ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Άρθρο από τον αγωνιστή της ΕΟΚΑ κ.Φώτη Παπαφώτη

Print

«Γνωρίστε την αλήθειαν, και η
αλήθεια θα σας ελευθερώσει»

ΟΙ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕ ΤΟΥ ’74
ή
Τα απόρρητα Πρακτικά της Σύσκεψης
των Κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδας το 1974

                                                                                 Του Φώτη Παπαφώτη

Γνωρίστε τα ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΩΤΑΤΑ για την Κυπριακήν Τραγωδίαν απόρρητα Πρακτικά της Σύσκεψης των Κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδας η οποία έγινε στην Αθήνα στις 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 1974.

Μέσα από την ανάγνωση και τη σε βάθος μελέτη αυτών των απόρρητων Πρακτικών της διήμερης Σύσκεψης των δύο Κυβερνήσεων αποκαλύπτονται με όλο το αποκρουστικό τους πρόσωπο οι ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ.

Σημειώνω απλά και λακωνικά και χωρίς ανάλυση ΜΕΡΙΚΕΣ μόνον ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΝ ΗΓΕΣΙΑΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:-

Πρώτη πικρή Αλήθεια:-         Η Σύσκεψη ήταν σικέ, δηλαδή η κατάληξή της προκαθορίστηκε με παρασκηνιακές ενέργειες και μυστικές συμφωνίες.

Δεύτερη πικρή Αλήθεια:-         Η Σύσκεψη έγινε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ – ολόκληρους τρεισήμισι μήνες μετά το τέλος της Εισβολής, αντί ΑΜΕΣΩΣ μετά την Εισβολή.  Αυτό ερμηνεύεται ότι δεν είχαν πρόβλημα με την Κατοχήν οι Ηγέτες της Κύπρου και της Ελλάδας.

Τρίτη πικρή Αλήθεια:-         ΟΥΔΕΜΙΑ, απολύτως ΟΥΔΕΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ παρουσιάστηκε στη Σύσκεψη για να συζητηθεί και να ληφθούν οι ενδεικνυόμενες ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ:-

α)      Για τους λόγους που οδήγησαν στο Πραξικόπημα.

β)      Για το ποιοι έκαμαν το Πραξικόπημα.

γ)      Για τα μέτρα που ελήφθηκαν και γιατί απέτυχαν να αντιμετωπίσουν το Πραξικόπημα.


                                                                                                                                 .../...2
– 2 –



δ)      Για την νομική δίωξη και παραδειγματικήν τιμωρίαν των Πραξικοπηματιών.

ε)      Για τους στόχους της Εισβολής.

στ)    Για τους λόγους για τους οποίους η Κύπρος παρέμεινε ακάλυπτη έναντι των Εισβολέων τόσον από την Κύπρο όσο και από την Ελλάδα. Και για τους υπεύθυνους για την προδοσία αυτήν.

ζ)      Για το ποιος διέταξε την εγκατάλειψη της Αμμοχώστου, της Καρπασίας και της Μόρφου και την παράδοσή τους αμαχητί στους Εισβολείς.

η)      Για το ποιος διέταξε και γιατί την επιστροφήν των υποβρυχίων στην βάση τους τη στιγμή που ήταν έτοιμα να πλήξουν δραστικά και αποτελεσματικά τον Στόλον Εισβολής.  Και να θέσουν τέρμα στην εισβολήν της Τουρκίας στο Νησί μας.

θ)      Για το ποιος ή ποιοι συμφώνησαν με την Τουρκίαν η Αμμόχωστος να μείνει ακατοίκητη από τους Εισβολείς και να δοθεί πίσω στους νόμιμους κάτοικούς της αφού η Κύπρος πρώτα συμφωνήσει οι Τούρκοι να κρατήσουν τα υπόλοιπα κατακτηθέντα εδάφη. Για το ποιος ή ποιοι παρεχώρησαν στους κατακτητές τα «υπόλοιπα κατακτηθέντα εδάφη»;  Και για την νομική δίωξη και παραδειγματικήν τιμωρίαν αυτών των ΠΡΟΔΟΤΩΝ της Πατρίδας.

ι)       Για το ΓΙΑΤΙ η εγγυήτρια Μεγάλη Βρεττανία δεν επροστάτευσεν την Κύπρο από τους Εισβολείς.

ια)     Για το ποιες χώρες ενεθάρρυναν ή υπεβοήθησαν ή ανέχθηκαν την Εισβολήν.

ιβ)     Για τον σκοτεινόν ρόλον του Κίσσιγκερ στο Πραξικόπημα και την Εισβολήν.

ιγ)     Για το ποια μέτρα, ΠΟΛΙΤΙΚΑ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ έπρεπε να ληφθούν για τον τερματισμόν της κατοχής.

ιδ)     Για το ποια αξιοποίηση έπρεπε να γίνει του Ψηφίσματος 3212/1974 και του Ψηφίσματος 365/1974 ώστε το ταχύτερον να απαλλαγούμε από την Τουρκικήν Κατοχήν. 

         Αντί της υποβολής των ανωτέρω και άλλων σχετικών Μελετών.  Και της διεξοδικής μελέτης και της σοβαρής συζήτησης.  Αντ’ αυτών είχαμε προειλημμένες αποφάσεις στις οποίες, και σε συζητήσεις ΕΞΠΡΕΣ δύο ημερών κατά το πρότυπο της ανταλλαγής πληροφοριών και απόψεων στα καφενεία των χωριών, κατέληξεν η Σύσκεψη των δύο Κυβερνήσεων!...


                                                                                                                                                      .../...3



– 3 –

         Και η κατάληξη των ΚΟΥΒΕΝΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕ ήταν:-

         α)         Είμαστε μόνοι.  Μας εγκατέλειψαν όλοι.

         β)         Δεν μπορούμε να διώξουμε τους Τούρκους.

         γ)         Δεν πρέπει να δίδουμεν την εντύπωση στον Κυπριακόν Λαόν ότι το          Ζήτημά του μπορεί να λυθεί μέσω των Ηνωμένων Εθνών.  Αυτό          δημιουργεί ψευδαισθήσεις.

         δ)         Δεχόμαστε ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΝ Ομοσπονδίαν.

         ε)      Να προτείνουμε πολυπεριφερειακή Ομοσπονδία.  Και αν οι Τούρκοι          επιμένουν, να δεχθούμε τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.  Αυτές είναι          οι ΣΙΚΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ «ΕΛΛΑΔΑ –          ΚΥΠΡΟΣ»  στις 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 1974 στην Αθήνα.  Και          έτσι ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ να υιοθετήσουμε τον ΣΤΟΧΟΝ της Εισβολής –          δηλαδή κάναμε Λάβαρο του Αγώνα μας τη Ρατσιστική Διχοτομική          Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία!...


Σημείωση:
Τα Απόρρητα Πρακτικά της διήμερης Σύσκεψης των Κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδας που έγινεν στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας στην Αθήνα στις 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 1974, και τα οποία θα δημοσιευθούν ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ στην συνέχεια είναι παρμένα από το βιβλίο τσέπης των εκδόσεων «Το μώλυ»  με τίτλον:-

«Η άλλη Κατάθεση – ΑΠΟΡΡΗΤΟΝ: –
Τα πρακτικά της σύσκεψης του 1974».

 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ 1974

0 σχόλια: