ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Άννα Διαμαντοπούλου: Η πρώτη Υπ. Παιδείας στην Ελ. Ιστορία που υποστήριξε ότι τα Αγγλικά οφείλουν να γίνουν επίσημη γλώσσα του Ελληνικού κράτους!

Εδώ και κάποιες μέρες η Υπουργός Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα με συνεχή διαρροή αρνητικών ειδήσεων σχετικά με την ίδια και τις πολιτικές δραστηριότητες της. Την κατηγορούν ότι έσπευσε να καταργήσει (η να τροποποιήσει) την διδασκαλία των Ελληνικών στο εξωτερικό, ότι κατάφερε να διοριστεί ο σύζυγος της μέλος του Δ. Σ. της Κτηματολόγιο ΑΕ και ο ίδιος φέρεται εμπλεκόμενος σε χαριστική ανάθεση έργου, ότι επί υπουργίας της να τέθηκε θέμα στις Πανελλήνιες για το σπίτι του Κεμάλ την ημέρα της μαύρης επετείου της γενοκτονίας των Ποντίων, να ορίσει με ΦΕΚ! την χρηματική αποζημίωση των υπαλλήλων του γραφείου της για όλο το 2010, ότι χρέωσε το Υπουργείο Παιδείας εκατοντάδες ηλεκτρονικά μηνύματα που αναγγέλλουν τις τηλεοπτικές της παρουσίες, ότι το νέο καθεστώς επιλογής δασκάλων και καθηγητών καταδικάζει τους υπάρχοντες ωρομίσθιους, διάλεξε για γενική γραμματέα του υπουργείου επιστήμονα που δεν έχει βασικό πτυχίο αλλά διαθέτει έγγραφο πιστοποίησης σπουδών του Αμερικάνικου κολεγίου DEREE κτλ
Είμαστε σίγουροι πως όλα αυτά δεν μπορεί να έχουν ίχνος αλήθειας, γιατί αν όντως ισχύουν τότε η Υπουργός θα όφειλε να παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας (δηλαδή όπως ακριβώς διαδίδουν τις τελευταίες μέρες τα ανεύθυνα μπλόγκς) στην μέση των Πανελληνίων εξετάσεων όταν "διακυβεύεται το μέλλον χιλιάδων παιδιών". Όντως μια τέτοια παραίτηση θα είχε μεγάλο αντίκτυπο και στην απόδοση των μαθητών στις εξετάσεις όπως υπαινίχθηκε η Υπουργός στην ανακοίνωση της.

Εμείς ως μπλογκ που ασχολούμαστε με την Ιστορία προφανώς (και κατά πάγια τακτική μας) δεν θα σχολιάσουμε τα τρέχοντα ζητήματα επικαιρότητας που αφορούν την κα Διαμαντοπούλου. Αυτό το έχουν αναλάβει άλλοι πολύ ικανότεροι ημών. Μπορούμε όμως να υπενθυμίσουμε τις περίφημες Ιστορικές δηλώσεις της κας Διαμαντοπούλου τον Νοέμβριο του 2001 όταν ήταν επίτροπος της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε αυτές υποστήριζε πως τα Αγγλικά οφείλουν να γίνουν επίσημη γλώσσα της Ελλάδος. Το δημοσίευμα που ακολουθεί είναι της "Καθημερινής".

«Nα καθιερώσουμε τα Aγγλικά ως δεύτερη επίσημη γλώσσα»

Tην καθιέρωση της αγγλικής γλώσσας ως δεύτερης επίσημης γλώσσας του ελληνικού κράτους εισηγείται, με συνέντευξή της στην «K», η επίτροπος Άννα Διαμαντοπούλου.
H Ελληνίδα επίτροπος πιστεύει ότι με την προωθούμενη διεύρυνση της Eυρωπαϊκής Ένωσης και την ένταξη μέχρι το τέλος του 2006 άλλων δέκα χωρών, θα τεθεί ευθέως το ζήτημα της πολυγλωσσίας, που σήμερα παρακάμπτεται λόγω του ανταγωνισμού των μεγάλων χωρών για το ποια γλώσσα θα επικρατήσει.

H Eυρώπη θα μοιάζει με σύγχρονη Bαβέλ, καθώς θα υπάρχουν πάνω από 20 γλώσσες. «Ποιος μπορεί να φαντασθεί μια ευρωπαϊκή διαδικασία με ταυτόχρονη μετάφραση σε 20-22 γλώσσες», διερωτάται η κ. Διαμαντοπούλου και δηλώνει πως «η χώρα μας εγκαίρως, από τώρα, πρέπει να ορίσει ως δεύτερη επίσημη γλώσσα τα Aγγλικά».

Eπίσης, σπεύδει να απαντήσει σε όσους πιθανώς αντιταχθούν, προβάλλοντας φόβους για την απώλεια της πολιτιστικής και εθνικής μας κληρονομιάς, ότι «οι Έλληνες δεν θα πάθουν τίποτε αν μάθουν να μιλούν το ίδιο καλά με τα Eλληνικά και τα Aγγλικά».

Σημείωση Φιλίστωρος
Προφανώς κανείς Έλληνας δεν έπαθε τίποτε στην υγεία του (συνάχι, μαλάρια, ιλαρά, σκορβούτο) μαθαίνοντας Αγγλικά. Αλλά η ταυτόχρονη και εντατική εκμάθηση Αγγλικών μαζί με την μητρική μας γλώσσα, έχει οδηγήσει όλες τις γενιές από το 1980 και μετά στην σημερινή γλωσσική αφασία των πεντακοσίων λέξεων, των συρματοπλεγμάτων-γκρίκλις, των εκατοντάδων ξενικών εκφράσεων που δεν εντάσσονται ομαλά στον γλωσσικό μας πλούτο κτλ Και όλα αυτά για...να μην πληρώνουμε μεταφραστές Αυτές είναι εκπαιδευτικές ιδέες όχι αστεία...
Θεέ μου που πάμε...

Stratfor: Η Τουρκία θα συνεχίσει να εξοπλίζεται ενώ η Ελλάδα δεν είναι πλέον χρήσιμη στη δύση

Η Τουρκία δεν πρόκειται να μειώσει τις δαπάνες για εξοπλισμούς, αποφαίνεται σε έκθεσή του το εγκυρότερο αμερικανικό ινστιτούτο γεωπολιτικής Stratfor (www.stratfor.com), ενώ ταυτοχρόνως διακρίνει ότι έχει εκλείψει η γεωστρατηγική χρησιμότητα της Ελλάδας για την Δύση! Αποτιμώντας τις συμφωνίες που υπογράφηκαν στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Ερντογάν, το Stratfor γνωστό για την επιρροή του στην αμερικανική κυβέρνηση, εκτιμά ότι “η Τουρκία “χρύσωσε το χάπι” της Ελλάδας, παρέχοντάς της ουσιαστικά μόνο καθησυχαστικές υποσχέσεις, που έπεισαν την ελληνική πολιτική ηγεσία, παρά την απογοήτευση που νιώθουν οι Έλληνες πολίτες και οι στρατιωτικοί.”
«Η πιθανότητα μείωσης των τουρκικών εξοπλισμών είναι εξαιρετικά χαμηλή», υποστηρίζουν οι ερευνητές του Stratfor, «καθώς η Τουρκία ως ανερχόμενη δύναμη έχει επεκτείνει τις γεωπολιτικές της δραστηριότητες στον Καύκασο, τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μέση Ανατολή».
«Η Ελλάδα» αναφέρει το Stratfor «δαπανά για την άμυνά της το υψηλότερο κατά κεφαλήν, ποσοστό του ΑΕΠ σε σχέση με τα άλλα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης και της Βρετανίας, που διατηρεί δυνάμεις σε όλο τον κόσμο, αλλά και σε σχέση με την Πολωνία η οποία θεωρεί ότι πρέπει να είναι έτοιμη για την περίπτωση που θα έχει να αντιμετωπίσει τον ρωσικό στρατό.
Οι υψηλές αμυντικές δαπάνες στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα της ανασφάλειας της χώρας σε σχέση με τον παραδοσιακό της αντίπαλο, την Τουρκία, η οποία είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από την Ελλάδα τόσο σε έκταση και πληθυσμό όσο και στην οικονομία.
Ως αποτέλεσμα αυτού του φόβου η Ελλάδα έχει αναπτύξει ένα μεγάλο στόλο μαχητικών ο οποίος βρίσκεται σε πολύ υψηλά επιχειησιακά και ποιοτικά επίπεδα στην Πολεμική της Αεροπορία, ο οποίος είναι μεγαλύτερος ακόμα και από τη Γερμανία. Η ισχύς στον αέρα είναι εξαιρετικά σημαντικό τμήμα της ελληνικής αμυντικής στρατηγικής, και ιδιαίτερα πάνω από το Αιγαίο.
Ιστορικά η Ελλάδα έχει καταφέρει να επιβιώσει με την υποστήριξη ξένων δυνάμεων, οι οποίες εκμεταλλευόμενες την στρατηγική της θέση, την προστάτευσαν από πιθανές απειλές».
Σύμφωνα με το Stratfor «Το σύγχρονο ελληνικό κράτος οφείλει την ανεξαρτησία του στην υποστήριξη της Μεγάλης Βρετανίας η οποία επεδίωκε να χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως μέσο για τον έλεγχο της περιοχής καθώς βρίσκεται σε ελάχιστη απόσταση τόσο από την τότε Οθωμανική Τουρκία όσο και την νεοανερχόμενη αυτοκρατορική Ρωσία στις αρχές του 19ου αιώνα.
Πιο πρόσφατα οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ υποστήριξαν την Ελάδα ως τμήμα της Δύσης ώστε να διατηρηθεί υπό έλεγχο η επιρροή της Σοβιετικής Ένωσης στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ να ελέγχεται και η Γιουγκοσλαβία στα Βαλκάνια. Με την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και της Σοβιετικής υπερδύναμης η Ελλάδα χάνει τη στήριξη των μεγάλων δυνάμεων, αφού δεν χρησιμεύει πλέον σε κάποια.
Αυτό άφησε την ελληνική οικονομία να στηρίζεται σε δυο μόνο σημεία, τη ναυτιλία και τον τουρισμό, τα οποία όμως δεν επαρκούν να καλύψουν το χάσμα των δαπανών για την άμυνα, αλλά και τις κοινωνικές δαπάνες. Η Ελλάδα κατόρθωσε να επιζήσει δανειζόμενη, όμως αυτό συνέβαλε στη δημιουργία του σημερινού εφιάλτη, με την αύξηση του χρέους που οδήγησε στην σημερινή οικονομική κρίση.
Δεν αποτελεί έκπληξη η προθυμία της Αθήνας να συμφωνήσει σε αμυντικές περικοπές που έθεσε η Τουρκία. Όμως η πιθανότητα η Τουρκία να κάνει περικοπές είναι εξαιρετικά χαμηλή, λόγω των γεωπολιτικών ανοιγμάτων της Τουρκίας στον Καύκασο, τη Μαύρη θάλασσα και την Μέση Ανατολή».
Τα παραπάνω όχι απλώς δεν απέχουν από την πραγματικότητα, αλλά θα λέγαμε ότι οι ερευνητές του Stratfor, έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, όσο πικρά για τα ελληνικά συμφέροντα και αν είναι ορισμένα πράγματα.
Το Stratfor δίνει και μία απάντηση για το πως έφτασε η χώρα στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα: Η γεωστρατηγική-γεωπολιτική χρησιμότητα της Ελλάδας για την Δύση έχει μειωθεί σε τέτοιο βαθμό που απλά αδιαφορούν για την στήριξη της. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν είμαστε χρήσιμοι στρατηγικοί σύμμαχοι για άλλες χώρες εκτός των Δυτικών: Ρωσία και Κίνα προσφέρουν άριστες προοπτικές για γεωστρατηγική και οικονομική σύμπραξη.
Και εδώ αποδεικνύεται ότι πέραν των ιστορικών γεγονότων που οδήγησαν στην αλλαγή των παγκόσμιων ισορροπιών από το 1989 και μετά ευθύνεται σε μεγάλο ποσοστό και η ελληνική απραξία και η δουλικότητα της εγχώριας πολιτικής και οικονομικής ελιτ, απέναντι στην Δύση που δεν έχει επιτρέψει στη χώρα να ασκήσει μία ανανεωμένη γεωστρατηγική πολιτική προσαρμοσμένη στις ανάγκες της εποχής. Έτσι ώστε να δημιουργήσει πλέον τεχνητά και στην Δύση την ανάγκη να αποζητήσει ανανέωση των στρατηγικών της δεσμών με την Ελλάδα.
Σε ότι αφορά την μείωση των εξοπλισμών της Τουρκίας, φυσικά είναι ορθή η εκτίμηση του Stratfor, ιδιαίτερη χρήσιμοι για ανάλυση οι λόγοι τους οποίους επικαλείται – «η Τουρκία ως ανερχόμενη δύναμη έχει επεκτείνει τις γεωπολιτικές της δραστηριότητες στον Καύκασο, τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μέση Ανατολή» – αλλά στην Ελλάδα πέρα από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, την γνωστή ομάδα του υπουργείου Εξωτερικών, και φυσικά τον γνωστό για τις απιθανολογίες του, πλην όμως αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο και την ομάδα του ΕΛΙΑΜΕΠ, δε νομίζουμε ότι υπάρχει Έλληνας πολίτης που να πιστεύει ότι η Τουρκία μπορεί να μειώσει τους εξοπλισμούς της.
Άρα ο κίνδυνος είναι, κυριολεκτικά, θανάσιμος: Μία πολιτική ηγεσία που πιστεύει τα λόγια του αντιπάλου και εργάζεται προς την κατεύθυνση αφοπλισμού της χώρας και ένας πονηρός αντίπαλος που έχει βρει μία κυβέρνηση που πιστεύει τα ευχολόγιά του και τα φληναφήματα περί «φιλίας» και «συνεργασίας» και εξοπλίζεται μέχρι να φτάσει την διαφορά ισχύος στο «κρίσιμο σημείο» και να κάνει πράξη τις πάγιες διεκδικήσεις του…
ΠΗΓΗ:Ας μιλήσουμε επιτέλους!

Αφήστε το ευρώ... στη μοίρα του!

Η Γερμανία υποτίθεται ότι ήταν ο «Ευρωπαίος αργηγός του παιχνιδιού». Καθώς τα υγειή χρήματα έφταναν στην Γερμανία, ήταν εξ’ αρχής ένα αρχέτυπο του ευρώ- σχεδίου
Τα Ευρωπαϊκά αποθέματα Bloomberg σφυρηλατήθηκαν αρκετά με τη Γερμανική απόφαση, και φυσικά, το «φτωχό» ευρώ έπεσε πάλι, ενάντι στο δολάριο. Οι τιμές των $1.50 και πάνω, που επιτυγχάνονται στα τέλη του 2009, φαίνονται τώρα μακρινός στόχος. Οι επενδυτές είχαν ήδη την αμφιβολία για το εάν η Ευρώπη είναι ο καλύτερος προορισμός για κερδοφορία. Το Βερολίνο έρχεται τώρα να επικυρώσει αυτές τις αμφιβολίες.
Η ερώτηση που παραμένει τώρα είναι εάν οι Ευρωπαϊκές αρχές θα κινηθούν για να επέμβουν στις νομισματικές αγορές δεδομένου ότι το ευρώ κάνει ασταμάτητη βουτιά ως προς το δολάριο. Το ευρώ υποτίθεται ότι θα έριχνε το δολάριο για πάντα...Θυμηθείτε τις τιμές του πετρελαίου σε ευρώ;... Απόμακρα όνειρα!
Σύμφωνα με επίσημα σχόλια που γίνονται μέχρι τώρα, οι «φύλακες» των ευρώ θα κινηθούν προς το «τσίμπημα» του νομίσματος εάν συνεχιστεί η περαιτέρω πτώση του. Αυτό βέβαια είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για την χρεωκοπία εάν θεωρήσουν οι επενδυτές οτί το νόμισμά είναι ένα «παιχνίδι» όπως η Βρετανική κυβέρνηση είχε ανακαλύψει το 1992.
Το Λονδίνο ξόδεψε δισεκατομμύρια προσπαθώντας να «κρατήσει» σε έναν μηχανισμό συναλλαγματικής ισοτιμίας τη στερλίνα που είχε «κλειδώσει» μέσα σε ένα ποσοστό που δεν θα μπορούσε πλέον να επιβιώσει. Ο πανούργος τότε George Soros έκανε μια περιουσία προτού αποσυρθεί τελικά η κυβέρνηση του John Major.
Φυσικά, η παρέμβαση μπορεί να επιβραδύνει τις διακυμάνσεις του νομίσματος και να το βάλει σε μια τάξη, όπως κάνει και η παλαιά παρεμβατική Τράπεζα της Ιαπωνίας που είναι οπαδός του παρεμβατισμού και χρησιμοποιείται συστηματικά. Πρέπει όμως να ταιριάζει και με τον ρυθμό της εκάστοτε αγοράς. Αυτό σημαίνει ότι το ευρώ πηγαίνει χαμηλότερα με ή χωρίς την παρέμβαση.
Ο Λουξεμβούργος πρωθυπουργός, Jean-Claude Juncker, που καθοδηγεί την ομάδα των υπουργών οικονομικών των ευρωπεριοχών, είπε ότι ενώ ο ρυθμός της πτώσης των ευρώ είναι μια ανησυχία, η παρέμβαση δεν είναι ένα επείγον ζήτημα. Δήλωσε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους στο Τόκιο: «Έχω λίγο ανησυχήσει με την ταχύτητα της πτώσης του ευρώ». Όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα της επέμβασης, είπε: «Δεν σκέφτομαι ότι αυτό είναι ένα θέμα άμεσης δράσης.»
Οι αναλυτές στους Brown Brothers Harriman ισχυρίζονται: «Μπορούμε να δούμε μια βαρυσήμαντη δήλωση από τους αρμόδιους που λένε ότι η υπερβολική αστάθεια στις αγορές συναλλάγματος δεν είναι επιθυμητή, αλλά η πραγματική επέμβαση είναι πιθανή;»
Σε τελευταία ανάλυση, όταν το ευρώ έφτανε μέχρι το $1.60, πάντα υπερεκτιμημένο σχετικά με την ισοτιμία της αγοραστικής δύναμης, δεν είδαμε οποιοδήποτε είδος επέμβασης. Γιατί να πράξουμε κάτι τέτοιο τώρα που το ενιαίο νόμισμα κινείται απλά πίσω προς το $1.17 όπως εκτιμάται;
Πολλά κράτη μέλη της ευρώ-ζώνης έχουν αποτύχει σε οποιαδήποτε μεταρρύθμιση ως προς την έλξη του κέρδους ακόμα και πριν συμφωνήσουν μεταξύ τους, εάν βέβαια και αυτό επιτευχθεί ποτέ.
Στο μεταξύ, έχουμε τα χαμηλά επιτόκια, τον χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης και τα κυρίαρχα χρέη που χρειάζονται «νέες μαθηματικές εξισώσεις». Δεν υπάρχει επομένως και αρκετός χώρος για όποιον υποστηρίζει τον παρεμβατισμό...!
ΠΗΓΗ:Ας μιλήσουμε επιτέλους!

"ΝΕΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ"

Είναι το σύνθημα πίσω από το οποίο ταμπουρώθηκε ένας εντολοδόχος «ηγέτης» που με πολιορκητική μηχανή την πολιτική ψευδολογία, ανεδείχθη στην κυβερνητική εξουσία του τόπου.
Είναι το ψευδεπίγραφο άλλοθι πίσω από το οποίο επιχειρήθηκε να μακιγιαριστεί το πλέον ταπεινωτικό σχέδιο σε βάρος ενός λαού, και ο ομολογημένος στόχος ενός πολιτικού - μαριονέτα, να μετατρέψει τη χώρα που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί, σε θέατρο πειραματισμών για την εφαρμογή των σχεδίων της παγκόσμιας διακυβέρνησης...
Είναι ο φερετζές του ενδοτισμού, πίσω από τον οποίο ξετυλίγεται ένα ύπουλο σχέδιο άλωσης - απροκάλυπτης παράδοσης της χώρας, με στόχο την κοινωνική της αποσάθρωση, την γεωπολιτική της αποδυνάμωση, και τη δραστική περιστολή της εθνικής της κυριαρχίας...
Είναι το χωνευτήρι μέσα στο οποίο πολτοποιήθηκε το διαχρονικό παραμύθι του «πατριωτικού ΠΑΣΟΚ» μέσα από το οποίο αυτό που κατά τεκμήριο ευνουχήθηκε, ήταν η όποια παρακαταθήκη ελπίδας των πλανημένων και των αφελών...
Οι στόχοι των εμπνευστών του είναι σαφείς.
Προκύπτουν άμεσα από τις προτεραιότητες που οι ίδιοι ενέταξαν στον πολιτικό σχεδιασμό και στην «άσκηση» του κυβερνητικού τους «έργου».Πρώτος στόχος τους η ελληνική κοινωνία.
Θέλησαν να δηλητηριάσουν τις συνεκτικές της αξίες που μπορούν να εξασφαλίζουν την πρωτογενή ιδεολογική της ενότητα, για να κάμψουν το φρόνημα, την αυτοπεποίθηση και την πηγή έμπνευσης της αποφασιστικότητάς της, με στόχο τον καθολικό της παροπλισμό.
Η διαχείριση του λαθρομεταναστευτικού, δεν ήταν μια κορυφαία εκδήλωση ανθρωπισμού, από ένα πολιτικό σύστημα που είναι έτσι κι αλλιώς απάνθρωπο και αδίστακτο απέναντι στον ίδιο τον πολίτη.
Δεν ήταν μια απόπειρα - έστω και πλημμελής - να διαχειριστούν την ανέχεια και τον κατατρεγμό κάποιων «δυστυχισμένων» υπό το πρίσμα του όποιου ψευτοδιεθνιστικού νεφελώματος στα προσκυνημένα τους μυαλά.
Ήταν ένα προμελετημένο σχέδιο με στόχο τη ναρκοθέτηση της Ελληνικής κοινωνίας στο μαλακό της υπογάστριο.Ήταν μια επένδυση σε ένα βρώμικο σενάριο ολέθρου και καταστροφής. Ήταν ο κοινωνικός δοσιλογισμός σε όλο του το μεγαλείο.Η απλούστερη στρατηγική κοινωνικής ναρκοθέτησης που την επόμενη περίοδο θα αφυπνίσει χειραγωγούμενη, έναν ολέθριο εφιάλτη.
Απέναντι σ ένα τέτοιο σχέδιο καλά οργανωμένο μέχρι και την τελευταία του λεπτομέρεια, δε χωρούν κανενός είδους αυταπάτες. Τον κατευθυνόμενο εθνομηδενισμό και κυρίως τα επιθετικά και επικίνδυνα χαρακτηριστικά του, οφείλουμε να τα αποκαλύπτουμε και όχι να καθιστάμεθα συνένοχοι συγκαλύπτοντας την ουσία και το περιεχόμενό τους, μέσα από ψευδεπίγραφες ιδεολογικές αυταπάτες.Οι διεθνιστικές προσεγγίσεις στην πολιτική μεθοδολογία και την πρακτική, συνιστούν εργαλείο ενδυνάμωσης της πάλης των λαών, έμπρακτης αλληλεγγύης αυτοθυσίας και υποστήριξης των αγώνων τους για ανατροπή και οικοδόμηση.
Και ως τέτοιες, δεν μπορεί να αποτελούν νεφελώδες άλλοθι που να νομιμοποιεί - ανεξάρτητα από σκοπιμότητες - τις Νεοταξικές στρατηγικές απαξίωσης των εθνικών ιδιαιτεροτήτων, και ισοπέδωσης προς τα κάτω της πολιτισμικής διαφορετικότητας.Δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελούν άλλοθι που να νομιμοποιεί ανατροπές αποξένωσης στη γειτονιά και την κοινωνία.
Δε γίνεται να μετατρέπονται από ιδεολογικό εφόδιο που πρέπει να στηρίζει και να ενιαιοποιεί την πάλη των λαών ενάντια στον κοινό εχθρό του, σε εργαλείο πολτοποίησης των εθνών που να υπηρετεί τα σχέδια καθυπόταξης, αποσύνθεσης και αποδυνάμωσης που είναι σχέδια και επιδιώξεις του εχθρού του.Ας το καταλάβουν οι πάντες.
Η επιβεβλημένη και φυτευτή ανομοιογένεια, επειδή ακριβώς είναι και χειραγωγούμενη, μπολιάζει τις κοινωνίες με μίση και αντιπαλότητα και δε συμβάλει στην εμπέδωση του αμοιβαίου σεβασμού και της αλληλεγγύης.

ΠΗΓΗ:ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΜΑΣ


Η κυβέρνηση Χριστόφια προβαίνει σε σποραδικές ανακοινώσεις μέτρων που θα ληφθούν για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού ελλείμματος. Προφανώς η τακτική αυτή αποσκοπεί στην σφυγμομέτρηση των αντιδράσεων από την κοινωνία. Ακούστηκαν κάποιες προτάσεις για περικοπή διαφόρων επιδομάτων προς κοινωνικές ομάδες που ανήκουν κυρίως στα λαϊκά στρώματα.
Η δική μας θέση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης είναι ότι πρέπει να προστατευτούν οι παραγωγικές δυνάμεις και να χτυπηθούν οι παρασιτικές. Κάθε κίνηση που θα πλήξει τις παραγωγικές δυνάμεις προκειμένου να τραφεί ο υπέρογκος δημοσιοϋπαλληλικός τομέας θα επιτείνει το πρόβλημα αντί να το περιορίσει. Επιτέλους σε αυτόν τον τόπο πρέπει να πληρώσουν αυτοί που θησαύρισαν εις βάρος του λαού έχοντας την στήριξη του πολιτικού κατεστημένου και όλων των κυβερνήσεων του.
Να πληρώσουν οι τράπεζες, να επιστραφούν οι περιουσίες των πολιτών που κλάπηκαν μέσα από τα τεχνάσματα του χρηματιστηρίου.
Να χτυπηθούν όσοι ζουν από παρασιτικά επαγγέλματα όπως ενοικιαστές, αργόμισθοι του δημοσίου τομέα και διάφοροι που επιδοτούνται για να παράγουν τάχα πολιτισμό.
Να κοπούν όλα τα επιδόματα προς τους τουρκοκύπριους και τους μετανάστες.
Να πληρώσει τα χρέη της η εκκλησία προς το δημόσιο και να κοπούν οι μισθοί προς τους ιερωμένους. Δεν είναι δυνατόν να απομυζούν, τα στελέχη της εκκλησίας, τους φόρους του λαού την ώρα που ανεγείρονται εις όλη την επικράτεια πολυτελείς και υπερφίαλοι ναοί που δεν θυμίζουν καθόλου ότι η πατρίδα μας είναι σκλαβωμένη. Αυτή η βυζαντινή αλαζονεία που τρέφεται από τον μόχθο του λαού πρέπει επιτέλους να σταματήσει.
Να γνωστοποιηθεί στον λαό, από μέρους της κυβερνήσεως, ποια είναι τα 120.000 άτομα που παίρνουν επιδόματα από το κράτος, ώστε με αυστηρά κριτήρια να επαναπροσδιοριστεί ο όγκος των κοινωνικών επιδομάτων.
Περιμένουμε να δούμε μια στροφή του κεφαλαίου σε παραγωγικές επιχειρήσεις και να σταματήσει επιτέλους το όργιο της ανοικοδόμησης και του ξεπουλήματος της γης μας στους ξένους που κατάντησε να είναι ο κεντρικός άξονας της οικονομίας μας. Τομείς όπως είναι η αγροτική παραγωγή και η μεταποίηση έχουν εγκαταλειφθεί από κάθε κεφαλαιακή υποστήριξη. Τούτο οφείλεται μεταξύ άλλων και στο γεγονός της μετατροπής των συνεργατικών τραπεζών σε ληστρικές, τοκογλυφικές τράπεζες.
Η αυθαιρεσία του συσσωρευμένου κεφαλαίου και η τάση του προς επενδύσεις στο εξωτερικό, θα γονατίσουν κυριολεκτικά την οικονομία μας και θα βυθίσουν τον λαό αργά ή γρήγορα στην φτώχεια.
Η εθνικιστική οικονομία που στηρίζεται στο δόγμα της ανακύκλησης του κεφαλαίου σε εθνικό χώρο, μέσα από ένα κράτος που στηρίζει την εθνική παραγωγή, είναι η μοναδική πρόταση εξόδου από την κρίση. Δεν αναμένουμε από τον κύριο Χριστόφια και την κυβέρνηση του να εφαρμόσει το πρόγραμμα μας. Οι επιλογές της σοσιαλδημοκρατίας τους είναι προβλέψιμες και αναποτελεσματικές. Θα χτυπήσουν το παραγωγικό κεφάλαιο αυτού του τόπου ενώ θα αφήσουν άθικτο το ληστρικό τραπεζικό κεφάλαιο και ελεύθερο να κινείται όπως αυτό θέλει είτε εντός είτε εκτός του εθνικού χώρου. Θα συνεχίσουν επίσης να τρέφουν από τα σπλάχνα του λαού τον μινώταυρο του δημόσιου τομέα.
Οι ιδεολογίες του ψυχρού πολέμου δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στην κοινωνία παρά μόνο να συσσωρεύουν δεινά. Ο εθνικισμός ανυψώνεται σήμερα ως η μοναδική δύναμη ελπίδας και προόδου.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ