ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

"ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ"

Print

Κάτω απο την πίεση της λαικής κατακραυγής και αφου για δεκαετίες έφαγαν μέχρι και τα..."πόμολα" απο το σπίτι που λέγεται Ελλάδα αποφάσισαν να πάρουν κάποια "μέτρα".
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Δικαιοσύνης κ.Καστανίδης ανέφερε ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα υπάρξουν οι σχετικές πρωτοβουλίες από την πλευρά της κυβέρνησης ενώ οριστική αλλαγή στο νόμο περι ευθύνης υπουργών θα γίνει με αναθεώρηση του Συντάγματος.
Πρόκειται σίγουρα για μια θετική εξέλιξη αν λάβουμε υπόψιν μας τα παραπάνω δηλ. ότι μετά απο χρόνια κάποιος εστω και "κουτσουρεμένα" αποφάσισε να δώσει ένα αίσθημα δικαίου στους πολίτες.
Και λέμε "κουτσουρεμένα" γιατί ενω η συγκεκριμένη κυβέρνηση αλλά και οι προηγούμενες έχουν κατα κόρων καταπατήσει το Σύνταγμα εντούτοις για το θέμα διαφθοράς των πολιτικών ακολουθούν πιστά την συνταγματική επιταγή ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ πριν απο μόλις 3 χρόνια ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να αναθεωρήσουν.
Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια;Οτι οι όποιες εξαγγελίες βάσει του Συντάγματος μπορούν να υλοποιηθούν το...2017!!!Αφου αναθεώρηση του Συντάγματος επιτρέπεται καθε 10 χρόνια.
Εδω κάποιος βέβαια εύκολα μπορεί να εξάγει το συμπέρασμα ότι το Σύνταγμα τηρείται απαρέγκλιτα....Ομως μόνον εδω.
Και μόνο το γεγονός ότι ο...νομοθέτης έχει προβλέψει ΝΑ ΜΗΝ είναι απέναντι στο νόμο όλοι ίσοι όπως αναφέρει το ίδιο το Σύνταγμα αφού το κακούργημα παραγράφεται για εναν πολίτη σε 20 χρόνια ενω για τον πολιτικό αρκεί να το καλύψει η βουλή για μια τετραετία.
Και για αυτό τον λόγο δεν είναι αρκετό.Οι Ελληνες πολίτες θέλουν να τιμωρηθούν οι ένοχοι ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ και όχι σε 7 χρόνια.....και αν τιμωρηθούν.
Θέλουν να μην ισχύσουν οι παραγραφές των πολιτικών που επιτεύχθηκαν με το πραξικόπημα Καραμανλή του κλεισίματος της Βουλής και της μετέπειτα διάλυσης της.
Το πως θα γίνει αυτό είναι δικό σας θέμα...Μπορεί να λυθεί με κάποια διάταξη αναδρομικής ισχύς...Ξέρετε εσείς έναν νόμο σαν αυτούς που και εσείς φτιάχνετε όταν είναι να επιτεθείτε στην τσέπη των Ελλήνων ή να μονιμοποιήσετε τα κομματόσκυλα.
Ο κ. Καστανίδης τόνισε ότι στο νομοσχέδιο κατά της διαφθοράς που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την επόμενη εβδομάδα θα προβλέπεται δήμευση περιουσιακών στοιχείων πολιτικών προσώπων.... τα οποία δεν έχουν δηλωθεί.
Οχι που έχουν κλαπεί...ή καταχραστεί και το λέμε αυτό παίζοντας με τις λέξεις γιατί όπως ο καθένας γνωρίζει μια λέξη μπορεί εύκολα να αλλάζει το νόημα ολόκληρου κειμένου.
Παράλληλα δήλωσε ότι οι πολιτικοί θα χάνουν τα αξιώματά τους αν αποκρύπτουν την περιουσία τους ή συμμετέχουν σε offshore εταιρίες.
Φυλακή θα πηγαίνουν κ.υπουργέ;
Γιατί το να κατακλέψει κάποιος το δημόσιο και να αποσυρθεί στην βίλα του ξεκοκαλίζοντας τα εκατ. που καταχράστηκε δεν νομίζω να είναι τιμωρία που θα αποτρέψει.
Σχετικά με παράνομο πλουτισμό ορισμένων ο κ. Καστανίδης τόνισε ότι: Σας θυμίζω, ότι συνεστήθησαν ήδη δύο και θα συσταθούν και άλλες εξεταστικές επιτροπές μεταξύ αυτών και αυτή που θα διερευνήσει τις ευθύνες για την εγκληματική οικονομική πολιτική των τελευταίων ετών.
Αν όμως κ.υπουργέ κρίνουμε το έργο που γίνεται στις εξεταστικές όχι με το σε όλους γνωστό μηδενικό αποτέλεσμα αντίστοιχων επιτροπών αλλά με την πρόσφατη εικόνα των πολιτικών αρχηγών των δυο μεγαλύτερων κομμάτων κατα την πρόσφατη συζήτηση στην βουλή τότε το συμπέρασμα είναι απογοητευτικό.
Γιατί εαν μπροστά στην Ολομέλεια και σε Πανελλαδική μετάδοση οι δυο αρχηγοί αναλώθηκαν σε κατηγορίες ΤΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΛΕΦΤΗΣ τοτε φανταζόμαστε και ποιο θα είναι το πόρισμα ανάλογων εξεταστικών.
Γιατί πως να το κάνουμε κ.Καστανίδη "Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει".
 

0 σχόλια: