ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ

Για τα μικροεπεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από το προεδρικό στις 12 Ιουλίου  ως ελάχιστη έκφραση της λαϊκής αγανάκτησης , ανακοινώθηκε από την αστυνομία η σύλληψη 20 ατόμων. Κανείς δεν γνωρίζει τη τύχη αυτών των ανθρώπων.
Ενώ για το έγκλημα του Βασιλικού με 13 νεκρούς και πολλούς τραυματίες και με τεράστια οικονομική καταστροφή δεν έγινε ούτε μια σύλληψη.
Αυτή είναι η δημοκρατία τους.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ

Θράσου ‘Η ΑΗΚ δεν συμμετείχε στις διαβουλεύσεις για την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος από τα κατεχόμενα’

Η ΑΗΚ δεν συμμετείχε στις διαβουλεύσεις για την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος από τα κατεχόμενα, αλλά παρείχε, κατόπιν σχετικού αιτήματος του κ. Μάνθου Μαυρομμάτη, δύο συμβούλους, σε προσωπικό επίπεδο, για την εμπορική πτυχή, διευκρίνισε με δηλώσεις του  ο Πρόεδρος της ΑΗΚ Χάρης Θράσου. Όπως είπε, η ΑΗΚ κάλυψε δύο πτυχές αυτής της προσπάθειας, την τεχνική και την εμπορική, αλλά επισήμως δεν έλαβε μέρος στις διαπραγματεύσεις.
Σε ερώτηση για το κόστος αγοράς του ηλεκτρικού ρεύματος, ο κ. Θράσου είπε ότι είναι αποδεκτό, διευκρινίζοντας ότι κατά τις διαβουλεύσεις ο ίδιος βρισκόταν στα γραφεία της ΑΗΚ, ενημερώθηκε για την τιμή τηλεφωνικώς, την μελέτησαν με τους τεχνοκράτες της Αρχης και κατέληξαν στο ότι αυτή είναι αποδεκτή.
Η διάρκεια της προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος θα είναι μέχρι τέλος Αυγούστου, όπως ζήτησε ο κ. Μαυρομμάτης, σημείωσε ο κ. Θράσου, λέγοντας ότι, εάν χρειαστεί, θα ζητηθεί και για επιπλέον χρονικό διάστημα.
Όσον αφορά την ποσότητα, ο κ. Θράσου είπε ότι οι Τ/κ έχουν προθυμοποιηθεί να δώσουν από 80 έως και 110 MW. ”Αλλά το σύστημα, όπως με πληροφόρησε ο Διευθυντής του Συστήματος Μεταφοράς, μπορεί να αντέξει μέχρι 80 MW, επειδή είναι πολύ παλιό, πριν το 1974”.
Απαντώντας σε διευκρινιστικές ερωτήσεις, ο Πρόεδρος της ΑΗΚ είπε ότι δεν γνωρίζει από ποιο σημείο θα προμηθευθεί το ρεύμα από τα κατεχόμενα, αλλά αυτό δεν θα χρησιμοποιηθεί μόνο στην πρωτεύουσα, αλλά όλη την Κύπρο.
Ερωτηθείς για τις γεννήτριες που αναμένονται από την Ελλάδα, ο κ. Θράσου είπε ότι αναμένονται σε 110 με 120 εμπορευματοκιβώτια, σε τμηματικές αφίξεις με πλοία που θα ξεκινήσουν από την Ελλάδα την ερχόμενη Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο.
Τη Δευτέρα, πρόσθεσε, αναμένονται οι αξιολογήσεις των προσφορών που ζήτησε η Αρχή Ηλεκτρισμού για επιπρόσθετες γεννήτριες από ιδιώτες από το εξωτερικό.
Όσον αφορά την καταγραφή των ζημιών στο Βασιλικό, ο κ. Θράσου ανέφερε ότι οι εμπειρογνώμονες της Αρχης δεν έχουν ακόμα εισέλθει στον χώρο του εργοστασίου, καθώς η ασφαλιστική εταιρεία θέλει να ολοκληρώσει πρώτα τη δική της αξιολόγηση.
Τέλος, ο Πρόεδρος της ΑΗΚ δήλωσε ότι σήμερα ζήτησε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως να ενισχύσει τις περιπολίες της Αστυνομίας στην περιοχή γύρω από το εργοστάσιο στο Βασιλικό.
onlycy.com

Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων: ”Μικρό όπλο μαζικής καταστροφής ήταν τα εμπορευματοκιβώτια”

Αυτό δήλωσε ο διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων, ΕΚΕΟ.
Τα εμπορευματοκιβώτια με τα εκρηκτικά στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς ήταν «μικρό όπλο μαζικής καταστροφής», δήλωσε ο διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων, ΕΚΕΟ, Θεόδωρος Λιόλιος, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ «Από Μέρα σε Μέρα».
Εκείνοι που τα κατασκεύασαν, είπε ο κ. Λιόλιος, έπρεπε να γνωρίζουν ότι «η δομή ήταν η ίδια με εκείνη της πρώτης μεγάλης ισχύος συμβατικής έκρηξης στο Λος Άλαμος το 1945, λίγο πριν δοκιμαστεί το πρώτο πυρηνικό όπλο». Τα εμπορευματοκιβώτια στη Ναυτική Βάση, ανέφερε, τοποθετήθηκαν με τέτοια γεωμετρική δομή, ώστε να υπάρξει κρίσιμη μάζα του συμβατικού εκρηκτικού και να μη μείνει ούτε ένα γραμμάριο.
Ο διευθυντής του ΕΚΕΟ εξέφρασε την άποψη, ότι η ισχύς και η προϊστορία της έκρηξης δημιουργούν συνθήκες που ξεφεύγουν από τις εμπειρίες των πυροτεχνουργών της Αστυνομίας, οι οποίοι κλήθηκαν στην περιοχή. Δεν γνωρίζουμε, υπογράμμισε, τι υλικά υπήρχαν στα εμπορευματοκιβώτια και ποια είναι η σύσταση των χιλιάδων μεταλλικών δίσκων που έχουν διασκορπιστεί στην περιοχή. Τόνισε, ότι θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως να τα συλλέγουν οι στρατιώτες, μέχρι το Χημείο του κράτους να ανιχνεύσει το είδος του μετάλλου. Κάλεσε, παράλληλα, τους πολίτες να μη μαζεύουν οποιοδήποτε μεταλλικό αντικείμενο από την περιοχή, μέχρι να διαπιστωθεί τι είδους είναι.
Υπάρχει ενδεχόμενο, είπε ο κ. Λιόλιος, να είναι μαγνήσιο ή μέταλλο που χρησιμοποιείται στους κάλυκες των πυροβόλων και των βλημάτων των τεθωρακισμένων. Ωστόσο, υποστήριξε ότι δεν πρέπει να δημιουργείται πανικός, διότι μπορεί να μην πρόκειται για κάτι βλαβερό και σημείωσε ότι μέχρι σήμερα ουδείς γνωρίζει τι σύσταση έχουν.
ΕΛΛΑΣ

ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ


Αναφορικά με το έγκλημα στη ναυτική βάση Βασιλικού , έχουμε τα εξής δεδομένα:
Πρώτο δεδομένο : η πολιτική απόφαση να τοποθετηθούν τα κοντέινερ με το εκρηκτικό υλικό στη ναυτική βάση Βασιλικού.
Δεύτερο δεδομένο: η διαβεβαίωση του υπουργού αμύνης κ. Παπακώστα ως εκφραστού της κυβερνήσεως , πως το περιεχόμενο των κοντέινερ είναι αδρανές υλικό εντελώς ακίνδυνο που θα μπορούσε να τοποθετηθεί ακόμα και σε κατοικημένες περιοχές.
Τρίτο δεδομένο : η έκρηξη με τα τραγικά αποτελέσματα της.
Το πρώτο δεδομένο της πολιτικής απόφασης θα έπρεπε λογικά να ακολουθεί της ενδελεχούς έρευνας περί της επικινδυνότητος ή μη του περιεχομένου των κοντέινερ. Τούτο όμως αίρεται από το τρίτο δεδομένο δηλαδή από το αποτέλεσμα . Άρα δεν έγινε πραγματογνωμοσύνη του υλικού ή έγινε πλημμελώς . Στο σημείο αυτό υπάρχει αμφιβολία κατά πόσο έγινε έρευνα και από ποίους. Διότι αν έγινε έρευνα από ειδικούς που αποφάνθηκαν περί της μη επικινδυνότητος του περιεχομένου των κοντέινερ , τότε πρέπει να πουν στο λαό από ποιους ειδικούς έγινε αυτή η έρευνα. Στη περίπτωση της πλημμελούς έρευνας έχουμε παγίδευση της πολιτικής ηγεσίας που δεν είναι ειδική επί τέτοιων θεμάτων. Οπότε υπάρχουν ποινικές ευθύνες εις βάρος των ειδικών.
Εάν όμως δεν έγινε έρευνα ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αλλά πρόχειρη και υποτυπώδης εν γνώσει των πολιτικών υπευθύνων τότε η ποινική ευθύνη μεταβαίνει στη πολιτική ηγεσία.
Μια Τρίτη υπόθεση είναι να έγινε ορθή εκτίμηση του υλικού και να επισημάνθηκε προς τη πολιτική ηγεσία η επικινδυνότητα του αλλά να αγνοήθηκε. .Θα όφειλαν όμως σε αυτή τη περίπτωση να καταγγείλουν οι ειδικοί προς το λαό τα συμβαίνοντα, πράγμα το οποίο δεν έγινε οπότε δεν απαλλάσσονται της ποινικής ευθύνης.
Σε όλες τις περιπτώσεις εντοπίζεται συνυπευθυνότητα ειδικών και πολιτικής ηγεσίας. Η συνυπευθυνότητα αυτή περιορίζεται εις μεν τους ειδικούς σε ποινική ευθύνη εις δε τους πολιτικούς σε ποινική άμα και πολιτική. Σε αυτό το ενδεχόμενο ποινικής ευθύνης είναι εκτεθειμένοι και οι καθ’ υλην αρμόδιοι υπουργοί και ο ίδιος ο πρόεδρος της δημοκρατίας.
Εκ των πραγμάτων αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε να είχαν συλληφθεί και να είχαν τεθεί υπό περιορισμό ώστε να διευκολυνθεί το ανακριτικό έργο της δικαιοσύνης.
Αντι αυτού άλλα συμβαίνουν. Οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι στο έγκλημα διόρισαν τους ανθρώπους που θα διεξάγουν την έρευνα εξακολουθώντας να κυβερνούν τη χώρα. Η πράξη αυτή έγινε αποδεκτή από την δικαστική εξουσία. Όποτε έχουμε συμπαιγνία δικαστικής και πολιτικής αρχής. Αυτή η συμπαιγνία περιγράφεται με μια λέξη : ΤΥΡΑΝΝΙΑ .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ