ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Γιατί δεν αποκλείεται η στάση πληρωμών

Για ορισμένες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις το κόστος δανεισμού από τις αγορές ομολόγων ολοένα και αυξάνει. Από τα τέλη της περασμένης βδομάδας η διαφορά αποδόσεων των κρατικών ομολόγων της Ιρλανδίας και Πορτογαλίας έναντι των γερμανικών έχει πάρει ξανά την ανηφόρα και βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα από την εισαγωγή του ευρώ. Κι όμως μέχρι την περασμένη εβδομάδα, όπου εμφανίστηκαν τα πρώτα σημάδια αδυναμίας της ιρλανδικής οικονομίας αλλά και της γενικότερης αστάθειας της ανάκαμψης του ιδιωτικού τομέα στην Ευρώπη, στις αγορές επικρατούσε ησυχία, το δε ευρώ είχε φτάσει κοντά σε υψηλά 5 μηνών έναντι του δολαρίου.
Εδώ και λίγες μέρες όμως οι κινήσεις στις αγορές θυμίζουν ότι οι ανησυχίες για στάση πληρωμών ενός κράτους μέλους της Ευρωζώνης δεν εξέλειψαν, κι αυτό παρά τα μεγάλα πακέτα διάσωσης που σχεδιάστηκαν για την Ελλάδα και τις άλλες κλυδωνιζόμενες οικονομίες της Ευρωζώνης. Σε πρόσφατο άρθρο τους στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είχαν υποστηρίξει ότι η στάση πληρωμών των προηγμένων οικονομιών είναι «μη αναγκαία, μη επιθυμητή και μη πιθανή». Αλλά ένας εκ των οικονομολόγων που διαφοροποιείται από τις θέσεις αυτές 100%, ο Βίλεμ Μπούιτερ, επικεφαλής οικονομολόγος για θέματα ευρωπαϊκής οικονομίας της Citigroup, σε έκθεσή του απέρριψε τους ισχυρισμούς των στελεχών του ΔΝΤ με το αιτιολογικό ότι «βασίζονται σε κακή οικονομική σκέψη και απλοϊκή πολιτική οικονομία».
Ας δούμε το σκεπτικό του μέρες που είναι. Κατά τον Βίλεμ Μπούιτερ, καμιά κυβέρνηση δεν είναι πια απολύτως ασφαλής από τον κίνδυνο μιας στάσης πληρωμών, κι αυτό επειδή οι κυβερνήσεις δυσκολεύονται σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά να χαλιναγωγήσουν τα ελλείμματα. Αυτό με τη σειρά του συμβαίνει για τρεις λόγους:
Καταρχήν γιατί η ζήτηση για δημόσιες δαπάνες έχει αυξηθεί στις περισσότερες προηγμένες οικονομίας ταχύτερα από τις δυνατότητες των κρατών για φορολογία. Η αύξηση της φορολογίας, πέρα από το ότι προσκρούει στις αντιδράσεις του κόσμου, μπορεί να πλήξει τα κίνητρα για εργασία, εκπαίδευση, αποταμίευση και επενδύσεις.
Κατά δεύτερον, γιατί η πολιτική σε πολλές χώρες έχει αγγίξει σημεία υπερβολικής πόλωσης, κι αυτό δυσκολεύει τις αποφάσεις των κυβερνήσεων ως προς το ποιος θα σηκώσει το κόστος περικοπής των δημοσίων δαπανών. Εξαιρετικά παραδείγματα κοινωνιών υψηλής πόλωσης είναι η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Κατά τρίτον, επειδή έχει γίνει λιγότερο αποτελεσματικό το φορολογικό σύστημα. Η φοροαποφυγή και η φοροδιαφυγή έχουν αυξηθεί σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, όπως και τις ΗΠΑ μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως επίσης έχει ενισχυθεί και η παραοικονομία, εξαιτίας της παγκοσμιοποίησης. Το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας λαμβάνει χώρα εκτός της επίσημης οικονομίας.
Δεν είναι λοιπόν ότι οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να πληρώσουν. Αλλά είναι ότι ίσως μερικές να μην θελήσουν να το κάνουν ή να μην είναι σε θέση να επιβάλλουν στους λαούς τους το οικονομικό κόστος που απαιτείται ώστε να διασφαλιστεί η αποπληρωμή των χρεών στο σύνολό τους και ο περιορισμός του συνολικού δημόσιου χρέους σε βιώσιμα επίπεδα.
«Η χώρα με τον υψηλότερο κίνδυνο στάσης πληρωμών αυτή τη στιγμή είναι κατά την άποψή μας η Ελλάδα, ακολουθούμενη σε μεγάλη απόσταση από μια μικρή ομάδα χωρών, που περιλαμβάνει την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία, ακολουθούμενες επίσης σε μεγάλη απόσταση από την Ιταλία, το Βέλγιο, την Αυστρία, την Ιαπωνία και σε ορίζοντα άνω των 5 χρόνων από τις Ηνωμένες Πολιτείες», παρατηρεί η Τζάνετ Χένρυ, επικεφαλής οικονομολόγος των ευρωπαϊκών υποθέσεων στη HSBC του Λονδίνου.
Και καθώς η Ισπανία δεν αποτελεί λόγο άμεσης ανησυχίας – έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη βελτίωση στα φορολογικά έσοδα από τις τέσσερις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας και την μεγαλύτερη περικοπή δημοσίου ελλείμματος – είναι οι μικρές οικονομίες της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας που αποτελούν εν τέλει την εστία των ανησυχιών.
Οι εξελίξεις αυτές μπορεί να και έχουν περιορίσει τις ανησυχίες σχετικά με το μέλλον του ευρώ που κυριαρχούσαν την άνοιξη. Αλλά υπάρχει και μια άλλη εξέλιξη που δοκιμάζει το ενιαίο νόμισμα: η προοπτική ενός νέου ακόμα μεγαλύτερου προγράμματος νομισματικής χαλάρωσης από την αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα, που φαίνεται ότι θα διοχετεύσει περαιτέρω ρευστότητα στην κλονισμένη αμερικανική οικονομία μέσω της αγοράς περισσότερων κρατικών ομολόγων.
Μια τέτοια εξέλιξη όμως προαναγγέλλει την περαιτέρω αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου, τάση που η Τράπεζα της Ιαπωνίας προσπαθεί ήδη να αντισταθμίσει παρεμβαίνοντας στην αγορά νομισμάτων και πιέζοντας προς τα κάτω το γεν. Και από τη στιγμή που η Τράπεζα της Αγγλίας δεν έχει επιφυλάξεις να ακολουθήσει το παράδειγμα της αμερικανικής FED, αυτό σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι η μόνη που δεν θα προχωρήσει σε ποσοτική χαλάρωση ανάμεσα στις χώρες / οντότητες κατόχους αποθεματικών νομισμάτων.
«Αυτή τη στιγμή το ευρώ μοιάζει να είναι το μοναδικό σκληρό νόμισμα του κόσμου», καταλήγει η κ. Χένρι.

Πρώην αρχηγός CIA: “Oι ΗΠΑ θα πρέπει να αποκτήσουν την ικανότητα να κλείνουν το Ίντερνετ”!

Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται στο τομέα του κυβερνοπολέμου με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Obama ενώ αναμένεται εντός των ημερών να κηρυχθεί πλήρως επιχειρησιακή η Διοίκηση Κυβερνοπολέμου (Cyber Command) των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι ζητούν από όλους τους παρόχους επικοινωνιών, όπως τις εταιρείες ανταλλαγής e-mail (Blackberry), κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter) και άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων τηλεφωνικού τύπου (Skype) να προσαρμόσουν την τεχνολογία τους ώστε να ανταποκρίνονται άμεσα σε αιτήματα της κυβέρνησης για παρακολουθήσεις υπόπτων. Μια πιο προωθημένη άποψη εξέφρασε ο πρώην διευθυντής της CIA Michael Hayden ο οποίος θεωρεί τη κυβερνοτρομοκρατία πρώτης τάξεως απειλή, για την αντιμετώπιση της οποίας ο εκάστοτε Αμερικανός πρόεδρος θα πρέπει να έχει την εξουσία να “κλείνει” το Διαδίκτυο σε περίπτωση επίθεσης.
Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η άσκηση Cyber Storm 3 με συμμετοχή από επτά κυβερνητικές υπηρεσίες, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται το Πεντάγωνο, 11 πολιτείες, 50 ιδιωτικές εταιρείες και 12 διεθνείς συνεργάτες. Η άσκηση οργανώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (Department of Homeland Security/DHS) και αποτελεί το πρώτο τεστ του Εθνικού Κέντρου Ασφάλειας Πληροφορικών Συστημάτων (National Cybersecurity and Communications Integration Center/NCCIC).
Το NCCIC ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2009, για να διατελέσει καθήκοντα των αμερικανικών επιχειρήσεων κυβερνοασφαλείας, και συγκεντρώνει υπό την ίδια στέγη ειδικούς τόσο από τον ιδιωτικό όσο και από τον κρατικό τομέα.
Στους διεθνείς συνεργάτες συμπεριλαμβάνονται η Αυστραλία, η Μ. Βρετανία, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Ιαπωνία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Νέα Ζηλανδία, η Σουηδία και η Ελβετία.
Ανάλογες ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2006 και τον Μάρτιο του 2008. Η Cyber Storm 1 είχε σαν σενάριο την κατάρρευση, μετά από διαδικτυακή επίθεση, των πληροφορικών συστημάτων στον υπόγειο σιδηρόδρομο της Ουάσιγκτον όπως επίσης και όλων των συστημάτων στα λιμάνια της Νέας Υόρκης. Την ίδια στιγμή δημοσιεύουν πολλά blogs και πρακτορεία ειδήσεων σημαντικές και ευαίσθητες πληροφορίες. Στην Cyber Storm 2 χρησιμοποίησε ο εχθρός μεταξύ άλλων έναν ιο για να καταλάβει τα συστήματα του Πεντάγωνου και από εκεί να προσβάλει τα συστήματα πολλών άλλων κρατών σε όλο τον κόσμο.
ΠΗΓΗ

Το ιρλανδικό-ελληνικό σύνδρομο επαναφέρει προβληματισμό για επιτόκια

Του Γιάννη Αγγέλη

Ευθεία αμφισβήτηση για την αξιοπιστία των ευρωπαϊκών stress test του Ιουλίου αποτελεί, σύμφωνα με νεώτερες εκτιμήσεις αναλυτών του τραπεζικού συστήματος, η αποκάλυψη της ανάγκης νέας διάσωσης της ιρλανδικής AIB και άλλων δύο κρατικού ενδιαφέροντος τραπεζικών ομίλων στο Δουβλίνο.

Το τεράστιο ποσό που θα υποχρεωθεί να κινητοποιήσει η ιρλανδική κυβέρνηση -ξεπερνά τα 34 δισ. ευρώ- εκτοξεύει σε πρωτοφανή ύψη το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος της χώρας, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του πακέτου στήριξης των 440 δισ. ευρώ σε ένα εγχείρημα ανάλογο εκείνου της Ελλάδας με τα 110 δισ. ευρώ.

Έλληνες τραπεζίτες που παρακολουθούν από πολύ κοντά τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα υποστηρίζουν ότι τα "κακά" νέα δεν σταματούν στην Ιρλανδία και πολύ σύντομα είναι πιθανό να υπάρξουν ανάλογα "γεγονότα" στην Ισπανία, ίσως και στην Γερμανία, όπου πρόσφατα έγινε έκτακτη συνάντηση του υπ. Οικονομικών κ. Σόιμπλε με τους διοικητές των περιφερειακών τραπεζών.

Οι αγορές μετά την αρχική ανακούφιση για το πρωτοφανούς έκτασης bail out της AIB από την ιρλανδική κυβέρνηση αρχίζουν και πάλι να προετοιμάζονται για νέα αναταραχή επανεκτιμώντας την αξιοπιστία των στοιχείων των ευρωπαϊκών τραπεζών, έτσι όπως αυτά εκτιμήθηκαν στα πρόσφατα stress test.

Οι υπουργοί Οικονομικών στο Eurogroup προκειμένου να εκτονώσουν την διογκούμενη ανησυχία έσπευσαν να αποφασίσουν ότι τα stress test πρέπει να είναι πιο συχνά και να δημοσιοποιούνται τα αποτελέσματά τους.

Ήδη πάντως από την περασμένη Δευτέρα και πριν ξεσπάσει η υπόθεση της AIB στην πραγματική της διάσταση, ο οίκος Μoody΄s χωρίς να αλλάξει την μέχρι σήμερα εκτίμησή του για την αξιολόγηση των ελληνικών τραπεζών, επανέφερε με ανακοίνωσή του την ανησυχία για την πορεία των ελληνικών τραπεζών.

Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο όμως καταγράφεται στην διατραπεζική αγορά όπου μέσα σε ελάχιστο χρόνο το overnight επιτόκιο έχει υπερδιπλασιασθεί και έχει εξισωθεί με το euribor τριών μηνών, ενώ και τα δύο μαζί σχεδόν "ακουμπάνε" το επιτόκιο της EKT που παραμένει προς το παρόν στη μία μονάδα...

Αναλυτές της αγοράς κεφαλαίων επισημαίνουν την "εξίσωση" αυτή και προειδοποιούν για μία αύξηση των επιτοκίων η οποία θα ξεπεράσει πιθανώς τα όρια της διατραπεζικής αγοράς και θα αγγίξει με κάποιο -άγνωστο ακόμα- τρόπο τα επιτόκια της ΕΚΤ.

Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΝΕΝΑ

Είναι ολοφάνερο ότι η Τουρκία έχει αποθρασυνθεί εντελώς.
Μη αισθανόμενη καμία απειλή απο την "ελληνική" κυβέρνηση "οργιάζει" σε Αιγαίο,Κύπρο και Βαλκάνια.
Ο Ναπολέοντας έλεγε πως αυτός που φοβάται να μην κατακτηθεί έχει ήδη χάσει.
Είναι χρόνια τώρα που η Τουρκία έχει πράσινο φως από την ελληνική πλευρά ώστε να προκαλεί συνεχώς με την στάση της στον ελληνικό εναέριο χώρο και το Αιγαίο.
Παράλληλα ενω δείχνει "καλό πρόσωπο" στις διμερής επαφές που όμως περιορίζονται σε χαμόγελα και τραπεζώματα του κ.Δρούτσα "υπογείως" δυναμιτίζει την οποιαδήποτε προσπάθεια επίλυσης του κυπριακού.
Αλλά και η τακτική προσέγγισης της Αλβανίας και εξοπλισμού των Σκοπίων μόνο ως "φιλική" ενέργεια δεν μπορεί να θεωρηθεί.
Παρόλα αυτά κάνουμε...υπομονή.
Στις 16 Ιουνίου η βόλτα του τουρκικού πολεμικού που έφτασε στο Σούνιο πέρασε στα ψιλά και η υπομονή εμφανίστηκε και πάλι.
Προχθές νεο τουρκικό πολεμικό έκανε βόλτες ανάμεσα στα νησιά Τζιά και Μακρόνησο.
Επιδείξαμε παλι....υπομονη.
Αυτό που κρύβουν τα ΜΜΕ απο την κοινή γνώμη είναι οι εκατοντάδες εναέριες παραβιάσεις που γίνονται καθε χρόνο.
Αλλά και εκει...υπομονή
Αποκορύφωμα το χθεσινό που μόνο σε μια μέρα σημειώθηκαν 19 αφού τουρκικά F-16 αλλά και ελικόπτερα!!! έκαναν επι μισή ώρα βόλτες ανάμεσα σε Χίο και Σάμο.
Και αυτή την φορά...υπομονή.
Δηλαδή ΠΟΣΟ υπομονή πρέπει να κάνουμε για να αποφασίσει κάποιος να υπερασπιστεί τα εθνικά σύνορα αλλά και το φιλότιμο και την περηφάνια μας;
Πόσο πρέπει να κάνουμε πως δεν βλέπουμε τον "κλέφτη" όταν καθημερινά παραβιάζει το σπίτι μας;
Δεν είμαστε υπερ του πολέμου αλλά ο φόβος είναι αυτό που πολλές φορές διατηρεί την ειρήνη.
Η Τουρκία αυτόν τον φόβο τον έχει απωλέσει εδω και παρα πολύ καιρό λόγο της ελληνικής υπομονής και αν δεν της τον θυμήσουμε πολύ φοβάμαι ότι στην "καλύτερη" των περιπτώσεων θα θρηνήσουμε και άλλους πιλότους εν καιρώ ειρήνης ενω στην χειρότερη θα κάνουμε τα στραβά μάτια μέχρι να...τυφλωθούμε τελείως.....
Θα υποχωρούμε συνεχώς μέχρι να βρεθούμε με την πλάτη στον τοίχο.
Και τότε για κάποιους την θέση της υπομονής θα έχει πάρει η προδοσία.
ΠΗΓΗ:ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ

ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΡΠΑΖΟΥΝ

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπέμπει η Κομισιόν για άλλη μια φορά την Ελλάδα και είναι η πολλοστή φορά που συμβαίνει κατι τέτοιο.
Μετά την "κάμπάνα" για τις αγροτικές "ψηφο-επιδοτήσεις" της ΝΔ που κλειθήκαμε να τις πληρώσουμε χρυσάφι.....
Μετά την νέα "καμπάνα" αλλά και το χαράτσι της ΔΕΗ που επανειλημμένως έχει φάει πρόστιμα για την χρήση λιγνίτη κατι όμως που το γράφει στα α..... της αφού μετακύλιει τα πρόστιμα στον απλό καταναλωτή.
Μετά την ποιο πρόσφατη "καμπάνα" για παράνομες κρατικές επιδοτήσεις σε ζημιογόνες εταιρείες του δημοσίου αλλά και ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί "καμπάνα" για απευθείας αναθέσεων έργων κτηματογράφησης και πολεοδομικού σχεδιασμού από τους δήμους Βασιλικών, Κασσάνδρας, Εγνατίας και Αρεθούσας.
Πρόκειται για έξι συμβάσεις που ανατέθηκαν απευθείας στην ίδια επιχείρηση και στην πορεία έγινε η αναδιαπραγμάτευσή τους, με αποτέλεσμα την σημαντική αύξηση της αξίας τους.
Για παράδειγμα, η αξία της μιας εκ των αρχικών συμβάσεων που ανατέθηκαν από το δήμο Βασιλικών το 2004 ανερχόταν σε 1,7 εκατ. περίπου αλλά μετά από τις αναδιαπραγματεύσεις η αξία τις υπερδιπλασιάστηκε σε 3,7 εκατομμύρια ευρώ. Σύμβαση που ανατέθηκε από το δήμο Εγνατίας το 2002 ανερχόταν σε 440 000 ευρώ, αλλά ύστερα από τις αναδιαπραγματεύσεις έφτασε στο 1,3 εκατ. ευρώ, δηλαδή αυξήθηκε περισσότερο από 200%.
Οι αυξήσεις της αξίας των συμβάσεων απο τις απευθείας αναθέσεις σε πολλούς δήμους της χώρας που τους "μάρανε" ο Καλλικράτης και ζητούν και πόρους έφθανε σύμφωνα με την Κομισιον σε ποσοστό έως 300%!!!!
Ολα λοιπόν τα παραπάνω είναι ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΕ ΠΡΌΣΤΙΜΑ και μάλιστα εκατ ευρώ.
Και για όσους δεν κατάλαβαν...Δεν είναι η ληστεία του 300% που επέβαλαν οι "αυτοδιοικητικοί" αφού οι απευθείας αναθέσεις και το καπέλο είναι κατι σύνηθες στην χώρα.Αλλά το τι οι απλοί φορολογούμενοι θα κληθούμε να πληρώσουμε και πρόστιμο απο πάνω για λογαριασμό των λαμογιών.
Ιδια κατάσταση δηλαδή με την αλητεία της κεντρικής κυβέρνησης που καλεί τον λαό ΑΦΟΥ τον έκλεψε να πληρώσει και τα κλεμμένα.
ΠΗΓΗ:ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ

ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΖΥΡΙΧΗΣ

Γιορτάζουμε σήμερα μια μερική ανεξαρτησία και αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη. Όμως η μερική ανεξαρτησία ουδεμία σχέση έχει με την πραγματική ελευθερία και αυτοδιάθεση που απολαμβάνουν όλα τα κράτη του κόσμου. Η μερική ανεξαρτησία που μας εδώθει ήταν στην ουσία μια παράταση της αποικιοκρατίας με άλλα μέσα. Μέσα από το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης οι Άγγλοι άρπαξαν ένα μεγάλο μέρος της Κυπριακής γης, επέβαλλαν ένα δυσλειτουργικό σύνταγμα, άκρως αντιδημοκρατικό που ευνοούσε τον τουρκικό επεκτατισμό μέσω των επιβληθεισών συνθηκών εγγυήσεων και συμμαχίας και θέσπισαν επαχθείς όρους, η αλλαγή των οποίων δεν επαφίετω στην βούληση του λαού αλλά των κατακτητών του.
Από τη μέρα που τέθηκε σε ισχύ το καταραμένο σύνταγμα της Ζυρίχης τέθηκε επίσης η ανάγκη μετάβασης από την μερική ανεξαρτησία στην πλήρη ανεξαρτησία και αυτοδιάθεση, στόχος που δεν μπορέσαμε να τον πραγματοποιήσουμε γιατί ακριβώς τα δικαιώματα που παραχωρούσε η Ζυρίχη στους τούρκους και τους άγγλους υπερίσχυσαν του δικαιώματος της ελευθερίας μας.
Είναι λάθος λοιπόν σήμερα να επιχαίρουμε και να εορτάζουμε μια μερική ανεξαρτησία και να ξεχνούμε το χρέος μας και το δικαίωμα μας ως λαού προς την πλήρη ανεξαρτησία και αυτοδιάθεση. Τούτο θα το πετύχουμε μέσα από την απόρριψη του κατακτητικού συντάγματος και την θέσμιση του πρώτου ελεύθερου συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, λαμβανομένων υπ' όψη του Ευρωπαϊκού κεκτημένου και του Διεθνούς Δικαίου.
Οι αντιδημοκρατικοί όροι του κατακτητικού συντάγματος που επιβράβευαν το ανόσιο έργων των τουρκοκυπρίων εις βάρος των αγωνιζομένων Ελλήνων και παραχωρούσαν υπέρμετρα δικαιώματα σε μια μειονότητα, δεν μπορούν με κανένα τρόπο να παράξουν Δίκαιο. Δεν μπορούν με κανένα τρόπο να απεμπολήσουν τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Κατά συνέπεια κάθε συζήτηση που γίνεται με τη λεγόμενη τουρκοκυπριακή κοινότητα δεν εδράζεται στο δίκαιο διότι η αναβάθμιση της τουρκοκυπριακής μειονότητας σε κοινότητα επεβλήθη βιαίως μέσα από το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης. Η βία δεν μπορεί να παράξει δίκαιο αλλά μόνο η ελεύθερη βούληση του λαού.
Τούρκοι και Άγγλοι κατακτητές δεν έχουν κανένα δικαίωμα σε αυτή τη γη.
Η Κύπρος είναι γη των Ελλήνων
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ