ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΑΣ


Πρόεδρε της δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια , ο Ερτογάν ξεκαθάρισε τους σκοπούς του για την Κύπρο. Εσύ τι κάθεσαι και συζητάς με τον κλητήρα των κατοχικών δυνάμεων για δήθεν λύση κυπριακής ιδιοκτησίας ;
Σταμάτα να σέρνεις τη πατρίδα στο δημόσιο εξευτελισμό των παραχωρήσεων σου. Δεν παραχωρούμε ούτε ένα σβόλο χώμα στους κατακτητές. Η ώρα σιμώνει που τα όπλα της ελευθερίας θα αντιλαλήσουν στις χαράδρες του πενταδάκτυλου . Για κείνη τη μεγάλη γιορτή της μάχης κτυπά η καρδιά μας.
Σηκωθείτε έλληνες . Μόνο με τη φωτιά των πολυβόλων θα ξαναπάρουμε τη γη μας.

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Ερντογάν : ‘Δεν τίθεται θέμα να συνομιλήσουμε με τους Ελληνοκύπριους. Δεν συνομιλούμε με χώρα που δεν αναγνωρίζουμε’

ertogan 300x187 Ερντογάν : Δεν τίθεται θέμα να συνομιλήσουμε με τους Ελληνοκύπριους. Δεν συνομιλούμε με χώρα που δεν αναγνωρίζουμε
Αδιάλλακτος εμφανίζεται ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις που έκανε σχετικά με το Κυπριακό. Επαναλαμβάνει αυτά που είχε πει ο Τούρκος Υπουργός εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου για πάγωμα των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας κατά την Κυπριακή Προεδρία, ενώ αρνητικός είναι και στα θέματα της αποχώρησης στρατευμάτων από την Κύπρο, του ανοίγματος των Βαρωσίων και του ζητήματος της Μόρφου.
Σε δηλώσεις που έκανε σε Τουρκοκύπριους δημοσιογράφους, τις οποίες μετέδωσε το πρωί το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων “Ανατολή” ο Ερντογάν αναφέρεται στο θέμα της ΕΕ λέγοντας τα εξής:
“Κατά την Προεδρία της Νότιας Κύπρου-όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία- στην ΕΕ δεν πρόκειται να συνομιλήσουμε. Κατά την περίοδο αυτή οι σχέσεις με την ΕΕ θα παγώσουν. Επί έξι μήνες δεν θα υπάρχουν σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ. Εμείς απλώς θα παρακολουθούμε από την Τουρκία τη διαδικασία. Δεν τίθεται θέμα να συνομιλήσουμε με τους Ελληνοκύπριους. Δεν συνομιλούμε με χώρα που δεν αναγνωρίζουμε. Θεωρούμε ντροπή για μας, ακόμη και το ότι βρισκόμαστε στο ίδιο τραπέζι μαζί τους στον ΟΗΕ. Θα δούμε αν θα τελειώσει αυτή η ιστορία του 2012. Εάν δεν τελειώσει, θα δούμε τι θα κάνουμε. Το γνωρίζουν και οι ίδιοι. Δεν αναγνωρίζουμε την ΕΕ ως συνομιλητή στο Κυπριακό. Η ΕΕ επιχειρεί να μεταφέρει το θέμα στο δικό της έδαφος. Εμείς όμως λέμε ότι αυτό θα γίνει στο έδαφος του ΟΗΕ και αυτό ενοχλεί την ΕΕ”.
“Κανείς να μην περιμένει να δείξουμε καλές προθέσεις όσο αντιμετωπίζουμε κακές προθέσεις. Θα περιμένουν πολύ στο θέμα του ανοίγματος των Βαρωσίων. Αντιμετωπίζουμε την απειλή του αδιεξόδου. Ελπίζω η τέταρτη τριμερής συνάντηση στη Νέα Υόρκη να ανοίξει το δρόμο”, λέει ο Ερντογάν και κάνοντας λόγο για “αναγνώριση” των κατεχόμενων τονίζει ότι “υπάρχουν διάφορες εναλλακτικές λύσεις που μπορούμε να αποφασίσουμε μαζί με τους Τουρκοκύπριους αδελφούς μας. Δηλαδή αν χρειαστεί, η διαδικασία θα σταματήσει. Τι θα κάνουμε δηλαδή αν δεν προχωρά;”
Αδιάλλακτος εμφανίζεται ο Ερντογάν και στο θέμα της αποχώρησης στρατευμάτων. “Οι στρατιώτες μας έχουν πέσει νεκροί και έχουν τραυματιστεί στην Κύπρο” λέει και συνεχίζει: “Μας λένε αν μπορούμε να αποσύρουμε ένα μέρος της στρατιωτικής δύναμης. Όχι δεν θα το κάνουμε. Στο σχέδιο Ανάν είχαμε δεχθεί την αποχώρηση. Αλλά δεν το δέχθηκαν και έχασαν οι ίδιοι. Τώρα δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει το ίδιο. Θα πρέπει να το συζητήσουμε εκ νέου”.
Το ίδιο αρνητικός εμφανίζεται ο Ερντογάν και στο θέμα της Μόρφου λέγοντας τα εξής: “Θα είμαι Πρωθυπουργός για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Για μένα δεν υπάρχει πλέον θέμα Μόρφου. Δεν προσεγγίζω το θέμα όπως στο σχέδιο Ανάν. Η Μόρφου ανήκει στη Βόρεια Κύπρο. Δεν μπορεί να γίνει η παραμικρή κίνηση και στο Ριζοκάρπασο. Εάν θέλουν να έλθουν για τις λειτουργίες, ας έλθουν. Έχουν αλλάξει οι συνθήκες που ίσχυαν στο σχέδιο Ανάν. Η στάση μας στο τραπέζι θα είναι διαφορετική”.
Σύμφωνα με τον Ερντογάν “πρέπει να γίνει αποδεκτή μία λύση με δύο κοινότητες και δύο ισότιμα κράτη. Αν δεν το δεχθούν, αυτό είναι δικό τους θέμα. Ο χρόνος πιέζει. Η Βόρεια Κύπρος τήρησε το λόγο της. Στο δημοψήφισμα η Βόρεια Κύπρος είπε ναι με 65% και οι Ελληνοκύπριοι όχι με 75%”.
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός λέει ότι “το έθνος αυτό δεν σκύβει το κεφάλι. Δεν τίθεται θέμα να κάνουμε υποχώρηση σε κανένα σημείο. Μην περιμένει κανείς κάτι τέτοιο”.
Ως προς το θέμα των λιμανιών, ο Τούρκος Πρωθυπουργός επαναλαμβάνει τη θέση της τουρκικής πλευράς για ταυτόχρονη άρση του «εμπάργκο»: “Αυτά θα είναι ταυτόχρονα. Αν το δέχονται, να το κάνουμε. Κατά τη Φινλανδική προεδρία στην ΕΕ, εμείς το είχαμε προτείνει αλλά η προεδρία δεν μπόρεσε να πείσει τις χώρες μέλη της ΕΕ”.
Ο Ερντογάν αναφέρεται και στο θέμα της υδροδότησης και της ηλεκτροδότησης των κατεχομένων. Αναφέρει πως σε τρία χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί το έργο της υδροδότησης και προσθέτει: “Μπορεί να γίνει και η ηλεκτροδότηση με υποθαλάσσιους αγωγούς”.
onlycy.com

ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ


Ύστερα από το έγκλημα στο Βασιλικό η ήδη προβληματική οικονομική κατάσταση της Κύπρου επιδεινώνεται. Ο κίνδυνος να καταφύγουμε σε εξωτερικό δανεισμό και συνακόλουθη επιτήρηση είναι πλέον ορατός. Τούτο σημαίνει πως θα υποστούμε μείωση της ήδη καταρρακωμένης κυριαρχίας μας που θα συνοδεύει τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Συζητείται εν προκειμένω η αύξηση του ΦΠΑ πάνω σε ήδη και υπηρεσίες ως και η άνοδος του συντελεστή φορολόγησης. Το ληστρικό σοσιαλκαπιταλιστικό σύστημα δεν έχει άλλους τρόπους εξόδου από τις οικονομικές του κρίσεις εκτός από την κατασπάραξη των λαϊκών παραγωγικών τάξεων. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζει τον στρατό της συναίνεσης στο σύστημα που είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι , με ελάχιστες απώλειες για αυτούς μα συνάμα και την ολιγαρχία του πλούτου .
Παράλληλα ολοένα και πιο σκληροί νόμοι θα περάσουν εις βάρος του λαού αλλά και κεκτημένα εργατικά δικαιώματα θα συρρικνωθούν. Στο μεταξύ οι πύλες της χώρας θα ανοίξουν για είσοδο περισσότερων λαθρομεταναστών που θα τους χρησιμοποιήσει το σύστημα εναντίον των εργατικών κεκτημένων αφενός και αφετέρου για μείωση του κόστους παραγωγής μέσω της παράνομης εργασίας. Με αυτό τον τρόπο, της εισαγωγής των συγχρόνων σκλάβων , θα διευρύνουν τη συναίνεση στα άνομα σχέδια τους.
Σε αυτό το σκηνικό είναι αναμενόμενο να ανεβαστεί η κωμωδία ενός συστημικού «εθνικισμού» ( ακροδεξιά με εθνικιστικό προσωπείο) που θα σκίζει τα ιμάτια του για τους λαθρομετανάστες , χρηματοδοτούμενος και προβαλλόμενος από τα αφεντικά της κοινωνίας και τα μέσα που αυτοί διαθέτουν. Ένας συστημικός «εθνικισμός» ο ρόλος του οποίου θα είναι να κρύψει κάτω από τον θόρυβο των συνθημάτων, την συνθλιβή του λαού από τις ατσάλινες μασέλες της ολιγαρχίας του πλούτου.
Για μας τους πραγματικούς έλληνες εθνικοκοινωνιστές η λύση θα είναι μία. Να κτυπηθεί η πλουτοκρατία και να ενδυναμωθεί η παραγωγική μάζα του λαού.
Να γίνουν κρατικοποιήσεις τραπεζών ως και φορολόγηση επί των πραγματικών κερδών τους.
Να δημιουργηθεί κρατική αναπτυξιακή τράπεζα.
Να ελεγχθεί η έξοδος κεφαλαίων από τη χώρα.
Να κρατικοποιηθεί μεγάλο μέρος της εκκλησιαστικής περιουσίας.
Να παραχωρηθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση για λαϊκή χρήση , κρατικές και εκκλησιαστικές περιουσίες .
Να φορολογηθεί ειδικά η μεγάλη ακίνητη περιουσία.
Να εφαρμοστεί αναλογικό φορολογικό σύστημα .
Να συρρικνωθεί ο δημόσιος τομέας και να κοπούν τα προνόμια και οι πολλαπλές συντάξεις.
Να υπάρξει εξισορρόπηση δικαιωμάτων ανάμεσα στους εργάτες του ιδιωτικού τομέα και τους δημόσιους υπαλλήλους .
Να κοπούν όλες οι παρασιτικές και μη παραγωγικές χορηγίες του κράτους.
Να σταματήσει η χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων από τους φόρους του λαού.
Να κτυπηθεί η στήριξη της παράνομης εργασίας.
Να συντριβεί η διαφθορά.
Πέρα από αυτά τα μέτρα θα απαιτηθούν νέες βάσεις και κατευθύνσεις στη παιδεία αλλά και νέοι θεσμοί για την γνήσια λαϊκή αντιπροσώπευση.
Με λίγα λόγια το σύστημα του σοσιαλκαπιταλισμού είναι η αιτία των δεινών μας.
Δεν έχουμε άλλη επιλογή από την συντριβή αυτού του συστήματος και την οικοδόμηση της εθνικοκοινωνικής πολιτείας.
Λουκάς Σταύρου
Πρόεδρος ΕΔΗΚ