ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Προκλητικές δηλώσεις Έρογλου “Οι Ε/κ δεν βιάζονται για λύση γιατί απολαμβάνουν τη διεθνή αναγνώριση”

Print
eroglou Προκλητικές δηλώσεις Έρογλου Οι Ε/κ δεν βιάζονται για λύση γιατί απολαμβάνουν τη διεθνή αναγνώρισηΟ Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Έρογλου σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ”Σαμπάχ”, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στην Άγκυρα, ισχυρίστηκε ότι οι Ε/κ δεν βιάζονται για την επίτευξη συμβιβασμού διότι απολαμβάνουν διεθνούς αναγνώρισης, ενώ είναι και μέλη της Ε.Ε.. Ανέφερε ότι πρέπει να τερματιστεί η διεθνής απομόνωση των Τ/κ, ώστε κατ’ αυτόν τον τρόπο να δοθεί μια νέα ώθηση στις συνομιλίες για το Κυπριακό, καθώς οι Ε/κ θα αναγκαστούν να εργαστούν για την διευθέτηση, αφού οι «παρελκυστικές τακτικές των Ε/κ ευθύνονται για την καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων».
Πρόσθεσε προκλητικά ότι αν οι Ε/κ εργαστούν το ίδιο σκληρά με τους Τ/κ, τότε μπορεί να επιτευχθεί συμβιβασμός έως το τέλος του 2011 ή το αργότερο έως το πέρας του πρώτου τριμήνου του 2012.
Σημείωσε ακόμη, ότι αυτό που ενοχλεί περισσότερο τους Τ/κ είναι η σύνδεση που κάνουν οι Ε/κ, του ζητήματος των περιουσιών με το εδαφικό ζήτημα.
Ο κ. Έρογλου είπε ότι πραγματοποιήθηκαν συνομιλίες σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα σε 3-4 Κεφάλαια από τα 6 που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, αλλά δεν έχει κλείσει ακόμη κανένα.
«Εμείς έχουμε την γνώμη ότι μπορεί να κλείσουν τα Κεφάλαια Οικονομίας και Ε.Ε.. Δεν μπόρεσε να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη πρόοδος στα θέματα διοίκησης και διανομής εξουσίας. Έφθασαν στο τέλος τα Κεφάλαια για την Ομοσπονδιακή Αστυνομία, Αστυνομικοί Ιδρυτικού Κράτους και Διεθνείς Συμφωνίες», πρόσθεσε.
Αναφορικά με τους φυσικούς πόρους της Κύπρου, είπε πως ”είναι και δικό μας δικαίωμα να επωφεληθούμε ισότιμα από τον υποθαλάσσιο πλούτο γύρω από το νησί”.
Ισχυρίστηκε ακόμη ότι οι Ε/κ δεν έχουν το δικαίωμα και την αρμοδιότητα να προβαίνουν σε «μονόπλευρες» ενέργειες αναφορικά με το θέμα αυτό και να υπογράφουν συμφωνίες.
«Τέτοιου είδους δραστηριότητες βεβαίως και χαλούν την ατμόσφαιρα, δημιουργούν ένταση. Αυτό αν και δεν το συζητήσαμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, είναι αναπόφευκτο να έρθει στην ημερήσια διάταξη την προσεχή περίοδο», συμπλήρωσε.
Κάνοντας έκκληση για κατάργηση της λεγόμενης απομόνωσης των Τ/κ, σημείωσε πως ”το να τίθεται ο τ/κ λαός σε απομόνωση και περιορισμούς δεν συμβιβάζεται ούτε με τις ανθρώπινες αρχές ούτε και με τις πολιτικές πραγματικότητες. Η κατάργηση αυτού”, συνέχισε, ”δεν αποτελεί μόνο ευθύνη της διεθνούς κοινότητας απέναντι στον τ/κ λαό, αλλά το εκλαμβάνουμε και ως ένα στοιχείο το οποίο θα βοηθήσει στη συνεννόηση και θα κατευθύνει την ε/κ πλευρά».
Ο κ. Ερογλου έφθασε χθες το απόγευμα στην Άγκυρα και συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρόεδρο Γκιουλ, τον Πρωθυπουργό Ερντογάν και τον ΥΠΕΞ Νταβούτογλου.
Στις χθεσινές επαφές Ερογλου στην Αγκυρα αναφέρεται η ”Χιουμριέτ” στις εσωτερικές σελίδες τονίζοντας ότι η συνάντηση Ερογλου–Ερντογάν έγινε κεκλεισμένων των θυρών, κράτησε 1 ώρα και 20 λεπτά και δεν ακολούθησε καμία δήλωση.
H ”Χιουμριέτ” στις εσωτερικές σελίδες και με τον τίτλο «Η ανησυχία της Άγκυρας για την Κύπρο» γράφει ότι η Τουρκία καταβάλει έντονες προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης στο νησί, επειδή ο «ε/κ τομέας» θα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ από την 1η Ιουλίου 2012.
Η Άγκυρα επιθυμεί να αναλάβει πρωτοβουλία για το θέμα ο Γ.Γ. του ΟΗΕ . Στο τουρκικό ΥΠΕΞ επικρατεί η άποψη πως η επιτυχία του χρονοδιαγράμματος ή η αποτυχία εξαρτάται από τη στάση που θα τηρήσει ο Γ.Γ. του ΟΗΕ.
Ο κ. Ερογλου πραγματοποιεί επαφές στην Άγκυρα πριν τη συνάντηση της Γενεύης την 7η Ιουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις επαφές αυτές συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της στρατηγικής που καθορίστηκε για τη συνάντηση στη Γενεύη, καθώς επίσης και το σχέδιο 5 φάσεων των Ηνωμένων Εθνών.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ο Γ.Γ. θα ζητήσει συχνές επαφές από τους δύο ηγέτες στο νησί μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου. Οι πλευρές θα καθορίσουν τα θέματα που συμφωνούν και που δεν συμφωνούν και θα συναντηθούν ξανά στην Νέα Υόρκη τον Οκτώβριο.
ONLYCY.COM

0 σχόλια: