ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Προς
Την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

κ. Άννα Διαμαντοπούλου
Θέμα: Το νέο Πρόγραμμα «Εκπαίδευση των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη» του Υπουργείου Παιδείας ανοίγει τους «ασκούς του Αιόλου» για την τουρκοποίηση της εκπαίδευσης στη Θράκη και τον υποβιβασμό της ελληνικής σε δεύτερη γλώσσα
Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Προσωπικά, πάντοτε ήμουν υπέρμαχος της ελληνοτουρκικής φιλίας και της γόνιμης -σε κάθε επίπεδο- συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, αλλά όχι με όρους υποτέλειας.

Μελετώντας την νέα Πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας, της 23ης/3/2010 προς τα Α.Ε.Ι. της χώρας, για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο της Πράξης: «Εκπαίδευση των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη» για τα έτη 2010-2013, αισθανόμαστε ότι, ή εμείς έχουμε χάσει τα λογικά μας και παραλογιζόμεθα ή εδώ στη Θράκη συμβαίνουν παράλογα πράγματα.

Διότι, εάν είχαμε αντίστοιχες ενέργειες από πλευράς Τουρκίας για την εισαγωγή, παραδείγματος χάριν, της ελληνικής γλώσσας σε όλα τα τουρκικά δημόσια σχολεία της Κωνσταντινούπολης, θα ήταν τότε κάπως κατανοητή η λογική του Υπουργείου Παιδείας. Τώρα όμως, η όλη μεθόδευση προκαλεί εύλογη έκπληξη και απορία, την στιγμή μάλιστα που ευρισκόμαστε ενώπιον μιας ενορχηστρωμένης προσπάθειας του τουρκικού επεκτατισμού να ποδηγετήσει τη Θράκη, αφού είναι γνωστό ότι το τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή έχει υπερβεί τα όρια των διπλωματικών του ευθυνών και λειτουργεί ως άτυπο Υπουργείο Θράκης.

Πιο συγκεκριμένα, το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, αντί να προάγει –όπως οφείλει- την δημόσια ελληνική εκπαίδευση στη Θράκη δίνοντας τη δυνατότητα –πέραν των χριστιανών- και σε όλους τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας να μορφώνονται ισότιμα όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες, μεθοδεύει βήμα προς βήμα την τουρκοποίηση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα σχολεία και τα νηπιαγωγεία της Θράκης.

Διερωτώμεθα, εάν τα χρήματα του ελληνικού λαού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν –εν μέσω της παρούσας οικονομικής κρίσης- να προορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας για να προετοιμάζεται το έδαφος, προκειμένου να εισαχθεί η τουρκική γλώσσα σε ολόκληρη την δημόσια εκπαίδευση της Θράκης και συγχρόνως να υποβιβάζεται η ελληνική σε δεύτερη γλώσσα. Διότι αυτό ακριβώς είναι κατ’ ουσίαν το περιεχόμενο και ο στόχος της ανωτέρω Πρόσκλησης.

Επιπλέον, αντί το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας να εστιάσει στην αξιοποίηση των προς διάθεση κονδυλίων για τη διεύρυνση και τη δημιουργία νέων δημόσιων σχολείων στη Θράκη, ιδιαίτερα στην ορεινή περιοχή της, δαπανά από το 1997 μέχρι σήμερα μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στην κατεύθυνση υλοποίησης Προγραμμάτων, τα οποία δυστυχώς δεν δημιουργούν ουδεμία μόνιμη και βιώσιμη υποδομή στην εκπαίδευση. Ενώ, μόλις αυτού του είδους τα Προγράμματα περατωθούν και αφού έχουν δαπανηθεί μεγάλα ποσά, δεν απομένει καμία ουσιώδης υφιστάμενη δομή και επιστρέφουμε πάλι στην αρχή, όπως έχουμε δείξει και σε άλλες επιστολές μας.

Πιο συγκεκριμένα, στις Ενότητες της εν λόγω Πρόσκλησης, διαβάζουμε μεταξύ άλλων: «… Μελέτη με αντικείμενο την εισαγωγή της τουρκικής γλώσσας … στα δημόσια σχολεία της Θράκηςυλοποίηση του μέτρου εισαγωγής της διδασκαλίας της τουρκικής στα δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας. Επεξεργασία αναλυτικού προγράμματος για την τουρκική γλώσσα… Διαμόρφωση Προτάσεων …για τα εκπαιδευτικά υλικά και βιβλία διδασκαλίας της τουρκικής στα δημόσια σχολεία…» (Σελίδες 6,7,8,9 της Πρόσκλησης).

Όλα τα ανωτέρω αποτελούν νέες παραχωρήσεις προς τον τουρκικό επεκτατισμό που πριν από λίγα χρόνια κανείς δεν διανοείτο να πράξει. Η εν λόγω δε μεθόδευση του Υπουργείου Παιδείας θεωρούμε ότι υποκαθιστά και επί της ουσίας ακυρώνει όλη την ελληνική διπλωματία και την μέχρι σήμερα ισορροπημένη πολιτική στην Θράκη, στην οποία έχει συμβάλει τα μέγιστα και ο νυν Πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Παράλληλα, το ίδιο πρόγραμμα προωθεί τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία, έτσι ώστε η τουρκοποίηση όλων των Μουσουλμάνων της Θράκης, συμπεριλαμβανομένων των Πομάκων και των Τσιγγάνων (που αποτελούν περίπου τα 2/3 της μουσουλμανικής μειονότητας), να αρχίζει -με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων- από τη νηπιακή ακόμη ηλικία.

Τραγικότερο δε όλων είναι το ακόλουθο απόσπασμα από την ανωτέρω Πρόσκληση: «…Το περιεχόμενο της επιμόρφωσης θα είναι: νέες παιδαγωγικές μέθοδοι, διαφοροποιημένη παιδαγωγική, … διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας» (σελ. 8 της Πρόσκλησης).

Στην Θράκη επομένως, του 2010, το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, α) μελετά και σχεδιάζει επίσημα την εισαγωγή της τουρκικής σε όλα τα δημόσια σχολεία, β) δημιουργεί δίγλωσσα νηπιαγωγεία, για τα οποία δεν προνοεί κατά τον σχεδιασμό του την χρήση των άλλων μητρικών γλωσσών της μειονότητας (πομακική και τσιγγανική), γ) προάγει διαφοροποιημένη παιδαγωγική, δ) υποβιβάζει την ελληνική σε δεύτερη γλώσσα. Φοβούμαστε δε, ότι μετά από τη Θράκη σειρά έχει η υπόλοιπη Ελλάδα και τα υπόλοιπα δημόσια ελληνικά σχολεία να υποστούν τον διαπολιτισμό του Υπουργείου Παιδείας και τον υποβιβασμό της ελληνικής σε δεύτερη γλώσσα, αφού παντού πλέον υπάρχουν μουσουλμάνοι πολίτες.
Για τα ανωτέρω το Υπουργείο Παιδείας διαθέτει για τους επόμενους 36 μήνες 10 εκατομμύρια ευρώ, εν μέσω περικοπών συντάξεων, μισθών και νέων φορολογικών αυξήσεων. Δεν μπορούμε παρά να καταγγείλουμε αυτήν την προσβλητική για τη Δημοκρατία και την επιστημονική δεοντολογία μεθόδευση.
Ζητούμε από εσάς, Κυρία Υπουργέ, αλλά και από τον Πρωθυπουργό, τους Βουλευτές της Θράκης και σύσσωμο το ελληνικό Κοινοβούλιο, να ανασταλούν άμεσα αυτές οι μεθοδεύσεις του Υπουργείου Παιδείας, οι οποίες οδηγούν απευθείας στη γκριζοποίηση και διχοτόμηση της Θράκης. Συγχρόνως, σε μια τόσο δύσκολη στιγμή εγκλωβίζουν τον Πρωθυπουργό της χώρας και την Κυβέρνησή του αλλά και την ελληνική πολιτική σε μια μη αντιστρεπτή κατάσταση πραγμάτων.

Για αναλυτικότερη ενημέρωσή σας, επισυνάπτουμε σχετική επιστολή μας.

Τέλος, επισημαίνοντας το προφανές, ότι τέτοιες μεθοδεύσεις όχι μόνο δεν προάγουν μια ισότιμη φιλία και συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας, αλλά αντίθετα, δυναμιτίζουν την φιλία των δύο λαών, αφού δημιουργούν όρους υποτέλειας του ενός στον άλλο, σας ζητούμε α) να ακυρώσετε άμεσα την εν λόγω Πρόσκληση, β) να την αναπροσαρμόσετε, αφού προηγηθεί διαβούλευση επιστημόνων από όλα τα ελληνικά Α.Ε.Ι., γ) να περιορίσετε την Πρόσκληση σε θέματα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας και λοιπής εκπαιδευτικής στήριξης και, δ) ο σχεδιασμός της νέας Πρόσκλησης να προβλέψει ισότιμη μεταχείριση όλων των μητρικών γλωσσών της μουσουλμανικής κοινωνίας.

Με ιδιαίτερη τιμή,

Γεώργιος Π. Παύλος

Αναπληρωτής Καθηγητής
Πολυτεχνικής Σχολής Δ.Π.Θ.

ΠΗΓΗ:hellenic revenge

Σε αναζήτηση του χαμένου... ευρώ

  • Σοβαρές ανησυχίες για το ευρώ και το μέλλον της ευρωζώνης εκφράζονται πλέον από Μέρκελ και Τρισέ
Τη δυσκολότερη δοκιμασία της περνάει η Ευρώπη, σύμφωνα με τη γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που ζητούν θεσμικές αλλαγές στην Ε.Ε. προκειμένου να θωρακιστεί το κοινό νόμισμα. Το ευρώ βρέθηκε την Παρασκευή στα χαμηλότερα επίπεδα από το Νοέμβριο του 2008, ενώ οι αναλυτές προβλέπουν μακρά περίοδο αστάθειας.
Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για ρυθμούς ανάπτυξης χαμηλότερους του αναμενομένου στην ευρωζώνη, καθώς μετά την Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία ανακοίνωσαν σκληρά προγράμματα λιτότητας. Οι αγορές εξακολουθούν να είναι δύσπιστες απέναντι στο ευρώ και τους τίτλους δημόσιου χρέους των κρατών μελών της ευρωζώνης. Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς που δημοσιεύουν οι Financial Times, η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αγοράζει τα ομόλογα των κρατών μελών που έχουν δημοσιονομικά προβλήματα ενδέχεται να γυρίσει μπούμερανγκ, καθώς ήδη αμερικανικοί επενδυτικοί οίκοι σπεύδουν σε μαζικές ρευστοποιήσεις, προκειμένου να προφυλαχθούν από το ρίσκο.
Μέρκελ: «Αν καταρρεύσει το ευρώ, καταρρέει και η Ευρώπη»
Η Άνγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, αναγνωρίζει ότι «η Ευρώπη ζει τη δυσκολότερη δοκιμασία της εδώ και δεκαετίες» και απευθύνει έκκληση για εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης ως απάντηση στην κρίση.
«Μία από τις συνέπειες της κρίσης θα έπρεπε να είναι και η εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης, ένα ημιτελές οικοδόμημα δεν θα μπορούσε να σταθεί σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία», επισημαίνει χαρακτηριστικά η καγκελάριος, και ομολογεί ότι στο παρελθόν η Ευρώπη έχασε σημαντικές ευκαιρίες να υιοθετήσει κανόνες στενότερης και αποτελεσματικότερης συνεργασίας. «Η Ευρώπη έγινε μεγαλύτερη με τη συνθήκη του Μάαστριχτ, αλλά η συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών δεν αναπτύχθηκε με τους ίδιους ρυθμούς. Ήρθε η ώρα να διορθώσουμε τις αστοχίες, που δεν αντιμετωπίστηκαν ούτε με τη συνθηκη της Λισσαβόνας. Η Ένωση έχει μεν ένα κοινό νόμισμα, αλλά δεν έχει κοινή πολιτική και οικονομική δομή. Η ευκαιρία που μας δίνει η κρίση είναι να πετύχουμε αυτή την ενοποίηση», τονίζει η Μέρκελ και εκτιμά ότι οι ισχυρές οικονομίες της ευρωζώνης πρέπει να δείξουν τον δρόμο της οικονομικής εξυγίανσης.
«Το πρόβλημα», λέει η Μέρκελ, «είναι προπαντός τα υψηλά ελλείμματα ορισμένων κρατών μελών της ευρωζώνης. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στη ρίζα του, που σημαίνει ότι τα κράτη μέλη πρέπει να βάλουν τάξη στα δημόσια οικονομικά τους και να προσπαθήσουν να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους. Την αποφασιστικότητα προς τούτο δεν πρέπει να τη δείξουν οι ασθενέστεροι, αλλά οι πιο ισχυροί, προκειμένου αυτό το εγχείρημα να έχει επιτυχία», αναφέρει στη συνέντευξή της.
«Δεν διακυβεύεται μόνο το ευρώ. Από την ενδυνάμωση του κοινού νομίσματος κρίνεται και η ίδια η ευρωπαϊκή Ιδέα. Αν καταρρεύσει το ευρώ, θα καταρρεύσει και η Ευρώπη», καταλήγει η καγκελάριος.
Τρισέ: «Η δυσκολότερη στιγμή από τον πόλεμο»
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διατυπώνει την εκτίμηση ότι η Ευρώπη βρίσκεται «στη χειρότερη κατάσταση μετά τον Δεύτερο, ίσως και τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο». Ο Ζαν Κλοντ Τρισε διαβεβαιώνει για μία ακόμη φορά ότι δεν υπάρχει περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ επικρίνει και την ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας ότι καθυστέρησε να αναγνωρίσει τη σοβαρότητα της κατάστασης και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα.
«Χρειαζόμαστε βελτιωμένους μηχανισμούς για να προλαμβάνουμε και να τιμωρούμε τις παραβάσεις. Χρειαζόμαστε αποτελεσματική εφαρμογή του αμοιβαίου ελέγχου, χρειαζόμαστε αποτελεσματικές κυρώσεις για όποιον παραβιάζει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης», επισημαίνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Ο κ. Τρισέ διατυπώνει την άποψη ότι το ευρώ δεν δέχεται επίθεση και αποδίδει στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις την ευθύνη για την παρούσα αστάθεια του κοινού νομίσματος. «Η πτώση του ευρώ δεν έχει να κάνει με επίθεση εναντίον του. Έχει να κάνει με το δημόσιο τομέα και άρα με την οικονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη», λέει και περιγράφει με μελανά χρώματα τη συγκυρία: «Χωρίς αμφιβολία, από τον Σεπτέμβριο του 2008 βρισκόμαστε στη χειρότερη κατάσταση από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ίσως και από τον Πρώτο. Βιώσαμε και βιώνουμε αληθινά δραματικές στιγμές».
Ερωτηθείς, τέλος, αν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις καθοδήγησαν την ΕΚΤ στην απόφαση να αγοράζει τα υποτιμημένα κρατικά ομόλογα της ευρωζώνης, υποσκάπτοντας έτσι την ανεξαρτησία και την αξιοπιστία της, ο κ. Τρισέ χαρακτηρίζει «ανοησίες» αυτές τις εκτιμήσεις. «Λαμβάνουμε τις αποφάσεις μας με πλήρη ανεξαρτησία και έχουμε πολλές φορές αντιταχθεί στις κυβερνήσεις», τονίζει.  

ΠΗΓΗ:Ας μιλήσουμε επιτέλους!

Ανησυχία των στρατιωτικών από τις δηλώσεις Παπανδρέου Απορρίπτουν οι αξιωματικοί "αποστρατικοποιήσεις" και παραπομπή στην Χάγη "εδαφικών λεπτομερειών"




Απορρίπτουν οι αξιωματικοί "αποστρατικοποιήσεις" και παραπομπή στην Χάγη "εδαφικών λεπτομερειών"
Ανησυχία και πολλά ερωτήματα στις τάξεις των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των τριών Κλάδων καταγράφεται μετά από τις φράσεις τόσο του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, περί «Περιοχικής συμφωνίας μείωσης των εξοπλισμών», όσο και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου περί «καθορισμού εδαφικών λεπτομερειών ή γεωγραφικών ιδιομορφιώ στο Αιγαίο από τρίτους εντεταλμένους προς τούτο, με βάση το Διεθνές Δίκαιο».
Στην πρώτη περίπτωση εκτιμούν ότι αναβιώνει η πρόταση του Θ.Πάγκαλου, μετά τα Ίμια για ταυτόχρονη αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου και απομάκρυνση του τουρκικού Στρατού από τα παράλια και στην δεύτερη ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης «προετοιμάζει» για προσφυγή στην Χάγη του θέματος των νησιών που η Τουρκία έχει βαπτίσει «γκρίζες ζώνες».

Οι Έλληνες αξιωματικοί τον τελευταίο καιρό για πρώτη φορά δείχνουν διάθεση διαφοροποίησης από κινήσεις τις οποίες θεωρούν ότι αντιβαίνουν στους όρκους που έχουν δώσει και στις διατάξεις του Συντάγματος περί προστασίας της πατρίδας. Ακόμα και ανώτατοι αξιωματικοί αντιδρούν έμπρακτα με διάφορος τρόπους σε κατευθύνσεις της πολιτικής ηγεσίας όταν θεωρούν ότι αντιβαίνουν στα συμφέροντα τη χώρας, όπως έχουν ορκιστεί να τα υπηρετούν και αυτο φαίνεται στην διάθεσή τους να σπάζουν συνέχεια το εμπάργκο ενημέρωσης που έχει επιβληθεί από την κυβέρνηση στα ΜΜΕ για τις τουρκικές κινήσεις στο Αιγαίο...

Σε ότι αφορά τις δηλώσεις Πάγκαλου περί "εδαφικών λεπτομρειών", όπως πρώτο το defencenet.gr σημείωσε την Παρασκευή, είναι η πρώτη φορά που αξιωματούχος ελληνικής κυβέρνησης αποδέχεται ότι υπάρχουν αμφισβητούμενα εδαφικά ζητήματα στο Αιγαίο (σε βάρος φυσικά της Ελλάδας γιατί ποτέ δεν έχουν τεθεί εδαφικά ζητήματα σε βάρος της Τουρκίας).

Σε ότι αφορά την «περιοχική μείωση των εξοπλισμών», ανώτατος αξιωματικός του Στρατού Ξηράς από τους πλέον ικανούς και ο οποίος απολαμβάνει τον ιδιαίτερο σεβασμό προϊσταμένων και υφισταμένων, σχολίαζε στο defencenet.gr: «Δεν υπάρχει Έλληνες αξιωματικός που θα πειθαρχήσει σε τέτοια συμφωνία, αλλά ούτε και οι κοινωνίες των νησιών και της Ελλάδας δεν πρόκειται να το επιτρέψουν.

Ο Γιώργος μπορεί να έχει καλές προθέσεις, αλλά η επιχειρησιακή πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Αν ο Στρατός αποχωρήσει από τα νησιά είναι θέμα λίγου χρόνου να τα «καταπιεί» η Τουρκία».Αλλά και σε πολιτικό επίπεδο οι θέσεις του Γιώργου Παπανδρέου και του Θ.Πάγκαλου και βέβαια της ομάδας του υπουργείου Εξωτερικών, δεν βρίσκουν καθόλου σύμφωνο ούτε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά ούτε και την μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όπως καταδεικνύει ρεπορτάζ τριών ημερών του defencenet.gr σε ολόκληρο το φάσμα των τάσεων του Κινήματος.

Πιθανότατα, μάλιστα, τα όσα ακούστηκαν τόσο από την ελληνική πλευρά, όσο και από την πλευρά του Ρ.Τ.Ερντογάν στην 26 ωρών παραμονή του στην Αθήνα, να έχουν φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκούσε η κυβέρνηση. Παρά το επικοινωνιακό μπαράζ, ειδικά από την κρατική τηλεόραση, το σύνολο σχεδόν των μεγάλων συμπολιτευόμενων εφημερίδων, στάθηκαν αρνητικά απέναντι στα αποτελέσματα της επίσκεψης σε ότι αφορά τα εθνικά θέματα.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν έθεσε με σαφήνεια τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο και την Θράκη, υπεραμύνθηκε της απειλής κήρυξης πολέμου (Casus Belli) σε περίπτωση που η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, ζήτησε ... άοπλα ελληνικά μαχητικά να πετούν στο Αιγαίο, παραδέχθηκε εν ψυχρώ τις παραβιάσεις και δήλωσε ευθαρσώς ότι θα συνεχιστούν όσο η Ελλάδα δεν υποχωρεί στις τουρκικές απαιτήσεις και γενικά ανάγκασε ακόμα και τον Γιώργο Παπανδρέου να ψελλίσει κάτι περί «ανάγκης υποβολής σχεδίων πτήσης» (λες και εκεί βρίσκεται το ζήτημα της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο) και υπερπτήσεων στα νησιά του Αιγαίου που "πρέπει να γίνουν παρελθόν".

Οι περίφημες 21 συμφωνίες, είναι στην πλειοψηφία τους μνημόνια που είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα μείνουν στα ράφια γιατί δεν εδράζονται σε καμία πραγματική εθνική βούληση, παρά σε έναν πολιτικό καιροσκοπισμό, ενώ ακόμα και η πιο ουσιαστική συμφωνία που αφορά την επαναπροώθηση του ... κολοσσιαίου αριθμού των 1000 λαθρομεταναστών ετησίως (ισοδυναμούν με την είσοδο λαθρομεταναστών σε χρονικό διάστημα 2-3 ημερών) μένει να δούμε στην πράξη κατά πόσον θα εφαρμοστεί αφού και η προηγούμενη συμφωνία δεν εφαρμόστηκε από την Άγκυρα.

Για να υπάρξει ουσιαστική παραγωγή οικονομικών αποτελεσμάτων μεταξύ δύο χωρών χρειάζεται πρώτα πολιτική συνεννόηση και αυτή δεν πρόκειται να υπάρξει όσο η Άγκυρα επιμένει σε αναθεώρηση συνθηκών και καθεστώτος στην περιοχή. Ουδέποτε στην Ιστορία η οικονομική συνεννόηση προηγήθηκε της πολιτικής.

Η Άγκυρα δεν μπορεί να ποντάρει στην ύπαρξη του ευήκοου - με την καλή έννοια - στις απαιτήσεις της Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία της χώρας για να επιτύχει τους στόχους της. Αποτελεί μία «ειδική» περίπτωση απομονωμένη από το υπόλοιπο ελληνικό πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό, στο θέμα αυτό και συνεπώς έχει "ημερομηνία λήξης".

Αν η Άγκυρα ήθελε πραγματική εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης θα προχωρούσε σε ρητή και ανεπιφύλακτη αποδοχή συνθηκών και υπάρχοντος καθεστώτος. Δεν το κάνει γιατί επιδιώκει την αναθεώρησή τους. Αυτή είναι η σκληρή για την Ελλάδα πραγματικότητα πέρα από βερμπαλισμούς, λεκτικές ωραιοποιήσεις και ανούσιες υπογραφές «ολυμπιακών εκεχειριών»...

Πηγή:defencenet.gr

Κουτσοί στραβοί ποντάρουν στη χρεοκοπία της Ελλάδας...


Γράφει ο Κώστας Στούπας
Σοβαροί οικονομολόγοι σαν αυτούς που το 2006 και το 2007 έβλεπαν ανέφελο τον κόσμο της οικονομίας και μετοχές σαν της Bear Sterns και της Lehman να έχουν ένα περιθώριο 50% ανόδου στην επόμενη τριετία, τώρα μας προειδοποιούν ότι η Ελλάδα δεν έχει καμιά τύχη να τα βγάλει πέρα μέσα στο ευρώ. Όπως ακριβώς ο Μπενίτο προέβλεπε ότι το μεσημέρι της 28ης θα πίνει καφέ με θέα την Ακρόπολη...
 
Η άποψη τη στήλης είναι ότι σε ό,τι αφορά τις αγορές η χρησιμότητα των οικονομολόγων και των αναλυτών έχει να κάνει με την δυνατότητα που σου δίνουν να τους παραμονεύεις και την κατάλληλη στιγμή να κάνεις ακριβώς το αντίθετο.
 
Όλη η νομενκλατούρα των  μονεταριστών και των μπολσεβίκων ομού πνέουν τα μένεα εναντίον της παραμονής της χώρας στη ζώνη του ευρώ και της άρνησής μας να κηρύξουμε χρεοκοπία.
 
Ομού; Στη Γερμανία η άκρα δεξιά κυκλοφορεί αφίσες που γράφουν: ούτε σεντ στην Ελλάδα. Στην Μπούντεσταγκ το μόνο κόμμα που δεν ψήφισε να δανείσει η Γερμανία την Ελλάδα είναι αυτό το εγγονιών του Χόνεκερ (Die Linke), το αδελφό κόμμα του Αλέξη...
 
Την εποχή που πήγαινα στο σχολείο γράφανε στους τοίχους: «όταν το δάχτυλο κοίταζε το φεγγάρι ο Κνίτης κοίταζε το δάχτυλο. Ή όταν βρέχει στην Καμπούλ οι Κνίτες ανοίγουν τις ομπρέλες στην Αθήνα». Άλλες εποχές τότε, ο Μπρέζνιεφ δεν τους είχε ακηδεμόνευτους να καταλαμβάνουν την Ακροπόλη και τα κρουαζιερόπλοια...
 
Αυτό με το δάχτυλο που έδειχνε το φεγγάρι όμως μου ταιριάζει πολύ και για τους οικονομολόγους από τον Λαφαζάνη μέχρι κάτι Αμερικάνους ρεπουμπλικάνους που ζητούν από το ΔΝΤ αφήνει τις χώρες να χρεοκοπούν, παρά να τις βάζει σε δίαιτα αναμόρφωσης...
 
Όλοι αυτοί μιλούν λες και τόσες δεκαετίες που είχαμε δραχμή και την υποτιμούσαμε κάθε πέντε χρόνια ήμασταν η Γερμανία του νότου και είχαμε κατακλύσει τις αγορές με τα Made in Greece.
 
Λοιπόν όταν είχαμε δραχμή δεν θυμάμαι μεγάλη παραγωγική και εξαγωγική ευημερία. Ήταν τα ίδια προβλήματα που μας ταλάνιζαν σαν τους συφοριασμένους Τρώες του Καβάφη. Ποια ήταν αυτά;
 
Μεγάλο και σπάταλο κράτος. Υψηλοί φόροι και διεφθαρμένη δημόσια γραφειοκρατία. Επιδοτούμενη μη ανάπτυξη και διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες προς χάριν της υψηλής κρατικής παρέμβασης.  Άκαμπτη νομοθεσία και εθνικό όραμα μια θέση αργομισθίας στο δημόσιο.
 
Αν διατηρήσουμε όλα αυτά που κουβαλά το νεοελληνικό μοντέλο πιστεύει κανείς σοβαρά ότι χωρίς ευρώ και με 32 υποτιμήσεις στη σειρά θα γίνουμε Γερμανία του νότου;
 
Λέω να αλλάξουμε το άλογο και όχι το σαμάρι του νομίσματος, μήπως και φτάσουμε σε κανένα προορισμό...

Ο Χρυσοχοΐδης καταδιώκει και συλλαμβάνει προέδρους και μέλη ποντιακών συλλόγων!

Ανοιχτή επιστολή του Παμποντιακού Συλλόγου "Η Αργώ" προς τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Με την επίσκεψη Τ. Ερντογάν στην Αθήνα το πρόσωπο του Αρμοδίου Υπουργού, ίσως, της πιο υποτελούς προς το Τουρκικό καθεστώς Ελλαδικής κυβέρνησης, ξαναεκδηλώθηκε, αυτή τη φορά με βίαιες προσαγωγές Προέδρων και Μελών Ποντιακών Συλλόγων Αττικής

Στις 14-05-2010 το απόγευμα, με τους δρόμους στην Αθήνα κλεισμένους λόγω της επίσκεψης αυτής, Μέλη και Πρόεδροι Συλλόγων Ποντίων Αττικής στάθηκαν σε απέναντι πεζοδρόμιο του ξενοδοχείου «Χίλτον», όπου κατασκήνωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός με την αντιπροσωπεία του, κρατούσαν ενημερωτικά πανό για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, ασκώντας το αυτονόητο δικαίωμα της διαμαρτυρίας (έστω με την σιωπηλή αυτή παράσταση) για το έγκλημα της μαζικής γενοκτονίας, που διέπραξαν τα Τουρκικά καθεστώτα κατά του Ποντιακού Ελληνισμού.

Στο σημείο έσπευσαν πάνω από 150 (!) Αξιωματικοί, Αστυφύλακες, ΜΑΤ, δεκάδες περιπολικά και μοτοσυκλετιστές. Εφτασε πανικόβλητος και ένας παριστάμενος αντιστράτηγος της αστυνομίας (μάλλον από τους προσφάτως διορισμένους), που χωρίς καμία αφορμή, με υπερβάλλον ζήλο και επίμονα σε υψηλούς τόνους διέταξε τους αξιωματικούς και αστυφύλακες να προβούν στην βίαια απώθηση, περικύκλωση(!) και σύλληψη για προσαγωγή των παρισταμένων εκπροσώπων Ποντιακών Συλλόγων.

Επιρρίπτουμε την ευθύνη για την αυθαίρετη και παράνομη αυτή συμπεριφορά στον αρμόδιο υπουργό Μ. Χρυσοχοΐδη, με το δεδομένο ότι υψηλόβαθμοι συνεργάτες του, που λαμβάνουν υποθέτουμε διαταγές άμεσα από το περιβάλλον του, με εμφανές μίσος και προκατάληψη επιτέθηκαν άλλη μια φορά σε εκπροσώπους Συλλόγων Ποντίων και με τρόπο που μόνο ολοκληρωτικά και φασιστικά καθεστώτα εφαρμόζουν.

Δεν είναι επί θητείας του Μ. Χρυσοχοΐδη που ο Συνήγορος του Πολίτη αναφερόταν στο πόρισμά του, πως «…έχει ήδη απευθυνθεί και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να εξεταστούν ενδεχόμενα παρέμβασης… ενδεχομένως και παραγγελίας προς ποινική αξιολόγηση, δεδομένου ότι ενδεχόμενη παράνομη προσαγωγή ή βιαιοπραγία προσλαμβάνει αυτοδικαίως διαστάσεις ποινικού αδικήματος (16024.02.2.4./20580.02.2.4/30-06-2003)».

Ανάμεσα στ’ άλλα και στις 25-06-2003, όταν και πάλι στην θέση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης βρισκόταν ο πιο πάνω, δεκάδες ηλικιωμένοι και γερόντια Ελλήνων Ποντίων από την πρώην Σοβιετική Ενωση υπέστησαν αδιακρίτως ξυλοδαρμούς και επιθέσεις με χημικά αέρια στον Ασπρόπυργο Αττικής, παρά του ότι ενημερώθηκε και τότε, δεν ζήτησε «συγγνώμη» για την απάνθρωπη αυτή συμπεριφορά. Θυμόμαστε την πρόσφατη, αγχώδη απολογία και επανειλημμένη «συγγνώμη» του, επειδή υφιστάμενοι του έθιξαν λεκτικά μια αλλογενή γυναίκα.

Η υποκρισία (και ειρωνεία για τους Ελληνες Ποντιακής καταγωγής) είναι ότι ο συγκεκριμένος Βουλευτής είχε το θράσος να στείλει άγνωστο πόσες χιλιάδες επιστολές στην Ρωσική γλώσσα (17-09-2009) σε οικογένειες Ελλήνων από την πρώην Σοβιετική Ενωση, ζητώντας τους να τον ψηφίσουν στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Αλήθεια από πού πήρε τις διευθύνσεις τους…;

Αρκετοί, μη έχοντας ενημέρωση, παρασύρθηκαν, θεωρώντας ότι στηρίζουν έναν «άγνωστο πως» συμπατριώτη τους. Δεσμεύτηκε, μάλιστα, πάγωμα και διαγραφή οφειλών εκ των τοκογλυφικών «κοινωνικών» στεγαστικών δανείων του ν. 2790/2000. Στην επιστολή του απαριθμούσε και ορισμένα από τα προβλήματα των χιλιάδων πιο πάνω ομογενών μας, που «αυτός έλυσε, ως δεξί χέρι του Σημίτη». Θεωρούμε, ότι δεν θα ήταν μικροπρεπές να αναφέρουμε πως οι όποιες λύσεις οφείλονται στο επίμονο, πολύχρονο και ψυχοφθόρο έργο του Π.Σ. «η ΑΡΓΩ» (από το 1986), αλλά και άλλων φορέων – λύσεις, που στην πλειοψηφία τους, δυστυχώς, είναι απαξιωτικές και σπασμωδικές ακριβώς εξαιτίας της αλαζονείας και αδιαφορίας των κυβερνήσεων στις οποίες μετείχε και μετέχει.

Με σιγουριά και περηφάνια για την Ποντιακή μας καταγωγή γνωστοποιούμε στον Υπουργό Μ. Χρυσοχοΐδη ότι, ειδικά οι Πόντιοι οφείλουν να τιμούν τους εκατοντάδες χιλιάδες δολοφονημένους της γενοκτονίας χωρίς ελιγμούς αναλόγως όποιων περιστάσεων. Εάν αυτό ενοχλεί την φιλοτουρκική πολιτική του κομματικού του προϊσταμένου – υπάρχει και ο δρόμος της αξιοπρεπούς παραίτησης.

Ας είναι βέβαιος πως με την ίδια προσέγγιση θέσαμε τα ζητήματα και στους συναδέλφους του της προηγούμενος Κυβέρνησης.

ΤΟ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

ΠΗΓΗ:ΤΟ ΛΗΜΕΡΙ

ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ


Με άρθρο του στον τύπο προσπαθεί ακόμα και ο Σημίτης να εμφανίσει ως μοναδική επιλογή την προσφυγή στο ΔΝΤ.
Αν και δεν κανει ΚΑΜΙΑ κουβέντα για το πως φτάσαμε ως εδω....
Προτιμά τον ρόλο του...ουδέτερου "παρατηρητή"-συμβουλάτορα και συμμετέχει και αυτός στον εκφοβισμό της κοινής γνώμης ώστε να αποδεχτεί όπως ο ιδιος ομολογεί την εκχώρηση της οικονομικής πολιτικής μας (και όχι μόνο) στην ΕΚΤ.
Είναι ενδιαφέρον να δούμε την γνώμη του οικονομολόγου Σημίτη για την περίπτωση εξόδου της χώρας απο την ΟΝΕ.
"Η έξοδος από την Ευρωζώνη θα συνοδεύεται από την καθιέρωση της δραχμής ως νέου νομίσματος και την ταυτόχρονη αρχική επίσημη υποτίμησή της κατά 30% περίπου έναντι του ευρώ.
Η αποχώρηση από την ΟΝΕ θα προκαλούσε καταστροφικούς κραδασμούς: μαζική έξοδο κεφαλαίων, απόσυρση των καταθέσεων από νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με πιθανή συνέπεια την κατάρρευση της χρηματοδότησης της οικονομίας.
Η οικονομία θα βρισκόταν πολύ γρήγορα σε πορεία συνεχώς επιτεινόμενης ύφεσης.
Η αύξηση του χρέους κατά το ύψος της υποτίμησης θα επέβαλε μακροχρόνια λιτότητα. Πιθανότατα έπειτα από ένα σύντομο διάστημα θα παρουσιαζόταν έντονος πληθωρισμός, ο οποίος θα εξάλειφε τα όποια προσωρινά οφέλη της υποτίμησης, επιβάλλοντας συνεχείς νέες υποτιμήσεις.
Η έξοδος από την ΟΝΕ θα έπληττε καίρια την αξιοπιστία μας, τις εξωτερικές οικονομικές μας σχέσεις, τις λίγες αλλά υπαρκτές χρηματοδοτικές ροές προς το εσωτερικό μας.
Θα καθιστούσε τη συνεργασία μας στην Ενωση εξαιρετικά δύσκολη και θα μας απομόνωνε διεθνώς. Είναι, τέλος, μάλλον βέβαιο ότι δεν θα εξασφάλιζε την αποπληρωμή του χρέους. Υπάρχουν βέβαια μερικοί που θεωρούν την έξοδο από την Ευρωζώνη και από την Ενωση ως την ενδεδειγμένη λύση. Θα επέτρεπε, ισχυρίζονται, χάρη σε νέο δανεισμό, ανάπτυξη της χώρας στηριγμένη σε μια «εθνική βιομηχανική πολιτική», σε «ανταγωνιστικό τουρισμό» και σε «απελευθέρωση της γεωργίας από τα δεσμά της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής». Πρόκειται για φαντασιώσεις. Η Ελλάδα υπό αυτές τις νέες συνθήκες δεν θα μπορούσε να δανειστεί ούτε δεκάρα. Η συνεργασία με τους κύριους εμπορικούς μας εταίρους θα σταματούσε αμέσως. Θα βρισκόμαστε για απροσδιόριστο χρόνο στο περιθώριο.Η αποχώρηση από την ΟΝΕ δεν αποτελεί επιλογή. Είμαστε υποχρεωμένοι να μείνουμε μέλη της και να εργαστούμε για την προσαρμογή μας στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, εφαρμόζοντας το Πρόγραμμα Σταθεροποίησης".
Να σημειώσουμε εδω ότι ΠΟΥΘΕΝΑ δεν ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΙ τα όσα λέει η καταστροφολογία και ο εκφοβισμός ώστε να γίνουν τα μέτρα αναγκαιότητα έιναι η αγωνία που εκφράζεται.
Καταρχάς σύμφωνα με τις "φαντασιώσεις" που όπως λέει έχουν κάποιοι υπο τέτοιες συνθήκες η επιστροφή στην δραχμή είναι η ενδεδειγμένη λύση.
Και αυτό γιατί....
Φυσικά δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος να αποσυρθούν καταθέσεις και μάλιστα όταν δεν αποσύρθηκαν όταν η χώρα όπως υποστηρίζουν όδευε στην χρεοκοπία.
Η μακροχρόνια λιτότητα δεν είναι κατι νεο αφού απο το 1985 εφαρμόζεται στην Ελλάδα με μικρά διαλείμματα και άλλωστε δεν μπορεί να είναι χειρότερη απο τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί αλλά και τα μέτρα που πρόκειται να εξαγγελθούν γιατί ας μην γελιόμαστε με το καθε πακέτο "βοήθειας" που θα καταφθάνει οι Ελληνες πολίτες θα καλούνται να κάνουν νεες θυσίες.
Η έξοδος απο την ΟΝΕ φυσικά και δεν θα έπληττε παραπάνω (πόσο παραπανω!!!!) την αξιοπιστία μας περισσότερο απο όσο ήδη έχει πληγεί με τις ρεμούλες των πολιτικών τα ψέμματα τα μαγειρεμένα στοιχεία και τις "φαγωμένες" επιδοτήσεις.
Ισα ισα η χώρα θα αποκτούσε φθηνό νόμισμα καθιστώντας ποιο ελκυστικά τα όποια ελληνικά προϊόντα έχουν απομείνει στο εξωτερικό αυξάνοντας τις εξαγωγές ενω τώρα και τίποτα δεν παράγουμε και είναι και πανάκριβο λόγω ευρώ.
Μεγάλο συν επίσης είναι ότι θα κόβουμε ΕΜΕΙΣ το χρήμα και όχι κάποιοι εκτός Ελλάδος.
Ο μόνος κίνδυνος που υφίσταται είναι αυτός του πληθωρισμού που όμως ήδη υπάρχει και είναι απο τους υψηλότερους στην ευρωζώνη και διατηρείται σε αυτα τα επίπεδα με μικρά σκαμπανεβάσματα απο το 2001.
Οσο για την "αποπληρωμή του χρέους" που ανησυχεί ο κ.Σημίτης.....
Μα ούτε και τώρα υπάρχει περίπτωση να αποπληρώσουμε το χρέος.
Μην κοροϊδεύεται τον κόσμο.
Λάβαμε 110 δις ΝΕΟ 3ετές ΔΑΝΕΙΟ απο το ΔΝΤ για να αποπληρώσουμε 9 δις!!!!
Με 470 δις χρέος τι να αποπληρώσουμε;
Οταν το κράτος ΜΟΝΟ για τόκους και ΜΟΝΟ για το τελευταίο δάνειο πρέπει να πληρώνει 4 δις περίπου το χρόνο ΤΟΚΟ....και το ξαναλέμε ΜΟΝΟ για το τελευταίο δάνειο. 

17 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ 5,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ!!!!

Στο μηχανογραφικό που έχει συντάξει το 2009 η ΙΓ' ΔΟΥ Αθηνών για τον κ. Βοσκόπουλο (υποβάλλει δήλωση μαζί με τη σύζυγό του, υφυπουργό Πολιτισμού - Τουρισμού, κ. Αγγελική Γκερέκου) εμφαίνεται ότι από το 1993 μέχρι και σήμερα δεν πληρώθηκε ο φόρος εισοδήματος και λοιποί φόροι που προέκυπταν από τις φορολογικές δηλώσεις έως και το οικονομικό έτος 2009 (εισοδήματα του 2008).
Οι αναλογούντες φόροι ανέρχονται: Κεφάλαιο 3.169.449,80, προσαυξήσεις 2.315.085,80 και τέλη 17.365,95 ευρώ. Το συνολικό ποσόν της οφειλής ανέρχεται σε 5.501.901,55 ευρώ. Το ποσόν αυτό έχει βεβαιωθεί από την αρμόδια ΔΟΥ εδώ και αρκετό καιρό και επίσης εδώ και αρκετό καιρό έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο.
Η αρμόδια ΔΟΥ ΙΓ' Αθηνών, παρά τις φιλότιμες, όπως πληροφορούμαστε, προσπάθειες του αρμόδιου δικαστικού τμήματος επί σειρά ετών δεν κατόρθωσε να επιτύχει έστω και μία συμβολική καταβολή έναντι του υπέρογκου χρέους. Οι συνεχείς οχλήσεις προς τον κ. Βοσκόπουλο δεν απέδωσαν. Αντίθετα με τις αλλεπάλληλες αναστολές που ζητούσε και εξασφάλιζε, ακόμη και με δικαστικές αποφάσεις, κατόρθωσε να μην πληρώσει μέχρι σήμερα το χρέος του. Η αρμόδια ΔΟΥ έχει προχωρήσει σε κατασχέσεις των ακινήτων που εμφανίζονται στην ιδιοκτησία του κ. Βοσκόπουλου. Επίσης έχει ζητήσει την ποινική του δίωξη με τις υπ' αριθμόν 50/8-6-2006 και 20/20-1-2009 μηνυτήριες αναφορές προς την Εισαγγελία Αθηνών.
Εχει εγγραφεί κατάσχεση στο διαμέρισμα του κ. Βοσκόπουλου επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου 153-155, καθώς και σε οικόπεδο με παλαιά κτίσματα επί της οδού Διογένους 26 και Εκτορος 32 στον Κορυδαλλό. Με συνεχείς προσφυγές στη Δικαιοσύνη στο διάστημα 2003 - 2008 εζητείτο η εξαφάνιση του χρέους. Πλην, όμως, τα δικαστήρια αποφάσισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, την οριστική βεβαίωση του χρέους στην αρμόδια ΔΟΥ.
Αδυναμία εξόφλησης
Ο κ. Βοσκόπουλος αφού έχασε όλες τις προφυγές στη Δικαιοσύνη ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών τη διαγραφή του χρέους λόγω αδυναμίας εξόφλησης.
Η αρμόδια επιτροπή απέρριψε το αίτημά του στις 25 Σεπτεμβρίου του 2009, μη δεχόμενη ότι υπάρχει οικονομική αδυναμία εξόφλησης.
Ομως, όπως επισημαίνουν υπηρεσιακοί παράγοντες:
* Πρώτον, δεν προχώρησε κανένας πλειστηριασμός ακινήτων μετά την εγγραφή κατάσχεσης και μετά το πέρας όλων των δικών και εξάντλησης τυχόν προθεσμιών, ιδίως μετά τον Οκτώβριο του 2009.
* Δεύτερον, δεν εξασφαλίστηκαν τα συμφέροντα του Δημοσίου από τα ενοίκια που εισπράττει ο κ. Βοσκόπουλος επί σειρά ετών και από τυχόν άλλα εισοδήματα που έχει.
* Τρίτον, καμιά ενέργεια δεν έγινε από μέρους του υπουργείου Οικονομικών για κατάσχεση των 4 αυτοκινήτων που έχει στην ιδιοκτησία του ο κ. Βοσκόπουλος.
* Τέταρτον, σε καμιά ενέργεια δεν προέβη το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να προχωρήσει σε κατάσχεση κινητών αξιών (π.χ. μετοχών, ομολόγων κ.λπ.) που ενδεχομένως να υπάρχουν σε θυρίδες τραπεζών.
* Πέμπτον, δεν δόθηκε καμιά εντολή έρευνας κατ' αρχάς στα υποθηκοφυλακεία Αθήνας και Κέρκυρας για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα περιουσιακά στοιχεία του κ. Βοσκόπουλου.
Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω το ζεύγος προχώρησε και στην αγορά διατηρητέας οικίας στο Λιστόν της Κέρκυρας (η αντικειμενική αξία αγγίζει τις 400.000 ευρώ) και άλλου οικοπέδου επίσης στην Κέρκυρα!!!!!
Απο το "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ"

ΠΗΓΗ:ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΓΓΛΟ-ΤΟΥΡΚΟ-ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ



Η ένταξη της Κύπρου το 2004 στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) σήμανε την αφετηρία αλλαγής των γεωπολιτικών δεδομένων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου που εκτείνεται προς Β. Αφρική και Μέση Ανατολή .Έγκριτοι αναλυτές των γεωπολιτικών εξελίξεων επιβεβαιώνουν το γεγονός της γεωστρατηγικής αναβάθμισης του χώρου της Κύπρου ως προς την εξακτίνωση της Ευρωπαϊκής βούλησης δια της Κύπρου στις γειτνιάζουσες περιοχές .
Τα πλεονεκτήματα αυτής της γεωπολιτικής αλλαγής θα διαφανούν πλήρως με την ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής πολιτικής άμυνας και ασφάλειας. Η συνθήκη της Λισσαβόνας αναφέρει ρητά την πρόνοια στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των κρατών–μελών για αναβάθμιση των εθνικών αμυντικών δυνατοτήτων ξεχωριστά αλλά και της Ευρωπαϊκής άμυνας ως συνόλου .
Από την εξέλιξη αυτή πλήττονται άμεσα τα συμφέροντα της Αγγλίας με τις βάσεις που διατηρεί στη Κύπρο , τις οποίες «εξασφάλισε» μέσα από τη συνθήκη της Ζυρίχης που αποτελούσε παράταση της αποικιοκρατίας με άλλη μορφή . Πλήττονται επίσης και τα συμφέροντα της Τουρκίας διότι δυνητικά θα ανατραπούν τα κατακτητικά σχέδια της αφού θα είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί το δίκαιο της Κυπριακής Δημοκρατίας που για πρώτη φορά στην ιστορία μας συμπίπτει με το συμφέρον της Ευρώπης .Το Ισραήλ προσέτι θα χάσει τις υπηρεσίες που απολαμβάνει από την παραμονή των αγγλικών βάσεων στο νησί .
Αυτός είναι και ο λόγος που αυτές οι τρεις δυνάμεις , της Αγγλίας , της Τουρκίας και του Ισραήλ προσπαθούν να προλάβουν τον χρόνο , να προλάβουν τις εξελίξεις και να «νομιμοποιήσουν» την παρουσία τους στο νησί μέσω μιας «λύσης του κυπριακού» .
Γνωρίζουν πολύ καλά πως αν η Κύπρος επιμείνει στη διεκδίκηση των δικαίων της ο χρόνος μετρά υπέρ της και εναντίον εκείνων που την επιβουλεύονται .
Αυτός είναι και ο λόγος που πιέζουν με χίλιους τρόπους την επίσπευση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν το συντομότερο δυνατό στη «λύση του προβλήματος»
Σε αυτή τους τη προσπάθεια βρίσκουν σύμμαχο και συνοδοιπόρο τους , το πολιτικό κατεστημένο του τόπου με προπομπό το ΑΚΕΛ και την κυβέρνηση Χριστόφια .
Αυτό το αγγλόδουλο κατεστημένο εξυπηρετεί τις αγγλο-τουρκο-σιωνιστικές δυνάμεις με την άρνηση του να συνταχθεί στο αμυντικό γίγνεσθαι της Ε.Ε. που θα σήμαινε άμεση ένταξη της Κύπρου στο Συνεταιρισμό για την ειρήνη και με την κατάθεση στο τραπέζι των συνομιλιών την καταστροφική πρόταση της αποστρατικοποίησης .Το ΑΚΕΛ πρωτοστατεί σε αυτές τις θέσεις ενώ ο ΔΗΣΥ συναινεί στις εσπευσμένες και ταχύρυθμες διαδικασίες λύσης στα πλαίσια μάλιστα διεθνούς ή διευρυμένης διάσκεψης όπως την ονομάζουν . Το κοινό ανακοινωθέν του εθνικού συμβουλίου τον Σεπτέμβριο του 2009 φέρει και τα άλλα κόμματα της κυπριακής βουλής να συμφωνούν επισήμως με την γραμμή της αποστρατικοποίησης
Η μαύρη προπαγάνδα του πολιτικού κατεστημένου οργιάζει επίσης στα λαϊκά στρώματα με επίκεντρο την εγκατάλειψη της Κύπρου από την Ελλάδα ειδικά υπό την οικονομική κρίση στην οποία περιέπεσε .Αυτό το αντεθνικό ψέμα το βρίσκουμε καθημερινά μπροστά μας στις διαφωτιστικές εξορμήσεις μας προς το λαό .Είναι ένα ψέμα που ισοπεδώνει κυριολεκτικά το σθένος του λαού μας και τον καθιστά ανίκανο να αντισταθεί στην υποχώρηση των κρατούντων. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδος «Σημερινή» στις 4-5-2010 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Ε. Βενιζέλος «ζήτησε αναβάθμιση του μνημονίου συνεργασίας Κύπρου - Ελλάδος ώστε η Ελληνική Αεροπορία και το Ελληνικό Ναυτικό να μπορούν να ενεργούν στην περιοχή της Κύπρου με τις ευλογίες της Ε.Ε.» Δυστυχώς όμως , το πολιτικό κατεστημένο της Κύπρου ακολουθεί άλλη γραμμή.
Το συμπέρασμα είναι ένα : Με στρατηγική διεκδίκησης του δικαίου μας , με ευθυγράμμιση με το αμυντικό γίγνεσθαι της Ε.Ε. , με αναβάθμιση της άμυνας μας με την Ελλάδα , ο χρόνος θα λειτουργήσει υπέρ μας.
Να κατατεθεί άμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα Ηνωμένα Έθνη ολοκληρωμένη εθνική διεκδικητική πρόταση και να σταματήσει άμεσα κάθε υποχώρηση . Μέσα από αυτό το δρόμο είμαστε βέβαιοι πως η πατρίδα μας θα νικήσει.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ