ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΙ ΑΛΛΑ..ΣΤΗΡΙΖΕΙ

Print


Η Νέα Δημοκρατία τελικά θα καταψηφίσει τη συμφωνία της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ η οποία περιέχει το νέο πακέτο επώδυνων μέτρων όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Αντώνης Σαμαράς.
Και σίγουρα αυτή είναι μια θετική μεν αλλά άνευ ουσίας ενέργεια η οποία υπαγορεύεται απο τα πράγματα.
Τι εννοούμε με αυτό;
Πολύ απλά κατα πρώτον η κατοχική κυβέρνηση ΓΝΩΡΙΖΕΙ όπως ΓΝΩΡΙΖΕΙ και ο κ.Σαμαράς ότι δεν χρειάζεται τους ψήφους της αντιπολίτευσης για να υπερψηφίσει την συμφωνία.Ως εκ τούτου ο κ.Σαμαράς δεν είχε κανένα λόγο να πάει κόντρα στην θέληση του λαού αλλά και της πλειονότητας του δικού του εκλογικού σώματος.
Η επιθετική του δήλωση με την οποία εξέφρασε την διαφωνία του "για την πολιτική που μας οδήγησε ως εδώ και την κυβερνητική οικονομική στρατηγική αντιμετώπισης της κρίσης".
Ειναι μια δήλωση για εσωτερική...κατανάλωση αφού δεν συνοδεύτηκε ούτε με προτάσεις αλλά ούτε και με έστω....δηλώσεις για τιμωρία των υπευθύνων που φυσικά ακόμα βρίσκονται ΚΑΙ μέσα στο κόμμα του και φιλοδοξούν όπως και ο ίδιος να ξανακάνουν.....μπάχαλο την χώρα.
Πολύ σωστά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι έσπευσε να διευκρινίσει καθυσηχάζοντας τις αγορές ότι "ασφαλώς εμείς δεσμευόμαστε από τις συμβάσεις που υπογράφει το ελληνικό κράτος, ακόμα κι όταν διαφωνούμε. Η Ελληνική Πολιτεία έχει συνέχεια".
Ομως υπάρχουν και άλλα πράγματα τα οποία δεν ενοχλούν τις...αγορές και για τα οποία δεν έβγαλε λέξη.
π.χ Τι θα κάνει με τους υπεράριθμους δημόσιους υπαλλήλους,Τι θα κάνει με την ασυδοσία των ελληνικών τραπεζών και κυρίως ΕΑΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ φυλακή.
Απο την στιγμή που δεν είπε τίποτα για όλα αυτά η θέση του μοιάζει περισσότερο λαϊκίστικη αφου ουσιαστικά δεν πράττει τίποτα παρα συμπορεύεται απλά με την λαϊκή θέληση περιμένοντας την πάροδο της τριετίας ώστε να εκμεταλλευτεί την δεδομένη φθορά της κατοχικής κυβέρνησης.Ακόμα ποιο αδύναμη κανει την θέση του με το να μην αποδέχεται την αποδεδειγμένη ανικανότητα και λεηλασία της κυβέρνησης Καραμανλή.
Το "κάναμε λάθη" δεν λέει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ αν δεν συνοδεύεται απο διευθύνσεις και ονόματα που λένε και κυρίως απο διαγραφές και παραδειγματική τιμωρία.
Και το λέμε αυτό γατί η στάση της ΝΔ στις εξεταστικές επιτροπές τόσο της Siemens όσο και του Βατοπεδίου είναι μέχρι τωρα μια στάση αποποίησις των ευθυνών για τα στελέχη της.
Παράλληλα υπάρχει και άλλος ένας λόγος που πάει "κόντρα" αφου είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεκαθαρίσει το τοπίο απο το Μητσοτακέικο.
Δεν είναι τυχαίο ότι η "κομματική πειθαρχία" που θα επιβληθεί όπως λέγεται απο την Ρηγίλλης κατα την ψηφοφορία στην βουλή έρχεται λίγες μόνο ώρες μετα αφου ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με την Ντόρα η οποία του είπε ότι θα υπερψηφίσει την συμφωνία.
Συμπερασματικά ο κ.Σαμαράς με τις δηλώσεις του καταψηφίζει αλλά...στηρίζει τα νεα μέτρα.
Το μεγάλο ερώτημα για τον πρόεδρο της ΝΔ είναι πόσο μακριά θέλει να φτάσει την σύγκρουση του με την κυβέρνηση (όχι στα λόγια) και πως μπορεί να πείσει τον ελληνικό λαό ότι μπορεί να βάλει μια τάξη στην χώρα όταν στο ίδιο του το κόμμα κυριαρχεί η αταξία και η ατιμωρισία.
Εκείνο που μένει να δούμε αν θα υπάρξει η τελική σύγκρουση με την Ντόρα την δεδομένη στιγμή ή θα αναβληθεί για το μέλλον μιας και βουλευτές που στηρίζουν την πρωην υπουργό φαίνονται και αυτοί διατεθειμένοι να υπερψηφίσουν.

0 σχόλια: