ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

[ΤΟ ΛΗΜΕΡΙ]:Πώς μας πούλησαν και μας αγόρασαν....

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ (Έθνος 16-2-2010)

Ανατριχιαστικός είναι ο μηχανισμός με τον οποίον συγκεκριμένοι τραπεζικοί κολοσσοί κερδοσκόπησαν εναντίον της χώρας μας, με αποτέλεσμα αυτοί μεν να κερδίσουν ποσά ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, η Ελλάδα δε να τεθεί υπό ξένη οικονομική κηδεμονία. Αξίζει να τον περιγράψουμε σε αδρές γραμμές. Το αποφασιστικό εργαλείο στο παιχνίδι που παίχτηκε εναντίον της Ελλάδας είναι ένα εντελώς πρόσφατο χρηματοπιστωτικό προϊόν που ονομάζεται CDS (από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων credit default swaps).

Πρόκειται για ασφάλιση κατά της περίπτωσης μη αποπληρωμής ενός χρέους. Μια τράπεζα π.χ. που αγοράζει ομόλογα ενός κράτους ασφαλίζει το ποσό που έδωσε σε μια άλλη τράπεζα, η οποία είναι υποχρεωμένη να της δώσει αυτή τα λεφτά της, αν το κράτος χρεοκοπήσει και βρεθεί σε αδυναμία να εξοφλήσει τα ομόλογά του όταν λήξουν ή να πληρώσει ενδιαμέσως τους τόκους.

Εννοείται ότι όσο πιο επισφαλής είναι η οικονομική κατάσταση μιας χώρας τόσο υψηλότερα ασφάλιστρα θα απαιτήσει η τράπεζα που ασφαλίζει το χρέος.
Το στοιχείο που σοκάρει είναι ότι τρεις και μόνο τραπεζικοί κολοσσοί, η γερμανική Ντόιτσε Μπανκ και οι αμερικανικές Γκόλντμαν Ζαξ και Τζ. Π. Μόργκαν ελέγχουν τον 75% (!) της παγκόσμιας αγοράς των CDS.
Πάμε τώρα στην περίπτωση της Ελλάδας. Περί τα μέσα Γενάρη, περίπου δέκα ημέρες πριν η χώρα μας αναζητήσει αγοραστές για το πενταετές ομόλογό της, η Ντόιτσε Μπανκ δημοσιοποιεί μια έκθεση - φωτιά για την ελληνική οικονομία, όπου αναφέρει πως πάμε χάλια και δεν αποκλείεται κατάρρευση.
Αμέσως μετά κινητοποιείται το τμήμα της CDS της Ντόιτσε Μπανκ. Ζητάει πολύ υψηλότερα ασφάλιστρα για το ελληνικό χρέος, αφού υποτίθεται ότι η χώρα μας βρίσκεται σε επικίνδυνη κατάσταση, όπως λέει το τμήμα μελετών της... ίδιας τράπεζας!
Αφού το επιτόκιο των CDS για την Ελλάδα ανεβαίνει, περνάει αμέσως το μήνυμα παγκοσμίως στο χρηματοπιστωτικό σύστημα: τα διεθνή ΜΜΕ που δρουν ως «παπαγαλάκια» των κερδοσκόπων ουρλιάζουν ότι η ελληνική οικονομία παραπαίει, η ανενημέρωτη κοινή γνώμη τρομοκρατείται και οι επαΐοντες καταλαβαίνουν ότι στοχοποιήθηκε η Ελλάδα και οδεύει προς οικονομικό «γδάρσιμο».
Εν συνεχεία η ίδια η Ντόιτσε Μπανκ μαζί με την Γκόλντμαν Ζαξ αναλαμβάνουν να... πουλήσουν τα ελληνικά ομόλογα! Να τα προωθήσουν στους υποψήφιους αγοραστές! Ναι, αυτοί ακριβώς που συμμετείχαν ενεργά στην οργάνωση του κλίματος καταρράκωσης της ελληνικής οικονομίας για να διευκολυνθούν οι κερδοσκοπικές επιθέσεις!
Δεν πρόκειται περί κακόγουστου αστείου. Μιλάμε εντελώς σοβαρά. Η ελληνική κυβέρνηση, όπως και πάμπολλες άλλες κυβερνήσεις, υποχρεώνεται αντικειμενικά να προστρέξει στις τράπεζες που ελέγχουν την αγορά CDS, παρʼ όλο που υπονομεύουν την Ελλάδα. Τους πληρώνει ουσιαστικά «προστασία», με τη χυδαία έννοια του όρου, ελπίζοντας να τις εξευμενίσει ώστε να την βοηθήσουν να δανειστεί με ανεκτά επιτόκια.
Η Ντόιτσε Μπανκ λοιπόν ως ανάδοχος τράπεζα μαζί με την Γκόλντμαν Ζαξ και άλλες, που παίζουν πολύ δευτερεύοντα ρόλο, καθορίζουν ουσιαστικά το επιτόκιο με το οποίο θα διαθέσει τα ομόλογά της η κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία στην πραγματικότητα δεν έχει περιθώρια να μη συμμορφωθεί στις υποδείξεις τους.
Εννοείται ότι η Ντόιτσε Μπανκ και η Γκόλντμαν Ζαξ έχουν ενημερώσει τους πελάτες τους, οι οποίοι τρέχουν σαν τρελοί να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα με επιτόκιο 6,2%, γιατί φυσικά οι τράπεζες αυτές γνωρίζουν εκ των ένδον πως έχει στηθεί το παραμύθι της δήθεν επαπειλούμενης χρεοκοπίας.
Η Ντόιτσε Μπανκ και η Γκόλντμαν Ζαξ εισπράττουν παχυλές προμήθειες εκατομμυρίων ευρώ από τους πελάτες τους, ενώ αγοράζουν και οι ίδιες μεγάλες ποσότητες χρυσοφόρων ελληνικών ομολόγων.
Τώρα ετοιμάζουν τον επόμενο γύρο ελληνικού δανεισμού, στήνοντας σκηνικό για ακόμη μεγαλύτερα κέρδη φυσικά...
ΤΩΡΑ ΤΡΕΜΟΥΝ

Τα κράτη, όμηροι των τραπεζών
ΚΑΘΥΒΡΙΖΟΥΝ την Ελλάδα οι Γερμανοί. Εχουν όμως ταραχθεί ακόμη και αυτοί από την επίδειξη δύναμης των τραπεζών. «Η Κοινότητα θα έπρεπε να σκεφθεί πώς θα μπορέσει να αποξηράνει αυτόν τον βάλτο (των τραπεζών) που πιάνει ομήρους ολόκληρες χώρες» έγραψε σε πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε». Η «Μοντ» είναι εξοργισμένη: «Μόλις έναν χρόνο αφότου τα κράτη έσωσαν τις τράπεζες αφιερώνοντας κολοσσιαία ποσά και στις δύο όχθες του Ατλαντικού -25% του ΑΕΠ σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα- τα χρεωμένα κράτη πέφτουν θύματα επιθέσεων από τα ίδια τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που διέσωσαν. Αυτό είναι ένα από τα πικρά μαθήματα της ελληνικής κρίσης» ομολογεί η γαλλική εφημερίδα.

[ΕΔΗΚ]:ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΔΥΝΟΣ: ΔΥΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ = ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΔΥΟ ΛΑΩΝ

Έχει επικρατήσει στη συνείδηση του λαού η ιδέα πως θα αποφασίσει αυτός για τη λύση που του ετοιμάζουν , αν θα την αποδεχτεί ή όχι .Κάτω από τον ίσκιο αυτής της πλάνης ο λαός επαναπαύεται . Ακόμα και αυτοί που καταφέρονται εναντίον της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας , είναι ήσυχοι στο βάθος της συνείδησης τους πως στο τέλος ο λαός θα πει ΟΧΙ σε όλα αυτά τα σχέδια και έτσι δεν θα μπορέσουν να περάσουν . Κάνουν λάθος , μεγάλο λάθος . Διότι η παγίδα κρύβεται στη διαδικασία που θα οδηγήσει προς την αποδοχή ή όχι της όποιας λύσης .Και η διαδικασία αυτή περνά μέσα από το ΔΙΠΛΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ .Εδώ βρίσκεται η παγίδα , έλληνες αδελφοί .Σε μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης της οποίας ο λαός , ο κυπριακός λαός , που αποτελείται κατά διεθνή αποδοχή , από ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους , θα χωριστεί ξαφνικά σε ΔΥΟ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ τα οποία σώματα θα ψηφίσουν εάν αποδέχονται ή όχι ένα σύνταγμα. Ανεξάρτητα λοιπόν από την απάντηση που θα δώσουν αυτά τα δύο εκλογικά σώματα την ίδια στιγμή θα κατοχυρωθεί ο διαχωρισμός του «κυπριακού λαού» σε ΔΥΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ .

Το σύνταγμα της κυπριακής δημοκρατίας , μας έχει επιβληθεί εκ των άνω , όμως δεν προέκυψε μέσα από δύο εκλογικά σώματα . Για αυτό το λόγο η κρίση του 1963 δεν συνεπαγόταν την κατάλυση της κυπριακής δημοκρατίας . Στη περίπτωση όμως που το σύνταγμα θα προέρχεται από δύο εκλογικά σώματα , τότε σε συνθήκες κρίσης δεν θα μπορεί να έχει ισχύ το σύνταγμα με την απόσχιση του ενός , διότι θα είναι γέννημα διπλής λαϊκής βούλησης . Συνεπώς το σύνταγμα αυτό θα καταρρεύσει και ο ελληνισμός της Κύπρου θα βρεθεί μετέωρος , χωρίς κρατική υπόσταση , χωρίς στρατό , εγκαταλελειμμένος σε μια «συνιστώσα επαρχία» στην οποία θα δρουν ανεμπόδιστα τα τουρκικά πλήθη που θα έχουν συρρεύσει από πριν εκ Τουρκίας .

Έλληνες , τότε θα ζήσετε αυτά που έζησαν οι έλληνες της Κωνσταντινούπολης , της Σμύρνης και της Ιωνίας , της Ίμβρου και της Τενέδου και όσοι διασωθείτε θα διηγείστε τα παθήματα σας στη ξενιτιά , και θα κλαίτε .

Ξυπνάτε επιτέλους από το λήθαργο σας . Αντισταθείτε στην υποχώρηση και τη παράδοση της Κύπρου στους τούρκους .

Πείτε τουλάχιστον ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ . Αυτό και μόνο θα είναι μεγάλη προσφορά στη πατρίδα . Αν είστε ανίκανοι να διεκδικήσετε περισσότερα από αυτούς που διαφεντεύουν τη τιμή και το μέλλον σας , τουλάχιστον φωνάξτε τους:

ΕΝΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ.



ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

[ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ]:ΞΥΠΝΑΤΕ ΣΤΟ ΥΠΕΞ.ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΠΕΞ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΥΛΛΑ ΣΤΗ ΧΑΡΥΒΔΗ

Λίγες μόνο μέρες μετά την συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού (τρομάρα μας) με τον ψευτομακεδόνα Σλάβο Γκρουέφσκι στις Βρυξέλλες που ακόμα δεν μάθαμε στο πλαίσιο ποιας λογικής διεξήχθη αφού ως γνωστό ο πρωθυπουργός βρίσκεται εκεί για το θέμα της οικονομίας.Η Τουρκία παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εσωτερικών πολιτικών υπολειμμάτων του ραγιαδισμού που προσπαθούν να την εξυπηρετήσουν φανερώνει καθημερινά το πραγματικό της πρόσωπο.

Τη σταθερή υποστήριξη της Τουρκίας στην ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου κατά την διάρκεια διήμερης επίσημης επίσκεψης στα Σκόπια.

Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών δεν φαίνεται να συγκινείται απο τις κινήσεις "καλής θέλησης" των προσκυνημένων Ελλήνων πολιτικών που έχουν εγκαταλείψει την Κύπρο στις σταλινικές διαθέσεις Χριστόφια,ούτε την μετατροπή της Θράκης σε τουρκικό τσιφλίκι αλλά και τις ελεύθερες καθημερινές βόλτες τουρκικών μαχητικών και πλοίων στις Ελληνικές θάλασσες. Καθώς φαίνεται οι Τούρκοι είναι αποφασισμένοι να εφαρμόσουν το "ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου".

Ο Νταβούτογλου σε δηλώσεις του τόνισε ότι η Τουρκία στέκεται στο πλευρό της ΠΓΔΜ "από την πρώτη ημέρα της ανεξαρτησίας της και υποστηρίζει την ένταξη της στο ΝΑΤΟ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς με το συνταγματικό της όνομα".

Μάλιστα επισκέφτηκε και την Οχρίδα όπου ετοιμάζετε το καινούργιο Τουρκικό προξενείο το οποίο φυσικά θα ρίχνει και μια...ματιά στην Βόρεια Ελλάδα.

Την Παρασκευή θα συναντηθεί στα Σκόπια με τον Αντόνιο Μιλόσοσκι, ενώ θα έχει συναντήσεις και με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι και τον πρόεδρο της Βουλής, Τράικο Βελιάνοφσκι.Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, στις συναντήσεις του κ. Νταβούτογλου με αξιωματούχους της ΠΓΔΜ θα συζητηθούν η εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας, η ενταξιακή πορεία των δύο χωρών στην ΕΕ καθώς και περιφερειακά ζητήματα.

[ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ]:Ιταλία: Διαγωνισμός Έκθεσης στα Γκραικάνικα

Διαγωνισμό Έκθεσης στο πλαίσιο της προσπάθειας να διασωθεί η πανάρχαια Γκραικανική Διάλεκτος διοργανώνει στη Νότια Απουλία ο Οργανισμός για την διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας. Θέμα της έκθεσης «Η παρουσία των Ελλήνων στην νότια Ιταλία»-«La presenza dei Greci nel sud Italia» και στο Διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές γυμνασιακής ηλικίας από τους Ελληνόφωνους Δήμους της Απουλίας οι οποίοι θα αναπτύξουν στην Ελληνοσαλεντινή διάλεκτο ανωτέρω θέμα. Επιτροπή από εκπροσώπους των Ελληνοφώνων Δήμων που ασχολούνται με θέματα Παιδείας θα οργανώσει τοπικά τον Διαγωνισμό.
Η βαθμολόγηση των εκθέσεων και η ανακοίνωση των νικητών θα γίνει από Καθηγητές που διδάσκουν την γκρήκο στην περιοχή της Απουλίας.Ο πρώτος μαθητής – συντάκτης της καλύτερης εκθέσεως από κάθε Δήμο μαζί με τον Καθηγητή του θα φιλοξενηθούν με μέριμαν του ΟΔΕΓ το πρώτο 10ημερο του μηνός Ιουλίου στην Ελλάδα στο Ξενοδοχείον Άγιος Γεώργιος Λυκαβηττός (St George Lykabettus), χάρη στην ευγενή προσφορά του ιδιοκτήτη του κου Μάριου Βασιλόπουλου.