ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ


Η απόπειρα δολοφονίας του δημοσιογράφου Σενέρ Λεβέντ και εκδότη της εφημερίδος ΑΦΡΙΚΑ δείχνει το πραγματικό πρόσωπο της λεγόμενης «τουρκοκυπριακής διοίκησης» με την οποία συνομιλεί ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χριστόφιας για να βρει «λύση».
Ο Σενέρ Λεβέντ έγινε πολλές φορές στόχος του κατοχικού καθεστώτος γιατί τολμά και καταγγέλλει την κατοχή , τον εποικισμό και την αρπαγή των περιουσιών των ελλήνων προσφύγων από τους τούρκους .
Η κυπριακή δημοκρατία έχει υποχρέωση να στηρίξει ανθρώπους σαν τον Σενέρ Λεβέντ που διαχωρίζουν τη θέση τους από τον τουρκικό επεκτατισμό.
Αλλά για να το κάνει αυτό πρέπει πρώτα να σταματήσει κάθε συζήτηση για νομιμοποίηση έστω και ενός έποικου . Να σταματήσει κάθε συζήτηση για παραχώρηση έστω και μιας χούφτας γης στους τούρκους κατακτητές.
Να καταλάβει πως μοναδική λύση στο κυπριακό είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που απολαμβάνει όλη η Ευρώπη και όχι η εκτρωματική και προδοτική ομοσπονδία.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ

Προκλητικές δηλώσεις Έρογλου “Οι Ε/κ δεν βιάζονται για λύση γιατί απολαμβάνουν τη διεθνή αναγνώριση”

eroglou Προκλητικές δηλώσεις Έρογλου Οι Ε/κ δεν βιάζονται για λύση γιατί απολαμβάνουν τη διεθνή αναγνώρισηΟ Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Έρογλου σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ”Σαμπάχ”, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στην Άγκυρα, ισχυρίστηκε ότι οι Ε/κ δεν βιάζονται για την επίτευξη συμβιβασμού διότι απολαμβάνουν διεθνούς αναγνώρισης, ενώ είναι και μέλη της Ε.Ε.. Ανέφερε ότι πρέπει να τερματιστεί η διεθνής απομόνωση των Τ/κ, ώστε κατ’ αυτόν τον τρόπο να δοθεί μια νέα ώθηση στις συνομιλίες για το Κυπριακό, καθώς οι Ε/κ θα αναγκαστούν να εργαστούν για την διευθέτηση, αφού οι «παρελκυστικές τακτικές των Ε/κ ευθύνονται για την καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων».
Πρόσθεσε προκλητικά ότι αν οι Ε/κ εργαστούν το ίδιο σκληρά με τους Τ/κ, τότε μπορεί να επιτευχθεί συμβιβασμός έως το τέλος του 2011 ή το αργότερο έως το πέρας του πρώτου τριμήνου του 2012.
Σημείωσε ακόμη, ότι αυτό που ενοχλεί περισσότερο τους Τ/κ είναι η σύνδεση που κάνουν οι Ε/κ, του ζητήματος των περιουσιών με το εδαφικό ζήτημα.
Ο κ. Έρογλου είπε ότι πραγματοποιήθηκαν συνομιλίες σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα σε 3-4 Κεφάλαια από τα 6 που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, αλλά δεν έχει κλείσει ακόμη κανένα.
«Εμείς έχουμε την γνώμη ότι μπορεί να κλείσουν τα Κεφάλαια Οικονομίας και Ε.Ε.. Δεν μπόρεσε να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη πρόοδος στα θέματα διοίκησης και διανομής εξουσίας. Έφθασαν στο τέλος τα Κεφάλαια για την Ομοσπονδιακή Αστυνομία, Αστυνομικοί Ιδρυτικού Κράτους και Διεθνείς Συμφωνίες», πρόσθεσε.
Αναφορικά με τους φυσικούς πόρους της Κύπρου, είπε πως ”είναι και δικό μας δικαίωμα να επωφεληθούμε ισότιμα από τον υποθαλάσσιο πλούτο γύρω από το νησί”.
Ισχυρίστηκε ακόμη ότι οι Ε/κ δεν έχουν το δικαίωμα και την αρμοδιότητα να προβαίνουν σε «μονόπλευρες» ενέργειες αναφορικά με το θέμα αυτό και να υπογράφουν συμφωνίες.
«Τέτοιου είδους δραστηριότητες βεβαίως και χαλούν την ατμόσφαιρα, δημιουργούν ένταση. Αυτό αν και δεν το συζητήσαμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, είναι αναπόφευκτο να έρθει στην ημερήσια διάταξη την προσεχή περίοδο», συμπλήρωσε.
Κάνοντας έκκληση για κατάργηση της λεγόμενης απομόνωσης των Τ/κ, σημείωσε πως ”το να τίθεται ο τ/κ λαός σε απομόνωση και περιορισμούς δεν συμβιβάζεται ούτε με τις ανθρώπινες αρχές ούτε και με τις πολιτικές πραγματικότητες. Η κατάργηση αυτού”, συνέχισε, ”δεν αποτελεί μόνο ευθύνη της διεθνούς κοινότητας απέναντι στον τ/κ λαό, αλλά το εκλαμβάνουμε και ως ένα στοιχείο το οποίο θα βοηθήσει στη συνεννόηση και θα κατευθύνει την ε/κ πλευρά».
Ο κ. Ερογλου έφθασε χθες το απόγευμα στην Άγκυρα και συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρόεδρο Γκιουλ, τον Πρωθυπουργό Ερντογάν και τον ΥΠΕΞ Νταβούτογλου.
Στις χθεσινές επαφές Ερογλου στην Αγκυρα αναφέρεται η ”Χιουμριέτ” στις εσωτερικές σελίδες τονίζοντας ότι η συνάντηση Ερογλου–Ερντογάν έγινε κεκλεισμένων των θυρών, κράτησε 1 ώρα και 20 λεπτά και δεν ακολούθησε καμία δήλωση.
H ”Χιουμριέτ” στις εσωτερικές σελίδες και με τον τίτλο «Η ανησυχία της Άγκυρας για την Κύπρο» γράφει ότι η Τουρκία καταβάλει έντονες προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης στο νησί, επειδή ο «ε/κ τομέας» θα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ από την 1η Ιουλίου 2012.
Η Άγκυρα επιθυμεί να αναλάβει πρωτοβουλία για το θέμα ο Γ.Γ. του ΟΗΕ . Στο τουρκικό ΥΠΕΞ επικρατεί η άποψη πως η επιτυχία του χρονοδιαγράμματος ή η αποτυχία εξαρτάται από τη στάση που θα τηρήσει ο Γ.Γ. του ΟΗΕ.
Ο κ. Ερογλου πραγματοποιεί επαφές στην Άγκυρα πριν τη συνάντηση της Γενεύης την 7η Ιουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις επαφές αυτές συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της στρατηγικής που καθορίστηκε για τη συνάντηση στη Γενεύη, καθώς επίσης και το σχέδιο 5 φάσεων των Ηνωμένων Εθνών.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ο Γ.Γ. θα ζητήσει συχνές επαφές από τους δύο ηγέτες στο νησί μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου. Οι πλευρές θα καθορίσουν τα θέματα που συμφωνούν και που δεν συμφωνούν και θα συναντηθούν ξανά στην Νέα Υόρκη τον Οκτώβριο.
ONLYCY.COM

Συγκλονιστικές καταγγελίες Τουρκοκυπρίων κατά της Τουρκίας

Σε πρωτοφανείς όσο και άκρως εντυπωσιακές αναφορές και καταγγελίες εναντίον της Τουρκίας, προέβησαν δημοσιογράφοι που συμμετείχαν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στα κατεχόμενα. Ο πρόεδρος της τουρκοκυπριακής «ένωσης εργαζομένων Τύπου», Κεμάλ Νταρμπάζ, άφησε αιχμές για την δημογραφική αλλαγή του πληθυσμού στα κατεχόμενα από την πλευρά της Τουρκίας! Τις σχετικές δηλώσεις τις έκανε έξω από τα γραφεία της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Αφρίκα», σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για την δολοφονική επίθεση Τούρκου εποίκου κατά του εκδότη-διευθυντή της εφημερίδας Σενέρ Λεβέντ.
 
Ο Νταρμπάζ επέκρινε τις «δυνάμεις ασφαλείας» στα κατεχόμενα για ελλειπή προστασία των εκπροσώπων του Τύπου και αποτυχία στο να αποτρέψουν επιθέσεις όπως αυτή εναντίον της Αφρίκα, τα γραφεία της οποίας – σημείωσε – είναι πολύ κοντά στην «Βουλή» και την τουρκική «πρεσβεία» στα κατεχόμενα.
Ο διευθυντής της Αφρίκα, Σενέρ Λεβέντ μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από τα γραφεία της εφημερίδας του, είπε ότι η επίθεση δεν είναι μόνο εναντίον των δημοσιογράφων, αλλά εναντίον του Κυπριακού:
«Κάνουμε τη συνέλευση στο δρόμο γιατί πιστεύω ότι από δω και στο εξής πρέπει να είμαστε στους δρόμους, στις πλατείες. Δεν πρόκειται μόνο για μια επίθεση εναντίον των δημοσιογράφων, αυτό είναι ζήτημα του Κυπριακού προβλήματος και είναι ένα θέμα που συνεχίζεται από το 1963. Το 1960, ιδρύθηκε μια δημοκρατία με δύο κοινότητες και επειδή υπήρχαν κάποιοι που δεν ήθελαν να ζήσουν εκεί, κατόρθωσαν να τη γκρεμίσουν και από το 1963 οι Τουρκοκύπριοι είναι εκτός αυτής. Μετά την εισβολή της Τουρκίας, συνέχισε, η Άγκυρα άρχισε τη δημογραφική αλλαγή με άτομα που έφερναν από την Τουρκία και τους έδιναν περιουσίες των Ελληνοκυπρίων».
Όσον αφορά την επίθεση εναντίον της Αφρίκα, ο κ. Λεβέντ είπε ότι η πρώτη απόπειρα έγινε στις 25 Φεβρουαρίου και ο ύποπτος ήταν από τη Μαλάτια της Τουρκίας ενώ αυτή τη φορά ο πληρωμένος δολοφόνος ήταν από το Ερζερούμ. «Αυτό, σημαίνει ότι αυτοί που θέλουν να του επιτεθούν δεν μπορούν να βρουν άτομα από την Κύπρο και πως οι Κύπριοι αντιτίθενται σε τέτοιου είδους ομάδες ή ενέργειες», κατέληξε.
defence-point

Eurogroup chairman speaks of limited Greek sovereignty

Jean Claude Juncker. via Wikipedia
In an interview to Germany's Focus magazine, that was published after July 2 meeting of the finance ministers of the euro zone who formally approved a further 12 billion euro bailout to Greece, Eurogroup chairman Jean-Claude Juncker said that "Greek sovereignty will be massively limited".

Juncker was referring to the massive wave of privatizations that will take place in Greece and was suggesting that the country will need to work upon a model similar to the one that was applied in Eastern Germany after the fall of communism and the unification of Germany in the 1990's. Towards that end Juncker made reference to the "Truehand Agency" that sold off 14.000 firms in East Germany within four years, from 1990 to 1994.

There are a number of issues that rise from the statements of the Eurogroup's Chairman that first have to do with the words that he uses to describe the privatization process that will take place, second with the example of East Germany that he brings up and third with the rhetoric of the EU that the issue is a "Greek" problem and not a systemic single currency problem.

Starting from the words that Juncker used, we see that he raises the most important of issues a nation-state has: that of sovereignty. There is no nation on the planet, no people on this earth who would voluntarily live under limited sovereignty. All humans want to be free, to have power over their territory, to create their own laws, to build their own institutions. I really wonder if the Eurogroup President lives on another planet, because judging from what he said it seems as if he ignores the struggles of peoples in all corners of the globe for freedom. The people who are struggling on the streets in every part of the world are asking for sovereignty Mr. Juncker. They are asking for more power over their land and their institutions. If you come to Greece with the intention to limit the sovereignty of the country all you will achieve is a bloody conflict with unpredictable ramifications. The Greek people will never accept that and they will be right to do so.

The second issue that arises from Juncker's sayings is the case of East Germany. He speaks of East Germany as if that part of Europe is a prosperous one. One in which the massive privatizations lead to prosperity. One that can be seen as a paradigm of successful policy. Mr. Juncker seems to omit the harsh reality of the region, which shows that East Germany never managed to catch up with the Western part and unemployment (especially among the youth) and underdevelopment are persistent problems. East Germany is an example of the exact opposite of what the EU intends to do to Greece. The failing practices that took place in east Germany, those vaunted neo-liberal beliefs, should be a lesson for those bureaucrats who seem to forget what real world facts and history tell us.

Thirdly Juncker makes mention to the Greek crisis and how all the measures of the EU will help at solving the problem. This is a complete lie. Firstly because the crisis is not a "Greek" crisis but a systemic crisis of the single European currency at first and the EU architecture at second. Furthermore it is a lie because the money that is given to Greece is not directed towards improving the situation in the real economy, towards shifting the trade balance, improving and simplifying the bureaucracy, boosting local production. The money from the bailout is used to finance the creditors of Greece, who are in their majority German and French financial institutions. The "safety" packages of the troika (EU, ECB, IMF) are not intended to prevent a Greek bankruptcy as this is impossible with the current conditions. All that they are achieving through these bailouts is to buy precious time that will allow them to minimize the costs of the inevitable Greek default.

There needs to come a point were European leaders sit on a table and agree for once to tell the truth to European citizens. To explain to them that the euro is a problematic currency, with serious structural flaws that generate inequalities and asymmetric shocks. To tell all 500 million people who reside within the EU that their tax money which takes the form of bailouts towards Greece, Ireland and Portugal is not intended towards addressing the root of the problem but is a means of indirectly covering the lack of liquidity that the problematic European Banking System faces. To tell the tax payers that their money ends up in private banks and not in aiding peripheral economies, who experience the asymmetric shocks of the system. This is what I, as a European citizen, expect from my European Union. Not empty words, not hypocritical rhetoric, not threats against any nation's sovereignty.
πηγή