ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Στο 5,3% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2010

Print

 

Στο 5,3% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος ή στα 926,1 εκ. ευρώ υποχώρησε, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2010, σε σύγκριση με έλλειμμα 6% το 2009. Το 2010 τα συνολικά έξοδα αυξήθηκαν κατά 5%, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 7%, σε σύγκριση με το 2009.

Ο Οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's έθεσε το αμερικανικό δημόσιο χρέος σε αρνητικό ορίζοντα, εγείροντας αμφιβολίες για την ικανότητα της Ουάσιγκτον να αντιμετωπίσει το τεράστιο χρέος και δημοσιονομικό της έλλειμμα.
Στον απόηχο της απόφασης ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones παρουσίασε απώλειες πέραν του 1%.
Μείωση παρουσιάζουν, εξάλλου, οι τιμές του πετρελαίου στην ηλεκτρονική αγορά της Ασίας, τη στιγμή που οι γεωπολιτικές εξελίξεις στον αραβικό κόσμο θα συνεχίσουν να πιέζουν τις τιμές προς τα πάνω.
Το αμερικανικό αργό μειώθηκε στα 106,95 δολ. το βαρέλι, ενώ το Μπρεντ έκλεισε στα 121,60 δολ.
Το Ιράν, το οποίο προεδρεύει του ΟΠΕΚ, προβλέπει συνέχιση της αύξησης της τιμής του πετρελαίου το 2011, δήλωσε ο αντιπρόσωπός του στον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγών Χωρών, Μοχαμάντ Αλί Χατιμπί, στο περιθώριο διεθνούς συνόδου για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στην Τεχεράνη.

0 σχόλια: