ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Ισραήλ: Χαμόγελα για την Αθήνα, διεργασίες με την Άγκυρα

Print

Με ικανοποίηση βλέπουν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης την προχθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία προτρέπονται οι Ελληνες και τα πλοία ελληνικού νηολογίου να μη μετάσχουν στον στολίσκο αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα. Την ίδια ώρα ο τουρκικός Τύπος κάνει λόγο για «κλάδο ελαίας που τείνει το Ισραήλ προς την Τουρκία», μετά την απόφαση της κυβέρνησης Ερντογάν να μη μετάσχει στον στολίσκο το νέο πλοίο «Μαβί Μαρμαρά», που φέρει το ίδιο όνομα με εκείνο στο οποίο είχε γίνει το 2010 η επίθεση των Ισραηλινών, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εννέα άνθρωποι.

Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα της jewishjournal γίνεται αναφορά στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, που επικαλούνταν την προτροπή του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, προκειμένου να σημειωθεί «η ικανοποίηση που εξέφρασε ο Ισραηλινός πρέσβης στην Αθήνα Αρίε Μέκελ» για τη συγκεκριμένη δήλωση.
Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι «η οργάνωση “Ενα καράβι για τη Γάζα” είναι ένα πολιτικό κίνημα Ελλήνων ακτιβιστών και συμπαθούντων προς τον αναρχικό χώρο που υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως η Χαμάς, που έχουν συμμαχήσει με εξτρεμιστικές μουσουλμανικές οργανώσεις της Τουρκίας».
Από τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου ωστόσο προκύπτει ότι επιχειρείται επαναπροσέγγιση Ισραήλ – Τουρκίας. Σε εφημερίδες γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του Ισραηλινού υφυπουργού Εξωτερικών Danny Ayalon, που έκανε λόγο για «χρυσή ευκαιρία για την εξομάλυνση των ισραηλινοτουρκικών σχέσεων, λόγω της άμβλυνσης της έντασης μετά τις τουρκικές εκλογές και το συγχαρητήριο μήνυμα Νετανιάχου προς Ερντογάν».
Α.Ε.Μ.

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ

0 σχόλια: