ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ

Print

Με άρθρο του στον τύπο προσπαθεί ακόμα και ο Σημίτης να εμφανίσει ως μοναδική επιλογή την προσφυγή στο ΔΝΤ.
Αν και δεν κανει ΚΑΜΙΑ κουβέντα για το πως φτάσαμε ως εδω....
Προτιμά τον ρόλο του...ουδέτερου "παρατηρητή"-συμβουλάτορα και συμμετέχει και αυτός στον εκφοβισμό της κοινής γνώμης ώστε να αποδεχτεί όπως ο ιδιος ομολογεί την εκχώρηση της οικονομικής πολιτικής μας (και όχι μόνο) στην ΕΚΤ.
Είναι ενδιαφέρον να δούμε την γνώμη του οικονομολόγου Σημίτη για την περίπτωση εξόδου της χώρας απο την ΟΝΕ.
"Η έξοδος από την Ευρωζώνη θα συνοδεύεται από την καθιέρωση της δραχμής ως νέου νομίσματος και την ταυτόχρονη αρχική επίσημη υποτίμησή της κατά 30% περίπου έναντι του ευρώ.
Η αποχώρηση από την ΟΝΕ θα προκαλούσε καταστροφικούς κραδασμούς: μαζική έξοδο κεφαλαίων, απόσυρση των καταθέσεων από νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με πιθανή συνέπεια την κατάρρευση της χρηματοδότησης της οικονομίας.
Η οικονομία θα βρισκόταν πολύ γρήγορα σε πορεία συνεχώς επιτεινόμενης ύφεσης.
Η αύξηση του χρέους κατά το ύψος της υποτίμησης θα επέβαλε μακροχρόνια λιτότητα. Πιθανότατα έπειτα από ένα σύντομο διάστημα θα παρουσιαζόταν έντονος πληθωρισμός, ο οποίος θα εξάλειφε τα όποια προσωρινά οφέλη της υποτίμησης, επιβάλλοντας συνεχείς νέες υποτιμήσεις.
Η έξοδος από την ΟΝΕ θα έπληττε καίρια την αξιοπιστία μας, τις εξωτερικές οικονομικές μας σχέσεις, τις λίγες αλλά υπαρκτές χρηματοδοτικές ροές προς το εσωτερικό μας.
Θα καθιστούσε τη συνεργασία μας στην Ενωση εξαιρετικά δύσκολη και θα μας απομόνωνε διεθνώς. Είναι, τέλος, μάλλον βέβαιο ότι δεν θα εξασφάλιζε την αποπληρωμή του χρέους. Υπάρχουν βέβαια μερικοί που θεωρούν την έξοδο από την Ευρωζώνη και από την Ενωση ως την ενδεδειγμένη λύση. Θα επέτρεπε, ισχυρίζονται, χάρη σε νέο δανεισμό, ανάπτυξη της χώρας στηριγμένη σε μια «εθνική βιομηχανική πολιτική», σε «ανταγωνιστικό τουρισμό» και σε «απελευθέρωση της γεωργίας από τα δεσμά της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής». Πρόκειται για φαντασιώσεις. Η Ελλάδα υπό αυτές τις νέες συνθήκες δεν θα μπορούσε να δανειστεί ούτε δεκάρα. Η συνεργασία με τους κύριους εμπορικούς μας εταίρους θα σταματούσε αμέσως. Θα βρισκόμαστε για απροσδιόριστο χρόνο στο περιθώριο.Η αποχώρηση από την ΟΝΕ δεν αποτελεί επιλογή. Είμαστε υποχρεωμένοι να μείνουμε μέλη της και να εργαστούμε για την προσαρμογή μας στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, εφαρμόζοντας το Πρόγραμμα Σταθεροποίησης".
Να σημειώσουμε εδω ότι ΠΟΥΘΕΝΑ δεν ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΙ τα όσα λέει η καταστροφολογία και ο εκφοβισμός ώστε να γίνουν τα μέτρα αναγκαιότητα έιναι η αγωνία που εκφράζεται.
Καταρχάς σύμφωνα με τις "φαντασιώσεις" που όπως λέει έχουν κάποιοι υπο τέτοιες συνθήκες η επιστροφή στην δραχμή είναι η ενδεδειγμένη λύση.
Και αυτό γιατί....
Φυσικά δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος να αποσυρθούν καταθέσεις και μάλιστα όταν δεν αποσύρθηκαν όταν η χώρα όπως υποστηρίζουν όδευε στην χρεοκοπία.
Η μακροχρόνια λιτότητα δεν είναι κατι νεο αφού απο το 1985 εφαρμόζεται στην Ελλάδα με μικρά διαλείμματα και άλλωστε δεν μπορεί να είναι χειρότερη απο τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί αλλά και τα μέτρα που πρόκειται να εξαγγελθούν γιατί ας μην γελιόμαστε με το καθε πακέτο "βοήθειας" που θα καταφθάνει οι Ελληνες πολίτες θα καλούνται να κάνουν νεες θυσίες.
Η έξοδος απο την ΟΝΕ φυσικά και δεν θα έπληττε παραπάνω (πόσο παραπανω!!!!) την αξιοπιστία μας περισσότερο απο όσο ήδη έχει πληγεί με τις ρεμούλες των πολιτικών τα ψέμματα τα μαγειρεμένα στοιχεία και τις "φαγωμένες" επιδοτήσεις.
Ισα ισα η χώρα θα αποκτούσε φθηνό νόμισμα καθιστώντας ποιο ελκυστικά τα όποια ελληνικά προϊόντα έχουν απομείνει στο εξωτερικό αυξάνοντας τις εξαγωγές ενω τώρα και τίποτα δεν παράγουμε και είναι και πανάκριβο λόγω ευρώ.
Μεγάλο συν επίσης είναι ότι θα κόβουμε ΕΜΕΙΣ το χρήμα και όχι κάποιοι εκτός Ελλάδος.
Ο μόνος κίνδυνος που υφίσταται είναι αυτός του πληθωρισμού που όμως ήδη υπάρχει και είναι απο τους υψηλότερους στην ευρωζώνη και διατηρείται σε αυτα τα επίπεδα με μικρά σκαμπανεβάσματα απο το 2001.
Οσο για την "αποπληρωμή του χρέους" που ανησυχεί ο κ.Σημίτης.....
Μα ούτε και τώρα υπάρχει περίπτωση να αποπληρώσουμε το χρέος.
Μην κοροϊδεύεται τον κόσμο.
Λάβαμε 110 δις ΝΕΟ 3ετές ΔΑΝΕΙΟ απο το ΔΝΤ για να αποπληρώσουμε 9 δις!!!!
Με 470 δις χρέος τι να αποπληρώσουμε;
Οταν το κράτος ΜΟΝΟ για τόκους και ΜΟΝΟ για το τελευταίο δάνειο πρέπει να πληρώνει 4 δις περίπου το χρόνο ΤΟΚΟ....και το ξαναλέμε ΜΟΝΟ για το τελευταίο δάνειο. 

0 σχόλια: