ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Οι χρήσιμοι “επαναστάτες” των Βορείων Προαστίων

Δεν θέλουμε να αποδειχτούμε άγγελοι κακών, αλλά, έως τώρα, όλως περιέργως, οι «φονιάδες των λαών», ο υπ’ αριθμόν ένα εχθρός των απανταχού «επαναστατών», οι Αμερικανοί, και ειδικότερα η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, δεν έχει λάβει κανένα «πακέτο» σαν κι αυτό που πήραν

–ή επρόκειτο να λάβουν- οι πρεσβείες της Ρωσίας, του Μεξικό, της Γερμανίας, του Βελγίου, της Χιλής, της Ολλανδίας, της Ελβετίας, κ.λ.π. Βέβαια, μέχρι την Κυριακή των εκλογών μένουν ακόμα τέσσερις ημέρες. Και έως τότε ουδείς μπορεί να αποκλείσει ένα συνεχιζόμενο μπαράζ επιθέσεων με επιστολές-στρακαστρούκες.


Μέχρι στιγμής πάντως, οι δράστες, όποιοι κι’αν είναι, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν κλίμα τρομοϋστερίας και κατατρομοκράτησης των Αθηναίων, οι οποίοι μποτιλιαρισμένοι στους αποκλεισμένους από τις στρατιές αστυνομικών δρόμους του κέντρου της Αθήνας για να κάνουν ελεγχόμενες εκρήξεις σε δέματα που έχουν ή και δεν έχουν μέσα βόμβες, βομβαρδίζονται από το ραδιόφωνο με δελτία εκρήξεων. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί το γνωστό τρομοσκηνικό που έζησε η Ελλάδα το 2002, με την εξάρθρωση τμήματος της 17 Νοέμβρη, να μεταφέρονται ντυμένοι με άσπρα αλεξίσφαιρα τα δύο άτομα 22 και 24 ετών που συνελήφθησαν χτές.
Την ίδια στιγμή, στα νυκτερινά δελτία των καναλιών, και ιδιαίτερα των φιλοκυβερνητικών, τα οποία πρίν ασκούσαν ωμή προπαγανδιστική τρομοκρατία για τα μέτρα λιτότητας και το μνημόνιο, τώρα οι πολίτες, με αφορμή τις βομβιστικές επιθέσεις, ακούνε για «διεθνή απαξίωση της χώρας», κ.λ.π. Είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα, οι στόχοι των παρακρατικών κύκλων που οργάνωσαν το μπαράζ των κτυπημάτων, έχουν εντονότατο «άρωμα» προβοκάτσιας. Ακόμα κι’αν δεν το ήθελαν, αυτό πέτυχαν με τα κτυπήματά τους σε μια κρίσιμη πολιτική συγκυρία. Και, βέβαια, έδωσαν τα επιχειρήματα στην κυβέρνηση να καπηλευτεί επικοινωνιακά τα γεγονότα. Είναι πλέον ηλίου φαεινότερον ότι κάποιοι προσπαθούν να πείσουν πως η Ελλάδα είναι χώρα της ανωμαλίας και ότι είναι φυσικό, κάτω από συνθήκες οικονομικής αστάθειας, και τώρα σοβαρών προβλημάτων δημόσιας ασφάλειας, αργά ή γρήγορα πρέπει να πάει σε πρόωρες εκλογές. Κι’αυτό, τη στιγμή που λίγες ημέρες πρίν, στην διακαναλική συνέντευξή του, ο κ.Παπανδρέου εκβίασε ανοικτά τον ελληνικό λαό με το δίλημμα «Παπανδρέου-μνημόνιο ή πρόωρες εκλογές».
Είναι επίσης, εξίσου προφανές ότι καταβάλλεται προσπάθεια ώστε οι Ελληνες, και ειδικά οι ψηφοφόροι της Αθήνας –στην οποία, κατά κοινή πεποίθηση το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει μείζον εκλογικό ζήτημα- να σπεύσουν στις κάλπες, ξεχνώντας, έστω για μια μέρα, την αγανάκτησή τους για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, και σκεπτόμενοι το θέμα της δημόσιας ασφάλειας. Άλλωστε, οι χιλιάδες ένστολοι που πλημμυρίζουν αυτές τις ημέρες τους δρόμους της Αθήνας, είναι εκεί για να του θυμίζουν ότι η ίδια η χώρα και η κυβέρνησή της, βρίσκονται σε πόλεμο με την τρομοκρατία για να σώσουν τα πάτρια εδάφη. Ακριβώς δηλαδή, η ίδια μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε για τα οικονομικά (ή ΔΝΤ και σωτηρία της χώρας ή κατάρρευση).
Περιττό όμως, να πει κανείς ότι η κάθε «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» είχε ήδη εξαρθρωθεί πριν από τις περσινές εκλογές και ότι τα διάφορα «τσικό της επανάστασης των Βορείων Προαστίων» που παρελαύνουν αυτές τις ημέρες, δεν είναι παρά τα «χρήσιμα υπολείμματα» του συστήματος.


ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ

Οι, κατά Πάγκαλον, «παραγωγικές» δυνάμεις της χώρας


  • Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης
Ο κ. Πάγκαλος, προχθές, έδωσε ένα δείγμα της ορθότητας του τρόπου που βλέπει τα πράγματα. Δήλωσε, με κάθε επισημότητα, από το βήμα της κρατικής τηλεόρασης, ότι η Αστυνομία και ο Στρατός, δεν συγκαταλέγονται στις παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας, διότι δεν παράγουν έργο.
Επειδή δεν είδα και δεν άκουσα κανέναν από τους μεγαλόσχημους «γαλονάδες», τους (προφανώς, κομματογενείς) «αρχηγούς» των χιλιάδων αστυνόμων και αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων να βάζει τα πράγματα στη θέση τους, αναλαμβάνω αυτόκλητος συνήγορός τους και λέω το εξής απλό: Ο κ. Πάγκαλος, στην ίδια εκπομπή, όταν ο δημοσιογράφος τόλμησε , εναντιονόμενος στην άποψη Πάγκαλου, να τον ρωτήσει γιατί δεν τους θεωρεί παραγωγικούς, απάντησε ότι «παραγωγικός είναι μόνο όποιος παράγει προϊόντα και υπηρεσίες».
Επειδή ο συμπαθής δημοσιογράφος (κ. Σπηλιόπουλος της ΕΤ) στερείται ετοιμότητας ενώπιον μεγαλόσχημων προϊσταμένων του, ερωτώ εγώ τον κ. Πάγκαλο αν η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΏΝ (που παρέχει η Αστυνομία) ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΏΡΑΣ (που παρέχει ο Στρατός) είναι ή δεν είναι μία παρεχόμενη υπηρεσία.
Αν αυτή η υπηρεσία είναι αντιπαραγωγική, δηλαδή κοστίζει περισσότερο από ότι προσφέρει, τότε τι πρέπει να πούμε για τις υπηρεσίες που προσέφερε ο κ. Πάγκαλος, μαζί με όλο το συνάφι τού πολιτικού προσωπικού τού καθεστώτος πολιτικού συστήματος, που πτωχεύσανε την Ελλάδα για να εδραιώσουν τα κόμματά τους στη διεκδίκηση ή διατήρηση της Εξουσίας;;;
Ωραίο και επίκαιρο ερώτημα έθεσε ο κ. Πάγκαλος με τη διατύπωση της σκέψης του.
Η απάντηση ίσως δοθεί στις κάλπες, την επόμενη Κυριακή… 

Ας μιλήσουμε επιτέλους

Νέα φυγή καταθέσεων τρέμουν οι τραπεζίτες!

Την ώρα που ετοιμάζονταν να επιστρέψουν στη διατραπεζική αγορά, οι Έλληνες τραπεζίτες επιστρέφουν ολοταχώς στην.. αγωνία του γκισέ, καθώς εκφράζονται φόβοι, ότι η νέα συζήτηση που άνοιξε για όλες τις πιθανές και απίθανες εκδοχές χρεοκοπίας της χώρας θα αρχίσει πολύ σύντομα να κλονίζει την ψυχραιμία των καταθετών, επαναφέροντας το σύστημα στις συνθήκες αποσταθεροποίησης του πρώτου εξαμήνου του 2010.
Προς το παρόν, όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, οι καταθέτες φαίνεται ότι αποφεύγουν την εκδήλωση πανικού, παρά την ορμητική επάνοδο της δημόσιας συζήτησης, στην Ελλάδα και διεθνώς, για τις πιθανότητες να γίνει η Ελλάδα ο πρώτος.. πελάτης του μηχανισμού στήριξης που προτείνει η Γερμανία, συνοδεύοντας αυτή την πρόταση με την προτροπή για «κούρεμα» πιστωτών.
Οι καταθέτες δεν σπεύδουν να αποσύρουν καταθέσεις σε συνθήκες πανικού, όπως συνέβη ιδιαίτερα κατά το α’ εξάμηνο του έτους, καθώς επιχειρούν να.. βγάλουν άκρη μέσα στη γενικευμένη σύγχυση, σχετικά με το αν πράγματι επίκειται μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αλλά κυρίως με το πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει την καθημερινότητα του καταθέτη. Όμως, ακόμη και τραπεζικά στελέχη που καλούνται από καταθέτες να δώσουν μια σαφέστερη εικόνα για τις επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας δυσκολεύονται να δώσουν καθαρές απαντήσεις.
Θεωρητικά, οι καταθέτες προστατεύονται από την κρατική εγγύηση των 100.000 ευρώ ανά καταθέτη, ανά πιστωτικό ίδρυμα, στην περίπτωση που κάποια τράπεζα οδηγηθεί σε διαδικασία εκκαθάρισης. Στην πράξη, όμως, η κυβέρνηση και οι εποπτικές αρχές θα κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν καταρρεύσεις τραπεζών, ακόμη και σε περίπτωση αναδιάρθρωσης του χρέους, καθώς γνωρίζουν ότι μια αναταραχή μεγάλης κλίμακας στο ελληνικό πιστωτικό σύστημα θα άνοιγε το «κουτί της Πανδώρας» όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά πιθανόν και για άλλες χώρες της Ευρωζώνης, ιδιαίτερα στην περιφέρεια.
Όμως, παρότι το ενδεχόμενο απώλειας κεφαλαίων από κατάθεση σε ελληνική τράπεζα θα πρέπει να θεωρείται απόμακρο, βέβαιο είναι, ότι αν η κυβέρνηση αρχίσει διαπραγμάτευση για αναδιάρθρωση του χρέους θα επιβληθούν περιορισμοί για μια χρονική περίοδο στις αναλήψεις από τις τράπεζες. «Δεν έχει νόημα να συζητάς για μια αναδιάρθρωση του χρέους και την ίδια στιγμή να αποσύρονται μαζικά καταθέσεις από το τραπεζικό σου σύστημα», τονίζουν τραπεζικά στελέχη. Και επισημαίνουν, ότι ακόμη και χωρίς να έχει επιβληθεί κάποιος επίσημος περιορισμός στις αναλήψεις, στις πιο δύσκολες στιγμές του τρέχοντος έτους αρκετές τράπεζες επέβαλαν άτυπους περιορισμούς, ανάλογα με τις συνθήκες ρευστότητας στην κάθε τράπεζα (για παράδειγμα, αναλήψεις μεγάλων ποσών ήταν δυνατές μόνο με προειδοποίηση αρκετών ημερών).
Πάντως, το πρόβλημα που διαπιστώνουν τα στελέχη της τραπεζικής αγοράς ότι δημιουργήθηκε από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής είναι η δημιουργία ενός κλίματος έντονης αβεβαιότητας για μια σχετικά μακρά χρονική περίοδο:

  • Η Γερμανία και η Γαλλία επέβαλαν μεν μια περιορισμένη τροποποίηση της Συνθήκης της Λισαβόνας, που θα γίνει με συνοπτική διαδικασία, αλλά μέχρι τη λήψη των οριστικών αποφάσεων, τον επόμενο Μάρτιο, μεσολαβούν αρκετοί μήνες, στη διάρκεια των οποίων θα γίνεται στην Ευρώπη μια θυελλώδης συζήτηση για τις κρίσιμες «λεπτομέρειες» του μόνιμου μηχανισμού στήριξης.
  • Η Άνγκελα Μέρκελ μπορεί να ξεκαθάρισε, ότι οι ιδιώτες επενδυτές θα πρέπει να υποστούν κάποιας μορφής «κούρεμα», στο πλαίσιο της διαδικασίας αναδιάρθρωσης του χρέους μιας χώρας που θα ζητήσει τη στήριξη του ευρωπαϊκού μηχανισμού, αλλά το πώς θα γίνει αυτό στην πράξη παραμένει αβέβαιο και οι απόψεις που εκφράζονται είναι πολλές.
  • Ο Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι, έμπειρο στέλεχος της ΕΚΤ, εξέφρασε ανοικτά χθες τη δυσφορία του για τις αποφάσεις που λαμβάνουν οι πολιτικοί, χωρίς μετρούν προσεκτικά τις πιθανές παρενέργειες. «Πρέπει να γνωρίζουμε, ότι όταν ζητούμε τη δημιουργία ενός μηχανισμού αναδιάρθρωσης χρέους, αυτό μπορεί να φαίνεται ωραίο και χωρίς κόστος, αλλά ο σχεδιασμός και η εφαρμογή αυτής της διαδικασίας είναι λίγο διαφορετική και προς το παρόν δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο να γίνεται στην πράξη», σημείωσε με νόημα ο Ιταλός τραπεζίτης.
Σε αυτές τις συνθήκες αβεβαιότητας, που ήδη οδηγούν σε δραματική άνοδο του κόστους δανεισμού των χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης, τραπεζικά στελέχη φοβούνται, ότι για μια περίοδο αρκετών μηνών οι Έλληνες καταθέτες θα «βομβαρδίζονται» από ανησυχητική ειδησεογραφία. «Στη δύσκολη σημερινή συγκυρία, το να φθάσει το τραπεζικό σύστημα από τη λειτουργία σε συνθήκες ηρεμίας σε συνθήκες bank run δεν έχει μεγάλη απόσταση και όλα εξαρτώνται από το κλίμα που κάθε φορά διαμορφώνεται», τονίζει έμπειρο τραπεζικό στέλεχος.
Άλλα στελέχη επισημαίνουν, ότι η επέκταση των ελληνικών τραπεζών εκτός συνόρων περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση, σε ό,τι αφορά τις κινήσεις των καταθετών. Όπως υπογραμμίζουν, οι καταθέτες σε καταστήματα ελληνικών ομίλων των Βαλκανίων είναι πολύ πιο ευαίσθητοι σε αρνητικές ειδήσεις για την Ελλάδα από τους Έλληνες.
Αυτό φάνηκε καθαρά το δεύτερο τρίμηνο του 2010, όταν μέσα σε ένα μόνο τρίμηνο οι συνολικές υποχρεώσεις των τραπεζών στο εξωτερικό, δηλαδή κυρίως οι καταθέσεις, μειώθηκαν κατά 12% (19 δις. δολ.), υποχωρώντας στα 140 δις, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών. Αν επαναληφθεί κάτι τέτοιο σήμερα, με αφορμή τις συζητήσεις για ελεγχόμενη χρεοκοπία, που μεταδίδονται με μεγάλη ταχύτητα σε όλη την Ευρώπη, οι ελληνικές τράπεζες θα χρειασθούν ισχυρή στήριξη από την ΕΚΤ και θα δυσκολευθούν πολύ να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο, καθώς ιδιαίτερα στα δίκτυα του εξωτερικού η σχέση χορηγήσεων και καταθέσεων παραμένει εξαιρετικά δυσμενής. 

ας μιλήσουμε επιτέλους

Ο ΠΡΟΠΕΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

Οι εκλογές πλησιάζουν . Ο Δημοκρατικός Συναγερμός , το κόμμα που εκφράζει την υποχώρηση και τον ραγιαδισμό συμπαρατασσόμενο με το ΑΚΕΛ, ετοιμάζεται να βγάλει τις πλαστικές γαλάζιες σημαιούλες από τα ντουλάπια και να εξορμήσει στους συλλόγους των εθνικοφρόνων που το 2004 στήριξαν το σχέδιο Ανάν και τώρα καλούνται να στηρίξουν την χαλαρή διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία .Βέβαια δεν τους λένε ότι με αυτό τον τρόπο ο τόπος θα τουρκέψει πέρα ως πέρα αλλά ότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα διώξουν το τουρκικό στρατό και ότι εμείς στη συνέχεια ως έξυπνοι , ξεχωριστοί , προικισμένοι , πλούσιοι και ραδιούργοι θα καπελώσουμε τους τούρκους . Αυτά τους λένε τους εθνικόφρονες οι φελλοί του ΔΗ.ΣΥ. μαζί με διάφορες υποσχέσεις για διορισμούς , χρηματοδοτήσεις , κουκουλώματα διαφόρων αισχροτήτων και παρανομιών και έτσι παράγεται το πλέον δυσώδες και απεχθές αποτέλεσμα, να δολοφονείται η πατρίδα ανεμίζοντας την ελληνική σημαία πάνω από το πτώμα της . Έχουν το θράσος μάλιστα να αποκαλούν πατριδοκάπηλους όσους απορρίπτουν την διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Το ατόπημα τούτο διέπραξε ο επηρμένος  φωνακλάς , αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ , Νίκος Τορναρίτης . Αυτά να τα λέτε κύριοι του ΔΗ.ΣΥ στους τούρκους ομοτράπεζους σας για να ξεκαρδίζονται στα γέλια μαζί σας , ως ελεεινοί γελωτοποιοί που είστε , και να μην εξέρχονται του φραγμού των οδόντων σας όταν βρίσκεστε ανάμεσα σε έλληνες. Τη πατρίδα μας τη σπαρμένη με τα κόκκαλα των ηρώων δεν θα σας επιτρέψουμε να τη παραδώσετε στους τούρκους.
Η γραμμή της προδοσίας που αρχίζει από την αποδοχή και επιβολή του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης , περνά μέσα από την ανανέωση της προδοσίας το 1977 και 1979 για να φτάσει μέχρι το αίσχος της λεγόμενης επανένωσης με τη ΔΔΟ , θα ανακοπεί από τις λαϊκές εθνικές δυνάμεις . Ας το καταλάβουν όλοι οι ομόφρονες αντιομοσπονδιακοί που μένουν ακόμα εγκλωβισμένοι στην ΕΔΕΚ , στο ΕΥΡΩΚΟ και στις παρόμοιες γλοιώδης εκφάνσεις της υποχώρησης με τα μασημένα λόγια, τις συγκεχυμένες ορολογίες και τους τσιφτετελίτικους ελιγμούς. Καθαρίστε το πνεύμα σας από το μολυσμένο αέρα των κομμάτων της υποχώρησης και ελάτε με τους εθνικιστές να πολεμήσουμε με άπειρο μίσος το ραγιαδισμό και τη κατοχή , για μια κοινωνία δικαίου και μια Κύπρο ελεύθερη και ελληνική.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ