πρόεδρος Ομπάμα κατανοεί τις ευαισθησίες των Ελλήνων σχετικά με την ιστορία τους. Θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι κι εσείς επίσης τις κατανοείτε .


Ειλικρινά και με λύπη,


Νίνα Γκατζούλη/Πρόεδρος

Μαρία Χατζηνάκου/Γραμματέας

Κοινοποίηση:Πρόεδρο των ΗΠΑ Βαράκ Ομπάμα

Γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ
Γερουσιαστή Ολυμπία ΣνόουΤζίνη Σιαχίν
Βουλευτή Γκας Μπιλιράκη
Βουλευτή Κάρολυν Μαλόνεη
Βουλευτή Γιάννη Σαρμπάνη
Βουλευτή Ζακ Σπέης
Νίκκη Τσόγκα


Τελευταίες εξελίξεις για το Σκοπιανό

«Μακεδονική προεδρία» ζητάνε τα Σκόπια - Ο Γκρούεφσκι στην Αθήνα ως "Μακεδόνας";

Αν τα Σκόπια μετονομασθούν σε «Μακεδονία», θα μπορέσουν, βέβαια, να προεδρεύσουν, μ' αυτό το όνομα, στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, αλλά έπειτα από... 15 χρόνια.....

....ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκ. Ιβανόφ ανέφερε ότι «η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και να αναγνωρίσει την ύπαρξη μακεδονικού κράτους και μακεδονικού έθνους».....

....Ο λόγος είναι πολύ απλός διευκρινίζουν:


- Τα Σκόπια εντάχθηκαν στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στις 9 Νοεμβρίου 1995, με την ονομασία που χρησιμοποιείται στον ΟΗΕ και στους διεθνείς οργανισμούς, δηλαδή ως «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» («The former Yugoslav Republic of Macedonia»).

Με βάση την αλφαβητική κατάταξη, που τηρεί ο Οργανισμός, τοποθετήθηκαν στην 45η θέση της λίστας των 47 κρατών-μελών του, μετά την Ελβετία (Switzerland) που ασκεί τώρα την προεδρία.

Αν το διεθνώς αποδεκτό όνομα των Σκοπίων ήταν «Μακεδονία», έλεγαν οι ίδιες πηγές, θα μπορούσε, με βάση την αλφαβητική κατάταξη, να προεδρεύσει ύστερα από 15 χρόνια και μετά την προεδρία του Λουξεμβούργου....
Την ονομασία «Μακεδονική Προεδρία 2010» θα χρησιμοποιήσει η ΠΓΔΜ

Τα ζητήματα και οι προτεραιότητες που θα απασχολήσουν το Συμβούλιο της Ευρώπης κατά τη διάρκεια που η ΠΓΔΜ θα ασκεί την προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης εξετάσθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση στα Σκόπια μεταξύ του γενικού γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τομπιόρν Γιάγκλαντ, και του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι.

Όπως δήλωσε ο κ. Μιλόσοσκι μετά τη συνάντηση, η χώρα του, στη διάρκεια άσκησης της προεδρίας, θα χρησιμοποιεί την ονομασία «Μακεδονική Προεδρία 2010» (Macedonian chairmanship 2010).
Στην Αθήνα αναμένεται στα τέλη Απριλίου ο Νίκολα Γκρούεφσκι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σκοπιανός πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε συνέδριο που διοργανώνει ο «Εconomist» με την ελληνική κυβέρνηση σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας.

Βάσει μάλιστα του προγράμματος του συνεδρίου, ο κ. Γκρούεφσκι θα είναι και ένας εκ των ομιλητών στην πρώτη συνεδρία, την Πέμπτη 29 Απριλίου, με θέμα τις προκλήσεις για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στη συνεδρία θα δώσουν το «παρών» τόσο ο έλληνας πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου όσο και ο βούλγαρος ομόλογός του Μπόικο Μπορίσοφ. Ως και χθες το απόγευμα η σκοπιανή κυβέρνηση αλλά και το Γραφείο Συνδέσμου των Σκοπίων στην Αθήνα απέφευγαν να επιβεβαιώσουν την έλευση Γκρούεφσκι, παρά και σχετικό δημοσίευμα χθες της εφημερίδας «Ντνέβνικ». Ωστόσο, όπως «Το Βήμα» πληροφορείται, οι συζητήσεις για τον καθορισμό του προγράμματος του πρωθυπουργού των Σκοπίων βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Οι ίδιες πηγές επέμεναν ότι ο κ. Γκρούεφσκι θα έχει συνάντηση και με τον κ. Παπανδρέου, κάτι που αποκτά σημασία δεδομένων και ορισμένων, προς το παρόν ανεπιβεβαίωτων, πληροφοριών ότι ο Μάθιου Νίμιτς προτίθεται να καταθέσει νέες ιδέες για το ζήτημα της ονομασίας ακόμη και ως τα τέλη του μηνός.

Αλλες πηγές θέτουν πάντως το ερώτημα με ποιο μέσο μεταφοράς θα έλθει στην Ελλάδα ο κ. Γκρούεφσκι. «Η κυβέρνηση δεν θα ήθελε να επαναληφθεί ο θόρυβος που προκλήθηκε κατά την έλευση του σκοπιανού υπουργού Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι στην Κέρκυρα τον περασμένο Ιούνιο για την άτυπη υπουργική Σύνοδο του ΟΑΣΕ, όταν χρησιμοποιήθηκε το κρατικό αεροσκάφος με τα διακριτικά “Δημοκρατία της Μακεδονίας”» σημειώνουν.
Όλες οι τελευταίες εξελίξεις για το σκοπιανό υπάρχουν αναλυτικά στο macedoniaisgreek