ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΧΟΛΗ ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ κ. Κατσουρίδης δήλωσε σήμερα (εδώ) πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να χαράξει για πρώτη φορά μεταναστευτική πολιτική.
Οι πρώτοι που ζητούν να χαραχτεί μεταναστευτική πολιτική είμαστε εμείς ο εθνικιστές. Με τον όρο «μεταναστευτική πολιτική» εννοούμε να μπει μια τάξη στο ζήτημα της εισαγωγής εργατών από ξένες χώρες, σε τομείς που δεν μπορούν να καλυφθούν από το εργατικό δυναμικό της πατρίδος μας. Η είσοδος αυτών των ξένων εργατών πρέπει επίσης να είναι επιτρεπτή εφόσον τηρούνται κάποιες αυστηρές προδιαγραφές υγείας και καταλληλότητας για την εργασία που θα προσφέρει έκαστος. Πρέπει επιπρόσθετα να ορίζεται ο χρόνος παραμονής τους υπό την εγγύηση του εργοδότη του . Να υπάρχει επίσης μέριμνα αντιμετώπισης εκτροπών προς τη ληστεία , τη πορνεία , τη μαστροπεία , το παρεμπόριο και άλλες παρόμοιες ενασχολήσεις. Θεωρούμε δε αυτονόητο τον αυστηρό έλεγχο της χρονικά καθορισμένης αδείας παραμονής και την άρνηση πολιτογράφησης οποιουδήποτε αλλοδαπού εργάτη .Για την τήρηση αυτών των μέτρων απαιτούνται κάποια έξοδα τα οποία είναι φυσικό να τα επωμισθούν οι εργοδότες και όχι ο φορολογούμενος λαός στο σύνολο του. Αυτά είναι τα πλαίσια μιας πολιτικής μετανάστευσης που ο κάθε σώφρων πολίτης απαιτεί.
Αντί αυτών όμως ακούσαμε από τον μαρξιστή βουλευτή του ΑΚΕΛ σημεία και τέρατα εναντίον του εθνικισμού και του «ρατσισμού» που δεν δέχεται ανεξέλεγκτα τους μετανάστες στη χώρα μας , εναντίον του εθνικισμού που ευθύνεται λέει για τη δημιουργία πολέμων και αλλαγής συνόρων και εισβολών και άλλα τέτοια φαιδρά. Ο κ. Κατσουρίδης σφιγμένος μέσα στις ιδεολογικές του παρωπίδες αδυνατεί να περιγράψει τον πραγματικό αίτιο της μετανάστευσης που είναι ο καπιταλισμός και ο αμερικανοσιωνισμός, που αρπάζει το πλούτο της Ασίας και της Αφρικής δημιουργώντας το πελώριο κύμα μετανάστευσης προς την Ευρώπη , με σκοπό τη διάλυση της κοινωνικής της συνοχής και τη κατάρρευση των εθνικών οικονομιών της, ώστε να συρθούν τα έθνη ως ταπεινοί επαίτες ενώπιον των αδίστακτων χρηματοπιστωτών των εθνών . Το ΑΚΕΛ και οι συνοδοιπόροι του, ζητούν να ανοίξουμε τις πόρτες στην αθρόα διέλευση των μεταναστών και να τους παραδώσουμε τους φόρους του λαού με αισθήματα διεθνιστικού οίκτου και αλληλεγγύης. Το ΑΚΕΛ παίζει τέλεια το ρόλο που ανέθεσαν οι τύραννοι των εθνών στα κομμουνιστικά κόμματα. Να κρατήσουν με νύχια και με δόντια ανοικτές τις πύλες των πατρίδων μας στους εισβολείς μετανάστες.
Δεν περιμένουμε από τον κ. Κατσουρίδη να απαλλαχθεί των παρωπίδων του και να αναγνωρίσει ότι ο εθνικισμός είναι η δύναμη που μάχεται τους διεθνείς τοκογλύφους. Θα το αντιληφθεί όταν η φλόγα της επανάστασης ενάντια στη παγκόσμια τυραννία θα πυρπολεί τα ιδεολογήματα του μαρξισμού και του σοσιαλκαπιταλισμού που ο ίδιος υπηρετεί μαζί με την ΑΚΕΛικο-ΔΗΚΟική κυβέρνηση του.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

"ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΑΣ" ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Η οργή των πολιτών αρχίζει να ξεσπά.
Θα μου πει κάποιος ότι αυτό συμβαίνει τώρα που πειράχτηκαν..... τσέπες.
Ομως ας είναι και έτσι....Αν το μονο κίνητρο για κάποιους ώστε να αντιδράσουν...να ξυπνήσουν και να εναντιωθούν είναι μόνο το οικονομικό τότε ας είναι και έτσι.
Βέβαια δεν είμαστε καθόλου σίγουροι για το κατα πόσο απεργιακές κινητοποιήσεις που συνεχίζουν κατα ένα ποσοστό να έχουν κομματικό χαρακτήρα θα μπορέσουν να εκδιώξουν την δοσιλογική κυβέρνηση.
Αλλά και να μην εγκαθιδρύσουν νέους Εφιάλτες στην θέση των τωρινών.
Είναι η ώρα που πρέπει ο πατριωτικός χώρος αφήνοντας κατα μέρους μικροδιαφορές να βγεί και να φωνάξει δυναμικά παρών.
Είναι η ώρα που πρέπει να δείξει πως ο πόλεμος έχει πολλά πρόσωπα και το χειρότερο εξ αυτών είναι έτοιμος να το δείξει στους προδότες και τα ανδρείκελα που ξεπούλησαν την πατρίδα.
Η δικαιοσύνη που κοιμόταν ύπνο βαθύ όταν καίγονταν περιουσίες πολιτών και δολοφούνταν Ελληνες απο το ακροαριστερό παρακράτος και τα αντιεξουσιαστικά κατακάθια της κοινωνίας.
Αυτή η δικαιοσύνη μέσα σε 24 ώρες διέταξε δυο εισαγγελικές έρευνες....
Μια για πυροβολισμούς σε χωράφια της Κερατέας και μια για τον ξυλοδαρμό του εθνοπατέρα Χατζηδάκη.
Βλέπετε πως ακόμα και η δικαιοσύνη στην χώρα μας σε σχέση με το πως την παρουσιάζουν σε απεικονίσεις μόνο τυφλή δεν είναι.
Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι είναι τυφλή όσο αφορά την υποστήριξη του "προοδευτικού" κατεστημένου.Γιατί σε άλλες περιπτώσεις όπως το οικονομικό έγκλημα που συντελέστηκε..όπως τα χιλιάδες περιστατικά παρανομίας με θύματα Ελληνες πολίτες απο τους λαθρομετανάστες....όπως οι εγκληματικές ενέργειες απο τα αγαπημένα "παιδιά" που πολλά εξ αυτών είναι και γιοί βουλευτών όπως έχει αποδειχτεί.
Οσο αφορά τέτοιες περιπτώσεις είναι όχι μόνο τυφλή αλλά θεόστραβη.
Ομως δικαιοσύνη που δεν προσφέρει.....δικαιοσύνη δεν πρέπει να μας φοβίζει.
Η αντίδραση των πολιτών και δει των πατριωτών πρέπει να είναι άμεση και αμείλικτη.
Τώρα πρέπει να δείξουμε ότι δεν μας εκφράζει κανένας πολιτικάντης....κανένα ξεπουλημένο συνδικάτο....κανένας ακριβοπληρωμένος εργατοπατέρας.....καμία ξένη δύναμη και κανένα συμφέρον.
Η μόνη μας έννοια είναι η ανεξαρτησία της πατρίδας και η ευημερία των Ελληνων πολιτών.
Και αυτό είναι κατι που το προκάλεσαν όλοι αυτοί που με ψέμματα και αρπαχτές οδήγησαν την χώρα στην αγκαλιά των Εβραίων καπιταλιστών και πρόθυμα τέθηκαν υπο τις διαταγές τους.
Αν και δεν είμαστε Πόντιοι Πιλάτοι να ξεπλένουμε τα χέρια μας...Εντούτοις θα παραφράσουμε αυτό που είπε ο Ρωμαίος "το αίμα των αθώων θα πέσει στα κεφάλια σας".
Και κατι τελευταίο για τον κ.Γεωργιάδη......
Με τις συνήθεις κραυγές και τον συναισθηματικό φόρτο τον οποίο δεν έχουμε λόγο να μην αναγνωρίσουμε καλούσε προχθές (ως συνήθως....λεφτά είναι αυτά) λέγοντας..."ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ να μην λείψει αυτό το βιβλίο".
Και αυτό την ίδια ώρα που ο κόσμος βρισκόταν στο δρόμο.
Εμείς θα περιμέναμε απο τον κ.Γεωργιάδη και τον κάθε κ.Γεωργιάδη αντί του πατριδεμπορίου έστω και την ύστατη ώρα να έβγαινε και να έλεγε ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.
Ψιλά γράμματα θα μου πείτε αφού το ακριβώς αντίθετο επιδιώκει ο Καρατζαφέρης με το που είδε το Ντορο-κομμα έκανε στροφή 180 μοιρών και θυμήθηκε κατά το....ήμισυ τα πρώτα επαναστατικά μηνύματα που εξέπεμπε ο ΛΑΟΣ κατά την ίδρυση του.
Μυνήματα που καταπατήθηκαν,υβρίστικαν και παραγκωνίσθηκαν απο τον ίδιο ώστε να γίνει αποδεκτός απο το ψευτοδημοκρατικό συνάφι των πολιτικών και των ΜΜΕ. 

ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ Η ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

Οσο αφορά το βρωμόξυλο στον Χατζηδάκη διαβάζουμε στον τύπο πως :
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την επίθεση που δέχθηκε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου.Αντικείμενο της έρευνας είναι να εξακριβωθεί από ποιους και υπό ποιες συνθήκες δέχθηκε την επίθεση ο πρώην υπουργός, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες για τη διάπραξη σοβαρών αδικημάτων, όπως αυτό της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Παράλληλα ακούσαμε και απο χθές βράδυ όλες τις δηλώσεις στήριξης των ΜΜΕ και των συναδέλφων του εθνοπατέρων καθε κομματικής απόχρωσης.
Ομως θα μας επιτρέψει η κ. εισαγγελέας να πούμε πως η έρευνα που διέταξε είναι τουλάχιστον αφελής και θα είχε νόημα σε ένα κράτος ευνομούμενο όπου τηρούνται οι νόμοι και το Σύνταγμα.
Ενα κράτος ανεξάρτητο που λειτουργεί βάσει των αναγκών των πολιτών του.
Επειδή όμως τίποτα απο όλα αυτά δεν συμβαίνει.Αντιθέτως μιλάμε για ένα κράτος όπου κυβερνούν η ολιγαρχία και τα οικονομικά συμφέροντα....Ενα κράτος που έχει κάνει το Σύνταγμα κουρελόχαρτο με νόμους που ψηφίζονται είτε για να αθωώσουν την παρανομία είτε για να υπάρχουν απλά χωρίς ποτέ να εφαρμόζονται....
Και επειδή αυτό που λέμε κράτος για την χώρα εδω και πολύ καιρό ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Γι αυτό και η έρευνα είναι όχι μόνο αφελής αλλά και με την ταχύτητα και την σπουδή που διατάχτηκε είναι εως και προκλητική.
Ρωτάει η κ. εισαγγελέας απο ΠΟΙΟΥΣ;
Απο αγανακτισμένους πολίτες που βλέπουν να χάνονται οι ζωές τους και να πληρώνουν λάθη των προϊσταμένων σας.Τι σημασία έχουν τα ονοματεπώνυμα όταν στην θέση αυτών θα μπορούσαν έιτε ως πράξη είτε ως σκέψη να ήταν εκατομμύρια άλλοι;
Ρωτάει η κ. εισαγγελέας κάτω υπο ποιες προϋποθέσεις;
Κάτω απο την πίεση του να μην έχει κάποιος δουλειά,να μην έχει 1 ευρω να πάρει γάλα για το παιδί του,να έχουν κλέψει το σπίτι του και να μην μπορεί να βρεί πουθενά δικαιοσύνη γιατί οι πολιτικοί τα έχουν κάνει πλακάκια μεταξύ τους.
Ακόμα και να έφταναν στην ακραία περίπτωση και να τον χτυπούσαν μέχρι θανάτου.Η λέξη "εν βρασμώ" θα αρκούσε να αθωώσει τους κατηγορούμενους σε οποιοδήποτε δικαστήριο.
Γιατί στο πρόσωπο του Χατζηδάκη οι εξοργισμένοι πολίτες χτυπούσαν το πολιτικό σύστημα της ψευτοδημοκρατίας.
Και αυτό μάλλον ήταν που θορύβησε το σύστημα....Οτι δεν πρόκειται για επίθεση των...κουκουλοφόρων αλλά Ελλήνων πολιτών με ακάλυπτα τα πρόσωπα που η αγωνία και η οργή τους οδήγησε να χειροδικίσουν αφού δεν βρήκαν εδω και 1,5 χρόνο κανέναν αρμόδιο να σκύψει στο πρόβλημα τους και να δώσει άμεσες λύσεις.
Δεν είδαν τους κλέφτες και απατεώνες πολιτικούς που έσπευσαν να στηρίξουν τον συνάδελφο τους να οδηγούνται στην δικαιοσύνη και ακολούθως στον Κορυδαλλό.
Αντιθέτως άκουσαν τον άνθρωπο χωρίς πατρίδα να μιλά για πατριωτισμό και να παίζει με την νοημοσύνη τους.
Ακουσαν τους αρμόδιους που τους κατέκλεψαν και στέρησαν το μέλλον τους να τους κατηγορούν και απο πάνω ως διεθφαρμένους και λαό απατεώνων στο εξωτερικό και να ισο-μοιράζουν την ευθύνη με το "μαζί τα φάγαμε".
Ας είναι όμως.....Η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει το καθήκον της και αν αυτοι οι πολίτες συλληφθούν περιμένουμε να δώσουν ένα ακόμα μάθημα δηλώνοντας ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ.
Οσο για την δικαιοσύνη καθ αυτή καλό είναι να πάει να βρεί τους εγκληματίες που έκαψαν ζωντανούς τους εργαζόμενους στην Marfin.
Να βρεί το αληταριό που απο το 81 καίει περιουσίες και πανεπιστημιακά ιδρύματα και δολοφονεί αθώους πολίτες.
Και κυρίως να βρεί ΠΟΙΑ λαμόγια πολιτικοί παρέδωσαν την εθνική μας ανεξαρτησία,ξεπούλησαν τον λαό μας και κατέκλεψαν τα δημόσια ταμεία.
Και αν δεν είναι σε θέση να βρεί τα παραπάνω τότε κ. εισαγγελέας αντί διώξεων καλό είναι να βγείτε και σεις στο δρόμο και να απαιτήσετε μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ Ελλάδα με μια αξιοπρεπή διαβίωση για τους Ελληνες.

«Κάνουμε ήδη μπίζνες στο Αιγαίο»

Διττής ερμηνείας απάντηση έδωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, παραδεχόμενος ότι Ελλάδα και Τουρκία έχουν ξεκινήσει ήδη μπίζνες στο Αιγαίο. Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας παραβρέθηκε την περασμένη Τρίτη στη δεξίωση που παρέθεσε με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων ο Ελληνας μόνιμος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ, πρέσβης Αναστάσης Μητσιάλης. Ερωτηθείς αν είναι έτοιμος «να κάνει μπίζνες (do business) με τον Ελληνα πρωθυπουργό στο Αιγαίο», ο κ. Νταβούτογλου απάντησε καταφατικά. «Ηδη το κάνουμε», πρόσθεσε.

Η απάντηση Νταβούτογλου επιδέχεται πολλές ερμηνείες και εγείρει ερωτήματα που έχουν πολιτικές και επιχειρηματικές διαστάσεις. Οι φήμες για επικείμενη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου προβάλλονται και από κύκλους στην Ουάσιγκτον, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου βιάζεται να προωθήσει τα ελληνοτουρκικά, γεγονός που ευχαριστεί την αμερικανική διπλωματία.

Η δεξίωση του Ελληνα πρέσβη έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ωνάση και ο Αχμέτ Νταβούτογλου ξεναγήθηκε στην έκθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη με θέμα «Ηρωες: Θνητοί και Μύθοι στην Αρχαία Ελλάδα». Μετά την περιήγηση, ο κ. Νταβούτογλου μιλώντας στους δημοσιογράφους σχολίασε: «Είναι μεγάλη μου ευχαρίστηση που επισκέπτομαι αυτή την έκθεση και βρίσκομαι μαζί με τους φίλους μου της ελληνικής πρεσβείας και της ελληνικής κοινότητας των ΗΠΑ. Είναι η κοινή μας κληρονομιά, ήλθα με ευχαρίστηση και ευχαριστώ για την πρόσκληση.

Αισθάνθηκα σαν να βρίσκομαι στη Μεσόγειο, στην Τροία ή στην Αθήνα, στις δύο απέναντι ακτές του Αιγαίου. Είδα έργα από την Τροία, από την ελληνική παράδοση και ως ακαδημαϊκός και ως γείτονας της Ελλάδας, απόλαυσα την επίσκεψη». Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, που βρέθηκε στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Ιράκ, συναντήθηκε και με το γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, με τον οποίο συζήτησε μεταξύ άλλων και το Κυπριακό

ΠΗΓΗ

Υπεγράφη η συμφωνία Κύπρου – Ισραήλ για καθορισμό της ΑΟΖ Κύπρου

 
Υπογράφηκε σήμερα η συμφωνία μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ για καθορισμό του ΑΟΖ της Κύπρου από τον υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού και τον Ισραηλινό υπουργό Eθνικών Υποδομών Uzi Landau. Σύμφωνα με το Sigmalive, κλιμάκιο Ισραηλινών τεχνοκρατών βρέθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου στην Κύπρο και μετά από ολοήμερη διαπραγμάτευση, υπήρξε τελικά, οριστική και ξεκάθαρη συμφωνία για τα σύνορα Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης  των δυο χωρών.

Η συμφωνία κρίνεται εξαιρετικής σημασίας και για τις δύο χώρες αφού μεταξύ άλλων ξεκαθαρίζει και τα όρια της εκμετάλλευσης του οικοπέδου 12 από την αμερικανική NOBLE ENERGY αλλά και των άλλων δυο οικοπέδων που γειτνιάζουν και ανήκουν στον Ισραήλ. Ήδη η εταιρεία διεξάγει έρευνες στο κοίτασμα Λεβιάθαν, το οποίο βρίσκεται κοντά στο κυπριακό οικόπεδο, όπου σύμφωνα με τις ενδείξεις, υπάρχουν μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου.

Σύλληψη Τουρκοκύπριου για κατασκοπεία υπέρ της ΚΥΠ

Δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό Τύπο αναφέρονται στη σύλληψη του Erdal Eryener με την κατηγορία της κατασκοπείας σε βάρος του ψευδοκράτους. Ο 48χρονος Τουρκοκύπριος συνελήφθη στις 23 Νοεμβρίου κατά τη μετάβαση του από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα και σύμφωνα με δημοσιεύματα στην ανάκρισή του ομολόγησε ότι εργαζόταν για τη κυπριακή Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών με μισθό 630 ευρώ. Ο Eryener φωτογράφιζε “στρατιωτικές περιοχές και στρατιωτικές ασκήσεις” του κατοχικού στρατού και συνέλεγε πληροφορίες για αυτές τις οποίες και διοχέτευε στη Κυπριακή Δημοκρατία, αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα. ΠΗΓΗ

Πρώην διευθυντής Mossad: Τουρκία και Ισραήλ έχουν κοινά συμφέροντα

Πρώην επικεφαλής των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών εξέφρασε αμφιβολίες, σήμερα Πέμπτη, ότι οι σχέσεις της χώρας του με την Τουρκία έχουν επιδεινωθεί ανεπανόρθωτα λόγω της δολοφονημένων ακτιβιστών της ανθρωπιστικής νηοπομπής που προσπάθησε να σπάσει το ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας. Τα παραπάνω σημειώνει η βουλγαρική εφημερίδα ‘24 Часа’ που φιλοξενεί τις απόψεις του πρώην αρχηγού της Μοσάντ. «Τα ζωτικά συμφέροντα του Ισραήλ και της Τουρκίας είναι πολύ κοντά», είπε ο Εφραίμ Χαβένι, πρώην διευθυντής των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών και συνέχισε: «πιστεύω ότι η Τουρκία έχει ένα βαθύ και διαρκές συμφέρον στην ύπαρξη του εβραϊκού κράτους και του ρόλου που έχει στην Μέση Ανατολή».

Μετά από τα γεγονότα με τους ακτιβιστές ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών δεν θα είναι πλέον όπως πριν. Ο Χαβένι εξέφρασε τον σκεπτικισμό του σχετικά με την τοποθέτηση αυτή και επεσήμανε ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πλέον την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ούτε και την εξέλιξη που θα παρουσιάσουν οι αραβο- ισραηλινές σχέσεις, σε έναν βραχυπρόθεσμο αλλά και σε μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα. Σημείωσε, εντούτοις, ότι το μέλλον τους θα εξαρτηθεί από τις τουρκο-ισραηλινές σχέσεις. «Ευελπιστώ ότι θα γίνουν καλύτερες από ό, τι είναι σήμερα», είπε.
Ο πρώην διευθυντής της Μοσάντ, από το 1996 έως το 1998 διετέλεσε Πρέσβης του Ισραήλ στην ΕΕ, παραδέχτηκε ότι ορισμένες πτυχές της θέσης της Ένωσης, σχετικά με το συμβάν, δεν άρεσαν στη χώρα του. Η ΕΕ ζητά διερεύνηση της υπόθεσης.
Εξήρε, όμως, τις προσπάθειες της Ευρώπης να αναζωογονήσει τον ισραηλινο- παλαιστιανιακό διάλογο. Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι οι ισραηλινές αρχές βρήκαν, στο πλοίο που έκαναν επιδρομή, μάσκες αερίων και εξοπλισμό επικοινωνίας για στρατιωτική χρήση, πολλά μαχαίρια, μεταλλικές ράβδους και σχοινιά. Δεν βρέθηκαν πυροβόλα όπλα, αλλά οι ακτιβιστές επιτέθηκαν σε ισραηλινό κομμάντο και του άρπαξαν τα όπλα όταν κατέβαινε από το στρατιωτικό ελικόπτερο στο κατάστρωμα του πλοίου.
ΠΗΓΗ