ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Νέες προκλήσεις απο τα κατεχόμενα

Print
  • Έρογλου: "Οι Τ/κ ζουν με την υπερηφάνεια που ίδρυσαν το «δεύτερο τουρκικό κράτος»" λέγοντας ότι "αυτό υπάρχει παρά τα εμπάργκο"
  • Απευθυνόμενος προς Ε/Κ: "Και αν ακόμη εκλέγετε Βουλευτές Κερύνειας , είναι αδύνατο να πάρετε πίσω την πόλη"
  • Ντεκτάς: Είχε πει στο γιο του "να διατηρήσει το ψευδοκράτος και να είναι καλός με την Τουρκία"
Τα αποκαλυπτήρια μνημείου για τα μεχμετσίκ και τους πεσόντες τέλεσε στην κατεχόμενη Μια Μηλιά ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου. Στα αποκαλυπτήρια παρέστη όλη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ψευδοκράτους.
Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο, ο Ερογλου είπε ότι το μνημείο "ήταν μια υποχρέωση των Τ/κ για όσους θυσιάστηκαν" και αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος λέγοντας ότι «αυτό υπάρχει παρά τα εμπάργκο». Ισχυρίστηκε δε, ότι υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι οδηγώντας το σε οικονομικά αδιέξοδα στοχεύουν να το αναγκάσουν για την όποια συμφωνία.
Κατά τον Ερογλου, οι Τ/κ ζουν με την υπερηφάνεια που ίδρυσαν το «δεύτερο τουρκικό κράτος» υπενθυμίζοντας ότι αν δεν ήταν η «επιχείρηση» του 1974, όπως αποκάλεσε την εισβολή, σήμερα δεν θα μπορούσε να έλεγε τα λόγια αυτά.
Εξάλλου σε ομιλία του στο φεστιβάλ τουρισμού της Λαπήθου, ο κ. Ερογλου αναφέρθηκε στην πρόοδο και ανάπτυξη που σημειώθηκε στον τουρισμό και πανεπιστήμια αλλά και στο Κυπριακό για το οποίο είπε ότι συνομιλεί με άτομα που εποφθαλμιούν την Κερύνεια.
Είπε συγκεκριμένα, ότι «απευθυνόμενος σε αυτούς τους λέω, κοιτάξτε την Κερύνεια και πείτε μου αν είναι η Κερύνεια που αφήσατε. Η Κερύνεια δεν είναι η παλιά πόλη των 4000 κατοίκων. Σήμερα θα δείτε στην περιοχή χαμογελαστούς ανθρώπους και τουριστικές εγκαταστάσεις και επαύλεις από τη Βασίλεια μέχρι τον Αγιο Αμβρόσιο».
«Αρα» πρόσθεσε, προκλητικά «και αν ακόμη εκλέγετε Βουλευτές Κερύνειας , είναι αδύνατο να πάρετε πίσω την πόλη. Πρέπει να παύσετε να δηλώνετε ότι η Κερύνεια είναι δική μας».
Στο ίδιο φεστιβάλ μίλησε και ο ψευδοπρωθυπουργός Ιρσέν Κιουτσιούκ και είπε ότι για μέχρι το 2014 στόχος είναι ο αριθμός των τουριστών να φθάσει το ένα εκατομμύριο και μέχρι το 2023 τα 2,5 εκατομμύρια. Πρόσθεσε ότι για τις τουριστικές κλίνες στόχος είναι όπως από 17000 που είναι σήμερα να φθάσουν τις 40000.
Εξάλλου, ο ηγέτης του τ/κ Δημοκρατικού Κόμματος (DP) στα κατεχόμενα Σερντάρ Ντενκτάς δήλωσε ότι ο πατέρας του, Ραούφ Ντενκτάς, ενώ οι γιατροί τον τοποθετούσαν στον αναπνευστήρα του είχε πει να διατηρήσει το ψευδοκράτος και να είναι καλός με την Τουρκία.
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα και σύμφωνα με το DP, o Σερντάρ Ντενκτάς δήλωσε ότι ο πατέρας του αναρρώνει και πως ο Ραούφ Ντενκτάς είχε τις αισθήσεις από την αρχή.
Είπε ακόμη ότι ο ίδιος επικοινωνεί καθημερινά μαζί του και πως τις τελευταίες δύο μέρες ο Ραούφ Ντενκτάς παρακολουθεί τις ειδήσεις στην τηλεόραση.
Ο Σερντάρ Ντενκτάς είπε επίσης ότι ο πατέρας του τον ρώτησε πώς προχωρούν οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό.

0 σχόλια: