ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟ ΞΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjdilfKWo0g7ux5yFel7arKbKiQKpRF9Jzum7gWCdx87nNSaAl14Vk-GVpTVlEHcqaRmRdNgVoPSC37dM1y93D0kaTS8E2VtDHYBfIsj_-i5kjhmOIsYp6LVx44sW8FWJ0sWvokw1_woBuK/s400/%CE%B3%CF%81%CE%BF%CE%B8%CE%B9%CE%B1.jpg Η χώρα μας οδηγήθηκε στις θανατηφόρες αγκάλες του ΔΝΤ και ο πρωθυπουργός επέλεξε το Καστελόριζο για να κάνει την ανακοίνωση του λες και μας προορίζει για τουριστικό ταξίδι στα ελληνικά νησιά. Αλλά το ταξίδι για το οποίο οδηγούν το λαό μας είναι μάλλον τα ξερονήσια.
Άνοιξαν οι Ασκοί του Αιόλου. Αυτοί που έσπειραν ανέμους θα θερίσουν θύελλες.
Οι υπεύθυνοι για τη χρεοκοπία της χώρας πρέπει να πληρώσουν και όχι ο λαός, ο οποίος θα πρέπει να ξεσηκωθεί για να περιφρουρήσει την ελευθερία, τη δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία πέραν από τα κόμματα του συστήματος (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ).
Ο ελληνικός λαός πρέπει να πάρει την τύχη της Ελλάδας στα χέρια του.
Έρχονται μέρες εξέγερσης και αγώνα. Το σάπιο σύστημα καταρρέει και όλοι αυτοί που έφεραν την Ελλάδα στη διάλυση πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή. Πάψτε να τους πιστεύετε και να τους ακούτε. Είναι οι εχθροί σας. Κατέστρεψαν τη χώρα μας και οδήγησαν τη νεολαία και το λαό μας στην υποδούλωση. Παρέδωσαν τα πάντα στα ξένα και ντόπια αρπακτικά.
Οι υπηρέτες αυτού τα σαθρού οικοδομήματος είναι γνωστοί. Τους βλέπουμε παντού τριγύρω μας. Οι θεσμοί τους έχουν αποσαθρωθεί.
Όσοι λεηλάτησαν τον δημόσιο πλούτο και ρήμαξαν τον δημόσιο κορβανά ήρθε η ώρα να πληρώσουν και να δημευθούν οι περιουσίες τους. Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να αντιδράσουν με δυναμισμό.
Όλοι μας θα έχουμε διερωτηθεί πως πλούτισαν ξαφνικά κάποιοι γνωστοί μας που βρίσκονταν σε διευθυντικές θέσεις του κρατικού μηχανισμού. Όλοι διερωτηθήκαμε γιατί πολλοί αιρετοί οικοδόμησαν τις πολυτελείς σπιταρόνες τους μετά την εκλογή τους. Ήταν επιχειρηματίες αυτοί οι άνθρωποι; Τί πουλούσαν και πλούτισαν;
Αυτό το ξεφτιλισμένο σύστημα έθρεψε πολλούς χαραμοφάηδες. Δημιούργησε τους εξαγορασμένους ψηφοφόρους με τους κομματικούς στρατούς και έμπασε όλα τα κομματόσκυλα στο δημόσιο με μοναδικό προσόν την κομματική ταυτότητα. Με τις μαϊμού συντάξεις προς τους "δικούς μας" αποσάθρωσαν τα ταμεία.
Με την ληστοκρατία και το έγκλημα του χρηματιστηρίου το 1999, όπου οδήγησαν τους πολίτες ως πρόβατα προς σφαγήν και τους άρπαξαν όλες τους τις οικονομίες.
Δημιούργησαν στρατιές ανέργων. Εκτίναξαν την εγκληματικότητα στα ύψη. Τα ναρκωτικά θερίζουν και οι έμποροι ναρκωτικών που δολοφονούν τη νεολαία μας κυκλοφορούν ελεύθεροι με τις πολυτελείς λιμουζίνες τους και διαμένουν στα πλουσιόσπιτα τους.
Έμπασαν στη χώρα τις ορδές των λαθρομεταναστών και πέταξαν τους Έλληνες στην ανεργία, για να χτυπήσουν τα μεροκάματα, ώστε να πλουτίζουν ολίγοι κεφαλαιοκράτες σε βάρος του λαού μας.
Ρήμαξαν τα διάφορα πακέτα της ευρωπαϊκής ένωσης και τα προγράμματα επιδοτήσεων τα χρησιμοποίησαν για να τρώνε τα λεφτά αυτοί με τις οικογένειες τους.
Και έρχονται τώρα να μας εξαπατήσουν για μια ακόμη φορά. Για όσα αυτοί είναι υπόλογοι και πρέπει να τιμωρηθούν, προσπαθούν τώρα να ρίξουν για άλλη μια φορά την ευθύνη και το μπαλάκι στους πολίτες.
Ας αντιδράσουμε δυναμικά! Πάψτε να τους ανέχεστε πια! Οδήγησαν την Ελλάδα στο απόσπασμα και υπό ξένη κατοχή. Οργανωθείτε μαζικά και ξεκινήστε τη νέα λαϊκή αντίσταση!

Λεύτεροι


Του «λόγου» το αληθές…

  • Ή μήπως άρμοζε περισσότερο ο τίτλος «έτσι επιβεβαιώθηκε το ρηθέν υπό του Προφήτου…»
Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου
Ανακοινώνοντας χτες από το ακριτικό Καστελόριζο την αναμενόμενη «και το πεπρωμένο φυγείν… αδύνατον!» προσφυγή μας στο ΔΝΤ ο Πρωθυπουργός μας παραδέχτηκε έστω εμμέσως ότι « εξαιτίας του οικονομικού χάους δυστυχώς... χάνουμε και ένα μέρος της Εθνικής μας Κυριαρχίας» …
Το βράδυ της Παρασκευής, ειλικρινά, κοιμήθηκα ικανοποιημένος καθώς επιτέλους επιβεβαιώθηκαν ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ δύο σημαντικά πράγματα που έμεναν μετέωρα, (από απόψε και μετά δεν ξέρω πώς θα κοιμάμαι με τόση στενοχώρια για ΟΛΑ όσα θα πάθουμε από τις είτε «εκ προθέσεως» ή και «είτε εξ αμελείας» οικονομικά εγκληματικές ενέργειες ΟΛΩΝ των Κυβερνήσεων των τελευταίων 36 ετών που μας έριξαν στα σαγόνια του ΔΝΤ) και εξηγώ πιο συγκεκριμένα:
Θυμάστε την πρεμούρα και τα «σoύρτα – φέρτα» για την εκλογή ή την μη-εκλογή για 2η θητεία του σημερινού Προέδρου κ Παπούλια;
Θυμάστε εκείνο που είχε εκστομίσει η Πρόεδρος της Βουλής (στην πρώτη Κυβέρνηση Καραμανλή) κ Αννα -Ψαρούδα Μπενάκη η οποία ανακοινώνοντας στον κ Παπούλια ότι είχε εκλεγεί στη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας είπε περίπου ότι "...στη διάρκεια της θητείας σας θα μειωθεί η Εθνική μας κυριαρχία..."
Βέβαια η δεύτερη Κυβέρνηση Καραμανλή έπεσε «άδοξα» αύτανδρη, ο κ Παπούλιας επανεκλέχτηκε πανηγυρικά στη θέση του Προέδρου για Δεύτερη θητεία και στη διάρκεια αυτής της θητείας του – όπως παραδέχτηκε ο κ Παπανδρέου χτες από το νησί του Αιγαίου εξαιτίας των Οικονομικών μας – «μειώθηκε κάπως η Εθνική μας κυριαρχία…»
Τελικά απεδείχθη «προφήτης» η αξιοπρεπέστατη Πανεπιστημιακή συνάδελφος και πολιτικός κ Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη ή, όπως τα κατάφεραν οι διαδοχικές Κυβερνήσεις Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ για την Πατρίδα μας Ελλάδα επιβεβαιώθηκε ότι «…το πεπρωμένο φυγείν… αδύνατον;»


ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ!!

Όσοι εργάστηκαν τη διετία 2002-2004 για την αποτροπή του σχ. Ανάν, θα θυμούνται για πάντα το ιστορικό δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004. Επειδή αυτοί οι άνθρωποι, που τοποθετήθηκαν εξαρχής εναντίον του σχεδίου Ανάν, βιώνουν καθημερινά τον αντιομοσπονδιακό αγώνα.
Το 2004 έφερε ανακατατάξεις στην Κύπρο: απίστευτη και αδιάκριτη ξένη παρέμβαση για τον επηρεασμό της κυπριακής κοινής γνώμης, ενώ παράλληλα συγκεκριμένοι πολιτικοί, ως σύγχρονοι Εφιάλτες, άσκησαν ανθελληνική προπαγάνδα και προκάλεσαν σύγχυση στον Κυπριακό Ελληνισμό, με μόνο σκοπό την υπερψήφιση του ιμπεριαλιστικού, νεο-αποικιοκρατικού, ανθελληνικού ομοσπονδιακού σχεδίου Ανάν. Στον ΔΗΣΥ έπεσαν οι μάσκες, αμαύρωσαν την Νίκη του Παιωνίου που προκλητικά καπηλεύονται στο έμβλημά τους και ξενοδούλεψαν για το κατάπτυστο ΝΑΙ. Από την άλλη, το ερμαφρόδιτο ΑΚΕΛ, ψήφισε «ΟΧΙ για να τσιμεντώσει το ΝΑΙ». Και όσοι δεν είχαν καταλάβει τότε, τί σημαίνει το τσιμέντωμα του ΝΑΙ, το καταλάβαμε και με το παραπάνω στη διετία του Χριστόφια ως Προέδρου της Δημοκρατίας.
Η Κύπρος εντάχθηκε στην Ε.Ε. με την ελπίδα να εφαρμοστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα στους Ευρωπαίους Κύπριους πολίτες. Η αναξιότητα όμως των κυβερνητικών χειρισμών είχαν ως αποτέλεσμα να εκπορεύονται ευρωπαϊκοί κανονισμοί για «έξοδο των Τ/κυπρίων από την απομόνωση», και εκατομμύρια ευρώ για ανάπτυξη των κατεχομένων...
Ο ΔΗΣΥ διασπάστηκε, το ΑΚΕΛ τραντάχτηκε, όμως η Ευρωεκλογές του 2004 απορρόφησαν τους κομματικούς κραδασμούς. Το ΔΗΣΑΚΕΛ πέτυχε την απόλυτη συσπείρωση στις βουλευτικές του 2006, και αργότερα να επανελέγξει την καταστημένη πολιτική επαναπροσέγγισης και ομοσπονδοποίησης της πατρίδας μας. Πλέον, στο κομματικό σκηνικό, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την αναγκαιότητα της διαδικασίας Ομοσπονδοποίησης της Κύπρου. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του ΔΗΣΑΚΕΛ: ενώ τυπικά δηλώνουν ότι σέβονται τη λαϊκή ετυμηγορία του 2004, στην πράξη νεκρανασταίνουν το σχ. Ανάν. Βέβαια ο κ. Χριστόφιας το παρατράβηξε με τις παραχωρήσεις του...
Πολλές συζητήσεις γίνονται αν το ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν ήταν και ΟΧΙ στην Ομοσπονδία. Ασφαλώς, οι Ομοσπονδιακοί ΔΗΣΑΚΕΛικοί αμφισβητούν τέτοιο ενδεχόμενο και προβάλλουν το σύνθημα «Ή Ομοσπονδία ή Διχοτόμηση». Τότε, πώς ερμηνεύουν την αυξανόμενη δυσαρέσκεια των Ελλήνων Κυπρίων και την τάση τους προς αποδοχή της Διχοτόμησης; Αυτή η εξέλιξη, ήταν το χειρότερο σενάριο, λόγω της κάκιστης διαχείρισης από τους κυβερνώντες και από τους κομματικά καπηλευτές του ιστορικού και ελληνικότατου ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν. Ιδεολογικά, οι Κύπριοι τσαλαπατώνται από δυο φαινομενικά αντιμαχόμεντες τάσεις, επί της ουσίας όμως, οδηγούν τους Έλληνες Κύπριους στην αποδοχή των τετελεσμένων της εισβολής και στην οικονομικοκεντρική θεώρηση του Κυπριακού:
Αφ’ενός η τουρκόφιλη προπαγάνδα του ΑΚΕΛ περί ιστορικού συμβιβασμού, επαναπροσέγγισης με τους παρανομούντες τ/κύπριους και έποικους και άμεσης επαναπροώθησης της Ομοσπονδίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων «διαπαιδαγωγεί» την κυπριακή κοινή γνώμη με ενημερωτικά φυλλάδια και με βρετανόφερτα συνθήματα περί λύσης «από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους». Πάντα υπό τη σιωπηρή ανοχή και άλλοτε από την ξεκάθαρη υποστήριξη του «αντιπολιτευόμενου» ΔΗΣΥ.
Αφ’ ετέρου, και αυτό είναι το δυστύχημα, είναι πως οι «απορριπτικές» κομματικές δυνάμεις (ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ), που τοποθετήθηκαν με καθαρό ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν, δεν κατάφεραν να αρθρώσουν έναν αντιομοσπονδιακό, Απελευθερωτικό πολιτικό λόγο, με αποτέλεσμα να καπηλευτούν συγκυριακά εκλογικά το «ΟΧΙ» του 76%. Αλήθεια, ποια ποιοτικά χαραχτηριστικά εμπεριέχει η στάση τους, για αλλαγή πλεύσης, και αποτροπή λύσεων τύπου Ανάν; Η ΕΔΕΚ ναι μεν αποχώρησε από την Κυβέρνηση, αλλά δεν μπορεί να αντιπροτείνει αξιόλογη εθνική γραμμή. Το δε ΔΗΚΟ του Κάρογιαν, παραμένει κομπάρσος στην κυβέρνηση Χριστόφια, ανατροφοδοτώντας την εσωτερική κρίση στο κόμμα. Τέλος, το ΕΥΡΩΚΟ κινείται μεταξύ εθνικοφροσύνης και Δηκοϊσμού: το 2008 υιοθέτησε τα παραμύθια περί «Ομοσπονδίας με σωστό περιεχόμενο», και με λάβαρο τη Συμφωνία της 8ης Ιουλίου ανακυκλώνει τα ομοσπονδιακά ιδεολογήματα. Μα σε τελευταία ανάλυση, ο Χριστόφιας εφαρμόζει στις διαπραγματεύσεις τη Συμφωνία της 8ης Ιουλίου!! Με αυτή την έννοια λοιπόν, ιδεολογικά η κυπριακή κοινωνία είναι αποδέκτης ομοσπονδιακών-ανανικών μηνυμάτων και συνθημάτων, που φέρουν ως αποτέλεσμα, είτε την αφελή εντύπωση πως η ομοσπονδιά είναι η μόνη σωστή λύση, είτε την απογοήτευση, που ερμηνεύεται με άρνηση στη λύση και διέξοδο στην αποδοχή της Διχοτόμησης...
Στο ερώτημα αν το ΟΧΙ του 2004 ερμηνεύεται ως ΟΧΙ στην Ομοσπονδία, πρέπει να λάβουμε υπόψη το συντριπτικό του αποτελέσματος και τον εννοιολογικό-ιδεολογικό άξονα της απόρριψης του σχεδίου Ανάν: το συντριπτικό 76% υποδηλώνει απόρριψη όχι μόνο του συγκεκριμένου σχεδίου, αλλά και της 30χρονης μετα-εισβολικής πολιτικής ως σύνολο. Και στο κάτω κάτω, δεν μπορεί να υπάρξει λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, όπως της αποδέχτηκε η πλευρά μας και συζητείται στις «δικοινοτικές συνομιλίες», χωρίς τα καταδικαστέα στοιχεία του σχ. Ανάν: τουρκικές εγγυήσεις, παραμονή εποίκων, διάλυση της δημοκρατικής αρχής «ένας άνθρωπος μία ψήφος», οικονομική εξίσωση των δύο «κοινοτήτων» από το φόρο εισοδήματος των Ελλήνων, απεμπόληση ελληνικών εδαφών (Κερύνεια, Καρπασία κλπ) και συνταγματικά εκτρώματα (π.χ. εκ περιτροπής προεδρία). Τέλος, το βασικό επιχείρημα όσων υποστήριξαν ΟΧΙ στο σχ. Ανάν ήταν: ένταξη στην Ε.Ε και μετά λύση του Κυπριακού, με στόχο την υιοθέτηση του κοινοτικού κεκτημένου, του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη λύση του Κυπριακού. Εκ των πραγμάτων, η διάσωση της νομικής οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της Ε.Ε καταργεί τη λύση Ομοσπονδίας. Με αυτή την έννοια, είναι ξεκάθαρο πως υποσυνείδητα, ο Κυπριακός Ελληνισμός το 2004, είπε ένα ηχηρό ΟΧΙ στη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία!!
Γι’ αυτό άλλωστε και η κυβέρνηση Χριστόφια κυκλοφόρησε το έντυπο «Η Ομοσπονδία και η Κύπρος», προκειμένου να χαλιναγωγήσει το εθνικό φρόνημα και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων Κυπρίων. Γι’ αυτό επιχειρεί να τσαλακώσει την εθνική μας ταυτότητα και συνείδηση, εκμεταλλευόμενη τον έλεγχο του Υπουργείου Παιδείας.
Έχει ο καιρός γυρίσματα...
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Η σημασία του δημοψηφίσματος του 2004

Τι δεν θέλει η ελληνική πλευρά στη λύση 
Χρήστος Ιακώβου
Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ)


Το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο εκτυλίχθηκε το δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004 κατέδειξε ουσιαστικά την άρνηση της πλειοψηφίας του Κυπριακού λαού να μετατρέψει την Κυπριακή Δημοκρατία σε εργαστήρι πειραματισμών για τον περιορισμό της πολιτικής κυριαρχίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Υπήρξε η κατηγορηματική απόρριψη της πρότασης να υιοθετήσει ένα κρατικό μόρφωμα που θα ήταν χειρότερο από το υφιστάμενο και θα αναιρούσε τις κατακτήσεις του, όπως είναι οι εδραίοι δημοκρατικοί θεσμοί, το κράτος δικαίου, η ισχυρή οικονομία και θα ακύρωνε τα πολιτικά πλεονεκτήματα της ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Η φιλοσοφία του Σχεδίου Ανάν ήταν το προϊόν της λογικής μίας μακράς περιόδου διαπραγματεύσεων που στηριζόταν σε εθελούσιες υποχωρήσεις προκειμένου να καταλογισθούν ευθύνες στην άλλη πλευρά με αποτέλεσμα σε κάθε νέο γύρο ο διάλογος, όποια μορφή και να είχε, άρχιζε νομοτελειακά με τις τελευταίες υποχωρήσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς ως τις αρχικές της θέσεις. Παράλληλα, οι θέσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς μετατοπίζοντο προς το πιο αδιάλλακτο, χωρίς αποτελεσματική αντίδραση εκ μέρους της ελληνοκυπριακής πλευράς. Πρόκειται για την περίοδο όπου εισήχθησαν ως νεολογισμοί, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, στο πολιτικό και διπλωματικό λεξιλόγιο του κυπριακού, έννοιες όπως «συνομιλίες χωρίς όρους», «εκ περιτροπής προεδρία», «χαλαρή ομοσπονδία», «συστατικά ή συνιστώντα κράτη», «αποδοχή (aknowledgement) του ψευδοκράτους, κ.ά. Η διολίσθηση του κυπριακού αντανακλάται στην υποβολή του σχεδίου Ανάν, το οποίο παρουσιάζει σοβαρά ελλείμματα στην εφαρμογή των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων των νομίμων κατοίκων του νησιού, στο σεβασμό των ελευθεριών τους, στην αποκατάσταση του δικαίου των προσφύγων, στις εδαφικές αναπροσαρμογές, στην παραμονή των εποίκων, στις εγγυήσεις για την ασφάλεια κ.ά.



Το αποτέλεσμα δεν απετέλεσε άρνηση της λύσης, αλλά αντίδραση στην ανασφάλεια που προκάλεσε η αβεβαιότητα της κατάργησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της έλλειψης μηχανισμών που θα προεφύλασσε τους Κυπρίους σε περίπτωση κατάρρευσης του πειράματος της λύσης. Οι ασυνάρτητες και νεφελώδεις προοπτικές του Σχεδίου Ανάν και οι ψευδαισθήσεις για καλή πίστη της Τουρκίας στη μεταβατική περίοδο, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη την αβεβαιότητα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, δεν ήταν τίποτε άλλο στα μάτια των Ελληνοκυπρίων παρά μία ανεξόφλητη επιταγή ελπίδας χωρίς αντίκρισμα.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, εισήγαγε άμεσα, μέσω της λαϊκής ετυμηγορίας, αυτό που η Ελληνική πλευρά δεν θέλει να υπάρχει στη λύση:

Πρώτο, δεν πρόκειται να αποδεχθεί κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας με την ταυτόχρονη υιοθέτηση ενός πολιτικού συστήματος που η λειτουργία του θα βρίσκεται υπό την κηδεμονία δικαστικών αποφάσεων.

Δεύτερο, δεν μπορεί η Τουρκία να είναι εγγυητής του προτεινομένου κρατικού μορφώματος με τον ταυτόχρονο αφοπλισμό του. Μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής έννομης τάξης, κανένα κράτος δεν χρειάζεται ούτε εξωτερικές εγγυήσεις αλλά ούτε εκχώρηση της ασφάλειάς του σε δεσποτικά κράτη όπως η Τουρκία.

Τρίτο, η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν μπορεί να αποδεχθεί λύση που να νομιμοποιεί την παραμονή εποίκων, λαμβάνοντας υπόψη τα καταδικαστικά ψηφίσματα του ΟΗΕ γι’ αυτήν την πτυχή της Τουρκικής πολιτικής στην Κύπρο.

Τέταρτο, δεν μπορεί να υπάρξει λύση που να απαιτεί από την ελληνοκυπριακή πλευρά συμβιβασμούς σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μόνιμες παρεκκλίσεις από το κοινοτικό κεκτημένο. Η θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς πρέπει να παραμένει αμετάκλητη σε ό,τι αφορά τις εκβιαστικές πιέσεις για υποχώρηση σε ζητήματα δημοκρατικών αρχών και πολιτικών κατακτήσεων του νεωτερικού δυτικού πολιτισμού, οι οποίες πρυτανεύουν χωρίς εξαιρέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τέλος, θα ήταν στρατηγικό σφάλμα για την ελληνοκυπριακή πλευρά να δεχθεί «λύση» που έχει ως αφετηριακό σημείο την εξαγορά ελπίδων και ασαφών υποσχέσεων για σταδιακή επιστροφή κάποιων χιλιάδων προσφύγων έναντι άμεσων παραχωρήσεων, συμπεριλαμβανομένης της κατάργησης του τελευταίου καταφυγίου αξιοπρέπειας και ελευθερίας που είναι η Κυπριακή Δημοκρατία. Η νόμιμη κρατική υπόσταση της Κύπρου απετέλεσε την κόκκινη γραμμή υποχωρήσεων στις εκβιαστικές αξιώσεις των διεθνών διαμεσολαβητών. Ουδέποτε κατά το παρελθόν η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εξέφρασε σε τέτοιο ύψιστο βαθμό το σύμβολο ενότητας και ελευθερίας για τους Κυπρίους. 


Κυπριακά Πετρέλαια-Στοιχεία

Τεράστια εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα υδρογονανθράκων εντός της ΑΟΖ Κύπρου αποκαλύπτει το αμερικανικό Κέντρο Γεωλογικών Μελετών

Δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος, το Κέντρο Γεωλογικών Μελετών των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα έρευνας σύμφωνα με την οποία η λεκάνη της Λεβαντίνης στην ανατολική Μεσόγειο, μέρος της οποίας ανήκει στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου, περιέχει ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου στον κόσμο που έχουν εντοπιστεί και σημαντικά κοιτάσματα πετρελαίου. Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά που το αμερικανικό κέντρο δίνει στη δημοσιότητα μελέτη που αφορά αξιολόγηση των κοιτασμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο στη βάση σεισμολογικών στοιχείων και άλλων επιστημονικών μεθόδων έρευνας για κοιτάσματα. Πρόκειται για στοιχεία ερευνών που έγιναν την περίοδο 2000-2002 και επαναξιολογήθηκαν από το 2008 μέχρι και πρόσφατα. Η εκτίμηση του USGS είναι ότι στη λεκάνη της Λεβαντίνης υπάρχουν "122 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια ανακτήσιμου φυσικού αερίου" όπως "περίπου 1,7 δισεκατομμύριο βαρέλια, δυνητικά ανακτήσιμου πετρελαίου".
Η λεκάνη της Λεβαντίνης μοιράζεται κυρίως μεταξύ Κύπρου, Συρίας και Λιβάνου. Επίσης, η ευρύτερη περιοχή των κοιτασμάτων κατά την αμερικανική έρευνα, επεκτείνεται προς το δέλτα της Αιγύπτου από τη μια και της Τουρκίας από την άλλη. Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ενέργειας του Κυπριακού Υπουργείου Εμπορίου Σόλων Κασσίνης περιορίστηκε να δηλώσει στην εφημερίδα ότι "τα δεδομένα της δικής μας περιοχής μάς είναι γνωστά, δεν έχουμε άλλο σχόλιο".


Μήπως Προδότες;

ΠΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΕΙΣ ΓΝΩΣΙΝ ΤΟΥ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ;

Επισημοποιήθηκε τελικά η επίσκεψη Ερντογάν στην χώρα μας.Οπως όλα δείχνουν ο Τούρκος πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Ελλάδα στις 15-16 Μαίου.
Αν και κατα την γνώμη μας η επίσκεψη αυτή γίνεται μόνο για λόγους εντυπωσιασμού και για να βγάλουν κανένα φράγκο οι...φωτογράφοι.Δεν βρίσκουμε καμία άλλη εξήγηση για τον χρόνο που επιλέχθηκε.
Ειναι γνωστό βέβαια ότι τα περισσότερα στελέχη της παρούσας κυβέρνησης έχουν μια αδυναμία στην....επικοινωνιακή πολιτική και ας μην έχουν Ρουσόπουλους αλλά ειλικρινά δεν βρίσκω σε τι ωφελεί μια τέτοια συνάντηση απο την στιγμή που οι επιδιώξεις της Τουρκίας είναι δεδομένες.Τα....βήματα προσέγγισης είναι ανύπαρκτα.Τα μεγάλα θέματα άλυτα και η προκλητικότητα απο μέρους της συνεχώς κλιμακούμενη.
Δεδομένη επίσης είναι και η δική μας αδυναμία που προέρχεται από την οικονομική μας κατάσταση.Οι Τούρκοι άλλωστε μπορεί να είναι οτιδήποτε αλλά δεν είναι ηλίθιοι και μάλιστα οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι οσο αφορά την άσκηση εξωτερικής πολιτικής είναι μακράν καλύτεροι απο ότι οι "δικοί μας" εδω και πολλά χρόνια.
Αρα τι νόημα έχει να καλείς τον λύκο στο μαντρί όταν μάλιστα είναι και ετοιμόρροπο.
Απο ότι διέρρευσε ο Ερντογάν θα συνοδεύεται απο τουλάχιστον 10 υπουργούς και ευνόητη είναι η ερώτηση τι θα συζητήσουν......
Οταν οι γείτονες απροκάλυπτα ενισχύουν τους βόρειους εχθρούς της χώρας μας.
Οταν βάζουν συνεχώς εμπόδια στο Κυπριακό.
Οταν προκαλούν καθημερινά στο Αιγαίο.
Οταν διενεργούν ελεύθεροι προπαγάνδα και κατασκοπία στη Θράκη.
Οταν απειλούν συνεχώς το Πατριαρχείο με επιθέσεις παρακρατικών οργανώσεων.
Οταν είναι δεδομένη απο μέρους τους η αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων ακόμα και σε κατοικημένα νησιά.
Και αν κάποιος αφελής θα έλεγε ότι θα μπορούσαν να συζητηθούν αυτά ακριβώς τα θέματα...Εμείς απαντούμε ότι δεν πρόκειται να συζητηθούν γιατί πολύ απλά αυτά είναι θέματα ΓΙΑ ΕΜΑΣ ή τουλάχιστον για όσους αισθάνονται Έλληνες και όχι παγκόσμιοι....πολίτες.
Για τους Τούρκους δεν είναι θέματα αλλά η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και μέσω αυτής προσπαθούν εδω και χρόνια να επωφεληθούν απο τον ραγιαδισμό,την δειλία και τον ψεύτικο φιλειρηνισμό των πολιτικάντιδων.
Και για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους.....
Οι περισσότεροι θα θυμούνται τις αγκαλιές και τις "αγάπες" μεταξύ Δρούτσα και Νταβούτογλου πριν μερικές μέρες στην Αγκυρα όπου ο άχρηστος και ανεπαρκέστατος Δρούτσας όλο χαρά ανακοίνωνε ύστερα απο εντολές του Αμερικανού πρωθυπουργού μας την πρόθεση μας για αμοιβαία μείωση εξοπλισμών.
Ε λοιπόν δεν πέρασαν λίγες μέρες και επαληθευτήκαμε ........
Περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια!!!!! αναμένεται να δαπανήσει το 2010 η Τουρκία για την προμήθεια εξοπλισμών. Και ως πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης Ερντογάν καταγράφεται η προμήθεια νέων υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών.
Και όλα αυτά έρχονται λίγες εβδομάδες μετά τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς ο οποίος μιλώντας σε γνωστή αμερικανική εφημερίδα είχε εμφανιστεί ως υποστηρικτής της αμοιβαίας μείωσης των εξοπλισμών με την Ελλάδα ώστε να επικρατήσει κλίμα...... φιλίας στο Αιγαίο και να ξεφύγουν οι δύο χώρες από τη γάγγραινα των υπέρογκων αμυντικών δαπανών.
Στο θέμα των μαχητικών αεροσκαφών το οποίο μεταβάλλει άρδην τις ισορροπίες στο Αιγαίο, η Αγκυρα επιμένει... αμερικανικά, όπως έγραψε χθες και η τουρκική εφημερίδα "Χουριέτ". Σχεδιάζει λοιπόν να προμηθευτεί κατ΄ αρχάς 30 F-16 Βlock 50 ένα πρόγραμμα που υπολογίζεται να κοστίσει περίπου 1,8 δισ. δολάρια!!!!. Πρόκειται για μεταβατική λύση ώσπου να αρχίσουν να παραδίδονται από το 2016-2017 τα πρώτα από τα μαχητικά F-35 Joint Strike Fighter στο πρόγραμμα παραγωγής των οποίων ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ η Τουρκία εδώ και μερικά χρόνια. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα δώσουν επίσης τα επόμενα χρόνια έμφαση στην ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού με την κατασκευή 14 πλοίων (κορβετών και φρεγατών) αλλά και τεσσάρων υποβρυχίων.
Μετα απο όλα αυτά πως μπορεί να χαρακτηριστεί μια κυβέρνηση η οποία εις γνώσιν της είτε με συνομιλίες είτε με μείωση εξοπλισμών βάζει σε κίνδυνο την άμυνα της χώρας μήπως.....ΠΡΟΔΟΤΕΣ;
 

Απρίλιο η προσφυγή, Μάιο η εκταμίευση

Απρίλιο η προσφυγή, Μάιο η εκταμίευση από το “πακέτο στήριξης”


Του Γιάννη Αγγέλη

Είναι πρακτικά αδύνατο να αρχίσει η εκταμίευση του "πακέτου στήριξης" πριν από τον Μάιο, σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμόδιων κοινοτικών αξιωματούχων στις Βρυξέλλες.

Παρά το γεγονός ότι η σχετική διαδικασία έχει ξεκινήσει να προετοιμάζεται πριν κατατεθεί το αίτημα από την πλευρά της Ελλάδας -σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του "Κεφάλαιου" και του "Capital.gr"- ο χρόνος ενεργοποίησης του "πακέτου στήριξης" καθορίζεται από δύο στοιχεία που καθιστούν μάλλον αδύνατη την εκταμίευση των δανείων πριν από το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαϊου:

Το ΔΝΤ, που πρακτικά θα είχε την δυνατότητα να κινηθεί μέσα σε λίγα 24ωρα,  δεν μπορεί να το κάνει καθώς δεσμεύεται να συγχρονισθεί όσο αφορά την έγκριση και εκταμίευση του δανείου με τις αντίστοιχες διαδικασίες της ευρωζώνης.

Τα συμβόλαια των διμερών δανείων που θα δοθούν από τις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης έχουν αρχίσει να δουλεύονται από σήμερα στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά στη συνέχεια θα πρέπει να εγκριθούν είτε από τις Κυβερνήσεις είτε από τα Κοινοβούλια των χωρών που θα τα δώσουν.

Παράλληλα οι διαπραγματεύσεις της τριμερούς Επιτροπής που "δουλεύει" αυτές τις ημέρες στην Αθήνα πρέπει να δώσει το δικό της πόρισμα στην Κομισιόν και την ΕΚΤ για να μπορέσουν αυτές να εκτιμήσουν αν πρέπει να κινητοποιηθεί ή όχι το πακέτο στήριξης.

Αφού προηγηθεί αυτή η διαδικασία η τελική εισήγηση θα πάει στις κυβερνήσεις και το ΔΝΤ το οποίο έχει δεσμευθεί να συντονιστεί με την ευρωπαϊκή απόφαση...

Οι διαδικασίες αυτές γίνονται για πρώτη φορά και λίγο πολύ έχουν προκαλέσει αμηχανία ακόμα και σε αυτούς που εμπλέκονται σ΄ αυτές, πολύ περισσότερο μάλιστα  που ορισμένες συμμετέχουσες χώρες, όπως η Γερμανία, εξακολουθούν να έχουν επιφυλάξεις για το αν και πότε θα πρέπει να βάλουν την "υπογραφή" τους στα διμερή δάνεια.

Στο μεταξύ ο Υπ. Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου πέραν των επίσημων συναντήσεων του στην Ουάσιγκτον το Σαββατοκύριακο (π.χ. με Στρος Καν και Τ. Γκάϊτνερ) θα έχει -σύμφωνα με πληροφορίες του "Κεφάλαιου"- άτυπη συνάντηση   με τους υπουργούς οικονομικών του Eurogroup που θα βρίσκονται εκεί για την σύνοδο του ΔΝΤ.

Πάντως οι αγορές κεφαλαίου εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη τις εξελίξεις καθώς εκτιμούν ότι παραμένουν ενεργά πολλά "γκρίζα" σημεία της ενεργοποίησης της συμφωνίας προσφυγής στο πακέτο στήριξης και κυρίως ο χρόνος που θα μπουν οι υπογραφές για την εκταμίευση των δανείων.

Οι επιφυλάξεις αυτές σε συνδυασμό με την σφοδρή επιθυμία ορισμένων θεσμικών επενδυτών να αποχωρήσουν από τα ελληνικά ομόλογα διατηρούν σε υψηλά επίπεδα την πίεση στα spreads τα οποία δεν φαίνεται να υποχωρούν από τα τρέχοντα υψηλά επίπεδα πριν διασφαλισθεί η ενεργοποίηση του "πακέτου στήριξης".
 

Μαξ Κάϊζερ:Οικονομική Μαφία το ΔΝΤ

Μαξ Κάϊζερ-μεγάλες αλήθειες: "Οικονομική Μαφία το ΔΝΤ - Κάντε δημοψήφισμα - Κρατικοποίηση τραπεζών"



ImageEπιτέλους, βρέθηκε ένας έγκυρος οικονομικός αναλυτής να πει τα πράγματα με το όνομά τους: Παρουσιαστής οικονομικών εκπομπών στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά  δίκτυα του κόσμου, ανάμεσα στα οποία το BBC, το Αγγλικό Αλ Τζαζίρα και το Russia Today, ο Μαξ Κάιζερ μιλώντας στο «ΘΕΜΑ», χαρακτηρίζει ανούσια τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης, υποστηρίζοντας πως τα πραγματικά μέτρα θα μας τα επιβάλει το Δ.Ν.Τ.  Θεωρεί πως η Ελλάδα είναι μια χώρα που θα θυσιαστεί από τις διεθνείς αγορές και προτρέπει τους Έλληνες να εμποδίσουν  αυτήν την προοπτική. Την ίδια στιγμή που η Ελλάδα διασύρεται και λοιδορείται από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο Μαξ Κάιζερ, ένας από τους πιο ριζοσπαστικούς και τολμηρούς οικονομικούς αναλυτές, στέκεται στο πλευρό μας και μιλά ανοιχτά για «οικονομική μαφία» και «οικονομικούς τρομοκράτες» που οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή.

Γνωρίζοντας άριστα τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα, καθώς υπήρξε χρηματιστής στην Γουόλ Στρητ για περίπου 25 χρόνια, ο Μαξ Κάιζερ, που είχε προβλέψει με απόλυτη ακρίβεια την οικονομική κατάρρευση της Ισλανδίας, ζητά την σύλληψη των τραπεζιτών της Goldman Sachs και προτρέπει τους Έλληνες να διεξάγουν δημοψήφισμα για την προσφυγή της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Είναι το Δ.Ν.Τ  μονόδρομος για την Ελλάδα, ή υπάρχουν εναλλακτικές οδοί;
Ο μονόδρομος για την Ελλάδα αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι η σύλληψη των τραπεζιτών της Goldman Sachs και όλων όσων συμμετείχαν στην χάλκευση της ελληνικής οικονομίας  το 2000, που μπήκατε στο ευρώ. Το επόμενο βήμα, η εθνικοποίηση των τραπεζών, όπως έκανε η Σουηδία το 1993. Το Δ.Ν.Τ είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε. Θα χάσετε την κυριαρχία σας. Ασκεί οικονομική τρομοκρατία. Χρησιμοποιεί οικονομικά όπλα μαζικής καταστροφής. Θα σας βιάσει με τέτοιον τρόπο, που δεν θα έχετε νιώσει ποτέ χειρότερο πόνο.
Υπάρχει η άποψη πως το Δ.Ν.Τ δεν είναι ο «κακός λύκος» αλλά η μοναδική λύση για την Ελλάδα;
Αν κάποιος σας κάψει το σπίτι για να σας πουλήσει μετά κάρβουνο θα το θεωρούσατε λογικό; Αυτό ακριβώς έκανε και η Goldman Sachs στην ελληνική οικονομία. Σας έκαψαν σαν εμπρηστές και τώρα έρχονται και σας λένε μην ανησυχείτε θα σας δώσουμε κάρβουνο. Είναι εξωφρενικό. Το Δ.Ν.Τ διεμήνυσε στην Ελλάδα πως αν το χρειαστεί θα έρθει για βοήθεια. Τα επενδυτικά hedge funds της Γουόλ Στρητ επιτίθενται στην αγορά ομολόγων της Ελλάδας για να κατευθύνουν την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας. Και ο λόγος που το κάνουν είναι απλός. Να αναγκάζουν τον ελληνικό λαό να ζητήσει τη βοήθεια του Δ.Ν.Τ. Και το Δ.Ν.Τ θα πει, αφού μας φωνάξατε για βοήθεια εμείς απλώς ήρθαμε. Οι τραπεζίτες της Γουόλ Στρητ συνεργάζονται απόλυτα με το Δ.Ν.Τ. Είναι μια οικονομική μαφία και τα hedge funds είναι οι εκτελεστές. Οι έρευνες για την Goldman Sachs στις Η.Π.Α αλλά και στην Ευρώπη δείχνουν το μέγεθος της μαφίας. Είναι αναμεμειγμένοι σε παράνομες δραστηριότητες σε όλον τον κόσμο. 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση που βρίσκεται; Πως εξηγείτε την αντιμετώπιση της Γαλλίας και της Γερμανίας;
Η Γερμανία είναι στην πλευρά των τραπεζιτών της Γουόλ Στρητ. Δεν ενδιαφέρεται για την Ελλάδα ή το ευρώ. Το ευρώ αντικατέστησε ένα φθηνό μάρκο ώστε να διατηρήσει ανταγωνιστικές τις εξαγωγές της. Όσο η Ελλάδα είναι το πρόβλημα, το ευρώ πέφτει και η Γερμανία ευνοείται.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ ανταγωνίζονται το δολάριο. Δυστυχώς η κρίση θα καταστρέψει το ευρώ. Οι τραπεζιτικοί τρομοκράτες της Γουόλ Στρητ, έχουν σκοπό μετά την Ελλάδα, να καταστρέψουν την Πορτογαλία και να συνεχίσουν. Η καταστροφή του ευρώ θα βοηθήσει το δολάριο να παραμείνει το μοναδικό διεθνές νόμισμα, το μοναδικό «αποθεματικό νόμισμα». Αν μια χώρα θέλει να αγοράσει πετρέλαιο, πρέπει πρώτα να αγοράσει δολάρια. Αν μια χώρα θέλει να αγοράσει χαλκό, πρέπει πρώτα να αγοράσει δολάρια. Γιατί αυτά και αρκετά ακόμα προϊόντα πωλούνται μόνο σε δολάρια. Αυτό σημαίνει πως οι Η.Π.Α κερδίζουν διαρκώς. Όλος ο κόσμος είναι υποχρεωμένος να αγοράζει συνεχώς δολάρια. Το ευρώ λοιπόν απείλησε την αυτοκρατορία του δολαρίου. Ήταν λογικό αυτό να μην αρέσει στους τραπεζίτες της Γουόλ Στρητ. Χρησιμοποιούν την κρίση για να καταστρέψουν το ευρώ. Οι Έλληνες πρέπει να σταθούν ενάντια στους τραπεζίτες, όπως κάνανε οι Ισλανδοί.
Τι προτείνετε; Πώς θα καταφέρουμε να ζητήσουμε δάνεια από τις αγορές;
Να κάνετε δημοψήφισμα. Όπως στην Ισλανδία. Οι Ισλανδοί αποφάσισαν με 93% να μην δώσουν σε μερικούς τραπεζίτες 5 δις ευρώ. Πρέπει εσείς οι Έλληνες να αποφασίσετε αν θέλετε το Δ.Ν.Τ στη χώρα σας. Η κυβέρνησή σας δεν έχει αυτήν την εντολή. Σας θεωρούν ανόητους και δεν ζητάνε τη γνώμη σας; Θεωρούν πως είστε μωρά και δεν έχετε δικαίωμα λόγου; Πως δεν μπορείτε να αποφασίσετε για τις ζωές σας; Ζητείστε δημοψήφισμα. Θέλετε το Δ.Ν.Τ στη χώρα σας ή όχι; Εσείς έχετε τη δύναμη. Πρέπει να παλέψετε, να αγωνιστείτε. Αν δεν γίνει δημοψήφισμα τότε να γίνουν εκλογές. Να εθνικοποιήσετε άμεσα όλες τις τράπεζές σας, να δημιουργήσετε δύο ή τρεις κρατικές τράπεζες και να αναδομήσετε την οικονομία σας. Μην πάτε μακριά. Κοιτάξτε το μοντέλο που εφάρμοσε η Σουηδία το 1993.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ


Θυμόμαστε σήμερα το ΟΧΙ της 24ης Απριλίου του 2004 , το ΟΧΙ του κυπριακού ελληνισμού στο κατάπτυστο σχέδιο Ανάν .Ένα σχέδιο που προέκυψε μέσα από συνεχείς υποχωρήσεις , συνδιαλλαγές με τους κατακτητές και προδοσίες .
Με το ΟΧΙ του 2004 ,  ο λαός μας δεν απεκήρυξε μόνο το συγκεκριμένο σχέδιο αλλά και κάθε προηγηθείσα συμφωνία ή πρόταση που οδήγησε σε αυτό .
Το πολιτικό κατεστημένο επί της προεδρίας του Τάσσου Παπαδόπουλου έφερε δυστυχώς προς ψήφιση ένα ατιμωτικό για τον ελληνισμό σχέδιο, δημιουργώντας έτσι νέα ασφυκτικά δεδομένα που υπηρετούν τον τουρκικό επεκτατισμό. Το σχέδιο Ανάν όφειλαν οι τότε ηγέτες να απορρίψουν ασυζητητί και να μην αποδεχθούν να τεθεί σε δημοψήφισμα. Τα δακρύβρεχτα διαγγέλματα δεν αναιρούν τα αρνητικά σημεία της πράξης καθεαυτής του διπλού δημοψηφίσματος, όπως οι πανηγυρισμοί της αποδοχής της Ζυρίχης δεν αναίρεσαν τους όρους που οι κατακτητές επέβαλλαν στον Κυπριακό Ελληνισμό. Είναι σύνηθες φαινόμενο σε αυτό τον τόπο να επιβάλλονται μειοδοτικές θέσεις υπό το προσωπείο του πατριωτισμού.
Το εν λόγω σχέδιο δεν θα έπρεπε να τεθεί σε διπλό δημοψήφισμα αλλά ούτε και να τεθεί υπό την κρίση και την ψήφιση των εποίκων. Μόνον ένα ενιαίο εκλογικό σώμα αποτελούμενο από τους νόμιμους κατοίκους της Κύπρου μπορεί να λάβει οποιαδήποτε απόφαση που αφορά το μέλλον του κυπριακού λαού. Ας το γνωρίζουν αυτό όσοι σχεδιάζουν και απεργάζονται να φέρουν νέο σχέδιο λύσης .
Έδωσε ο λαός μας δια του βροντερού ΟΧΙ, την εντολή για αναζήτηση άλλης οδού επίλυσης του προβλήματος, για χάραξη άλλης στρατηγικής, χωρίς ο ίδιος να είναι σε θέση να προσδιορίσει και περιγράψει επακριβώς. Όμως το πολιτικό κατεστημένο παρερμήνευσε τη λαϊκή θέληση και με πρωτεργάτη τον ίδιο τον «πρόεδρο του ΟΧΙ», τον Τάσσο Παπαδόπουλο, επέστρεψε στο λασπώδες έδαφος του ενδοτισμού που μέσα από την 8ην Ιουλίου εκτοξεύεται ως ηφαιστειακή τέφρα που σκεπάζει τον ουρανό της πατρίδος, η μειοδοσία της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας ως η μόνη δήθεν εναπομείνασα λύση.
Όποιες όμως και αν είναι οι επιλογές των κρατούντων μετά το ΟΧΙ του 2004, η λαϊκή εντολή για την χάραξη μιας νέας στρατηγικής παραμένει ζώσα. Οι δυνάμεις που θα αναλάβουν τη πραγμάτωση αυτής της λαϊκής εντολής, οι εθνικιστικές δυνάμεις που έδρασαν τότε, για να ακουστεί βροντερό το ΟΧΙ του κυπριακού ελληνισμού, προχωρούν σήμερα συντεταγμένες ενάντια στον ενδοτισμό με ένα και μόνο αίτημα, την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της γης μας από τους κατακτητές .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ