ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Αποσαφήνιση μέτρων για τη διετία 2011-12

Print
Oι Βρυξέλλες επιμένουν ότι η κυβέρνηση πρέπει να αποσαφηνίσει τα νέα μέτρα που θα πάρει κατά τη διετία 2011 και 2012 για την περαιτέρω μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων που αρχίζουν σήμερα στην Αθήνα με τις ελληνικές αρχές τα κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα. Στο τραπέζι των διαβουλεύσεων θα τεθούν τα διαρθρωτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν από φέτος και τα νέα δημοσιονομικά μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ κατά τη διετία 2011 και 2012, δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Ολι Ρεν.
Σύμφωνα με τον Αμαντέου Αλφατάιγ, οι διαβουλεύσεις θα κρατήσουν 2-3 εβδομάδες και θα έχουν ως αντικείμενο την αποτελεσματικότητα των μέτρων του Προγράμματος Σταθερότητας για το 2010 με στόχο τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες (από 12,7% του ΑΕΠ σε 8,7%) και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση στο ECOFIN του Μαΐου. Οι συζητήσεις, όμως, θα επικεντρωθούν στα νέα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν κατά τη διετία 2011 και 2011.
Αυτό που επιδιώκει η Επιτροπή είναι η πλήρης εφαρμογή το 2010 των δημοσιονομικών μέτρων που αποφασίστηκαν στο ECOFIN του περασμένου Φεβρουαρίου, να αρχίσει η υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων (ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό...) και να συμφωνηθούν τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ κατά την επόμενη διετία, διευκρίνισε ο Αμαντέου Αλφατάιγ, σύμφωνα με τον οποίο οι Βρυξέλλες ζητούν από την Αθήνα να ανοίξει περισσότερο τα χαρτιά της για το πώς θα μειωθεί το έλλειμμα το 2011 και 2012. "Είναι αναγκαίο να μας δώσει η Αθήνα διευκρινίσεις για τα πρόσθετα μέτρα που θα λάβει την επόμενη διετία", παρατήρησε ο εκπρόσωπος.
Ο κ. Αλφατάιγ περιορίστηκε στην απόφαση της 11ης Απριλίου για δανειοδότηση της Ελλάδας με το ποσό των 30 δισ. ευρώ από τις χώρες της ευρωζώνης το πρώτο έτος κίνησης του μηχανισμού στήριξης, εφόσον ζητηθεί από την Αθήνα. "Είναι πολύ δύσκολο να προγραμματίσουμε για τα επόμενα χρόνια" είπε, αποφεύγοντας επίσης να προσδιορίσει το ποσό της επιπλέον δανειοδότησης που θα χορηγήσει το ΔΝΤ. Η ιδέα είναι να έχουμε 2/3 και 1/3, πρόσθεσε.

0 σχόλια: