ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Δ. Χριστόφιας: Ο “διωκόμενος” Διώκτης

Print

Οι πρόσφατες δηλώσεις τόσο του προεδρικού περιβάλλοντος, αλλά και του ίδιου του κ. Χριστόφια, στις 10/4/2011 ότι βρίσκεται υπό πολιτική δίωξη, λόγω της έντονης πολιτικής κριτικής που του ασκείται, σχεδόν από το σύνολο της κυπριακής κοινωνίας και της οποίας το βάρος αδυνατεί να σηκώσει, δεν μπορούν να μείνουν ασχολίαστες. Ιδίως από εμάς.

Είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς πως μπορεί να μιλά για “διώξεις του του παρελθόντος, τις οποίες ζει και σήμερα”, ένας άνθρωπος που ανατράφηκε σε κομματικά γραφεία, σπούδασε με κομματικά έξοδα και πέρασε σχεδόν ολόκληρη τη ζωή του ως κομματικός έμμισθος με την ασφάλεια που παρείχε πάντα το κόμμα του στα άτομα της νομενκλατούρας του (σε αντίθεση βεβαίως με τον απλό κόσμο της Αριστεράς).

Αν όμως κ. Χριστόφια, θέλετε να μιλήσουμε για το τι εστί πολιτική δίωξη, ο γράφων και η οικογένειά του, μπορούν δυστυχώς για τους ίδιους , από προσωπικές εμπειρίες, να σας το αναλύσουν. Να σας πουν τι σημαίνει να βρίσκεται ο πατέρας υπό πολύμηνη διαθεσιμότητα, με δύο μικρά παιδιά, γιατί “έγραψε εναντίον του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των τότε κυβερνώντων», κάτι που ζήσαμε τη δεκαετία του 1980 και που νομίζαμε ότι δε θα ξανασυνέβαινε.

Να σας πουν τι σημαίνει να εισβάλλουν σπίτι σου η ώρα 6:30 το πρωί 4 αστυνομικοί (εναντίον των οποίων, παρά τις καταγγελίες μας καμία πειθαρχική έρευνα δεν προχωρεί –προφανώς γιατί αυτοί, δεν είναι ενοχλητικοί αστυνομικοί συνδικαλιστές, αλλά δέχονται και εκτελούν αδιαμαρτύρητα εντολές κρατικής αυθαιρεσίας), να ξυπνούν εσένα, τη λεχώνα σύζυγο και το βρέφος ( που ήταν δεν ήταν τότε 20 ημερών), να σε προσβάλλουν και να σε ταπεινώνουν μπροστά από τη σύζυγό σου σαν φοράς ακόμη τις πυτζάμες σου και να σε σέρνουν σε αστυνομικούς σταθμούς για ανακρίσεις. Να σου κλέβουν τους υπολογιστές σου μέσα στους οποίους βρίσκονταν τα προσωπικά σου δεδομένα (μέχρι και τα βίντεο του μήνα του μέλιτός σου), να μοιράζεσαι τις ιδιωτικές σου στιγμές, τις ιδιωτικές σου φωτογραφίες, τα ιδιωτικά και επαγγελματικά σου έγγραφα, τη γραμμή του τηλεφώνου σου, το προσωπικό και τηλεφωνικό σου απόρρητο, με την Κομματική Επαγρύπνηση.

Να πανηγυρίζει την επιδρομή στο σπίτι σου η εφημερίδα “του λαού και της εργατιάς”. Να σε στοχοποιούν παλιοί συναγωνιστές-σημερινοί ένστολοι της εξουσίας και να σε εκθέτουν μέχρι και στις αποστολές σου στο εξωτερικό, διάφοροι φιλοκυβερνητικοί κύκλοι. Να διεξάγονται στην πλάτη σου αισχρές εκπομπές όπως εκείνη της σημερινής σας υποψήφιας βουλευτή, που προπαγάνδιζε την επιχειρούμενη ποινική μας δίωξη. Να ακούς την πόρτα σου να χτυπά και ακόμη να «λαώννεσαι» να αναμένεις επί ένα δίμηνο το πότε θα ανακοινωθεί η δίωξή σου, για πράξεις κατά φαντασίαν κακουργήματα στα οποία δεν είχες ποτέ συμμετοχή. Να σου κλέβει ανεπιστρεπτί η προεδρική Κουστωδία τους πρώτους μήνες με το νεογέννητο μωρό σου. Να σου κλείνουν το δικηγορικό γραφείο σου και να σε εκθέτουν σε φίλους και πελάτες σου ως κάποιον που «είναι ύποπτος ότι εμπλέκεται σε κακουργήματα».

Και η λίστα είναι ατέλειωτη , κ. Χριστόφια, γιατί τα πιο πάνω είναι μόνο ένα μέρος των όσων περάσαμε.. Και αν είναι κάτι που μπορεί να οριστεί ως πολιτική δίωξη, είναι ακριβώς αυτές οι ενέργειές σας , που έγιναν κατά παράβαση του Νόμου και του Συντάγματος, για να βρείτε ποιοι βρίσκονταν πίσω από ένα αντιπολιτευτικό Blog και για να το αναγκάσετε να κλείσει, αλλά και οι απάνθρωπες συνέπειές τους για τις οποίες προκλητικά αδιαφορούσατε, από τη μέθη και την οίηση της εξουσίας.

Αυτό όμως που δυστυχώς εσείς, εντελώς πολιτικά κοντόφθαλμα και εντελώς εγωπαθητικά, εκλαμβάνετε ως πολιτική δίωξη, είναι απλά και μόνο η καθολική διαμαρτυρία της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών απέναντι σε μία κυβέρνηση, από την οποία αισθάνονται αποξενωμένοι.

Ήσασταν εσείς ο ίδιος που επιλέξατε να απομονώσετε τους πάντες, να εκλαμβάνετε κάθε διαφωνία ως υπονόμευση, να ανάγετε σε μέγιστα εθνικά ζητήματα κάποιες κακές συμπεριφορές οπαδών και κάποια βίντεο στο Youtube, να κυνηγάτε τα Blogs του διαδικτύου σαν το Νο 1 κρατικό εχθρό, να απομονώνετε τους ειδήμονες διακηρύσσοντας ότι ξέρουν πολύ περισσότερα από τους πανεπιστημιακούς-μελετητές οι οικότροφοι των κομματικών γραφείων που έχουν ειδικευτεί αποκλειστικά στην κομματική πειθαρχία , ήσασταν εσείς που δεν αφήσατε πολιτικό αντίπαλο ή συνεργάτη που σας άσκησε κριτική χωρίς σκληρή και απρεπή απάντηση(τι να πρωτοθυμηθούμε από τα “θα περάσει από πάνω του ο Οδοστρωτήρας” “τι να του κάνω; Να τον δείρω;”, “του πεζοδρομίου”, “κονιορτοποιημένος εγκέφαλος” “τούτος εν των λόγων και όχι των πράξεων”;) ήσασταν εσείς ο ίδιος και η κυβέρνησή σας που επιλέξατε να προβαίνετε σε πρωτοφανείς επιδείξεις νεοπλουτισμού σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης που επηρεάζει σχεδόν όλη την κοινωνία, ήσασταν εσείς που αναγάγατε την Ελλάδα σε «εισβολέα και συνυπεύθυνη της Τουρκίας», εσείς που δεσμευτήκατε στον Άγγλο Πρωθυπουργό ότι «οι αγγλικές βάσεις θα μείνουν μέχρι τα παιδιά και τα εγγόνια μας», εσείς ήσασταν που τις αποκαλέσατε «κυρίαρχες» και πάλι ήσασταν εσείς ο ίδιος που εγκαταστήσατε αμφισβητούμενης ποιότητας άτομα του περιβάλλοντός σας σε καίρια για το κράτος μας αξιώματα και πόστα.

Εσείς, που αντί να ηγείστε του αγώνα του λαού μας για απελευθέρωση και αντί να επιλύετε τα σοβαρά προβλήματα της Κύπρου μας και του λαού της, όπως οφείλετε, καταφέρατε να μετατρέψετε την πολιτική σκηνή σε ένα πελώριο “Christofias-Watch” που αναγκάζεται συνεχώς να μαρτυρεί τα πολιτικά σας ολισθήματα.

Δεν είστε λοιπόν υπό δίωξη , κ. Πρόεδρε. Ακούστε το από κάποιον που, με μεγάλο προσωπικό, οικογενειακό και επαγγελματικό τίμημα έζησε την πολιτική δίωξη για περισσότερο από ένα δίμηνο από εσάς και τους ανθρώπους σας. Και δεν είστε ο διωκόμενος κ. Πρόεδρε, αλλά ο Διώκτης μας.

(Στάληκε για δημοσίευση στην εφημερίδα "Φιλελεύθερος")

ΞΕΝΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ

0 σχόλια: