ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

Έλληνες εργάτες , σκεφτείτε πως το δικαίωμα σας στην εργασία μέσα στην πατρίδα σας, το καταργούν αυτοί που δίνουν εργασία και στέγη στους λαθρομετανάστες.
Ξυπνήστε , σημαδέψτε με μαύρη μπογιά τα σπίτια , τα αυτοκίνητα , τους χώρους εργασίας αυτών των προδοτών που σας στερούν το ψωμί.
Διεκδικείστε το δικαίωμα των ελλήνων στην εργασία.
Απαιτείστε τη δήμευση των περιουσιών αυτών που δίνουν στέγη και εργασία σε λαθρομετανάστες.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Η Ελλάδα στην άβυσσο- Η Ιρλανδία ακολουθεί

Όταν ο Νουριέλ Ρουμπινί κάνει μία πρόβλεψη όλοι ακούνε προσεχτικά. Άλλωστε είχε δίκιο... όταν προέβλεψε την παγκόσμια οικονομική κρίση. Τώρα προβλέπει μία σοβαρότατη κρίση χρέους για την Ιρλανδία μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια, αναφέρει η Kathleen Brooks σε ανάλυσή της στο Reuters.

Αυτή η εκτίμηση (του Ρουμπινί) έρχεται σε μία ευαίσθητη στιγμή για την περιφέρειας της Ευρώπης. «Η Ελλάδα «αγναντεύει» την άβυσσο της πτώχευσης, την οικονομική εξαθλίωση και μία πιθανή έξοδο από την ευρωζώνη, αν το ΔΝΤ δεν καταβάλει το μερίδιο της 5ης δόσης του δανείου μέσα τον επόμενο μήνα» υπογραμμίζει .

Το Reuters αναφέρει ότι «ο «δανειστής τελευταίας ελπίδας» απειλεί να αποσύρει τη στήριξή του στη χώρα εκτός αν υπάρξει ένδειξη ότι η Αθήνα τακτοποιήσει τα δημοσιονομικά της και το φοροεισπρακτικό της πρόγραμμα. Χωρίς την ενίσχυση  στην Ελλάδα δε θα είναι δυνατή στη χώρα η πληρωμή μισθών και συντάξεων».

Και η Kathleen Brooks συνεχίζει με την απορία «μπορεί άραγε το ίδιο να συμβεί στην Ιρλανδία;». Μέχρι στιγμής η Ιρλανδία, η οποία έλαβε το επόμενο πακέτο διάσωσης μετά την Ελλάδα, δεν έχει «μπει στον ίδιο κουβά» με την Αθήνα. Ο πληθυσμός της θεωρείται ότι είναι αρκετά αξιόπιστος φορολογικά και παρόλο που η ανταγωνιστικότητα είναι σίγουρα ένα πρόβλημα, η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος και τη μείωση των δαπανών του κράτους.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα γράφηκε στον ιρλανδικό Τύπο ότι ο υπουργός Απασχόλησης σχεδιάζει να περικόψει τους μισθούς 250.000 χαμηλόμισθων εργαζομένων, η οποία έρχεται μετά από έναν πρώτο γύρο περικοπών σε μισθούς μισθωτών, ιδίως του δημόσιου τομέα.

Πρόκειται για σκληρά αλλά και γενναία μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν για να ορθοποδήσει η χώρα. Ωστόσο η Ευρώπη και κυρίως η Γερμανία και η Φινλανδία παραμένουν δύσπιστες.

Αν η ανάπτυξη δε στην Ιρλανδία συνεχίζει να μειώνεται τότε μία πτώχευση μπορεί να είναι απαραίτητη έτσι ώστε να γίνει το χρέος της βιώσιμο.

«Το Δουβλίνο μπορεί να κοιτάζει κατάματα την άβυσσο όπως η Ελλάδα, αλλά είναι ακριβώς από πίσω» καταλήγει η Brooks.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ

Μετά το «Σύνταγμα», τι;… Το σύστημα δεν μεταρρυθμίζεται, καταστρέφεται!



Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη, μέλους της Πρωτοβουλίας Πολιτών «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ»


Ο ελληνικός λαός σε όλες τις πλατείες της χώρας ζει τον δικό του «Μάη», αγανακτεί, εξεγείρεται, παίρνει την ζωή στα χέρια του, απαιτεί αποφασισμένος: ΦΥΓΕΤΕ ΤΩΡΑ!
Το σύστημα πόνταρε στην διάσπαση μεταξύ των χιλιάδων πολιτών με ετερόκλητες ιδεολογικές ταυτότητες. Απέτυχε, καθώς είναι διάχυτη η ενωτική ατμόσφαιρα. Πίστευαν ότι θα εκτονωθεί γρήγορα. Διαψεύσθηκαν, το κίνημα όλο και δυναμώνει και συντονίζεται με τον πανευρωπαϊκό βηματισμό.
Τώρα επιχειρούν να ανοίξουν παράπλευρες οδούς διαφυγής με πολιτικά τεχνάσματα και καθεστωτικά τερτίπια, που έχουν όμως ξεγυμνωθεί. Ο κόσμος είναι αποφασισμένος να μείνει Σύνταγμα μέχρι την επόμενη ημέρα, μέχρι να φύγουν όλοι όσοι δημιούργησαν τη σημερινή κατοχή: κυβέρνηση, ΔΝΤ, τρόϊκα, Μνημόνιο και παρατρεχάμενοι.
Όσο περνάει ο καιρός, καταρρέουν τα σενάρια και τα φληναφήματα για ανάκαμψη, επανεκκίνηση και επιστροφή στο προ του 2009 κοινωνικό και εθνικό στάτους κβο, δικαιώνοντας όσους πρώτοι αντέδρασαν και κάλεσαν σε παλλαϊκό ξεσηκωμό.
Η πραγματικότητα είναι η απόλυτη σύγκρουση μεταξύ των οικονομικών συμφερόντων και των ανθρώπινων. Γι’ αυτό και καταλαβαίνουμε απόλυτα τους εξεγερμένους της Ισπανίας, της Ισλανδίας, της Πορτογαλίας και της υπόλοιπης Ευρώπης, που μοιράζονται μαζί μας την κοινή απέχθεια προς το πολιτικό σύστημα, τα συνδικάτα και τους τραπεζίτες.
Ο δρόμος είναι ένας: ξεσηκωμός για την ανατροπή του συστήματος μέχρι τέλους. Να αλλάξουμε τα πάντα «από τα νύχια μέχρι την κορυφή», όπως ζητούν οι «Αγανακτισμένοι», που κατέλαβαν τις πλατείες, όπως έκαναν πριν οι χιλιάδες Αιγύπτιοι της πλατείας Ταχρίρ.
 Αυτό που τρέμει το σύστημα είναι η επανεμφάνιση ενός συλλογικού οράματος και ενός εθνικού σχεδιασμού.
Τρέμουν πρωτοβουλίες όπως αυτή των συμπολιτών μας στο Αίγιο, που έστησαν τοπικές κάλπες και αποφάσισαν με δημοψήφισμα στις 15 Μαΐου να αρνηθούν το πολιτικό σύστημα. Τρέμουν τις λαϊκές συνελεύσεις, όπως της Κεφαλονιάς που κήρυξε ανεπιθύμητους στο νησί τους πολιτικάντηδες και το ΣΔΟΕ…
Τρέμουν μην ξυπνήσει ο λαός, μην απεξαρτηθεί η ελληνική οικονομία από το ευρώ, μην γυρίσει ο ελληνικός στρατός τις πλάτες στις εντολές του ευρω-ατλαντικού συστήματος και σταθεί δίπλα στ’ αδέλφια του…
Απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που, εκτός από αντισυνταγματική, εξοντωτική και μειοδοτική, είναι και αδιέξοδη, έχουν ορθωθεί δεκάδες αυτοοργανωμένες πρωτοβουλίες, κινήσεις και συλλογικότητες πολιτών, οι οποίοι αναζητούν έναν καινούργιο, δυναμικό και ενωτικό πολιτικό λόγο.
Με την εμπειρία όλων αυτών των μηνών και αφού τα "αριστερά" κόμματα δεν μπορούν –ή δεν θέλουν- να οργανώσουν την λαϊκή αντίσταση, έχει αρχίσει να συζητείται η ανάγκη συγκρότησης ενός Μετώπου για την σωτηρία του λαού και την αναγέννηση της χώρας. Χρειάζεται να γίνουν μεγάλα βήματα σε στενό χρονικό περιθώριο.
Προς τον στόχο αυτόν συνέβαλε καθοριστικά το «Βήμα Πληροφόρησης και Διαλόγου», της Πρωτοβουλίας Πολιτών «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ», που λειτουργεί από τον Νοέμβριο του 2010 στην Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, και η «Ανοιχτή Συνέλευση Κινημάτων», που γινόταν όλο τον χειμώνα στον πολυχώρο «Αυλαία», στον Κεραμεικό.

 

Παρ’ όλες τις αντικειμενικές δυσκολίες, έχουν γίνει αρκετά βήματα συσπείρωσης και έχουν επεξεργασθεί κάποιες αρχικές θέσεις, όπως:
1. Όλοι συμφωνούν στην ανάγκη ενός Μετώπου με πολιτικά χαρακτηριστικά, πέρα από κινήσεις διαμαρτυρίας, με την ευρύτερη ενωτική, ανοιχτή διαδικασία. Στην προσπάθεια αυτή πρέπει να ξεπερασθούν δύο άμεσα αναχώματα: α) Η αντίφαση ανάμεσα στην περιρρέουσα δυσπιστία προς τις οργανωτικές δομές και τα «καπελλώματα» και στην ανάγκη για αποφασιστική πολιτική παρέμβαση, β) Ο σεχταρισμός, η αλαζονεία και η βιασύνη πολλών πρωτοβουλιών να βάζουν πρώτα το δικό τους πολιτικό πλαίσιο χωρίς να αφουγκρασθούν υπομονετικά όλες τις υπαρκτές λαϊκές φωνές.
Βέβαια, πολιτικό μέτωπο σημαίνει οριοθέτηση, σημαίνει θέσεις και σύγκρουση με τις κατεστημένες πολιτικές δομές, όμως, για να πετύχει αυτό χρειάζεται η κατάλληλη έμπνευση και το σωστό τάϊμινγκ.
2. Οι στόχοι ενός παλλαϊκού αντιστασιακού μετώπου πρέπει να ξεκινούν από την απονομιμοποίηση της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος, την παραδειγματική τιμωρία όσων ενέχονται στην λεηλασία του εθνικού πλούτου και την αλλαγή του καταστατικού χάρτη της χώρας ώστε να γίνει ο Έλληνας πολίτης κυρίαρχος στην πατρίδα του να ανακοπεί η παρακμή και να θωρακιστεί η εθνική ανεξαρτησία και ο τόπος από κάθε απειλή.
Όμως, για να πραγματοποιηθούν αυτοί οι στόχοι, χρειάζεται προφανώς η κατάκτηση της εξουσίας απέναντι σε ένα αδίστακτο και διεφθαρμένο σύστημα που θα αγωνιστεί με νύχια και δόντια για να το αποτρέψει. Το αν θα γίνει αυτό ειρηνικά, κοινοβουλευτικά ή με επαναστατικό τρόπο, θα επιλυθεί, ουσιαστικά, από τον τρόπο οργάνωσης και ανάδειξης του Μετώπου σε εκφραστή της αγωνιστικής λαϊκής πλειοψηφίας.
3. Η εξασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας θα περάσει μέσα από την έξοδο από το ΔΝΤ, την άρνηση του απεχθούς χρέους, την στάση πληρωμών τοκοχρεωλυσίων και την αναδιοργάνωση της οικονομίας σε εθνική δημοσιονομική, νομισματική και αναπτυξιακή βάση.
Η σχετική συζήτηση επικεντρώνεται στην επαναδιαπραγμάτευση των σχέσεων της χώρας με την Ε.Ε. και όλες τις πιθανές λύσεις, όπως έξοδος από ευρωζώνη, επαναφορά εθνικού νομίσματος, ενδιάμεσες εκδοχές κ.λπ.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το ζήτημα δεν είναι τι προτείνεται να γίνει, αλλά πώς μια νέα εθνικοαπελευθερωτική συμμαχία θα καθορίσει αυτές τις εξελίξεις στην συγκεκριμένη ιστορική συγκυρία, με ποιες τακτικές κινήσεις, τι στηρίγματα από το εξωτερικό, και ποιον τρόπο άμυνας απέναντι σε ξένες επεμβάσεις.
Αν η χρεωκοπία «σκάσει» στα χέρια των κατεστημένων πολιτικών δυνάμεων σε συνθήκες γενικότερης κατάρρευσης της ευρωζώνης, όπως διαφαίνεται, τότε η επιστροφή στην νέα δραχμή θα γίνει σε εκβιαστικές και δραματικές συνθήκες.
Άρα πρέπει οι πραγματικά πατριωτικές λαϊκές δυνάμεις να καθορίσουν τις εξελίξεις και όχι να συρθούν πίσω απ’ αυτές γιατί τότε οι επιλογές πολιτικής θα έχουν συρρικνωθεί στην εξής μία: άμυνα μέχρις εσχάτων, με κάθε μέσον, για να περισωθεί ό,τι θα έχει απομείνει.
Οι συζητήσεις συνεχίζονται κάθε Δευτέρα στις 7:30 μ.μ., στο αμφιθέατρο της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών (Τοσίτσα 11) και καλούνται όλα τα σχετικά κινήματα και πρωτοβουλίες να συμμετέχουν.
 

Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ- ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΝΚΛΑΒΙΟ ΤΩΝ ΜΕΙΟΔΟΤΩΝ


Πρόεδρος της βουλής ανακηρύχτηκε με τη συνδρομή του κ. Κουλία , ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ κ. Ομήρου . Το σοσιαλκαπιταλιστικό έκτρωμα επιβραβεύει με αυτό τον τρόπο τα δικά του παιδιά.
Ο κ. Ομήρου είναι ένας φανατικός υπερασπιστής του ληστρικού τραπεζικού συστήματος και πρωτεργάτης στην αφαίμαξη των παραγωγικών δυνάμεων του λαού για να παριστάνει τον πονόψυχο σοσιαλιστή.
Στο εθνικό θέμα υποστηρίζει τη διζωνική με περιεχόμενο , δηλαδή συντάσσεται με τον πολιτικό στόχο της τουρκικής εισβολής που έχει ως βασική του επιδίωξη την αυτονομία των τούρκων σε μια ενιαία εδαφική ζώνη.
Στο εθνικό συμβούλιο του Σεπτεμβρίου 2009 υπεστήριξε επίσης την γραμμή της αποστρατικοποίησης που δεν είναι τίποτα άλλο από την υπαγωγή της ασφάλειας και άμυνας μας στους άγγλους και στο Ισραήλ.
Από τις μετακινήσεις και τις ζυμώσεις στο κονκλάβιο των μειοδοτών δεν περιμένουμε τίποτα θετικό. Τα πράγματα δείχνουν πως το εθνικό θέμα θα περιτυλιχθεί στο άμεσο μέλλον με μια πατριωτική ασημόκολλα που μέσα της θα διατηρείται ζεστή η κατάπτυστη υποχώρηση.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Ο Δωδεκάλογος του Γύφτου...

Μες τις παινεμένες χώρες,
Χώρα παινεμένη...
θα 'ρθει κι η ώρα και θα πέσεις
κι από σέν' απάνου η Φήμη,
το στερνό το σάλπισμά της θα σαλπίσει,
σε βοριά κι ανατολή, νοτιά και δύση.
Πάει το ψήλος σου, το χτίσμα σου συντρίμι.
Θα 'ρθει κι η ώρα...
Εσένα ήταν ο δρόμος,
σε βοριά κι ανατολή, νοτιά και δύση,
σαν το δρόμο του ήλιου γέρνεις,
όμως το πρωί για σε δε θα γυρίσει.
Και θα σβήσεις, καθώς σβήνουνε λιβάδια,
από μάισσες φυτρωμένα με γητειές,
πιο αλαφρά του περασμού σου τα σημάδια
κι από τις δροσοσταλαματιές...
θα σε κλαιν' τα κλαψοπούλια στ' αχνά βράδια
και στα μνήματα οι κλωνόγυρτες ιτιές.
Και θα φύγεις κι απ' το σάπιο το κορμί,
ω Ψυχή παραδαρμένη απ' το κρίμα,
και δε θά 'βρει το κορμί μια σπιθαμή,
μες στη γη για να την κάμει μνήμα...
Κι άθαφτο θα μείνει το ψοφίμι,
να το φάνε τα σκυλιά και τα ερπετά
κι ο καιρός μέσα στους γύρους του τη μνήμη,
κάποιου σκέλεθρου πανάθλιου θα βαστά.
Και χορό τριγύρω σου θα στήσουν,
με βιολιά και με ζουρνάδες
...
γύφτοι, εβραίοι, αράπηδες, πασάδες
και τα γόνατά τους θα λυγίσουν οι τρανοί σου
και θα γίνουν, των ραγιάδων οι ραγιάδες...
Όσο να σε λυπηθεί της αγάπης ο Θεός
και να ξημερώσει μιαν αυγή
και να σε καλέσει ο λυτρωμός,
ω Ψυχή παραδαρμένη από το κρίμα!
Και θ' ακούσεις τη φωνή του λυτρωτή,
θα γθυθείς της αμαρτίας το ντύμα
και ξανά κυβερνημένη κι αλαφρή,
θα σαλέψεις σαν τη χλόη, σαν το πουλί,
σαν το κόρφο το γυναικείο, σαν το κύμα...
Και μην έχοντας πιο κάτου άλλο σκαλί
να κατρακυλήσεις πιο βαθιά στου Κακού τη σκάλα,
για τ' ανέβασμα ξανά που σε καλεί!

Θα αιστανθείς να σου φυτρώσουν, ω χαρά!
Τα φτερά...
τα φτερά, τα πρωτινά σου τα μεγάλα!

Κωστής Παλαμάς - (Πάτρα, 13/01/1859 - Αθήνα, 27/02/1943)

«Ο Δωδεκάλογος του Γύφτου», 1907
Η κορυφαία έκφραση της "λυρικής σκέψης".
Στο πνευματικό του ταξίδι, ο Γύφτος είναι ο νεοέλληνας που προσπαθεί να βρει την εθνική του ταυτότητα, το σύμβολο της ελεύθερης ψυχής. Είναι η ψυχή που δεν υποτάσσεται, που γκρεμίζει ότι σάπιο βρει μπροστά της για να δημιουργήσει και να ξαναχτίσει τον κόσμο όλο, σε στέρεες βάσεις. Θα απαρνηθεί τη δουλειά, την αγάπη, τη θρησκεία, τους αρχαίους, τους βυζαντινούς και όλες τις πατρίδες αλλά και θα τα αναστήσει όλα και πάλι, θα γίνει οδηγητής, θα υμνήσει τον ελεύθερο λαό του και θα τραγουδήσει τον αδάκρυτο ήρωα.



HELLENICREVENGE

"Ντύνομαι Ελληνικά, τρώω Ελληνικά, κάνω τουρισμό Ελληνικά".Αγοράζω Ελληνικά

Αγοράζω ελληνικά
ΒΟΗΘΑΩ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ,  ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ . ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΑΥΣΤΡΙΑ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Εκστρατεία υπερ της κατανάλωσης ελληνικών προϊόντων ξεκινούν μέσα στο μήνα τα περισσότερα σούπερ μάρκετ της χώρας, με στόχο να "καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε" και σύνθημα, "ντύνομαι ελληνικά, τρώω ελληνικά, κάνω τουρισμό ελληνικά".Εκστρατεία ενημέρωσης υπέρ της κατανάλωσης ελληνικών προϊόντων αποφάσισαν να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο τα περισσότερα μεγάλα σούπερ μάρκετ της χώρας, με σύνθημα "ντύνομαι ελληνικά, τρώω ελληνικά κάνω τουρισμό ελληνικά".
Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, η εκστρατεία πραγματοποιείται ύστερα από αποδοχή της σχετικής πρότασης του "ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ - καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε". 

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι τα σούπερ μάρκετ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, MY MARKET, ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΑΛΑΞΙΑΣ, ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ, εντός του Ιουνίου θα εκτυπώσουν αφίσες στις οποίες θα προβάλλεται το σύνθημα "ντύνομαι ελληνικά, τρώω ελληνικά, κάνω τουρισμό ελληνικά", θα τοποθετήσουν τις αφίσες στα καταστήματά τους σε ολόκληρη την Ελλάδα και θα τυπώσουν το σύνθημα και στις πλαστικές τους σακούλες που δίνουν στους πελάτες τους για να τοποθετούν τα είδη που αγοράζουν.
 

"Οι Έλληνες καταναλωτές θα έχουν ακόμα μία ευκαιρία να σκεφθούν και να συνειδητοποιήσουν ότι η προτίμηση των ελληνικών προϊόντων αποτελεί καθήκον όλων μας. Έτσι μετέχουμε και εμείς οι πολίτες ενεργά στη μάχη για την καταπολέμηση της ανεργίας, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της βιοτεχνίας και της βιομηχανίας μας, τη στήριξη των αγροτών και παραγωγών μας, του τουρισμού μέσα στη χώρα μας. Έτσι στηρίζουμε την εθνική μας οικονομία", σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΒΕΕ.
 

ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ

Οι εκλογές τέλειωσαν και τα μεγάλα λόγια , οι υποσχέσεις , τα συνθήματα , τα προγράμματα των κομματικών επιτελείων σφραγίστηκαν στα συρτάρια για να ξαναβγούν στις επόμενες εκλογές.
Σφραγίστηκαν όπως σφραγίστηκε η βούληση του λαού που θα εκδηλωθεί ξανά στις επόμενες εκλογές.
Αυτή είναι η δημοκρατία των αφεντικών και της απάθειας και αμάθειας του λαού. Ένας λαός που δεν έχει τη γνώση και τη βούληση να διεκδικήσει τίποτα έξω και πέρα από τα πολιτικά του αφεντικά που ηγεμονεύουν των κομμάτων.
Στο μεταξύ η ανεργία διογκώνεται . Οι απολυθέντες εργάτες της ΚΕΟ, προστίθενται στην μεγάλη μάζα των ανέργων που θα ανταγωνίζονται τους λαθρομετανάστες για ένα αβέβαιο μεροκάματο.
Τα συνδικάτα τηρούν σιγή , το κράτος επίσης , τα κόμματα περί άλλων τυρβάζουν . Όμως τα παιδιά των ελλήνων ανέργων περιμένουν ψωμί στο τραπέζι τους.
Δυο δρόμοι υπάρχουν για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα . Ο ένας είναι να παρακαλέσουν τα αφεντικά τους , να παρακαλέσουν αυτούς που τους ψήφισαν , να δείξουν έλεος και να τους δώσουν ένα πιάτο φαί υπό τύπο κοινωνικής μέριμνας.
Ο άλλος δρόμος είναι να συνταχθούν μαζί μας , να πολεμήσουμε για ένα εθνικοκοινωνικό πολίτευμα ενάντια στην εκμετάλλευση της εθνικής εργασίας. Να κοινωνικοποιήσουμε το συσσωρευμένο πλούτο των τραπεζών και της εκκλησίας , να δώσουμε στον εργάτη τη δυνατότητα να είναι ο ίδιος αφεντικό στις δικές του επιχειρήσεις λαϊκής βάσης μέσα από την υποστήριξη της κρατικής μη τοκογλυφικής τράπεζας.
Εθνικοκοινωνισμός τώρα.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ