ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ

Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα ΕΔΗΚ ξεκινά την προεκλογική του εκστρατεία με την εκδήλωση που θα γίνει στις 27 Οκτωβρίου ώρα 20.00 στο Ξενοδοχείο ΚΑΝΙΚΑ στη Λεμεσό. Κύριος ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος του κόμματος κ. Λουκάς Σταύρου με θέμα "Η πρόταση λύσης του ΕΔΗΚ ενάντια στον ραγιαδισμό".
Καλούμε κάθε Έλληνα πατριώτη που αγωνιά για το μέλλον του Κυπριακού Ελληνισμού, που βλέπει την πατρίδα να σύρεται από το προσκυνημένο κατεστημένο στον όλεθρο και τον αφελληνισμό, να δώσει το παρόν του σε αυτή την εθνικιστική συγκέντρωση ώστε να ακουστεί δυνατή η φωνή μας ενάντια στις μεθοδεύσεις των εχθρών του λαού και της πατρίδος.
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα ΕΔΗΚ κατέρχεται αυτοδύναμο στις βουλευτικές εκλογές του Μαϊου 2011, ως το μόνο κόμμα που έχει να δώσει μια ολοκληρωμένη πρόταση λύσης στα πλαίσια των νέων γεωπολιτικών δεδομένων με ένα και μοναδικό σκοπό την απελευθέρωση της γης μας από τους τούρκους και άγγλους κατακτητές.
Στην παρωχημένη, ψυχροπολεμική αντιπαράθεση μεταξύ δεξιάς και αριστεράς, που αποτελούν τις δύο όψεις του ιδίου νομίσματος καθώς και στην αλλοπρόσαλλη πολιτική του κεντρώου χώρου, αντιτάσσουμε την ιδεολογία της Εθνικοδημοκρατίας για μια πατρίδα Ελληνική και ένα κοσμικό λαϊκό κράτος που θα προστατεύσει τα συμφέροντα των παραγωγικών λαϊκών δυνάμεων ενάντια στην ληστρική, παρασιτική πλουτοκρατία.
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ-ΑΝΑΘΕΣΜΙΣΗ-ΕΘΝΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ

Ο κατάλογος των Αρχιερέων που ενεκρίθησαν για Τουρκική υπηκοότητα!

Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων "Romfea.gr", παραθέτει παρακάτω αποκλειστικά το κατάλογο των πρώτων αιτήσεων για Τουρκική υπηκοότητα που ενεκρίθησαν. Επίσης να σημειωθεί, ότι αναμένεται η απάντηση των Τουρκικών αρχών για την δεύτερη δέσμη αιτήσεων των Αρχιερέων.
Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:



Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας
Ο Μητροπολίτης Δαρδανελλίων κ. Νικήτας
Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος
Ο Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος
Ο Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιος
Ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος
Ο Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ
Ο Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος
Ο Μητροπολίτης Μπουένος Άϊρες κ. Ταράσιος
Ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Αμφιλόχιος
Ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριος
Ο Μητροπολίτης Πισιδίας κ. Σωτήριος
Ο Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ
Ο Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος
ΠΗΓΗ

Ενθουσιώδης υποδοχή του Αχμαντινετζάντ από τη Χεζμπολάχ στο κατώφλι του Ισραήλ

Βηρυτός: Περιοδεία σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τα σύνορα με το Ισραήλ πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και μπροστά σε κοινό χιλιάδων ανθρώπων καταφέρθηκε κατά του Ισραήλ και υπέρ των Λιβανέζων. Ο πρόεδρος του Ιράν, που βρίσκεται από την Τετάρτη στο Λίβανο, έφτασε στο χωριό Μπιντ Τζμπέιλ το απόγευμα της Πέμπτης, περίπου τέσσερα χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Ισραήλ. Σε ομιλία του μπροστά σε περίπου 15.000 χιλιάδες οπαδούς της Χεζμπολάχ στο στάδιο του χωριού εκφράστηκε με θετικά λόγια για αντίσταση των Λιβανέζων κατά του Ισραήλ. Το Ιράν θα παραμείνει στο πλευρό του λιβανικού λαού «έως το τέλος» διαβεβαίωσε τους το κοινό που τον επευφημούσε.

Μάλιστα τραγούδια γραμμένα ειδικά για τον Ιρανό πρόεδρο που του εύχονταν το «καλώς ήλθατε στην γη της αντίστασης» μεταδίδονταν από τα μεγάφωνα. «Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι οι σιωνιστές είναι θνητοί. Σήμερα το λιβανέζικο έθνος είναι ζωντανό και υπόδειγμα για τα περιφερειακά έθνη», πρόσθεσε ακόμη. Σε άλλη μία έμμεση αλλά σαφή αναφορά στο Ισραήλ, ο Αχμαντινετζάντ υπογράμμισε ότι οι εχθροί «δεν έχουν άλλη επιλογή από το να παραδοθούν και να επιστρέψουν στις πρώτες πατρίδες τους» για να προσθέσει: «η Παλαιστίνη θα απελευθερωθεί». Η επιλογή του χωριού δεν ήταν τυχαία: Το Μπιντ Τζμπέιλ υπέστη μεγάλες καταστροφές στον πόλεμο του 2006 μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ. Η Τεχεράνη είχε επενδύσει μεγάλα ποσά στην ανοικοδόμησή του χωριού που είναι άλλωστε και προπύργιο της σιιτικής οργάνωσης, πριν και μετά την κατοχή της περιοχής από τα ισραηλινά στρατεύματα που αποχώρησαν το 2000. Ο Αχμαντινετζάντ θα επισκέπτονταν επίσης της Κάνα όπου το 2006 σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σκοτώθηκαν δεκάδες άμαχοι. Η επίσκεψη χαρακτηρίστηκε από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ σκόπιμη πρόκληση. Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης μίλησε για την «κατοχή του Λιβάνου από το Ιράν διαμέσου της Χεζμπολάχ» η οποία «έχει καταστρέψει κάθε ελπίδα για ειρήνη και έχει μετατρέψει το Λίβανο σε ιρανικό δορυφόρο». Σκοπός της επίσκεψης του Ιρανού πρόεδρου, όπως θεωρούν οι αναλυτές, είναι να παρουσιάσει τη χώρα του σαν σύμμαχο του Λιβάνου και όχι μόνο της Χεζμπολάχ, φέρνοντας έτσι τη χώρα πιο κοντά στη Τεχεράνη σε βάρος της δυτικής επιρροής.
ΠΗΓΗ

Θέμα χρόνου η αναδιάρθρωση του χρέους


Είναι χαρακτηριστικό ότι η Γερμανία έθεσε και πάλι στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών (Ecofin) τη θέση της για ελεγχόμενη πτώχευση ενός κράτους – μέλους της Ευρωζώνης. Ανεπισήμως οι συζητήσεις για το αναπόφευκτο ή μη και το timing μιας τέτοιας κίνησης, η οποία άλλωστε χρειάζεται και σημαντικό χρόνο προετοιμασίας, γίνονται και στην Ουάσιγκτον και στις Βρυξέλλες. Ακόμη πιο καθαρά μίλησε για το θέμα αυτό σε συνέδριο που έγινε στην Ιταλία ο επικεφαλής του φημισμένου Ινστιτούτου Οικονομίας το Μονάχου (IFO) καθηγητής Χανς Βέρνερ Ζιν, που από τη θέση του έχει και ρόλο συμβούλου της γερμανικής κυβέρνησης. Είπε, λοιπόν, ο κ. Ζιν ότι "πριν «αποφασιστεί ένα σχέδιο διάσωσης μιας χώρας, θα πρέπει οι πιστωτές της χώρας – τράπεζες- να αποδέχονται μείωση των απαιτήσεών τους, διαφορετικά δεν θα υπάρξει ποτέ δημοσιονομική πειθαρχία στην Ευρωζώνη». Πολύ απλά, ο κ. Ζιν είπε αυτό που ισχύει στην καθημερνή τραπεζική πρακτική, ότι δηλαδή και οι τράπεζες αναλαμβάνουν κινδύνους με δάνεια που δίνουν και πρέπει να αναλαμβάνουν τον κίνδυνο αυτό. Μάλιστα, ο Γερμανός καθηγητής είναι πιο απαισιόδοξος από άλλους συναδέλφους του και θεωρεί ότι η μεγάλη μείωση των εισοδημάτων θα φέρει την Ελλάδα στα πρόθυρα… εμφυλίου πολέμου το 2011. «Είναι αδύνατον να μειωθούν οι μισθοί κατά 30% χωρίς μείζονα κοινωνική αναταραχή», είπε χαρακτηριστικά. Αλλά και στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μιλάνε για τις συζητήσεις που γίνονται για το θέμα αυτό πίσω από κλειστές πόρτες.
Το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας εξακολουθεί να είναι επισήμως από τα πλέον αμφιλεγόμενα της οικονομικής πολιτικής. Από τη μια πλευρά είναι η μεγάλη πλειοψηφία των διεθνών αναλυτών και κορυφαίων οικονομολόγων, οι οποίοι θεωρούν την αναδιάρθρωση ως αναγκαία προϋπόθεση για τη σταθεροποίηση της δημοσιονομικής και οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, μέσω της μείωσης της υπερβολικής δαπάνης για τόκους – στο ύψος των 14 δις ευρώ ή 5% του ΑΕΠ – που πληρώνει στους κατόχους των ομολόγων της. Θεωρούν, δηλαδή, ότι με την αναδιάρθρωση θα περιοριστεί η μείωση των εισοδημάτων των Ελλήνων και η ύφεση της οικονομίας σε επίπεδα που θα είναι δυνατό να οδηγήσουν σε έξοδο από την κρίση. Από την άλλη πλευρά, έχουμε κορυφαίους αξιωματούχους της ΕΕ να απορρίπτουν με επίσημες δηλώσεις τους τη λύση της αναδιάρθρωσης, υποστηρίζοντας ότι μείωση του ελλείμματος και η σταθεροποίηση του δημόσιου χρέους είναι δυνατή και χωρίς αυτή. Ο επίτροπος κ. Όλι Ρεν στάθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα που θα δημιουργούσε μια αναδιάρθρωση στην ελληνική και την ευρωπαϊκή οικονομία, ενώ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι η Ελλάδα θα εξυπηρετήσει κανονικά όλα τα χρέη της. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται, όπως ήταν αναμενόμενο, και οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Πρόσφατα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δημοσιοποίησε μια έκθεση στελεχών του για τον κίνδυνο χρέους που αντιμετωπίζουν 10 από τις πιο αναπτυγμένες οικονομίες στον κόσμο, μεταξύ των οποίων η ελληνική αλλά και η αμερικανική και η βρετανική, η ιαπωνική και η γαλλική. Η έκθεση κατέληγε στο συμπέρασμα ότι η αναδιάρθρωση του χρέους και πολύ περισσότερο η πτώχευση τους είναι «μη αναγκαία, μη επιθυμητή και απίθανη». Η μελέτη συνέκρινε βασικά χαρακτηριστικά των αναπτυγμένων οικονομικών – το ύψος του πραγματικού επιτοκίου και τη συνολική δαπάνη για τόκους που πληρώνουν, τα πρωτογενή ελλείμματά τους (δηλαδή, τα ελλείμματα του προϋπολογισμού χωρίς τους τόκους) και το ρυθμό ανάπτυξης – για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτές δεν έχουν κίνητρο να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση ή ανοιχτή χρεοκοπία, όπως συνέβη με τις λιγότερο αναπτυγμένες οικονομίες τις περασμένες δεκαετίες. Ωστόσο, αν διαβάσει κανείς αναλυτικά τη μελέτη και δεν περιοριστεί στα συμπεράσματα, θα διαπιστώσει ότι με βάση τα στοιχεία που προσκομίζουν οι συγγραφείς της, η Ελλάδα βρίσκεται πιο κοντά στις χώρες που αναγκάστηκαν να πτωχεύσουν. Για παράδειγμα, ενώ το πραγματικό επιτόκιο – μετά την αφαίρεση του πληθωρισμού – που θα πληρώσουν οι δέκα αναπτυγμένες χώρες για τη διετία 2011-12 υπολογίζεται σε 2,5%, για την Ελλάδα φτάνει στο 4%, έναντι 5,4% που ήταν κατά μέσο όρο στις χώρες που πτώχευσαν. Το ίδιο ισχύει και για τη διαφορά μεταξύ πραγματικού επιτοκίου και πραγματικού ρυθμού ανάπτυξης, ο οποίος είναι κρίσιμης σημασίας για τη δυνατότητα μείωσης του ελλείμματος. Στην περίπτωση της Ελλάδας εκτιμάται στο 4,4%, έναντι μόλις 0,8% στις 10 αναπτυγμένες χώρες και 7,3% στις χώρες που πτώχευσαν. Η έκθεση συμπεραίνει ότι μ’ ένα «κούρεμα» του χρέους κατά 50%, η αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή στην Ελλάδα θα μειωνόταν κατά 2,7% του ΑΕΠ, έναντι μόλις 0,5% για όλες τις αναπτυγμένες οικονομίες. Αν, όμως, η αναδιάρθρωση γίνει σε «εθελοντική» βάση, το «κούρεμα» θα είναι αρκετά μικρότερο και ανάλογα και η μείωση της δημοσιονομικής προσαρμογής. Ακόμη, όμως, και το μισό να είναι το «κούρεμα», θα μιλάμε για ελάφρυνση του βάρους για τους Έλληνες κατά 1,3% του ΑΕΠ ή πάνω από 3 δις ευρώ, ποσό που δεν είναι καθόλου μικρό.
Το ερώτημα, βεβαίως, που τίθεται για ποιο λόγο οι κοινοτικοί αξιωματούχοι διαψεύδουν την προοπτική της αναδιάρθρωσης του χρέους. Η μια πιθανή απάντηση είναι αυτή που έδωσε ο κ. Ζιν, όταν τον ρώτησαν γιατί δεν συνδυάστηκε η διάσωση της Ελλάδας με την τρόικα για το Μνημόνιο και το πακέτο των 110 δις ευρώ. Το μέτρο αυτό, είπε, αποκλείστηκε, γιατί θεωρήθηκε ότι θα αποτελούσε ηθικό κίνδυνο (moral hazard), δηλαδή μια «πρόκληση» και σε άλλες χώρες να αφήσουν το έλλειμμα και το χρέος τους να εκτροχιαστεί. Αυτή η εκδοχή συνεπάγεται ότι η Ελλάδα θα πρέπει να «βασανιστεί» αρκετά, ώστε να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγή για τις άλλες χώρες της Περιφέρειας της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν μεγάλο δημοσιονομικό πρόβλημα. Μια παραλλαγή της είναι ότι η Ελλάδα έχει ακόμα «λίπος» να κάψει – παρά την προφανή αποτυχία της μείωσης του ελλείμματος με τα μέτρα του Μνημονίου - , αρκεί να βάλει ουσιαστικό «χέρι» στη φοροδιαφυγή και στη σπατάλη στο ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως τις ΔΕΚΟ και τα νοσοκομεία. Μια άλλη εκδοχή είναι ότι οι τράπεζες στη Γερμανία και στη Γαλλία, που έχουν τις μεγαλύτερες θέσεις σε ελληνικά ομόλογα, πιέζουν για να καθυστερήσει κι άλλο η αναδιάρθρωση, παρά το γεγονός ότι η επίπτωση που θα υπάρξει θεωρείται ελεγχόμενη, σύμφωνα με τα πρόσφατα stress tests. Ό,τι κι αν ισχύει από αυτά – πιθανόν και όλα μαζί-, η πραγματικότητα είναι ότι οι Ευρωπαίοι γραφειοκράτες παίζουν ακόμη μια φορά με τη «φωτιά». Γιατί, είναι προφανής ο κίνδυνος να οδηγηθεί η ελληνική οικονομία σε τέτοια πίεση, ώστε να καταστεί αναπόφευκτη μια πολύ πιο επώδυνη χρεοκοπία της που θα πλήξει όλη την Ευρωζώνη, πριν προχωρήσουν σε μια συντεταγμένη ή «φιλική» αναδιάρθρωση του χρέους με μικρότερες αρνητικές επιπτώσεις για όλους. Την άποψη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αποδεχτεί την αρχή της αναδιάρθρωσης του χρέους και να ξεκινήσει τις θεσμικές προετοιμασίες γι’ αυτή υπογραμμίζει σε άρθρο του στους Financial Times ο βασικός αρθρογράφος της εφημερίδας κ. Βόλφγκανγκ Μινχάου.
Πηγή