ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Ο Χριστόφιας εμπλέκει Παπούλια - Παπανδρέου στα προεκλογικά της Κύπρου!

Υποστήριξε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους, ότι τον στηρίζουν στο Κυπριακό και συμφωνούν μαζί του
Ο Πουργουρίδης του ΔΗΣΥ ισχυρίζεται ότι έχει την ευλογία Παπανδρέου για την επανεκλογή του

Ξεσπάθωσε ο Πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος βρίσκεται κάτω από πίεση λόγω του αδιεξόδου στο οποίο βρίσκεται το Κυπριακό και της κριτικής που δέχεται επειδή πρόσφερε απλόχερα στην τουρκική πλευρά την εκ περιτροπής Προεδρία, τη σταθμισμένη ψήφο και την παραμονή τουλάχιστον 50.000 εποίκων.

Η κριτική αυτή κλιμακώνεται λόγω των βουλευτικών εκλογών της 22ας Μαΐου και ο Κύπριος Πρόεδρος με τις δηλώσεις του εμπλέκει στον προεκλογικό αγώνα της Κύπρου τον Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε την περασμένη Πέμπτη ότι δεν κάνει εκπτώσεις στο Κυπριακό, όπως τον κατηγορούν, και ενέπλεξε στην εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση την ελληνική πολιτειακή ηγεσία. Όπως είπε ο κύπριος Πρόεδρος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, και οι δυο πολιτειακοί άρχοντες της Ελλάδας του έχουν πει ότι συμφωνούν και στηρίζουν πλήρως την πολιτική και τις ενέργειές του στο Κυπριακό.

Το φαινόμενο της χρήσης των ελλήνων πολιτικών στον προεκλογικό αγώνα της Κύπρου διευρύνεται, αφού, όπως πληροφορούμαστε, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Χρήστος Πουργούριδης ισχυρίζεται ότι είναι επιθυμία τού έλληνα πρωθυπουργού η επανεκλογή του! Ως γνωστόν, ο κ. Πουργουρίδης, ο οποίος εκπροσωπεί την Κύπρο και στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ήταν και είναι υποστηρικτής του σχεδίου Ανάν και είχε υποστηρίξει στο Συμβούλιο της Ευρώπης ότι υπάρχει περίπου τουρκική μειονότητα στη Ρόδο! πηγή

Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΘΕΣΜΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ

Στις δύσκολες ημέρες που περνά ο τόπος μας έχει τεράστια σημασία να γνωρίζουμε που βρισκόμαστε και τι ακριβώς θέλουμε.

Από την μεταπολίτευση και μέχρι σήμερα είχαμε ένα κράτος το οποίο λειτουργούσε και εξακολουθεί να λειτουργεί εξοργιστικά δυσκίνητα, να είναι τρομερά σπάταλο, να έχει υπεράριθμο προσωπικό και να μην έχει αξιοκρατικές δημοκρατικές δομές, αλλά να λειτουργεί βάσει των κομματικών σκοπιμοτήτων, των συντεχνιών, των διαπλοκών με αποτέλεσμα να σπαταλά για την «λειτουργία του» πολύ περισσότερα χρήματα από όσα πλημμελώς εισπράττει.
Έτσι αντί το κράτος να είναι ο κυριότερος παράγων για την
ανάπτυξη της χώρας, γίνεται στην πραγματικότητα το μεγαλύτερο εμπόδιο λόγω των σαθρών δομών του, δημιουργώντας υπέρμετρη διαφθορά και διαπλοκή.
Αυτά είναι αποδεδειγμένα και βεβαιωμένα κατά γενική ομολογία.
Όταν λοιπόν σε μια κοινωνία έχουν δημιουργηθεί επιτακτικές ανάγκες επιβίωσής της, θα πρέπει να έχει πλέον σαφείς συνειδητούς στόχους και να μπορεί να βρει λύσεις για να μπορέσει να βγει από την κρίση.


Οι επιστημονικές αναλύσεις και οι φιλοσοφικές θεωρίες είναι χρήσιμες για την επίλυση του πολιτικοκοινωνικού προβλήματος της πατρίδος μας αλλά απαιτείται στα παραπάνω να προσθέσουμε και την κοινή λογική.
Τίθενται λοιπόν εύλογα ερωτήματα για το πως έγινε έτσι αυτό το κράτος, ποιες σκοπιμότητες και συντεχνίες συνέβαλαν, ποιοι παράγοντες το διαμόρφωσαν, γιατί δεν λειτούργησαν ποτέ οι δημοκρατικοί θεσμοί.
Άρα θα πρέπει να καταστεί σαφές σε όλους μας τι κράτος θέλουμε και πως μπορούμε να το φτιάξουμε αλλάζοντάς το.
Όταν δοθούν απαντήσεις σ΄αυτά τα ερωτήματα, ίσως βρούμε και τις λύσεις του προβλήματος.
Σήμερα όλοι θεωρούμε πως στην Ελλάδα έχουμε Δημοκρατία. Αποδεδειγμένα όμως αντί για Δημοκρατία ( Δήμος-Κράτος ) έχουμε άκρατη κομματοκρατία ( κόμμα-Κράτος ). Τα κόμματα θα έπρεπε να είναι όργανα άσκησης υγιούς πολιτικής στο πλαίσιο μιας εύρυθμης λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος προς όφελος της πατρίδος και του Ελληνικού λαού.
Όμως μετετράπησαν σε συντεχνίες συμφερόντων και πεδία διαπλοκής που υποτάχτηκαν στους οικονομικά ισχυρούς παράγοντες του τόπου.
Μέσω δε νόμων που ψήφισαν, όπως η  ασυλία βουλευτών και η μη απόδοση ευθύνης Υπουργών σε ανομήματά τους, κατοχύρωσαν την ατιμωρησία των παράνομων πράξεων που διαπράττουν συναλλασσόμενοι με αυτά τα συμφέροντα που βλάπτουν πολύ σοβαρά την υγεία της χώρας και του λαού της.
Απογύμνωσαν από κάθε πολιτική εξουσία τον Ανώτατο άρχοντα της χώρας, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που αντί να είναι θεματοφύλακας του Συντάγματος,  είναι πλέον διακοσμητικό στοιχείο του πολιτεύματος και συνυπογράφει την κομματική αυθαιρεσία.
Τα κόμματα εξουσίας όταν γίνονται Κυβέρνηση επιβάλλουν Πρόεδρο Δημοκρατίας της αρεσκείας τους, όπως επίσης επιβάλλουν τα προεδρεία των Ανωτάτων δικαστηρίων, των σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων δυνάμεων.

Επιβάλλουν κομματικούς εγκάθετους στον κρατικό μηχανισμό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Χειραγωγούν την τοπική αυτοδιοίκηση, τις Πανεπιστημιακές κοινότητες και το φοιτητικό κίνημα, τα συνδικαλιστικά σωματεία και τις ομοσπονδίες τους. Όλες δηλαδή οι μορφές συλλογικότητας συγκροτούνται από κομματικούς εκπροσώπους που αποβλέπουν στο κομματικό συμφέρον και στο προσωπικό όφελος,  αδιαφορώντας εγκληματικά για την τεράστια ζημιά που προκαλούν στην πατρίδα μας και το λαό της.
Η σημερινή τραγική κατάσταση, ίσως η χειρότερη στην Ιστορία μας, που περνάει η Ελλάδα είναι απόρροια της αποκλειστικής ευθύνης των κομμάτων εξουσίας που συνειδητά οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή μέσω της διατήρησης αυτού του απερίγραπτου «τέρας-κράτος».
Προκειμένου λοιπόν η χώρα να ξεπεράσει την πτώχευσή της και πριν θρηνήσουμε απώλεια Ελληνικών εδαφών, θα πρέπει να αποφασισθεί η δημιουργία νέου Συντάγματος που είναι πλέον επιτακτική ανάγκη και ως πρώτη μεταρρύθμιση θα πρέπει να είναι ο διαχωρισμός των εξουσιών του κράτους από την ποδηγέτηση των κομμάτων.
Δηλαδή, να κοπεί ο ομφάλιος λώρος με την αφαίρεση από τα κόμματα εξουσίας της κρατικής διαχείρισης  που παράγει τις παράνομες πράξεις που εξαθλίωσαν την κοινωνία.
Από την άλλη πλευρά η μεταρρύθμιση αυτή  με την απελευθέρωση και αποδέσμευση του κράτους από τα κόμματα-κυβερνήσεις θα σηματοδοτήσει την ανάπτυξη που τόσο πολύ θέλει η χώρα μας στις δύσκολες ημέρες της κοινωνίας μας.

Θα είναι ίσως η πιο ωφέλιμη ειρηνική επανάσταση που έγινε στην χώρα από το 1827, γιατί θεωρώ πως το πρόβλημα της χώρας δεν είναι κυρίως οικονομικό (επακόλουθο αποτέλεσμα) αλλά κοινωνικοπολιτικό. Η χρεοκοπία μας είναι πρωτίστως θεσμική, πολιτική και πολιτιστική.
Επομένως με την ριζική αλλαγή της δομής λειτουργίας του κράτους, το κράτος και η κοινωνία θα αποκτήσουν τις δυνατότητες ανάπτυξης που θα οδηγήσουν την χώρα προς τα εμπρός.
 
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΗ ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Οι τουρκοκύπριοι διαδηλώνουν υπέρ της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας εκφράζοντας την αντίθεση τους στην στρατηγική των δύο κρατών που προωθεί η Άγκυρα δια του εγκάθετου της Έρογλου. Στην ουσία οι τουρκοκύπριοι καταγγέλλουν την στρατηγική των δύο κρατών κρίνοντας την εκ του αποτελέσματος της , δηλαδή της  μη αναγνώρισης της λεγόμενης «τουρκικής δημοκρατίας της βόρειας Κύπρου» την οποία υπεστήριξαν από της ανακηρύξεως της .
Η στρατηγική των δύο κρατών που καταγγέλλουν οι τουρκοκύπριοι απέτυχε και η καταγγελία της αποτελεί πράξη αναγνώρισης της αποτυχίας της . Έτσι οι τουρκοκύπριοι αναδιπλώνονται στο στόχο της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας που ήταν εξ αρχής ο πολιτικός στόχος της τουρκικής εισβολής .
Ο πολιτικός στόχος της εισβολής έγινε αποδεκτός και από την δική μας  ηγεσία με την προδοτική συμφωνία «κορυφής» Μακαρίου-Ντενκτάς το 1977. Πάνω σε αυτή τη προδοσία στηρίχθηκε η πολιτική της υποχώρησης που φτάνει στην εξ ίσου προδοτική  κατάθεση του σχεδίου Ανάν προς δημοψήφισμα  και ολισθαίνει στις τωρινές υπερπροσφορές Χριστόφια.
Το ΟΧΙ του 2004 τους χάλασε εν μέρει τα σχέδια , αν και επέβαλε τα δύο εκλογικά σώματα , το διπλό δημοψήφισμα και τη συμμετοχή των εποίκων σε αυτό .Τέθηκαν έτσι οι βάσεις επιβολής της διζωνικής στη προοπτική μιας «βελτίωσης» του σχεδίου Ανάν. Πάνω σε αυτή τη προοπτική που άνοιξε το προδοτικό διπλό  δημοψήφισμα του 2004,  βλέπουμε σήμερα τουρκοκύπριους και τουρκοπροσκυνημένους να άδουν σε κοινή χορωδία υπό τη διεύθυνση των άγγλων εμπνευστών του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης .
Ο μοναδικός τρόπος αντίστασης σε αυτή την δραματική εξέλιξη  είναι η υπεράσπιση των αρχών της δημοκρατίας και αυτής ταύτης της κυπριακής δημοκρατίας της οποίας η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει το κατεχόμενο τμήμα της, ως κατεχόμενη επικράτεια της.
Σε αντίθεση με τις αρχές της δημοκρατίας ,η βία των τούρκων και των άγγλων δεν μπορεί να παράξει δίκαιο. Η δε αποδοχή των όρων και σχεδίων των κατακτητών από τη δική μας πλευρά δεν μπορεί να έχει καμία νομιμότητα. Η υποταγή στη βία είναι ραγιαδισμός και προδοσία εναντίον της οποίας ο ελεύθερος λαός δικαιούται να αντισταθεί με κάθε τρόπο.
Κατακτητές και προσκυνημένοι δεν έχουν θέση σε μιαν ελεύθερη πατρίδα , σε ένα ελεύθερο λαό.
Αίσχος στη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία
Λουκάς Σταύρου
Πρόεδρος ΕΔΗΚ