Θέλετε ένα παράδειγμα της σύγχυσης και της προχειρότητας των ημερών;
 Η Ελλάδα σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ έχει τους λιγότερους μαθητές ανά καθηγητή στα κράτη-μέλη του οργανισμού και μια από τις τελευταίες θέσεις στην αποδοτικότητα του συστήματος.
 Αντί να μειώσει τους εκπαιδευτικούς ή έστω να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη βελτίωση της αποδοτικότητας του συστήματος, η κυρία υπουργός μεταξύ άλλων με το πρόσφατο σχέδιο αλλαγών για την παιδεία ανακοίνωσε και νέες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, όπως και την κατάργηση της βάσης του 10. 
 Όπερ, επέλεξε πως θα χαϊδέψει αυτιά, αντί να χειρουργήσει ένα ασθενή με προχωρημένη σηψαιμία. Αυτά δεν είναι ενθαρρυντικά σημάδια...
 Απέλυσαν ένα διευθυντή πολεοδομίας και το διαφημίζουν, αντί να μας διαφημίσουν μια υπηρεσία και μια μέθοδο που δεν θα περιορίσει συστηματικά την διαφθορά.
 Δεν ξέρω αν απλώς δεν πρόλαβαν ακόμη να το κάνουν και αν θα το κάνουν στο μέλλον.
Φοβάμαι ότι αν δεν κάνουν σύντομα περισσότερα απ’ ό,τι πρέπει, θα υπάρξει ένα κύμα τυφλή αγανάκτησης από μέρους των πολιτών που θα σαρώσει τα πάντα και θα προκαλέσει χάος.
 Ο μόνος τρόπος εξόδου από το αδιέξοδο είναι να μετατρέψουν τη δυσαρέσκεια σε δημιουργική αγανάκτηση. Ούτε το φορολογικό, ούτε η απουσία συγκροτημένων σχεδίων αναδόμησης του δημοσίου επιτρέπουν αισιοδοξία προς το παρόν...