ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Το Ιράν κτυπά τους Κούρδους στο Ιράκ

Των Timothy Williams και Namo Abdulla
The New York Times


Το ορεινό χωριό Αλί Ρας, στη μεθόριο του Ιράκ με το Ιράν, έχει εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους του, οι οποίοι πήραν μαζί τους όσα μπορούσαν από τα υπάρχοντα και τα ζώα τους και κατέφυγαν σε καταυλισμό προσφύγων, προκειμένου να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς του ιρανικού πυροβολικού. Το ίδιο συνέβη και με άλλους Κούρδους του Ιράκ που ζούσαν σε συνοριακά χωριά, καθώς το Ιράν παραβιάζει συστηματικά τους τελευταίους μήνες τα σύνορα και εισβάλλει στις περιοχές του με τεθωρακισμένα και στρατιώτες.
Η απάντηση της Βαγδάτης κινήθηκε σε ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους και περιορίστηκε σε «έκκληση προς τα γειτονικά κράτη να σεβαστούν τα σύνορα της ιρακινής επικράτειας».
Το Ιράν απάντησε ότι οι επιθέσεις του είναι επιβεβλημένες, ώστε να εξουδετερωθούν οι Κούρδοι που οργανώνουν επιθέσεις στην ιρανική επικράτεια και στη συνέχεια επιστρέφουν στο Ιράκ. Στις συμπλοκές αυτές έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής μόνο ο θάνατος ενός 14χρονου κοριτσιού.

http://geopolitics-gr.blogspot.com/


Εντούτοις, οι εισβολές αποτελούν κρίσιμη δοκιμασία για το Ιράκ, το οποίο δεν έχει καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση, τρεις μήνες μετά τις εκλογές και τρεις μήνες πριν αποχωρήσουν και οι τελευταίοι Αμερικανοί στρατιώτες πρώτης γραμμής από τη χώρα.
Βέβαια, οι αμερικανικές δυνάμεις συνεχίζουν να περιπολούν στα σύνορα του Ιράκ, αλλά στα ορεινά χωριά που δέχονται τις ιρανικές επιθέσεις δεν υπάρχουν ούτε Αμερικανοί, ούτε Ιρακινοί, ούτε Κούρδοι στρατιώτες και οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι έχουν εγκαταλειφθεί αβοήθητοι. «Μας έχουν παρατήσει όλοι», λέει η 27χρονη Μπαχάρ Ιμπραχίμ, η οποία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το χωριό Αλί Ρας, ενώ βρίσκεται στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της.
Στόχος των πυρών είναι να εξουδετερωθούν οι αντάρτες του Κόμματος για την Ελεύθερη Ζωή του Κουρδιστάν (PJAK), το οποίο είναι αδελφό κόμμα του PKK.

Ypoloipo
 

spynews-gr

Η ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ ΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙ...


Εχθές στις νυχτερινές ειδήσεις του ΡΙΚ στην Κύπρο βγήκε με ξινισμένα μούτρα η παρουσιάστρια να μας ανακοινώσει την απέχθειά της για τα αποτελέσματα στατιστικής έρευνας που διεξήχθη σε Ελληνοκύπρια παιδιά 11-16 ετών με το ερώτημα ποια είναι η γνώμη τους για τους λαθρομετανάστες (τους οποίους η Γκεμπελική εκφωνήτρια βάφτισε "μετανάστες").

Απογοητευτικά ήταν τα αποτελέσματα μετά από τέτοια πλύση εγκεφάλου που κάνει ολημερίς κι οληνυκτίς τόσο η επίσημη ΑΚΕΛική τηλεόραση του Χριστόφια όσο και όλα τα ΜΜΕ.

Το 54% των Ελληνοκύπριων μαθητών πιστεύει πως είναι ΒΡΩΜΙΚΟΙ,ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ ΚΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ κι ένα άλλο 24% πιστεύει το ίδιο μόνο που απάντησε με περισσότερο σκεπτικισμό.

Και ρωτούμε γιατί η ξινίλα στη φάτσα της παρουσιάστριας αλλά και της αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανδρούλας Καμινάρα; (μίλησαν κι άλλοι ευρωπαΐζοντες αλλά δεν συγκρατήσαμε τα ονόματά τους).

Δεν έχουν φέρει ένα σωρό ασθένειες που είχαν να εμφανιστούν εκατοντάδες χρόνια;

Μήπως θεωρούνται πολιτισμός οι τελετές αυτομαστίγωσης,οι μπούργκες και οι γάμοι-βιασμοί 5χρονων και δεν το ξέραμε;

Μήπως οι φυλακές σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας δεν είναι τίγκα με εγκληματίες λαθρομετανάστες;

ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΞΙΝΙΛΑ ΤΟΤΕ;

ΜΗΠΩΣ ΤΡΟΜΑΞΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ Ή ΜΗΠΩΣ ΤΡΟΜΑΞΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΨΕΤΕ ΟΥΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΑΣΑΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ;

ΔΕΝ ΒΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΤΟΥΣ;

Η ΞΙΝΙΛΑ ΣΥΝΕΠΩΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΠΛΕΟΝ.

ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΙ Η ΣΑΠΙΛΑ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΩΝ ΕΠΟΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΠΙΤΙ.

ΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΤΕ ΣΕ ΜΚΟ ΚΙ ΟΣΑ ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ ΚΙ ΑΝ ΣΑΣ ΣΤΟΜΩΣΟΥΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΤΗΝ "ΔΥΣΦΟΡΙΑ" ΣΑΣ, ΠΟΥ ΟΙ "ΣΚΛΑΒΟΙ" ΕΙΝΑΙ ΞΥΠΝΙΟΙ ΚΑΙ ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΟΥΝ ΜΙΑ ΩΡΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΑΥΛΕΙΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ, ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΤΕ!

ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣΑΝΕ!

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΥΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΜΕΝΕΙ!

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΑ ΓΙΟΣΟΥΦΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ!

[HeLLeNiCReVeNgE]

 

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

Το 1983 η αποσχισθείσα από το 1964 τουρκοκυπριακή μειονότητα σε πλήρη συνεργασία της με τους έποικους και τους συνακόλουθους του τουρκικού κατοχικού στρατού , ανακήρυξε παρανόμως , ανεξάρτητο κρατίδιο με εδαφική βάση αυτού τα εδάφη που άρπαξε στην εισβολή του 1974 , αφού σφαγίασε τους ελληνικούς πληθυσμούς που κατοικούσαν εκεί και εξετόπισε από τις εστίες τους άλλες διακόσιες χιλιάδες που παραμένουν μέχρι σήμερα πρόσφυγες . Αυτό το κατοχικό συνοθύλευμα μέσω παρανόμων εκλογών αναδεικνύει κάποιους αντιπροσώπους που για μας δεν είναι τίποτε άλλο από αντιπροσώπους της κατοχής .
Η δική μας πλευρά όμως δεν τους βλέπει ως αποκυήματα της κατοχής και της παρανομίας αλλά τους βαφτίζει τουρκοκύπριους ηγέτες με απώτερο σκοπό να εξαπατήσει τον κυπριακό ελληνισμό που αποτελεί την νόμιμη πλειονότητα της κυπριακής δημοκρατίας και να παρακαθίσει σε συνομιλίες που είναι στην ουσία ένα παρατεταμένο παζάρεμα των δικαίων της πατρίδος και ένας ευτελισμός της εθνικής αξιοπρέπειας .

Μέσα από αυτή τη διαδικασία ντροπής παρήχθηκε ως γνωστό το σχέδιο Ανάν .Αυτό το σχέδιο ενώ οι τότε ηγέτες έβλεπαν τα δεινά που εγκυμονεί , αντί να το απορρίψουν μετά βδελυγμίας , το έφεραν προς ψήφιση . Προσέξτε όμως δεν το έθεσαν προς ψήφιση από ένα ενιαίο εκλογικό σώμα που θα αποτελείτο από τους νόμιμους κατοίκους της κυπριακής δημοκρατίας . Προφανώς υποκείμενοι σε υποχρεώσεις προς τρίτους ή ακολουθούντες μυστικές συμφωνίες και δεσμεύσεις , έθεσαν το εν λόγω σχέδιο , σε διπλό δημοψήφισμα και επέτρεψαν να συμμετέχουν σε αυτό και οι έποικοι και οι συνακόλουθοι του κατοχικού στρατού . Αυτή ήταν μια προδοτική έμμεση αναγνώριση του κατοχικού συνοθυλεύματος .Πάνω σε αυτή τη βάση δόμησαν οι κατακτητές την θεωρία της απομόνωσης των τουρκοκυπρίων και ζητούν αντί της αναγνώρισης του κρατιδίου που ανακήρυξαν το 1983 , την άρση της απομόνωσης . Τούτο εάν συμβεί , δεδομένης της πίεσης που ασκεί και η άλλη συνεργός των φονιάδων, η Αγγλία, θα ισοδυναμεί με προ-αναγνώριση του κατοχικού μορφώματος.. Οι δικές μας υποχωρήσεις ενισχύουν τον αδηφάγο τουρκικό επεκτατισμό Ας σημειωθεί μάλιστα ότι προς την κατεύθυνση της προ-αναγνώρισης του κατοχικού μορφώματος ευθυγραμμίστηκε ήδη το πολιτικό κατεστημένο του τόπου υπό την ηγεσία του κ. Χριστόφια συνδέοντας το άμεσο εμπόριο Ε.Ε. – κατεχομένων με την παράδοση της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου .

Τούτο δείχνει πως το πολιτικό κατεστημένο βλέπει τα πάντα κάτω από μια αντίληψη δοσοληψίας και παζαριού . Η επιθετικότητα των τούρκων τρέφεται και επαυξάνει από την δική μας υποχωρητικότητα και ενδοτικότητα . Εκείνο που μένει στους πολίτες και ιδιαίτερα στη νέα γενιά , είναι να αποφασίσει αν αποδέχεται τις υποχωρήσεις των κρατούντων που είναι εν προκειμένω και παράνομες στο βαθμό που υποσκάπτουν την κυπριακή δημοκρατία ή αν τις απορρίπτει και επιθυμεί να τεθεί το εθνικό θέμα στη βάση της εισβολής – κατοχής και απελευθέρωσης .

Η δεύτερη επιλογή σημαίνει ολοκληρωτική ρήξη με το κατεστημένο που αποτελείται από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα αλλά και από το λεγόμενο εθνικό συμβούλιο . Μεσοβέζικες επιλογές δεν έχουν κανένα νόημα . Όποιος θέλει την απελευθέρωση της πατρίδος πρέπει να ταχθεί ανοικτά ενάντια στους μειοδότες .

Για άλλη μια φορά δηλώνουμε πως καμία υποχώρηση δεν μπορεί να αναιρέσει την ελληνικότητα της γης μας . Δεν σεβόμαστε καμία συμφωνία που παραχωρεί έστω και μια φούχτα χώμα στους κατακτητές της πατρίδος μας .Ζητούμε από το λαό να μας δώσει την δύναμη να ξεχερσώσουμε την προδοσία από τα χώματα μας .

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΕΔΗΚ