ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Ο Ερντογάν παίζει με τη συνθήκη των Στενών και τα νεύρα της Ρωσίας

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ - Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο Show ΤV, αναφέρθηκε στο σχέδιο της κατασκευής της “διώρυγας της Κων/πολης” και έδωσε τα πρώτα σημάδια πως η Τουρκία σχειάζει την αναθεώρηση της συνθήκης του Μοντρέ , η οποία δίνει τη δνατότητα της ελεύθερης διέλευσης των εμπορικών πλοίων. ”Κανείς δεν μπορεί να επισκιάσει την ανεξαρτησία μας. Η Διώρυγα της Κων/πολης είναι ενα δημιούργημα της ανεξαρτησίας μας. Εμείς θα πραγματοποιήσουμε αυτό το σχέδιο. Απο εκεί και πέρα όλα θα εξακολουθούν να λειτουργούν όλα σύμφωνα με τους διεθνής κανόνες.“Όταν υπογράφηκε η συνθήκη του Μοντρέ δεν υπήρχαν τα τεράστια πετρελαιοφόρα, η συνθήκη έγινε για τα μικρά εμπορικά πλοία ξηρού φόρτου. Πρέπει να λάβουμε μέτρα”. Όποιος επιθυμεί θα περνά απο τη Διώρυγα όποιος θέλει απο το Βόσπορο. Βέβαια εμείς θα πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή όλων στην απειλή για το περιβάλλον” δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός. Ο Ερντογάν στη συνέχεια της συνέντευξης έδειξε τις προθέσεις του και για το καθεστώς των Στενών.

Οι δηλώσεις αυτές δείχνουν οτι στην Άγκυρα υπάρχουν σκέψεις για αλλαγές στη συνθήκη του Μοντρέ που δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα. Η τουρκική κυβέρνηση φαίνεται οτι θέλει να δει το μέγεθος των αντιδράσεων, όπως της Ρωσίας , της Ουκρανίας , της Βουλγαρίας αλλά ακόμη και των ΗΠΑ. Η χώρα μας που διαθέτει απο τους μεγαλύτερους στόλους εμπορικών πλοίων θα εκφράσει την άποψη της;

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ

Λύσεις για τους εκ μητρογονίας πρόσφυγες, εξήγγειλε η Κυβέρνηση


Τέσσερις αποφάσεις που αφορούν τους εκ μητρογονίας πρόσφυγες εξήγγειλε η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της.

Μετά από συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την Κίνηση προσφύγων και εκτοπισμένων μανάδων, ο Στέφανος Στεφάνου, ανέφερε ότι για πρώτη φορά αρχίζει επίλυση προβλημάτων που αφορούν τους εκ μητρογονίας πρόσφυγες.


Οι αποφάσεις
Η πρώτη απόφαση αφορά παραχώρηση οικιστικής μονάδας σε οικισμό στέγασης εκτοπισθέντων, Μέσος όρος αριθμός εγκρίσεων το χρόνο, θα είναι 117 άτομα.
Ο μέσος όρος των αναμενόμενων εγκρίσεων το χρόνο είναι 115-120 άτομα. Μέχρι τώρα σε αυτό το Πρόγραμμα δικαιούχος ήταν η οικογένεια στην οποία ο ένας σύζυγος τουλάχιστον είναι κάτοχος προσφυγικής ταυτότητας, μονήρες πρόσωπο που είναι κάτοχος προσφυγικής ταυτότητας, να είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου και το ετήσιο εισόδημα του μονήρες προσώπου ή της οικογένειας να μην υπερβαίνει το ποσό των 20.500 ευρώ με έκπτωση 1280 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο.
Για τον υπολογισμό του ακαθάριστου ετήσιου εισοδήματος της οικογένειας του αιτητή λαμβάνονται υπόψη οι ακαθάριστες απολαβές όλων των εργαζομένων μελών της οικογένειας εξαιρουμένων του 13ου μισθού, των περιστασιακών εισοδημάτων, οποιουδήποτε επιδόματος από δημόσια ταμεία ή του επιδόματος διατροφής.  Πλέον, δυνατότητα για να συμμετέχουν σε αυτό το Πρόγραμμα θα έχουν και οι εκ μητρογονίας πρόφυγες.
Η δεύτερη απόφαση αφορά παραχώρηση κρατικού οικοπέδου αυτοστέγασης, και θα εγκρίνονται κατά μέσο όρο 352 άτομα το χρόνο.
Και εδώ, είπε ο κ. Στεφάνου, οι εκ μητρογονίας πρόσφυγες έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα. Ο μέσος όρος των αναμενόμενων εγκρίσεων το χρόνο είναι 350-352 άτομα. Για αυτό θα απαιτηθεί επιπρόσθετη δαπάνη της τάξης περίπου των 8,8 εκ. ευρώ. Το Πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει και χορηγία μαζί με το οικόπεδο η οποία κυμαίνεται από 22.000-31.600 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος της οικογένειας. Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν εισόδημα 23.360 ευρώ μέχρι 32.100 ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας και για τον υπολογισμό του ακαθάριστου ετήσιου εισοδήματος της οικογένειας του αιτητή, λαμβάνεται υπόψη ολόκληρο το εισόδημα οποιουδήποτε από το ζεύγος έχει το υψηλότερο από τους δύο εισόδημα μαζί με το ένα τέταρτο του εισοδήματος του άλλου από το ζεύγος και σε περίπτωση μονογονέα τα δύο τρίτα του εισοδήματός του.
  
Η τρίτη απόφαση προνοεί συμπερίληψη των εκ μητρογονίας προσφύγων στο πρόγραμμα επιδόματος ενοικίου φοιτητών.
Η επιδότηση, ανάλογα με τα κριτήρια, κυμαίνεται από 68-127 ευρώ το μήνα. Η συνολική δαπάνη υπολογίζεται στις 300 χιλιάδες ευρώ.
Και τέταρτο αποφασίστηκε ισότιμη συμμετοχή των εκ μητρογονίας προσφύγων σε όλα τα προγράμματα του Φορέα Ισότιμης κατανομής βαρών. Μέχρι τώρα, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, συμμετείχαν σε κάποια με ένα όριο πιο χαμηλό σε ό,τι αφορά στα λεφτά.
Για τους εκ μητρογονίας πρόσφυγες, κατά τον κ. Στεφάνου υιοθετείται η ακόλουθη διαφοροποίηση:
Για στεγαστικά δάνεια θα μπορούν να παίρνουν χαμηλότοκο δάνειο μέχρι 130.000 ευρώ αντί των 85.000 ευρώ  που λαμβανόταν μέχρι τώρα.  Για επαγγελματικά δάνεια θα μπορούν να λαμβάνουν μέχρι 105.000 ευρώ αντί των 85.000 ευρώ που ίσχυε μέχρι τώρα.  Το επιπρόσθετο ετήσιο κόστος υπολογίζεται στο 1,5 εκ. ευρώ.
Εάν συνυπολογίσουμε τη συνολική δαπάνη κυμαίνεται περίπου στα 10. εκ. 600 χιλιάδες ευρώ».
 
Η υλοποίηση των αποφάσεων θα στοιχίσει στο κράτος 10 εκατομμύρια 600 χιλιάδες ευρώ, ως επιπρόσθετη δαπάνη.
Σε δηλώσεις της η πρόεδρος της Κίνησης Μαρκέλλα Ησαϊα Τσιάκκα, εξέφρασε την ελπίδα, σύντομα να αναγνωριστούν και να εξασφαλίσουν ταυτότητα, οι εκ μητρογονίας πρόσφυγες. 
Από την πλευρά του ο κ. Στεφάνου, ανέφερε ότι στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει αρχίσει, θα υπάρξει κι άλλη συνάντηση με την Κίνηση Προσφύγων και Εκτοπισμένων Μανάδων.

SigmaLive

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΑΝΤΩΝΗ ΠΙΕΡΙΔΗ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑ ΣΤΑΥΡΟΥ


Κατετέθησαν σήμερα (3-5-2011) οι υποψηφιότητες των Αντώνη Πιερίδη και Λουκά Σταύρου ενώπιον του επάρχου Λεμεσού στο διοικητήριο Λεμεσού.
Ο έπαρχος ανακοίνωσε ενώπιον των υποψηφίων ότι έγιναν δεκτές οι υποψηφιότητες, δεν έγιναν όμως δεκτά τα εμβλήματα που καταθέσαμε και πρόσθεσε ότι το μεν ένα σύμβολο (ΜΑΙΑΝΔΡΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ) προσομοιάζει με θρησκευτικό σύμβολο , το δε άλλο (ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ) προσομοιάζει με σημαία τρίτης χώρας.
Λαμβάνοντας το λόγο ο πρόεδρος του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος κ. Λουκάς Σταύρου είπε σχετικά με την άρνηση αποδοχής των εμβλημάτων ότι « όποια και αν είναι η δική σας απόφαση , τα εμβλήματα μας θα κυματίσουν θριαμβευτικά όταν ο ελληνικός στρατός θα εισέρχεται ελευθερωτής στους αιματοβαμμένους δρόμους της Κερύνειας».
Ακολούθησαν δηλώσεις προς τα μέσα ενημέρωσης. Ο κ. Αντώνης Πιερίδης ερωτηθείς για την απόρριψη των εμβλημάτων , χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση των υπευθύνων και προσπάθεια ακύρωσης του προεκλογικού μας αγώνα που εστίαζε στη προβολή των ελληνικών μας εμβλημάτων.
Ο κ Λουκάς Σταύρου δήλωσε: Η πατρίδα εκτίθεται σε ακραίους κινδύνους , οδηγημένη από ένα αγγλόδουλο και προδοτικό κατεστημένο. Καλώ τον πρόεδρο της κυπριακής δημοκρατίας κ. Χριστόφια να σταματήσει τις διαδικασίες που οδηγούν στην επανάληψη της εσχάτης προδοσίας του 2004, δηλαδή στο διπλό δημοψήφισμα με την συμμετοχή των εποίκων . Κατερχόμαστε σε αυτές τις εκλογές για να κτυπήσουμε την προδοσία και να παλέψουμε για ένα δημοκρατικό εθνικοκοινωνικό κράτος»
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ –ΕΔΗΚ

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΛΕΝΕ : ''ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ,ΑΛΛΑ ΣΛΑΒΟΙ''.ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.

Κι όμως υπάρχουν φωνές δυνατές που προέρχονται από σοβαρούς επιστήμονες κι όχι μόνο,των Σκοπίων οι οποίες με νηφαλιότητα αλλά και επιμονή προειδοποιούν τους έξαλλους συμπατριώτες τους,ότι αυτή η μανία να εμφανίζονται ως "Μακεδόνες" δεν μπορεί να υποστηριχτεί με κανένα απολύτως σοβαρό επιχέιρημα. Στο βίντεο εξηγούν το γιατί.
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΣ

«Εφυγε» ο καλός μας άνθρωπος

“Καααλοί μου άνθρωποι”, “πελάτες μου”, “δεν προλαβαίνω”... και άλλες πολλές ατάκες του Θανάση Βέγγου όχι μόνον έγιναν διάσημες στο ελληνικό κοινό αλλά με το πέρασμα των χρόνων εντάχθηκαν στο καθημερινό μας λεξιλόγιο.

Τον είπαν «Ελληνα Σαρλώ». Το βέβαιο είναι ότι ο σπουδαίος αυτός αυτοδίδακτος ηθοποιός κατάφερε να είναι αναγνωρίσιμος και αγαπητός στους Έλληνες, αντιπροσωπεύοντας πάντα τον ρεαλιστικό φουκαρά νεοέλληνα τρέχοντας σαρωτικός και διακωμωδώντας τα τραγικά συμβάντα της φυλής σε 126 ταινίες, από τις οποίες ως πρωταγωνιστής σε 52.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ
Ο Θανάσης Βέγγος γεννήθηκε στις 29 Μαϊου του 1927 στο Νέο Φάληρο, από τον Βασίλη και την Ευδοκία Βέγγου, των οποίων ήταν το μοναχοπαίδι. Ο πατέρας του ήταν δούλευε στην Εταιρεία Ηλεκτρισμού και υπήρξε φλογερός αντιστασιακός. Μετά τον πόλεμο εκδιώχθηκε από την υπηρεσία του λόγω φρονημάτων προκαλώντας σοβαρό οικονομικό πρόβλημα στην οικογένεια.

Τότε ο Θανάσης Βέγγος ξεκινά να κάνει κάθε είδους δουλειά ψάχνοντας για το μεροκάματο.
Στα ταραγμένα χρόνια του εμφύλιου υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στο κολαστήριο της Μακρονήσου μαζί με χιλιάδες άλλους φαντάρους και πολίτες με αριστερές ιδέες. Εκεί γνώρισε τον σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο.
Αυτή η γνωριμία του αποδεικνύεται πολύτιμη, καθώς όταν απολύεται από το στρατό αρχίζει και πάλι να κάνει διάφορες δουλειές του ποδαριού για να ζήσει, ανάμεσα στις οποίες και βοηθητικές δουλείες σε γυρίσματα ταινιών.


ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ
Το 1953 ο Κούνδουρος του δίνει ένα ρόλο στη Μαγική πόλη. Αυτό ήταν το ξεκίνημά του, ο πρώτος του κινηματογραφικός ρόλος.
Το 1959 παίρνει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος όχι ως απόφοιτος σχολής αλλά ως εξαιρετικό ταλέντο με εξετάσεις σε ειδική επιτροπή. Για τα επόμενα πέντε χρόνια έπαιξε σε μικρούς ρόλους, εξακολουθώντας να δουλεύει παράλληλα ως φροντιστής στο πλατό. Τότε ήταν που εμφανίστηκε σε μερικές από τις πιο ιστορικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφους όπως “Ο Δράκος”, “Διακοπές στην Αίγινα”, “Μανταλένα”, Συννεφιασμένη Κυριακή”, “Ο Ηλίας του 16ου”, “Ποτέ την Κυριακή”.
Την εποχή που γυριζόταν Ο δράκος παντρεύτηκε την Ασημίνα Βέγγου και μαζί της απέκτησε δυο γιούς.
Επίσης, το 1959 παίζει για πρώτη φορά στο θέατρο, δίπλα στον Νίκο Ρίζο και τον Γιάννη Γκιωνάκη, στην επιθεώρηση “Ομόνοια πλατς πλτους”.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ
Σιγά σιγά, αναπτύσσει τον ιδιαίτερο κωμικό κινηματογραφικός του τύπο, τον νευρικό, αεικίνητο φουκαρά, που τον κάνει αναγνωρίσιμο και πολύ αγαπητό στους πάντες και καθιερώνεται πια ως πρωταγωνιστής υπεράνω ρόλων. Είναι ο Θανάσης Βέγγος: “Ψηλά τα χέρια Χίτλερ”, “Μην είδατε τον Παναή”, “Ζήτω η τρέλα”, “Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης”.
Φτιάχνει την δική του εταιρία παραγωγής [ΘΒ- Ταινίες Γέλιου] το 1965 που είναι μεγάλη οικονομική καταστροφή, άλλα δίνει τις καλύτερες σύμφωνα με τους κριτικούς ταινίες του όπως “Φανερός Πράκτωρ ΟΟΟ”, “Τρελός, Παλαβός και Βέγγος” και “Ποιός Θανάσης” - ταινίες σταθμός για το σουρεαλιστικό χιούμορ και τον αυτοσχεδιασμό.
Το 1983 σταματά για λίγα χρόνια να κάνει κινηματογράφο και επανέρχεται με τις “Ησυχες μέρες του Αυγούστου” του Παντελή Βούλγαρη, ενώ ακολουθεί το 1998 επίσης η ταινία του Βούλγαρη “Ολα είναι Δρόμος”. Στο μεταξύ, το 1997, εμφανίζεται στον ρόλο του Δικαιόπολι στους Αχαρνής και στην συνέχεια, το 2001, στην Ειρήνη του Αριστοφάνη με τεράστια επιτυχία.
Το 2009 εμφανίζεται και πάλι, αν και σε μικρό ρόλο, στην ταινία του Παντελή Βούλγαρη “Ψυχή Βαθιά”.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Ο Θανάσης Βέγγος έχει τιμηθεί το 1962 με το βραβείο της Ένωσης Ελλήνων κριτικών, το 1971 με το βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία “Τί έκανες στον πόλεμο, Θανάση”, το 1972 με το βραβείο Ερμηνείας Α ανδρικού ρόλου για την ταινία “Θανάση, πάρε το όπλο σου”, το 1991, με το βραβείο Β Ανδρικού ρόλου για τις “Ησυχες Μέρες του Αυγούστου”.

ΕΙΠΑΝ ΓΙ' ΑΥΤΟΝ
Ο Νίκος Κούνδουρος, πρόσφατα είχε δηλώσει για τον Θ.Βέγγο: «Έπρεπε να τον δω στην Ειρήνη και στους Αχαρνής του Αριστοφάνη για να ξαναθυμηθώ με αίσθημα ανακούφισης αυτό που μπορούσε και δεν έκανε στο παρελθόν ο Βέγγος. Δικαιόπολις, Τρυγαίος, Στερψιάδης, Φιλοκλέων, Πισθέταιρος, Μνησίλοχος, Ξανθιάς, Βλέπυρος για να αναφέρω μερικούς από τους ήρωες του Αριστοφάνη ...Ας προσθέσω ακόμη ότι ο Βέγγος λειτούργησε και σαν καταλύτης σε μια κοινωνία που αναγνώρισε στον ήρωα τα βασικά χαρακτηριστικά του, την περηφάνια της φτώχειας, την περιφρόνηση στην ταξική κοινωνία, τον τελικό θρίαμβο της καρδιάς και της ψυχής και τέλος, την αντρειοσύνη των ταπεινών και των κατατρεγμένων αυτού του κόσμου”
Ο κριτικός θεάτρου, Κώστας Γεωργουσόπουλος, είχε πει, χαρακτηριστικά: “ο Βέγγος εκφράζει έντονα με τη φιγούρα του αιώνιου Καραγκιόζη, τον πολίτη της Β΄ κατηγορίας συμπληρώνοντας το κενό για ένα τύπο που αποζητούσε ο μέσος νεοέλληνας για να ταυτιστεί μαζί του”.
Ο Γιώργος Μιχαηλίδης που σκηνοθέτησε τον μεγάλο ηθοποιό είχε δηλώσει: «ο Βέγγος έχει φτιάξει ένα πλάσμα κατασκευασμένο από όλα τα μέλη της ιστορίας της κωμωδίας. Και αυτό ήταν συνειδητό».
 
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

ΑΠΕΡΡΙΦΘΗΣΑΝ ΤΑ ΕΜΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΔΗΚ


Απερρίφθησαν τα εμβλήματα του ΕΔΗΚ που θα συνόδευαν τα ονόματα των ανεξαρτήτων υποψηφίων βουλευτών Λεμεσού, Λουκά Σταύρου και Αντώνη Πιερίδη, στο ψηφοδέλτιο. Πρόκειται για το έμβλημα του ΜΑΙΑΝΔΡΙΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ και του ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ ΑΕΤΟΥ που φέρει τσεκούρι και στάχυ. Ο ΜΑΙΑΝΔΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ δεν έγινε δεκτός διότι κατά την άποψη των κρατούντων προσομοιάζει με θρησκευτικό σύμβολο , ο δε ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ παραπέμπει σε σημαία τρίτης χώρας.
Σε αυτή τη δύστυχη πατρίδα δεν έχουμε δικαίωμα να προβάλλουμε τα πανάρχαια ελληνικά μας σύμβολα.
Έχουμε να πούμε προς τους κρατούντες ,πως το ηλιακό σύμβολο του ΜΑΙΑΝΔΡΙΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ μαζί με το ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΑEΤΟ που έρχεται από το ναό της Ορθίας Αρτέμιδος , θα γίνουν μια μέρα τα ιερά λάβαρα του στρατού μας που θα εισέλθει νικηφόρος στους αιματοβαμμένους δρόμους της Κερύνειας.
ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΕΛΛΑΣ
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ