ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Διαβουλεύσεις ...και στην μέση ο Αρχιεπίσκοπος

Print

Στις διεργασίες και ζυμώσεις των πολιτικών κομμάτων για την εκλογή Προέδρου της Βουλής, ενεργό ρόλο φαίνεται πως παίζει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος είχε ξεχωριστές συναντήσεις με τους δύο συναντήσεις αλλά και με τον φερόμενο ως «ρυθμιστή», Ζαχαρία Κουλία.
Αυστηρό μήνυμα Χριστόφια προς Αρχιεπίσκοπο
Από την Αυστραλία όπου βρίσκεται και σε έντονο μάλιστα ύφος, ο Πρόεδρος Χριστόφιας έσπευσε να απαντήσει στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και στην ανάμειξη του στις διεργασίες για εκλογή Προέδρου της Βουλής.
«Η Εκκλησία δεν έχει σχέση με την πολιτική και δεν δικαιούται να παρεμβαίνει στα πολιτικά πράγματα του τόπου. Έχει δικαίωμα να έχει θέση και άποψη για το κυπριακό, αλλά η ανάμειξη, που γίνεται σήμερα μας εκθέτει διεθνώς»,τόνισε ο Πρόεδρος στέλνοντας με αυτό τον τρόπο το μήνυμα του στον Μακαριότατο να σταματήσει να αναμιγνύεται στα πολιτικά πράγματα.
Ωστόσο, πρόσθεσε, δεν πρέπει να ταυτίζουμε την Εκκλησία με έναν άνθρωπο. «Με την κριτική του Αρχιεπισκόπου μειώνεται η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστίας της ε/κ πλευράς», κατέληξε.
Διίστανται οι πολιτικές απόψεις για την εμπλοκή Χρυσοστόμου
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, θέλοντας να παίξει το δικό του ρόλο στις εν εξελίξει διεργασίες, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Γιαννάκη Ομήρου, με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Μάριο Καρογιάν, ενώ συνομίλησε και με τον Ζαχαρία Κουλία.
Τίποτα μεμπτό δεν βλέπει η ΕΔΕΚ στη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον Γιαννάκη Ομήρου δήλωσε στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του Σίγμα ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Αντώνης Κουταλιανός. Η συνάντηση αυτή, είπε,  εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών των δύο ανδρών, στη διάρκεια των οποίων ανταλλάσσουν απόψεις για την πορεία του εθνικού θέματος.
«Ο Μακαριότατος πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός και διακριτικός στις παρεμβάσεις του στην πολιτική ζωή του τόπου» υπέδειξε, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, Χάρης Γεωργιάδης, αλλά και τα κόμματα, τόνισε, οφείλουν να επιδείξουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
Ο Αρχιεπίσκοπος έχει κάθε δικαίωμα να έχει άποψη για τα πολιτικά δρώμενα του τόπου, όπως και κάθε πολίτης, αλλά δε μπορεί να κάνει πολιτικό παιχνίδι, άλλη είναι η αποστολή της Εκκλησίας δήλωσε στο Πρωτοσέλιδο ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Σταύρος Ευαγόρου. Ο κ. Ευαγόρου αποκάλυψε ότι ο Μακαριότατος είχε συνάντηση και με ανώτατα στελέχη του ΔΗΣΥ.    
«Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας έχει δικαίωμα να εκφράζει άποψη στο εθνικό θέμα, όχι όμως να αναμειγνύεται» σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΚΟ, Φώτης Φωτίου και επιβεβαίωσε ότι ο Μακαριότατος συναντήθηκε με τον Μάριο Καρογιάν, με τον οποίο, όπως είπε, έχει συναντηθεί πολλές φορές και στο παρελθόν, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.     

0 σχόλια: