ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Υπεγράφη η συμφωνία Κύπρου – Ισραήλ για καθορισμό της ΑΟΖ Κύπρου

Print
 
Υπογράφηκε σήμερα η συμφωνία μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ για καθορισμό του ΑΟΖ της Κύπρου από τον υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού και τον Ισραηλινό υπουργό Eθνικών Υποδομών Uzi Landau. Σύμφωνα με το Sigmalive, κλιμάκιο Ισραηλινών τεχνοκρατών βρέθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου στην Κύπρο και μετά από ολοήμερη διαπραγμάτευση, υπήρξε τελικά, οριστική και ξεκάθαρη συμφωνία για τα σύνορα Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης  των δυο χωρών.

Η συμφωνία κρίνεται εξαιρετικής σημασίας και για τις δύο χώρες αφού μεταξύ άλλων ξεκαθαρίζει και τα όρια της εκμετάλλευσης του οικοπέδου 12 από την αμερικανική NOBLE ENERGY αλλά και των άλλων δυο οικοπέδων που γειτνιάζουν και ανήκουν στον Ισραήλ. Ήδη η εταιρεία διεξάγει έρευνες στο κοίτασμα Λεβιάθαν, το οποίο βρίσκεται κοντά στο κυπριακό οικόπεδο, όπου σύμφωνα με τις ενδείξεις, υπάρχουν μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου.

0 σχόλια: