ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Ενθουσιώδης υποδοχή του Αχμαντινετζάντ από τη Χεζμπολάχ στο κατώφλι του Ισραήλ

Print
Βηρυτός: Περιοδεία σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τα σύνορα με το Ισραήλ πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και μπροστά σε κοινό χιλιάδων ανθρώπων καταφέρθηκε κατά του Ισραήλ και υπέρ των Λιβανέζων. Ο πρόεδρος του Ιράν, που βρίσκεται από την Τετάρτη στο Λίβανο, έφτασε στο χωριό Μπιντ Τζμπέιλ το απόγευμα της Πέμπτης, περίπου τέσσερα χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Ισραήλ. Σε ομιλία του μπροστά σε περίπου 15.000 χιλιάδες οπαδούς της Χεζμπολάχ στο στάδιο του χωριού εκφράστηκε με θετικά λόγια για αντίσταση των Λιβανέζων κατά του Ισραήλ. Το Ιράν θα παραμείνει στο πλευρό του λιβανικού λαού «έως το τέλος» διαβεβαίωσε τους το κοινό που τον επευφημούσε.

Μάλιστα τραγούδια γραμμένα ειδικά για τον Ιρανό πρόεδρο που του εύχονταν το «καλώς ήλθατε στην γη της αντίστασης» μεταδίδονταν από τα μεγάφωνα. «Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι οι σιωνιστές είναι θνητοί. Σήμερα το λιβανέζικο έθνος είναι ζωντανό και υπόδειγμα για τα περιφερειακά έθνη», πρόσθεσε ακόμη. Σε άλλη μία έμμεση αλλά σαφή αναφορά στο Ισραήλ, ο Αχμαντινετζάντ υπογράμμισε ότι οι εχθροί «δεν έχουν άλλη επιλογή από το να παραδοθούν και να επιστρέψουν στις πρώτες πατρίδες τους» για να προσθέσει: «η Παλαιστίνη θα απελευθερωθεί». Η επιλογή του χωριού δεν ήταν τυχαία: Το Μπιντ Τζμπέιλ υπέστη μεγάλες καταστροφές στον πόλεμο του 2006 μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ. Η Τεχεράνη είχε επενδύσει μεγάλα ποσά στην ανοικοδόμησή του χωριού που είναι άλλωστε και προπύργιο της σιιτικής οργάνωσης, πριν και μετά την κατοχή της περιοχής από τα ισραηλινά στρατεύματα που αποχώρησαν το 2000. Ο Αχμαντινετζάντ θα επισκέπτονταν επίσης της Κάνα όπου το 2006 σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σκοτώθηκαν δεκάδες άμαχοι. Η επίσκεψη χαρακτηρίστηκε από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ σκόπιμη πρόκληση. Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης μίλησε για την «κατοχή του Λιβάνου από το Ιράν διαμέσου της Χεζμπολάχ» η οποία «έχει καταστρέψει κάθε ελπίδα για ειρήνη και έχει μετατρέψει το Λίβανο σε ιρανικό δορυφόρο». Σκοπός της επίσκεψης του Ιρανού πρόεδρου, όπως θεωρούν οι αναλυτές, είναι να παρουσιάσει τη χώρα του σαν σύμμαχο του Λιβάνου και όχι μόνο της Χεζμπολάχ, φέρνοντας έτσι τη χώρα πιο κοντά στη Τεχεράνη σε βάρος της δυτικής επιρροής.
ΠΗΓΗ

0 σχόλια: